MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolina, cudna córcia
Ja myślę, że u nas raczej druga "ciemna" córa będzie. Mąż ma z natury lekko ciemniejszą karnację (czego nie widać bo ma biedactwo i azs), czarne włosy, ja mam jasny odcień skóry ale cała reszta "ciemna" z natury, szczególnie oprawa oczu. Zobaczymy jaki geny wygrała Aurelia, bo mój tata też ciemniejszy, mama męża też. Jednak są to geny dominujące... Wszystkie inne wnuki naszych rodziców (moich i męża) są jasne, a jest ich 5. Ale to też wżenione zostały blondyny
Zaczęłam się stresować tym liczeniem ruchów. To kompletnie nie dla mnie. Raz, że nie umiem się tak skupić, dwa że moje dziecko ma takie krótkie chwile aktywności pomiędzy spaniem. Ogólnie potrafi być ruchliwa, kilka razy dziennie. Ale na samą myśl o liczeniu głupieję -
Jeśli przy cukrzycy trzeba jeść co trzy godziny, to mi to nie straszne - 3 godziny po każdym posiłku robię się mega głodna.
Dziewczyny, piękne brzuszki macie! A z Julitą nie gadam, nawet normalnie nie mam takiego brzucha, jak ona ma teraz
Dewa, to już drugi nalot na lumpy. Pochwalisz się?
A sny potrafią być takie bez sensu i takie realistyczne, wszystkie nasze lęki w nich wychodzą.
Czy któraś z Was wie, co u Anyi?
Chłop mnie dzisiaj ciągnie do kina, a mi tak się nie chce... Nic mi się nie chce.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
bbee wrote:Carolina, cudna córcia
Ja myślę, że u nas raczej druga "ciemna" córa będzie. Mąż ma z natury lekko ciemniejszą karnację (czego nie widać bo ma biedactwo i azs), czarne włosy, ja mam jasny odcień skóry ale cała reszta "ciemna" z natury, szczególnie oprawa oczu. Zobaczymy jaki geny wygrała Aurelia, bo mój tata też ciemniejszy, mama męża też. Jednak są to geny dominujące... Wszystkie inne wnuki naszych rodziców (moich i męża) są jasne, a jest ich 5. Ale to też wżenione zostały blondyny
Zaczęłam się stresować tym liczeniem ruchów. To kompletnie nie dla mnie. Raz, że nie umiem się tak skupić, dwa że moje dziecko ma takie krótkie chwile aktywności pomiędzy spaniem. Ogólnie potrafi być ruchliwa, kilka razy dziennie. Ale na samą myśl o liczeniu głupieję
Mój Kuba podobnie. Czasem rusza się i pół godziny, bo mu coś nie pasi i się rozpycha, wypycha, aż znajdzie wygodną pozycjęA czasem leży spokojnie i ze 2 x na dzień lekko kopnie. Słodycze? On ma na nie wyrypane, zawsze się obżeram nimi przed wizytą, żeby się chociaż raz ruszył, a on wiecznie śpi
Rusza się najczęściej rano, ale też nie zawsze (chociaż czasem śpię dłużej to może nie czuję) i późnym wieczorem, próbowałam kiedyś policzyć ruchy, ale jak się skupiam na liczeniu to on przestaje się ruszać.
No i też jak przebiera rączkami i tak piąstkuje kilka razy pod rząd to nie wiem, czy liczyć każde "uderzenie" jako osobny ruch, czy całą serię jako jeden.
Wczoraj Kuba znów poprzecznie leżał to tylko czułam jak po obu stronach brzucha się rozpycha - ale chyba skminił, że to średnio wygodna pozycja i teraz już siedzi inaczej
Ale to liczenie ruchów mnie trochę przerasta, niby około miesiąca już je wyraźnie czuję ale jeszcze czasem mam takie wahanie, czy to ruch Kuby, czy jelit -
Marta931217 wrote:Ale macie fajne brzuszki dziewczyny
pochwaliła bym się swoim, ale nie siedzę praktycznie na komputerze tylko na komórce a z komórki nie mam możliwości wkleić zdjęcia
.
