X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za gość!!!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Teraz mi niedobrze po tym pączku i donacie...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:07

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    To ide szukac czy mam paracetamol, bo mam 38,5 :/ chyba jutro odpuszcze robote jak tak sie bede czuła....
    Jeśli jest wysoko zrób sobie chlodniejszy prysznic lub jeśli masz wannę to do wanny aby obniżyć temperaturę. Dodatkowo kompresy na szyję zmniejszają gorączkę. Czosnek tez możesz zjeść bo to załatwia bakterie. A wiadomo jak gorączka to organizm z czymś walczy.

ag194 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, ze na łydki ponoć zimny oklad dobrze robi i szybko zbija gorączkę. Prawda to?

nzjdgzu33y143688.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydawalo ze powinno byc minimum 10 ruchow na dzień a nie na godzine...

Bylam wczoraj ogladac ten wozek coletto florino uzywany i powiem Wam dziewczyny, ze nie wiem jak ktos przez 8 mies uzytkowania potrafil az tak zepsuc wozek. Stelaz byl caly rozklekotany, hamulec nie dzialal itp...masakra. Nowy kosztuje 1700 a tamten byl wystawiony 1200...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszlam do wniosku, ze kupimy nowy ten wozek ale zamowimy dopiero w kwietniu zeby na poczatek maja juz byl w domu, bo szkoda zeby tracil na gwarancji czekajac na dzidziusia:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    A mi sie wydawalo ze powinno byc minimum 10 ruchow na dzień a nie na godzine...

Bylam wczoraj ogladac ten wozek coletto florino uzywany i powiem Wam dziewczyny, ze nie wiem jak ktos przez 8 mies uzytkowania potrafil az tak zepsuc wozek. Stelaz byl caly rozklekotany, hamulec nie dzialal itp...masakra. Nowy kosztuje 1700 a tamten byl wystawiony 1200...

Uska a pomijając wady wynikające z użytkowania jaki wrażenie wózek robi?

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam spac bo wymordowana jestem - znioslam kilka workow i posegregowalam - cos tak nada sie dla dziewuszki z pewnoscia przeciez nie musi chodzic w rozowym w niebieskim tez bedzie jej ladnie - duzo bylo poplamionych wiec dwa duze worki poszly z domu

jeszcz zostały 3 pudla do segregacji - kurcze nawet nie sadzilam ze przez 2 lata tyle sie uzbiera a co bedzie za kolejne - chyba sfolguje z kupowaniem tylu ciuszkow

Kamilutek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki wiem ze ten temat byl ale mozecie mi podac linki do kocykow takich na lato do przykrycia maluszka - takich oddychajacych - ja mam 2 ale polarkowate i bedzie za goraco dziecku

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen jak zobaczylam go w sklepie to od razu wiedzialam ze to ten ktory kupie:-) zastanawialam sie jeszcze nad barletta ale pani w dklepie stanowczo go odradzala ze bardzo czesto wracaja do naprawy. Ogolnie wozek jest twardy w porównaniu z innymi ale da sie wyregulowac amortyzatory wiec będzie ok. Zastanawiam sie jeszcze nad tymi kolami zelowymi niby komfort jazdy jest taki sam jak przy pompowanych ale jakos nie mam przekonania...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mała waży 1082 gramów. Zakrywala się i nie mogliśmy jej dobrze zobaczyć. Wszystko ok. Następna wizyta 15.03

Nie pisałam wcześniej, bo mieliśmy przygodę... Ktoś włamał się do naszej piwnicy i ukradł mój rower... Mój ukochany rower. Nóż kurde, zła jestem.

Mabelle, bbee, Kleopatra, MEGI81, Kamilutek, mon!ta^, Breezee, Hope_, Uszczesliwiona, gaja_1, Madu1611, Forbidden, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alanek - jestem pewna, ze szybko zwalczysz wszelkie przeciwności losu! Masz to we krwi!!!

Messy, chorzy ci sąsiedzi! tacy ludzie powinni mieszkać na bezludnej wyspie... wszyscy, zeby sie wspólnie męczyć i robić sobie na złość !:p

Zyrcia - a gdzie ta znajoma dentystka przyjmuje? Miałam swoją zaufana od dziecka, to wyjechała do Poznania za miłością :(

WreszcieMama - my tez na 99% bierzemy Barlette :) I, w przeciwieństwie do tego co powiedziała babka w sklepie Usce, nam powiedziano, ze on właśnie bardzo rzadko trafia z reklamacja... a to mówił wujek Męża wiec nie wciskały nam kitow. Z reszta M tez ma pojęcie o wózkach i nam obojgu sie bardzo ten spodobał :)

Marta bodajże wspominała, ze jeszcze nie ma nic poza kilkoma ciuszkami - możemy przybić pione, bo ja tez mam tylko szufladę ciuszków, kilka śliniankow i jeden ręczniczek z kapturkiem. Reszta wstępnie jest wybrana, ale mamy zamiar jechać na początku marca do sklepu wujka i wszystko kupić za jednym zamachem :)

