X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka gratuluję cudownego i silnego synusia. Pokonacie i sepsę bo kto jak nie Wy?

Wreszciemama, cudowne wiadomości!

U mnie też zgaga wraca co chwilę jak bumerang. Najgorzej jest wieczorem.
    Zamówiłam wczoraj dostawkę do łóżka. Wizualnie nie za bardzo mi się podoba ale w ogóle nie ma wyboru :/
    Jeszcze wózek....Czy któraś z Was skusiła się na Adamexa?

We wtorek byłam na wizycie. Mała waży już 1083g. Wszystko jest w porządku.
    Monita miałam wypytać o poród ale tylko zagadnęłam bo była mega obsuwa i chciałam zdążyć po córkę do żłobka. Generalnie mówiła, że próbują sn po cc. Już nie pytałam czy podpisuje się jakiś papier ze zgodą. Widziała strach w moich oczach i bliżej porodu będziemy myśleć jak go rozwiązać.

Trzymam kciuki za wizytujące dziewczyny.

Arwi, Mabelle, bbee, MEGI81, Maniuś, WreszcieMama, Breezee, GoNia1979, sylwucha89, ag194, zastrzeŻona, Kamilutek, mon!ta^, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja nie wiem co to zgaga :)
    Sama sie zastanawiam nad wizyta u lekarza
    Coraz gorsze bóle mam w okolicy mostka. Dzis jak sie przeciagalam to myslalam, ze cos mi sie urwalo. Tak samo jak wykonam szybki ruch. Maly nadrabia dwa dni leniuchowania. Kreci sie niesamowicie.

nzjdgzu33y143688.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Tośka gratuluję cudownego i silnego synusia. Pokonacie i sepsę bo kto jak nie Wy?

Wreszciemama, cudowne wiadomości!

U mnie też zgaga wraca co chwilę jak bumerang. Najgorzej jest wieczorem.
    Zamówiłam wczoraj dostawkę do łóżka. Wizualnie nie za bardzo mi się podoba ale w ogóle nie ma wyboru :/
    Jeszcze wózek....Czy któraś z Was skusiła się na Adamexa?

We wtorek byłam na wizycie. Mała waży już 1083g. Wszystko jest w porządku.
    Monita miałam wypytać o poród ale tylko zagadnęłam bo była mega obsuwa i chciałam zdążyć po córkę do żłobka. Generalnie mówiła, że próbują sn po cc. Już nie pytałam czy podpisuje się jakiś papier ze zgodą. Widziała strach w moich oczach i bliżej porodu będziemy myśleć jak go rozwiązać.

Trzymam kciuki za wizytujące dziewczyny.

Ja mam wózek Adamex Vicco :) jest zamówiony, przyjdzie w połowie marca, sklep go złoży i sprawdzi, a my go odbierzemy na początku kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:50

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:59

Misia 69, Arwi lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, GRATULUJĘ :D:D:D Trzymam za Was mocno kciuki :D Informuj proszę, co u Was :):)

Monika89, wychodzę z takiego samego założenia jak Ty nt cukrzycy ciążowej. Mierzę sobie cukier i póki co jest w normie, a ja pod kontrolą. Oczywiście nie obżeram się słodyczami, ale jak zjem kawałek czegoś słodkiego i mam cukier w normie,to chyba jest ok :)

Wreszcie Mama, super wieści

Kurczę, martwię się o Alanka, ale z drugiej strony wierzę, że musi być dobrze. Tosia, masz moje kciuki i modlitwy :)

Przepraszam, że nie odpowiadam każdej, ale serio już nie pamiętam ;/

WreszcieMama, Nieśmiała lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka kolezanka kupila adamex pajero z tego co ogladalam.wyglada na całkiem porządny i wizualnie też super :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u ginekologa. Zadałam mu tysiace pytań i jestem spokojniejsza ze wszystkim... moje wyniki są wzorowo nie przybieram dużo na wadzę... badał ręcznie szyjkę i brzuch i jest oki. Mówilam że czasem boli podbrzusze to nic złego się nie dzieje bo rozciąga się ;) jestem umówiona na usg między 29 a 32 tc. Kolejne skierowanie na morfologię i mocz dostałam.
    Najgorzej że ubrałam długą bluzę na zamek myśląc ze taka ja szczupła jestem i przed badaniem zamek się rozjechał :-) a pod spodem krotki t-shert. Przytzymałam zamkiem w miejscu intymnym bluzę zeby nieczuć się jak na wybiegu. Szczególnie ze w tym gabinecie przebieralnia jest przy drzwiach do gabinetu i muszę przez cały gabinet przejść aby zasiąść na fotelu :-)
    Pokazał mi dzidziusia przez usg ulozenie głowką w dół.nie znam wymiarow szyjki i wagi dzidziusia ale jest ogólnie wszystko ok. Na usg z początkiem marca wszystko się dowiem.
    I powiedział mi że 27 tc a ja myślalam że 26 tc. Ale aż liczyłam ręcznie w kalendarzu tydzień po tygoniu i wyszło 27 nie wiem jak to możliwe gdzie mi tydzień uciekł...
    Kciuki za wizytujace.
    Zdrówka dla Alanka!

WreszcieMama, Mabelle, MEGI81, blubka, gaja_1, zastrzeŻona, Uska, mon!ta^, Uszczesliwiona, Maniuś, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mocno trzymam kciuki za Alanka! Będzie dobrze, musi być!

Jeszcze mi mleko nie leci ;)

Mąż dzisiaj podskoczy i kupi ze dwie butle mleka to jutro bym zrobiła te drożdżówki, chociaż powinnam sobie darować.