Ja też tylko na telefonie i normalnie zdjęcia wklejamFotosik jest fajnie dostosowany w wersji mobilnej - robię zdjęcie telefonem, wrzucam na fotosika, ustawiam żeby był link na forum i wrzucam tutaj
Spróbuj, może się uda -
Ja z tymi ruchami też nie wiem co robić chyba nie bede tak liczyc mnie to przerasta, staram się zwracac uwagę na to kiedy sie rusza i jesli pare godzin by nic nie bylo to bede panikowała
Co do wyglądu malucha pare osob powiedzialo.ze Laura ma po mnie nos i usta ze zdjecia usg 4d bo faktycznie calkiem jak moje heh i maz twierdzi ze bedzie miala.dużo po mnie tak mu sie wydaje:) ciekawe:-Drybka33 lubi tę wiadomość
-
Oh karnacja moje marzenie, żeby mały miał po tacie
Maz ma karnacje brązowa latynowska ale męża mama i tata mają biała tylko ciemniejsze od naszej polskiej
Maz odziedziczyl ten cudny kolor po babci
Marne szanse żeby ten gen poszedł również w synka bo w całej rodzinie tylko maz i jego brat bliźniak mają tą karnacje ( i córka męża ale ona również ma mamę latynoske)
No cóż będzie jakiś miksciekawa jestem po kim się wda maluszek
Ruchy ja czuję z rana, mały około 10tej rano robi się aktywny i chyba 10 ruchów nalicze ( chociaz nie liczyłam)
W ciągu dnia czuje tylko jak się poruszy i zaraz spi
Wieczorem znowu daje o sobie znać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 15:39
-
Kamilutek czytalam kiedyś badania SN/CC i fakt Sn jest lepsze (nie tylko jeśli chodzi o bakterie) ale po co sie.tym.martwić na zapas? Ważne żeby zdrowo urodzić
Anstice ja używam babydream rosmana, hipp ma.ok skład. Zajrzyj na bloga sroka o. Tam.jest analiza dziefiecyk kosmetyków. Olian to chyba emolient, nie pakuj sie w nie na dzień dobry.
Od oliwek sie tez juz odchodzi bo zapychaja pory.
Sudocremu nie lubię, wole bephanten ale.to Już co komu pasuje
Julita nie wiem gdzie masz te 12kg
Ojejku Paula miała i dalej ma włosy biało kurczaczkowate. Wykapana blondynka
Ja po wizycie u lekarza. Paula dostała zastrzyk w tyłek rozkurczowy bo rzuciolo.sie na oskrzela. Plus antybiotyk, wziewy, syropy... Oby dobrze zareagowala na antybiotyk bo inaczej zastrzyki13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
http://promobaby.pl/ nie wiem czy wysylalam.kiedyś ale jakby co to stronka gdzie pokazuja jakie produkty dla dzieci sa w marketach na promocji
-
Dziewczyny piękne brzuszki
Julita twój brzuszeczek rozwala system, gdzie ten twój Ludek się tam miesci? ?
