MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu dają wszystko dla mnie - podkłady na łóżko, te wielkie podpaski itp. Dla dziecka muszę mieć tylko mokre chusteczki resztę zapewnia szpital - rożki, ubranka, pieluchy itp.
-
Bbee az sie pomasrkalam masakra Towoja corka rozwalila system poprpstu tym tekstem...
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i juz sporych dzidziusi a przede wszystkin trzymajacych sie w miare dobrej kondycji szyjek macicznych helhelhel...
Wszystkim wszystkim wszystkim gratuluje a za naszego kawalera Alanka trzymam kciuki..wiem ze da rade silny chlopak..
Sepsa to zlo... zabrala mi mojego brata..ale teraz medycyna poszla tak do przodu ze Alanek da rade.. Toska trzymaj sie i ucaluj Alanka..bbee, MEGI81, Mabelle, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Zapełniłam koszyk w gemini, oprócz termometru i katarka niewiele kupiłam, a i tak pękło ponad 300 pln
Czy któraś z Was używała takich bodziaków z bardzo długim krokiem, który na końcu jest rozszerzany i ma zapięcie na napy na wysokości brzucha? Nie umiem tego dokładnie opisać i nie mogę znaleźć w sieci zdjęcia, żeby pokazać przykład, ale dzisiaj w lumpie widziałam takich na pęczki. Chyba chodzi o to, że dzięki takiemu rozwiązaniu jest dużo miejsca na pieluszkę. Mam zagwozdkę teraz, któraś z Was takie miała albo ma? Warto się w takie zaopatrzyć?Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
ja też piłam glukozę 75. Co do diety to miałam w poradni spotkanie z dietetykiem żebym wiedziała co i jak, tyle.
polecam stronę słodkie mamy i grupę na fb cukrzyca ciązowa, sporo jadłospisów
Toska kciuki za Alanka, mam nadzieję, że po przetoczeniu krwi jest lepiej13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dzięki dziewczyny za rady, w następnym tygodniu na spokojnie pojeżdżę i kupię :*
Kamilutku dla mnie są bardzo w porządku w dotyku, mam wrażenie, że pasują mi bardziej niż bambusowe te ze smyka..ale tak jak mówiłam bambusową jedną i tak kupię
Poza tym, kosztują 20 zł i są ładne
Jakie tu duże dzieci na forum już! jejku a ja wizyta za tydzień dopiero
Hope, współczuję, może spróbuj z paracetamolem
wydaje mi się, że jakoś 37,5 ponad to już taki stan podgorączkowy, gorączka od około 38.. o ale widzę, że dziewczyny już to napisały
zdrówka!
bbee haha Twoja Hania ma charakterekdzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:48
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
A wiecie co, ja to nie wiem jak to jest z tą glukozą, ale ze 2 lata temu jak robiłam glukozę to dostałam skierowanie na badanie na czczo i po 2h. Ale jeszcze przed tym badaniem trafiłam do innej ginekolog i jak jej powiedziałam o glukozie, to ona powiedziała, że absolutnie nie można robić tylko dwóch pobrań, że zmieniły się przepisy, że tamta pani dr kierując mnie na badania, nie była na bieżąco z wiedzą i jakbym zrobiła to badanie, to by nie było ono ważne i musiałabym powtarzać. Podobno aktualne normy mówią, że trzeba mieć 3 pobrania i glukozę 75. No i wtedy tak zrobiłam, teraz też,ale masa z Was z tego co czytam ma 2 pobrania... Zwątpiłam.
Kamilutek, nie wiem, czy na pewno myślę o tych samych co Ty, ale ja mam takie, które zapinają się tak jakby wysoko z tyłu (są mega niewygodne), a też mam takie całkowicie zapinane na plecach. Te też nigdy więcej.
Ja też jestem cały czas myślami i kciukami z Alankiem i Tośką :*
WreszcieMama lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Hope_ wrote:To ide szukac czy mam paracetamol, bo mam 38,5
chyba jutro odpuszcze robote jak tak sie bede czuła....
Hope zbijaj temperaturę! pomaga też zmywanie czoła, karku i stóp wodą z octem. odpuść jutro robotę, bo szaleje grypa. lepiej nie ryzykować. -
Hope Nawet jeśli Ci zejdzie temperatura to nie idź bo jeszcze będziesz niedoleczona i tylko pogorszysz.
Odpocznij :* ciepła herbatka, łóżko,film (wiem, wiem, na ile starszak pozwoli)
Dziewczyny jak Wam idzie liczenie ruchów? jak zaczyna się ruszać to staram się doliczyć do tych 10 na godzinę, ale później zapominam kiedy zaczęłachyba ważne, że jest aktywna w ogóle tak mniej więcej kilka-kilkanaście ruchów wydaje mi się, że było?
bbee ta Dorota to Ty ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:07
-
Zastrzeżona, ja sama zwątpiłam w te moje dwa pobrania, ale w domu mam glukometr i po godzinie od posiłku mam dobry cukier, więc w razie co to się nie martwię.
Hope, kuruj się.
Rozbita coś jestem, zobaczę męża najprawdopodobniej jutro po 22 dopiero, strasznie nie lubię tak długo być oddzielnieŚmiesznie trochę, bo to nawet nie 48h, ale jakoś zawsze mi ciężko i nie myślę trzeźwo.
-
Gratuluje udanych wizyt, lubię czytac tak pozytywne wiadomosci
Dewa ja tez 75g mialam. W szoku bylam jak czytalam, ze niektóre dziewczyny mogły iść do domu. Mi kazali siedzieć 2 godziny i to z chorymi. A do kuzynki mialam 100m
Ag jak pójdzie tak dalej u mnie jak teraz to w ogóle nie bede liczyć, no chyba że Kiedy śpi i sie noe rusza bo mam młyn naokraglo:)
Słuchajcie miałam dziś farta a zarazem wściekła jestem. Nie ukrywam, że moi sąsiedzi co wprowadzili sie 1.5r temu sa grzecznie mówiąc je****nięci. Potrafili wezwać policje w lato na mojego S bo pilowal drzewo na zime w piątek o13! O 13! A hrabinie sie nie podobalo. Ale mniejsza z tym. Ojciec sasiada dzis przylazl w odwiedziny i wyobrazcie sobie, ze pogasil mi po złości wszystkie swiatla w kotłowni bo bylam do pieca podlozyc. Kurde. Prawie na schodach sie zabilam bo po ciemku wchodzilam !!! Aż mnie brzuch bolal z nerwów musialam sie zdrzemnac bo zle to wygladalo ;(
ag194 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:Zastrzeżona, ja sama zwątpiłam w te moje dwa pobrania, ale w domu mam glukometr i po godzinie od posiłku mam dobry cukier, więc w razie co to się nie martwię.
Hope, kuruj się.
Rozbita coś jestem, zobaczę męża najprawdopodobniej jutro po 22 dopiero, strasznie nie lubię tak długo być oddzielnieŚmiesznie trochę, bo to nawet nie 48h, ale jakoś zawsze mi ciężko i nie myślę trzeźwo.
-
Ależ wizytowo dziś. Gratuluje dobrych wieści i dobrze trzymających szyjek.
I ja dziś wizytowałam u położnej, pobrała tez krew wiec czekam na wyniki. Mam nadzieje, ze żelazo wyjdzie ok.
Niestety pomiar brzuszka od kości łonowej do góry nie zgadza się z tygodniami ciąży. Jest większy o 5 cm (dopuszczalne odchylenie od normy jest do dwóch cm). Wysłała mnie na dodatkowe usg żeby pomierzyć dokładnie moją Niunię. Na szczęście usg już jutro o 10 rano wiec wszystko szybko się wyjaśni.
Hope, zdrówka , oby przeszło choróbsko bokiem.
Dewa, wszystko ok po rozprawie?
Nieśmiała, ja tez Cię pamietam doskonale i z całego serca gratuluję. Trzymam mocno kciuki. Dawaj znać co i jak.
Mam nadzieje, że sepsa szybko odpuści i Alanek będzie szybciutko nabierał sił.
Wy paskudy jedne!!! Od wczoraj tylko o pączkach i pizzy gadacie i co??? Wczoraj objadalam się pizzą (domową)i zagryzłam czekoladą. A i tak czuję niedosyt i pączki mi w głowie siedzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:29
Anstice, Nieśmiała, Mabelle, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Messy to idiota ten sąsiad czy jak? Dobrze ze nic Ci się nie stało...
Kamilutek mi nie chodzilo o herbatkę z pokrzywy, chociaż ja pijam od lat i już do smaku się przyzwyczaiłam. Chodzi o sok taki kupowany w butelkach jak np ten:
https://www.doz.pl/apteka/p63346-Pokrzywa_sok_500_ml
Mi dziś lekarz pozwolił pic go.
Komuś jeszcze miałam cos napisać ale mój mozg ma chyba zaniki pamięci krótkotrwałej, tzw. Syndrom Dorianeta.be lubi tę wiadomość
-
Espera ja nie wiem co z tymi ludzmi jest, świat schodzi na psy a ludziom wyobraźni po prostu brak. Jemu sie oplacalo schodzić specjalnie do piwnicy dziadowi po schodach zeby na złość zrobić?? Nie dość że obcy jest jakim prawem łazi po naszych piwnicach to jeszcze sie rządzi. Psychol. Moj S mu da jak go spotka. Ja denerwować sie juz nie bede.