Mabelle lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju a ty nie miałaś leżeć przypadkiem? Do łóżka marsz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:46

MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała pewnie że pamietamy - trzymam kciuki za fasolcie

Nieśmiała lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w sklepie z mlodym wozkiem i kupilam truskawki i borowki hihihihi i zrobie potem uczte- kupilam duze worki na smieci i mam zamiar przesegregowac na strychu ciuszki mlodego ktore do sprzedania ktore nadadza sie dla corci a ktore do oddania potrzebujacym - musze chyba znosic po troszku te wory bo na strychu zimno i nie bede tam przebierala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć co ze szwem, bo wszyscy lekarze mówią o szwie, tylko nie mój. Może czeka jak bakterię wyleczę i będzie decydował. Ciężko powiedzieć kiedy będzie posiew, bo dopiero dzisiaj dostałam pierwszy zastrzyk z penicyliny, a nie wiem jak długo trzeba brać.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Monika89, wychodzę z takiego samego założenia jak Ty nt cukrzycy ciążowej. Mierzę sobie cukier i póki co jest w normie, a ja pod kontrolą. Oczywiście nie obżeram się słodyczami, ale jak zjem kawałek czegoś słodkiego i mam cukier w normie,to chyba jest ok :)

A ja znowu jestem taka, że muszę ściśle trzymać się diety. Jak mam zaplanowane, to musze tego restrykcyjnie przestrzegać, bo jedno odstępstwo u mnie zaraz pociągnie za sobą następne i będzie dupa z tego :/

Zamówiłam dzisiaj kinkiet i ozdoby do pokoju Alicji :) Po południu wyciągne jeszce męża do sklepu po ciuszki, bo stwierdziłam, że już dawno nic małej nie kupowałam :)

Alanek i Tośka trzymajcie sie! Miałam nadziej czytać już same pozytywne wiadomości od Was, ale będzie dobrze! Musi być!

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - u mnie brzuszek bardzo podobny do Twojego :-)

Ciekawe czy ta moja córka wreszcie waży 1kg :-)

a pączki uwielbiam, ale generalnie zgagi nie lubię bardzo, a po pączkach mam zawsze. Teraz mam po wszystkim ale po pączkach to już jakoś ewidentnie pali.

U mnie generalnie młoda siada na żołądek i mówi basta z jedzeniem i wtedy nie jestem w stanie nic przegryźć. Jak do niej trochę pogadam i pogłaszczę to się czasem łaskawie przesunie i wtedy zjem coś konkretnego :)

Tośka trzymam kciuki cały czas. Alanek wygląda prześlicznie!

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale smaka narobilas tymi owocami. Juz mi ślinka leci :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia Alanek dacie radę! kto jak nie Wy!!

a ja będę się żalić!
    ja już nie wiem do jakiego dentysty chodzić:( przez 3 lata chodziłam prywatnie wszystko porobione, kontrole też.. niby wszystko ok!

Rano wstaje z bólem.. a że nowe miejsce.. daleko do starej dentystki (może i lepiej) więc szukam..
    o dziwo prywatnie nic wolnego! ale jakimś cudem na NFZ!
    no i załamka... bolący ząb.. nieżywy;(((( albo kanał (po porodzie) albo wyrwać:(
    dodatkowo ósemka do leczenia i zdziwiona, że do tej pory leczona nie by;la;/

no kur... mac!
    to po to chodzę do lekarza i płacę za to ciężkie pieniądze, żeby tego pilnował! ja przecież nie znam się na wszystkim:( a ta w październiku mówiła,że wio ok

ehh musiałam

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle. nie znam się na cenach ale w Biedrze widziałam

-Lovela proszek 1.8 kg albo płyn l,5 l za niecałe 14 zl.
    - podkłady do przewijania 60x6 10 szt za 10 zl
    - chusteczki nawilżane 5 opakowań za coś około 18 zł
    - patyczki i waciki za 6 zł

Może komuś się przyda

Camilia, Espera, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie Jureczek waży już 1038g i wyprzedza swój wiek o 6 dni. Wszystko w porządku jak zapytałam o szyjkę to powiedział ze jest ok. To mu wierzę... Mam włączyć żelazo, jako ze kiepsko je przyswajam spytałam o son z pokrzywy który już Wam polecałam i powiedział ze mogę. Żeby zmniejszyć dolegliwości ze strony pęcherz mam prze 5-7dni na noc brać 3furaginy.

Niestety była duża obsuwa i z moich planów kulinarnych nici bo prosto z gabinetu pędziłam po Stasia na (nie)szczęście obok gabinetu jest McDonald's... Musiałam się zadowolić McDoublem i knoppersem... A miała być pizza i pączek... Echh...

bbee, MEGI81, Camilia, messy99, Martchen, gaja_1, Mabelle, nadia1, sylwucha89, ag194, WreszcieMama, GoNia1979, zastrzeŻona, Breezee, Uska, mon!ta^, Kleopatra, marie_marie22, Hope_, Madu1611, Uszczesliwiona, Maniuś, sylwia1985, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:59

Breezee lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę, że musze bardziej rygorystycznie przestrzegać diety cukrzycowej bo zmierzyłam cukier po obiedzie (pozwoliłam sobie jeszcze na biszkopty) i o mało zawału nie dostałam :-/ Wizyta u diabetologa dopiero 2 marca, coś czuję że włączy mi insulinę bo rano mam za wysoki cukier a ten ciężko kontrolować.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