A te 12 kg to nie wiem w co ci poszlo, bo laska jesteś jak ta lalarybka33 lubi tę wiadomość
-
Wreszcie mama a ja zazdroszczę takiej propozycji ale ja poprzednia cesarke przeszłam dość ciężko bolało bardzo i pomoc była dla mnie zbawieniem chociaż miałam ja tylko doraźnie
Fakt nie wyobrażam sobie każdego u siebie ale moja mama bym nie pogardzila
Ty i maz wiecie najlepiej czy pomoc się przyda czy nie ale weź pod uwagę, że Ty jesteś leżąca i na pewno mięśnie będą musiały do siebie dojść
Ja wiem, że będę sama maz będzie że mną kilka dni a później już do pracy musi wrócić
Nie mam tu rodziny poza bratem który nie wiele mi pomoże i już się trochę boję a raczej nie wiem jak zorganizuje odbieranie córki ze szkoły ( w uk po cc nie można prowadzić samochodu przez 6tygodni )
Wozic będzie ja maz bo ma na 8 do pracy a mała może o 8 zacząć szkole więc na jakiś czas zmieni godziny pracy na 30 min później ale kto będzie mi mała odbierał nie mam pojęcia
Musze kogoś odpłatnie załatwić kto mi będzie przywozil mała że szkoły chociaż 3 tyg a później albo będę ryzykować i jeździć albo przeprosze autobus
Dzieci blond rodzą się jasneale duzo też dzieci z ciemnymi włoskimi zmienia kolor
Oczy tak samo chociaz przeważnie jak maluszek ma ciemne oczy to już od początku widać że będą ciemne przynajmniej wszystkie dzieci które znam z ciemnymi oczkami pozostały przy tym kolorze -
Mój brzuszek w 28 tygodniu:) a co wstawię nie będę gorsza :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/963dda468d2f.jpgzastrzeŻona, WreszcieMama, MEGI81, Elmo13, Kamilutek, marie_marie22, GoNia1979, Martchen, Camilia, Mabelle, Madu1611, monika_89, julita, Breezee, Kleopatra, sylwucha89, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki!
U mnie na szkole rodzenia położna mówiła zdecydowane nie dla emolientów i sudocremu. My używaliśmy babydream do kąpieli plus olejek mmigdałowy, a do pupy linomag bobo A+E (różowy). Nigdy nie było problemów z odparzeniem.
Wczoraj wieczorem Mąż przyniósł opakowanie pieluszek, na którym była dziewczynka brunetka z brązowymi oczami i powiedział, że tak będzie wyglądała nasza córeczka. Jak przystawił ją do swojej twarzy to nawet podobna była!Ja oczywiście wyraziłam swój sprzeciw, a później przez całą noc śniło mi się, że już urodziłam Małą. Sen w opcji light, bo ja byłam w domu, a Mąż ze szpitala przywiózł mi gotowe dziecko
Była śliczna i miała czarne włosy i karmiłam ją piersią. Hehe niezły schiz. Ja po prostu bym nie chciała,by Mała miała brązowe oczy. Już Młody jest sobowtórem Tatusia, tylko oczy Go odróżniają
No i z Młodym się udało. Mąż brązowe, ja zielone, Młody niebieskie. Cieszę się z nich jak głupia, tylko ostatnio zauważyłam pod słońce jakby zielone plamki, a Carolina napisała, że jej córeczce zmieniły się na zielone jak miała 3 latka?! O nieeeee. Na niebieskie mieliśmy teraz 12% szanse, drugi raz nam się już chyba tak nie przyfarci
U nas Młody przekręcił się kilka tygodni przed porodem na pupę. Dostałam ćwiczenia do robienia i się odwrócił! ale fakt cesarka już mi przez to po piętach deptała.
Aniołek * 16.02.2016 -
Zastrzeżona a macie w rodzinie niebieskookich?
Ja znalazlam nawet pamiętnik niemowlaka który prowadziłam z córką do 5rz i stąd wiem dokładnie kiedy zauważyłam zmianę koloru oczu
Moj maz się śmieje że jak będzie dziecko z niebieskimi oczami to nie jego ha ha ha bo u niego w rodzinie a także mojej nke ma niebieskookich
Córeczkę mam z poprzedniego małżeństwa i tata jej ma niebieskie oczy ale teraz fakt u nas w rodzinie tylko brąz i zieleń
U męża przewaga brązu ale dziadek męża zielonooki
Jak wyjdą niebieskie będą jaja ha ha ha
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie. Dostałam (ze względu na wyniki krzywej) skierowanie do poradni diabetologicznej (mimo ze już do innego diabetologa chodzę i teraz niby mam dobre wyniki cukru). I w ogóle gin mówi, że to jest patologia ciąży
Jak to brzmi ;( Popłakałam się
Z dobrych wieści jest to, że z szyjką wszystko dobrze. A Lili nie widziałam, tylko słyszałam.
Ech, to nie mój dzień.
mon!ta^, Anstice lubią tę wiadomość