Tak wstawialyscie dziewczyny te zdjęcia paczkow i sie ucieszyłam, ze nie jestem fanka i nie zachęca mnie to do biegu do cukierni :p Ale tak sobie przeanalizowałem moj dzien i mam dość śmieszny sposób odżywiania teraz :p otóż zaczynam bardzo zdrowo: jogurt naturalny z musli truskawkowym, pózniej była szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, pózniej zupa.. a pózniej schaboszczak z frytkami i ogórkiem... na kolacje burger i dwie godzinki pózniej przekąska 5 wafelków i kakao!:p odnoszę wrażenie, ze słabo to wyglada :D Na szczęście normalnie jem mniej i lżej, ale tak ogólnie jednak najzdrowsze rano, a chyba powinno być odwrotnie, zeby żołądek miał łatwiej ;) aczkolwiek kakao późnym wieczorem zagościło u mnie chyba na stałe, bo po 1 doszłam do wniosku, ze pije za mało mleka, a po drugie mleko pomaga na zgagę i faktycznie po kakao zgaga mi znika wiec cos w sam raz przed pójściem spac :) No i zastąpiłam sobie kubkiem kakao wieczorne jedzenie słodkości - zawsze mnie wieczorem na nie nachodzi :p dzis było odstępstwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:53

WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, ja w ogóle pierwszy raz słyszę o czymś takim co napisałaś "Niestety pomiar brzuszka od kości łonowej do góry nie zgadza się z tygodniami ciąży." Jajć co to takiego i jakie to ma znaczenie? Po co to mierzyć? Hmm w Polsce to w ogóle chyba nie ma takich pomiarów? :) Mi to jakoś się skojarzyło z wielkością brzuszka,ale przecież nie ma norm na wielkość. Nawet u nas na forum widać, że jedne z nas mają już pokaźne, a inne jeszcze takie drobniutkie :)

Hope kuruj się! Zakaz pracy do odwołania :)

Espera, jak ja zjem takiego pączka, to jestem mega zła. Chodzę i się wkurzam, że tyle kalorii i zero przyjemności z szamania, i że jak kalorie idą ze smakiem to i te 500+ może wpaść, a tak to w ogóle przechlapane :/

Messy99 nie zazdroszczę takich sąsiadów. W ogóle jaki ten koleś miał interes w gaszeniu tego światła? No taboret normalnie.

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona, bo w UK po ostatnim USG polowkowym to na wizytach już tylko mierzą brzuch w ten sposób. I tak do końca ciąży. Według mnie to jest to mało miarodajne, bo przecież każda z nas ma inny rozmiar brzucha.
    Moja położna powiedziała, że mam się broń Boże do nikogo nie porównywać.
    Więc Madu glowa do góry i może pójdź prywatnie sprawdzić czy wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa ona przyjmuje na widzewie to jest bodajze Gogola albo gdzies w tych rejonach, nie pamietam bo juz tyle do niej jezdze ze nie pamietam nawet adresu :D
    Tylko ze tylko prywatnie. Ode mnie nigdy nie chce kasy baba jedna i zanosze jej slodycze bo az mi glupio :d

Troche sie zmartwilam ze ten moj łoś ulozony dupa na dole :/ Leo na kazdym usg byl glowa w dol i juz mnie ciarki przechodza na sama mysl o cc... mam nadzieje ze sa jakies cud sposoby na przekrecenie...
    No i gin mowi ze jak nie wytrzymam do maja to mam lanie :D nastepna wizyta 1.03

Padam dzis na pysk ide gnic w barlogu!

Dobranoc dziewuszki ;*

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boża a ja cierpię na bezsenność:( jak ja tego nie lubię. Mały w brzuszku szaleje i wcale nie pomaga mi zasnąć ahhh

f2w33e3k5idkv34t.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie moge spac juz od 2-giej....omg!! pierwszy raz. co za koszmar. a w ogole to jestem jutro na zwolnieniu i dzis tez teoretycznie bylam...tzn. bylam w pracy, ale nie na dyskotece szkolnej na bramce w prawie 3-cim trymestrze hehe

no ale u lekarki musialam udawac przeziebienie zeby dostac zwolnienie i chyba sie za bardzo wkrecilam, bo sie czuje mega chora!! katar, kaszel...mam nadzieje, ze gorzej nie bedzie...

a wczoraj poczulam pierwszy raz takie mega ciazowe dolegliwosci: bol plecow, bol krzyza, jakies ciagniecie w udach...mam nadzieje, ze to efekt stresow ostatnich tygodni a nie codziennosc 3-ciego trymestru.

pzdr wszystkie niespiace :)

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonią ją też nie śpię pół nocy, bo mi się wydawało (jestem ba zwolnieniu od poczatku)ze w poprzednim tyg wróciłam do pracy, ale potem jednak w czwartek czy piątek nie byłam i nie mogłam dojść do porozumienia z samą soba czy skoro jeden dzień nie byłam (nieobecność nieusprawiedliwiona) to czy jednak jestem ba zwolnieniu czy nie. ... I tak leżałam w pół śnie odtwarzajac w głowie co robiłam hak byłam w pracy czy dałam zwolnuenue czy nie :P to ja już wole sny o porodowce :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