MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli jest wysoko zrób sobie chlodniejszy prysznic lub jeśli masz wannę to do wanny aby obniżyć temperaturę. Dodatkowo kompresy na szyję zmniejszają gorączkę. Czosnek tez możesz zjeść bo to załatwia bakterie. A wiadomo jak gorączka to organizm z czymś walczy.Hope_ wrote:To ide szukac czy mam paracetamol, bo mam 38,5
chyba jutro odpuszcze robote jak tak sie bede czuła....
ag194 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
A mi sie wydawalo ze powinno byc minimum 10 ruchow na dzień a nie na godzine...
Bylam wczoraj ogladac ten wozek coletto florino uzywany i powiem Wam dziewczyny, ze nie wiem jak ktos przez 8 mies uzytkowania potrafil az tak zepsuc wozek. Stelaz byl caly rozklekotany, hamulec nie dzialal itp...masakra. Nowy kosztuje 1700 a tamten byl wystawiony 1200...
-
Uska wrote:A mi sie wydawalo ze powinno byc minimum 10 ruchow na dzień a nie na godzine...
Bylam wczoraj ogladac ten wozek coletto florino uzywany i powiem Wam dziewczyny, ze nie wiem jak ktos przez 8 mies uzytkowania potrafil az tak zepsuc wozek. Stelaz byl caly rozklekotany, hamulec nie dzialal itp...masakra. Nowy kosztuje 1700 a tamten byl wystawiony 1200...
Uska a pomijając wady wynikające z użytkowania jaki wrażenie wózek robi? -
ja zmykam spac bo wymordowana jestem - znioslam kilka workow i posegregowalam - cos tak nada sie dla dziewuszki z pewnoscia przeciez nie musi chodzic w rozowym w niebieskim tez bedzie jej ladnie - duzo bylo poplamionych wiec dwa duze worki poszly z domu
jeszcz zostały 3 pudla do segregacji - kurcze nawet nie sadzilam ze przez 2 lata tyle sie uzbiera a co bedzie za kolejne - chyba sfolguje z kupowaniem tylu ciuszkow
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Martchen jak zobaczylam go w sklepie to od razu wiedzialam ze to ten ktory kupie:-) zastanawialam sie jeszcze nad barletta ale pani w dklepie stanowczo go odradzala ze bardzo czesto wracaja do naprawy. Ogolnie wozek jest twardy w porównaniu z innymi ale da sie wyregulowac amortyzatory wiec będzie ok. Zastanawiam sie jeszcze nad tymi kolami zelowymi niby komfort jazdy jest taki sam jak przy pompowanych ale jakos nie mam przekonania...

-
Ja już po wizycie. Mała waży 1082 gramów. Zakrywala się i nie mogliśmy jej dobrze zobaczyć. Wszystko ok. Następna wizyta 15.03
Nie pisałam wcześniej, bo mieliśmy przygodę... Ktoś włamał się do naszej piwnicy i ukradł mój rower... Mój ukochany rower. Nóż kurde, zła jestem.
Mabelle, bbee, Kleopatra, MEGI81, Kamilutek, mon!ta^, Breezee, Hope_, Uszczesliwiona, gaja_1, Madu1611, Forbidden, Maniuś lubią tę wiadomość

-
Alanek - jestem pewna, ze szybko zwalczysz wszelkie przeciwności losu! Masz to we krwi!!!
Messy, chorzy ci sąsiedzi! tacy ludzie powinni mieszkać na bezludnej wyspie... wszyscy, zeby sie wspólnie męczyć i robić sobie na złość !:p
Zyrcia - a gdzie ta znajoma dentystka przyjmuje? Miałam swoją zaufana od dziecka, to wyjechała do Poznania za miłością
WreszcieMama - my tez na 99% bierzemy Barlette
I, w przeciwieństwie do tego co powiedziała babka w sklepie Usce, nam powiedziano, ze on właśnie bardzo rzadko trafia z reklamacja... a to mówił wujek Męża wiec nie wciskały nam kitow. Z reszta M tez ma pojęcie o wózkach i nam obojgu sie bardzo ten spodobał 
Marta bodajże wspominała, ze jeszcze nie ma nic poza kilkoma ciuszkami - możemy przybić pione, bo ja tez mam tylko szufladę ciuszków, kilka śliniankow i jeden ręczniczek z kapturkiem. Reszta wstępnie jest wybrana, ale mamy zamiar jechać na początku marca do sklepu wujka i wszystko kupić za jednym zamachem
Tak wstawialyscie dziewczyny te zdjęcia paczkow i sie ucieszyłam, ze nie jestem fanka i nie zachęca mnie to do biegu do cukierni :p Ale tak sobie przeanalizowałem moj dzien i mam dość śmieszny sposób odżywiania teraz :p otóż zaczynam bardzo zdrowo: jogurt naturalny z musli truskawkowym, pózniej była szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, pózniej zupa.. a pózniej schaboszczak z frytkami i ogórkiem... na kolacje burger i dwie godzinki pózniej przekąska 5 wafelków i kakao!:p odnoszę wrażenie, ze słabo to wyglada
Na szczęście normalnie jem mniej i lżej, ale tak ogólnie jednak najzdrowsze rano, a chyba powinno być odwrotnie, zeby żołądek miał łatwiej
aczkolwiek kakao późnym wieczorem zagościło u mnie chyba na stałe, bo po 1 doszłam do wniosku, ze pije za mało mleka, a po drugie mleko pomaga na zgagę i faktycznie po kakao zgaga mi znika wiec cos w sam raz przed pójściem spac
No i zastąpiłam sobie kubkiem kakao wieczorne jedzenie słodkości - zawsze mnie wieczorem na nie nachodzi :p dzis było odstępstwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 23:53
WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!
Do zobaczenia w maju! 

