MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilia, my Hanię też kąpaliśmy w emolientach, bo miała bardzo suchą skórę. Też mogła mieć azs po tatusiu i dalej nie wiem czy nie ma bo na dłoniach jej się robią takie suche rany ostatnio i próbujemy nawilżać (hydrokortyzol nie pomaga). W każdym razie gdybym teraz miała decydować to wolałabym przy azs używać czegoś naturalnego, a nie zatykać pory emolientem. Mojemu mężowi pomaga na skórę głowy, na której wczesniej miał jedną wielką ranę, szampon białego jelenia. A wszystkie inne chemie pogarszały sprawę a niby specjalne dla skóry alergicznej.
-
Ju, a jaki to olej? Rafinowany czy nierafinowany? Rafinowany to raczej tylko do kuchni się nadaje, do pielęgnacji dzidziusia to zimnotłoczony czyli nierafinowany. Tylko jak już otwarty to raczej do maja już będzie stary.
Przy pielęgnacji dziecka możesz go używać do kąpieli zamiast mydła i emolientu, po kąpieli zamiast oliwki, do tyłka na odparzenia i pielęgnacji, zamiast kremów na twarz, do pielęgnacji brodawek.Karissa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny któraś wczoraj pisała, że 10 ruchów musi być przez cały dzień.
Nie, to bardziej działa na tej zasadzie, że jak zaczynasz czuć ruchy, tzn że zaczyna się okres aktywności. I w tym momencie, w ciągu godziny powinnaś doliczyć się 10 ruchów. Jeśli nie poczujesz jesz coś słodkiego i się kładziesz na boku i czekasz. jeśli kolejne 2h nie będzie aktywności warto zadzwonić do lekarza.
Ja to tak rozumiem i mam nadzieję, że dobrzeMabelle, Breezee lubią tę wiadomość
-
ag194 wrote:Dziewczyny któraś wczoraj pisała, że 10 ruchów musi być przez cały dzień.
Nie, to bardziej działa na tej zasadzie, że jak zaczynasz czuć ruchy, tzn że zaczyna się okres aktywności. I w tym momencie, w ciągu godziny powinnaś doliczyć się 10 ruchów. Jeśli nie poczujesz jesz coś słodkiego i się kładziesz na boku i czekasz. jeśli kolejne 2h nie będzie aktywności warto zadzwonić do lekarza.
Ja to tak rozumiem i mam nadzieję, że dobrzeag194, messy99, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Julita tak, to jest przymus odgórny
ostatnio o 21 miałam przymus na lody. Ale nie nie, lodów się nie je łyżeczką tylko macza się w nich ciastka
no i dziecku mam odmówić? To przecież jasne, że rozkazy idą z brzuszka
Camilia, julita, Martchen, MEGI81, sylwucha89, Karissa, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Camilia wrote:Bbee i teraz w czym naturalnym kąpiesz/ smarujesz Hanię?
Camilia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, znowu nie nadążę za wami bo wbijam na forum nie za często, więc napiszę na bieżąco.
Ag 194 bardzo fajny zestaw, dekolt akurat , przecież mamuśki mają ładne biusty:-)
Tak z ruchami to jak już dziecię się zaktywizuje, po okresie p spania, to min te 10 ruchów na godzinę powinno być, tak podają mądre źródła i moja gina też mi tak mówiła jak pytałam.
Ja stosowałam sudocrem i u nas sie sprawdził rewelacyjnie, nie zaliczyliśmy ani jednego odparzenie. Ale jeśli dzidizś ma problemy skórne to pewnie wted inne preparaty są lepsze.ag194 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Monika_89 mam prośbę o wpisanie mnie na listę majówek na 17 maja, córeczka. Imię dopasujemy po porodzie, jak będzie brunetką jak mamusia to Blanka, a jak szatynko-blondynką to Natalia lub Oliwia:-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
bbee wrote:Ju, a jaki to olej? Rafinowany czy nierafinowany? Rafinowany to raczej tylko do kuchni się nadaje, do pielęgnacji dzidziusia to zimnotłoczony czyli nierafinowany. Tylko jak już otwarty to raczej do maja już będzie stary.
Przy pielęgnacji dziecka możesz go używać do kąpieli zamiast mydła i emolientu, po kąpieli zamiast oliwki, do tyłka na odparzenia i pielęgnacji, zamiast kremów na twarz, do pielęgnacji brodawek.
Kurcze, nie wiemnic nie jest napisane na opakowaniu... tylko, że ekologiczny olej kokosowy i on jest twardy, to może ja mam ten utwardzony?
Ja jestem przeciwnikiem stosowania u dzieci sterydów, no chyba, że już naprawdę trzeba. Hydrokortyzon pomaga, ale na chwilę. Później i tak wracają problemy skórne, a czasami nawet z większą mocą. Nie wiem w jakim wieku jest Twoja córeczka ale tylko nawilżanie, nawilżanie i jeszcze raz natłuszczaniemoże jakaś podstawowa baza? np. Dermobaza? Tania, a skuteczna. No i przede wszystkim nie zawiera wody w składzie, która dodatkowo może wysuszać.
-
bbee, Kamilutek, Moniqaaa, ag194, monika_89, GoNia1979, Mabelle, Camilia, WreszcieMama, zastrzeŻona, MEGI81, marie_marie22, Hope_, Madu1611, Breezee, Uska, Maniuś, sylwucha89, Kleopatra, Karissa, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Ju, właśnie nawilżamy i nawilżamy. Wygląda po prostu na to, że ma suchą skórę. A że jest już duża to ciężko ją dopilnować by smarowała ręce. Hydrokortyzonem miała posmarowane kilka razy przez teściową bo wyglądało jakby jej to wyskoczyło ze względu na reakcję alergiczną. Nie każdy wie, że są w tym glikosteroidy.
-
nick nieaktualnyImię_Róży wrote:Monika_89 mam prośbę o wpisanie mnie na listę majówek na 17 maja, córeczka. Imię dopasujemy po porodzie, jak będzie brunetką jak mamusia to Blanka, a jak szatynko-blondynką to Natalia lub Oliwia:-)
bo wszystkie dzieci się rodzą z ciemnymi włosami
a może się mylę? -
Ale dzisiaj galerie brzuszków
Piękne apartamenty mają Wasze dzieci
A Tobie Julita to już chyba nikt nie ustąpi miejsca w kolejce
Zapisałam się na jutro na szkołe rodzenia. W końcu mój mąż podjął decyzjeNajpierw mówił, że pójdziemy jak ja chcę, żeby było mi dobrze itp. ale jak zobaczył jak się miotam to stanowczo powiedział zapisuj i już
Tego było mi trzeba
-
Imię róży włoski pewnie się zmienia
Moja córka w wieku miesiąca i 7 lat
Do 3rz oczy niebieskie
Teraz zielone
Synka obstawiam też że będzie miał ciemne włoski bo tata ma czarne ale co z tego wyjdzie później to zobaczymy
Mama ciemna blondynka zielone oczy
Tata czarne włosy brązowe oczy
Jedyna przewaga, ze ja jestem Inna w rodzinie i mam blond włosy po babci
Moja mama i tata bruneci
Męża rodzina cała czarna
Julita gdzie te kg i brzuszek jesteś mega szczupła
Sylwia teraz to już widać ciazowy brzuszek
Kosmetyków dla maluszka jeszcze nie wybrałam ale stawiam na olej kokosowy i minimum jakie się daWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:39
mon!ta^, Martchen, bbee, Kamilutek, ag194, zastrzeŻona, MEGI81, marie_marie22, Hope_, Mabelle, Breezee, Maniuś, sylwucha89, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość