MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Forbidden, ja rozważałam z Pinio- Pinio Moon albo Pinio Basic, (wydaje mi się, że Basic to chyba Żyrcia kupiła i chwaliła). Ostatecznie jednak w poniedziałek zamówiłam łóżeczko firmy Piętrus z szufladą i funkcją tapczanika ZUZA https://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-Tapczanik-z-szuflada-i-barierka-ZUZA-140x70.html i zobaczymy co przyjdzie
Zdecydowała cena, bo my już mamy jedno łóżeczko i po prostu stwierdziliśmy, że nie będziemy, aż tak inwestować w kolejne, wolimy drugie tyle wydać na lepszy materac
Zależy na czym komy zależy, ale minusem tu może być to, ze szuflada nie jest na szynach tylko na kółkach, co nie wszystkim pasuje.
Aniołek * 16.02.2016 -
Masia ale minka
swietna fota
Zastrzeżona na tez mam na kółkach ale w uk to norma
Lozeczka z wyższej półki a na kółkach
Na pewno na szynach jest lepsze ale ja sama jak szukalam to ciezko bylo znaleźć 120x60 większości 140x70 a do tego na szynach
Poerwsze łóżeczko ktore kupiłam ale zwrocilam z uwagi na wielkość poza 140 mialo duze fikusne boki i przez to mialo 170cm bylo z lepszej firmy i również szuflada na kółkach
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i czekam bo chyba nie wszystkie jeszzcze sie odmeldowalyMisia 69, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Hej Dziewczynki, mało mnie tutaj, ale gratuluję udanych wizyt! Za Alanka trzymam kciuki!!!
Kochane, jutro piję napój Bogów...Lekarz kazał kupić glukozę 75g, a babka w aptece mówi, że najczęściej robi się z 50 g. Wy jaką robiłyście?
I teraz tak, o 7 rano idę do przychodni, pobierają krew na czczo, potem glukoza, wynik po godzinie i potem po dwóch, tak? Eeeeeech, będzie rzyg czy nie?
75 g robiłam:)
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Kciuki zaciśnięte u rąk i stóp za Alanka, Qasha ma rację, to syn Tośki i fighter jakich mało.
Anstice, Espera, Zyrcia, Misia, Marta gratuluję pomyślnych wizytSuper się czyta takie wspaniałe wieści
Espera, niedawno w biedrze kupiłam herbatę pokrzywa+trawa cytrynowa i była pyszna. Ale ostatnio jej nie było, a zwykła pokrzywa smakuje dla mnie niestety jak trociny.
Breezee trzymam kciuki, żeby bakteria szybko sobie poszła!
MEGI81 wrote:Zakupy mojego Męża
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4fd30aebffd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bd33508c5ba.jpg
Ale będzie elegant! Chyba go sobie zaklepię na narzeczonego dla Matyldy
Julita wrote:Kamilutek jeśli miałabym polecić nosidełko ergonomiczne to zachęcam do TULA, fakt trzeba się wykosztować ale warto!przy chuście jak dla mnie było zbyt dużo roboty, swoją gdzieś rzuciłam w kąt na rzecz nosidełka. zbyt długo z niego nie korzystałam ale czasem życie ratował, np. gdy musiałam zejść do pralni nastawić pranie albo wyskoczyć do ogródka po pietruszkę
Kleopatra też pisała, że jest super, więc to już dwie takie opinie - dzięki! Ma być bezpieczne, cena jest kwestią, powiedzmy, drugorzędnąMiędzy innymi też po to kupuję ciuchy w lumpach, żeby bez bólu zapłacić za dobry fotelik i nosidło, a potem fotelik na rower. A że sprawia mi to wielką frajdę... no cóż, skutek uboczny
WreszcieMama wrote:Nie bylo paczkow takich jak lubie. Wiec leze naburmuszona
Doskonale rozumiem Twój ból. Jak mi Chłop raz przyniósł z marmoladą (fuuuujjj), to mało się nie popłakałam
Ag piękny apartament i piękne nabytki! Te buciki/skarpetki są urocze
O, i kupiłaś ręczniczki muślinowe z Ikei, powiesz, jakie są w dotyku?
Qasha, jak to jest, że mam podobnej wielkości cycki i nieco mniejszy brzuch, a ja wyglądam jak wieloryb, a Ty jak laska!?
Dewa, 50 g glukozy pije się przy teście dwupunktowym (pomiar przed wypiciem i po godzinie), a 75 g - przy trzypunktowym. Jak dwupunktowy wyjdzie źle, to trzeba i tak robić trzypunktowy, więc chyba lepiej od razu się pomęczyćMisia 69, WreszcieMama, Breezee, MEGI81, Anstice, ag194 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ag194 wrote:Carolina szczerze to poza smykiem widziałam tylko w marketach
Nie wiem, gdzie jeszcze można kupić fotelik w Gdańsku...
Znacie jakieś takie miejsca ?
W smyku przedział cenowy na maxi cosi 420-650 nie wiem, czy to dużo czy nie.
A ryzykowałybyście kupno przez internet? W sumie to też opcja ale nie wiem..
Kamilutek również uważam jak reszta. I tulę polecam
Gratuluję wizyt dziewczyny!!
Ag, Qash noo amartamenty mają piękne
Breezee będzie dobrze. Muszą wyleczyć infekcje wtedy dopiero posiew.
Trzymam mocno kciuki za Alanka
Karotka spokojnie to przy następnej wizyciebez stresu
Marchen tak jak Zyrcia pisze na NFZ jest refundowane leczenie kanału. Wiem bo miałam
Nieśmiała pamiętam pamiętamtrzymam kciuki
Olis tez trzymam
A Promyczku jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:42
Breezee, ag194, Nieśmiała lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dewa Ja robiłam 50g.Test trzypunktowy.Z tego co wiem, to jak pierwsze badanie źle wyjdzie to potem się robi 75g w którymś tygodniu.
Ale nie wiem na 100, może jestem w błędzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:34
-
Dewa ja robiłam normalnie OGTT i u mnie się to wszędzie robi z 75g glukozy. Wszystko zależy jakie badanie zlecił ci ginekolog - jak powiedział wyraźnie 75g to ja bym słuchała lekarza a nie babki z apteki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:48
rybka33 lubi tę wiadomość
-
gaja_1 wrote:Cukrzycowe dziewczyny, mam pytanie czy diabetolog ustalał Wam konkretną dietę, co na śniadanie obiad itd. czy raczej tylko mówi co wolno a czego nie wolno jeść? I czy sikacie rano na paski żeby sprawdzić czy aceton jest w moczu, bo wyczytałam coś takiego?
slodkiemamy.edu.pl naprawdę polecam tę stronę - tam są przykładowe jadlospisy, ja się tym sugeruję między innymi.
Diabetolog nie dawał mi konkretnej diety, jedynie wskazania i przeciwskazania, ale to samo jest na stronie powyżej.
Dewa, ja miałam 75 g glukozy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:15
gaja_1 lubi tę wiadomość
-
Ag i pamietaj sprawdź w necie bo np ja bobo wozki beda mieli taniej to mama i ja rowniez obnizy cene
ag194 lubi tę wiadomość
-
Dewa ja miałam glukozę 75 i pobranie krwi po godzinie i po dwóch (jednak tak lekarz kazał, a w dniu pobrania nie byłam pewna).
Ag śliczne zakupy
Dziewczyny piękne brzuszki
Kamilutek wpisuję sobie Matyldę na listę jako kandydatkę na przyszłą synowąKamilutek, ag194 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Hej Dziewczynki, mało mnie tutaj, ale gratuluję udanych wizyt! Za Alanka trzymam kciuki!!!
Kochane, jutro piję napój Bogów...Lekarz kazał kupić glukozę 75g, a babka w aptece mówi, że najczęściej robi się z 50 g. Wy jaką robiłyście?
I teraz tak, o 7 rano idę do przychodni, pobierają krew na czczo, potem glukoza, wynik po godzinie i potem po dwóch, tak? Eeeeeech, będzie rzyg czy nie?
Ja miałam 75 g glukozy. Krew pobierają po 1h od wypicia i 2 h pd wypicia czyli innymi słowy co godzinę od pobrania naczcxo. Ja ledwo to zniosłam wiec trzymaj się oby nie rzyg i nie powtarzać -
Zapomniałam napisać wcześniej, moja Hania do mnie dzisiaj powiedziała, że "skoro jesteś taka gruba to czemu jeszcze nie rozwaliłaś wanny". Fajnie
GoNia1979, MEGI81, Kamilutek, Ju14, ag194, Mabelle, Misia 69, Hope_, Camilia, sylwucha89, Karissa, Moniqaaa, WreszcieMama, Kleopatra, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
A teraz relacja z wizyty
Mikołaj waży 1 kg i 103 gramywg usg jest kilka dni starszy, serduszko bije 144 uderzenia na minutę. Niestety nie mam dzisiaj zdjęcia, bo cały czas się wiercił
płyn owodniowy w normie, szyjka ok.
wyniki ok i nie mam cukrzycyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:31
Martchen, bbee, marie_marie22, Kamilutek, GoNia1979, Breezee, mon!ta^, Uska, ag194, zastrzeŻona, Misia 69, Mabelle, Hope_, messy99, Madu1611, Camilia, gaja_1, sylwucha89, Uszczesliwiona, Arwi, Agus26m, Moniqaaa, WreszcieMama, Anstice, Kleopatra, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zapełniłam koszyk w gemini, oprócz termometru i katarka niewiele kupiłam, a i tak pękło ponad 300 pln
Czy któraś z Was używała takich bodziaków z bardzo długim krokiem, który na końcu jest rozszerzany i ma zapięcie na napy na wysokości brzucha? Nie umiem tego dokładnie opisać i nie mogę znaleźć w sieci zdjęcia, żeby pokazać przykład, ale dzisiaj w lumpie widziałam takich na pęczki. Chyba chodzi o to, że dzięki takiemu rozwiązaniu jest dużo miejsca na pieluszkę. Mam zagwozdkę teraz, któraś z Was takie miała albo ma? Warto się w takie zaopatrzyć?
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!