-
Madu, ja w ogóle pierwszy raz słyszę o czymś takim co napisałaś "Niestety pomiar brzuszka od kości łonowej do góry nie zgadza się z tygodniami ciąży." Jajć co to takiego i jakie to ma znaczenie? Po co to mierzyć? Hmm w Polsce to w ogóle chyba nie ma takich pomiarów?
Mi to jakoś się skojarzyło z wielkością brzuszka,ale przecież nie ma norm na wielkość. Nawet u nas na forum widać, że jedne z nas mają już pokaźne, a inne jeszcze takie drobniutkie 
Hope kuruj się! Zakaz pracy do odwołania
Espera, jak ja zjem takiego pączka, to jestem mega zła. Chodzę i się wkurzam, że tyle kalorii i zero przyjemności z szamania, i że jak kalorie idą ze smakiem to i te 500+ może wpaść, a tak to w ogóle przechlapane
Messy99 nie zazdroszczę takich sąsiadów. W ogóle jaki ten koleś miał interes w gaszeniu tego światła? No taboret normalnie.

Aniołek * 16.02.2016 -
Zastrzeżona, bo w UK po ostatnim USG polowkowym to na wizytach już tylko mierzą brzuch w ten sposób. I tak do końca ciąży. Według mnie to jest to mało miarodajne, bo przecież każda z nas ma inny rozmiar brzucha.
Moja położna powiedziała, że mam się broń Boże do nikogo nie porównywać.
Więc Madu glowa do góry i może pójdź prywatnie sprawdzić czy wszystko ok. -
nick nieaktualnyKarissa ona przyjmuje na widzewie to jest bodajze Gogola albo gdzies w tych rejonach, nie pamietam bo juz tyle do niej jezdze ze nie pamietam nawet adresu

Tylko ze tylko prywatnie. Ode mnie nigdy nie chce kasy baba jedna i zanosze jej slodycze bo az mi glupio :d
Troche sie zmartwilam ze ten moj łoś ulozony dupa na dole
Leo na kazdym usg byl glowa w dol i juz mnie ciarki przechodza na sama mysl o cc... mam nadzieje ze sa jakies cud sposoby na przekrecenie...
No i gin mowi ze jak nie wytrzymam do maja to mam lanie
nastepna wizyta 1.03
Padam dzis na pysk ide gnic w barlogu!
Dobranoc dziewuszki ;* -
ja tez nie moge spac juz od 2-giej....omg!! pierwszy raz. co za koszmar. a w ogole to jestem jutro na zwolnieniu i dzis tez teoretycznie bylam...tzn. bylam w pracy, ale nie na dyskotece szkolnej na bramce w prawie 3-cim trymestrze hehe
no ale u lekarki musialam udawac przeziebienie zeby dostac zwolnienie i chyba sie za bardzo wkrecilam, bo sie czuje mega chora!! katar, kaszel...mam nadzieje, ze gorzej nie bedzie...
a wczoraj poczulam pierwszy raz takie mega ciazowe dolegliwosci: bol plecow, bol krzyza, jakies ciagniecie w udach...mam nadzieje, ze to efekt stresow ostatnich tygodni a nie codziennosc 3-ciego trymestru.
pzdr wszystkie niespiace
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Gonią ją też nie śpię pół nocy, bo mi się wydawało (jestem ba zwolnieniu od poczatku)ze w poprzednim tyg wróciłam do pracy, ale potem jednak w czwartek czy piątek nie byłam i nie mogłam dojść do porozumienia z samą soba czy skoro jeden dzień nie byłam (nieobecność nieusprawiedliwiona) to czy jednak jestem ba zwolnieniu czy nie. ... I tak leżałam w pół śnie odtwarzajac w głowie co robiłam hak byłam w pracy czy dałam zwolnuenue czy nie
to ja już wole sny o porodowce :p
2017 #1
2019 #2