MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny;)
Kciuki za wizytujące Mamusie:)
Gratuluje udanych wizyt!
a mnie dziś obudził bolący ząb;/ a miałam sprawdzane i niby wszystko było ok...
teraz szukam na szybko jakiegoś dentysty bo mam wrażenie, że mnie cała szczęka boli;/
Miłego dnia:) -
Aaaa, i zapomniałam o najważniejszym w przypadku nosideł: zawsze kupuje się nosidło pod konkretnego dzieciaka. Trzeba z nim pójść do sklepu i spróbować, czy dobrze się układa. Może się w żadnym dobrze nie układać.
Może też nie chcieć w nim siedzieć, ale to osobna historia
W każdym razie nie kupuję ani chusty, ani nosidła dopóki Kruszynka się nie urodzi.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyNo fakt z chusta trzeba sie narobic i umiec wiazac.
U nas na szczescie nie byl to jakis szal ani ja nie mialam potrzeby sie ciagle nosic ani Leo, teraz bardziej mysle o spacerach po naszej wiosce ze fajnie byloby malucha w chuste a Leona w wozek ale z deugiej strony jak teraz mamy duze odworko to pewnie mi sie nie bedzie chcialo lazic :p
Leo bedzie sie bawil a ja bede gnic na lazaku z cyckiem na wierzchu
Kamilutek, Arwi, Espera, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Buuuuuuuu, ja też chcę pączka!!!
I witam się w III trymestrze. Nie wiem czy was pociesze ale mi nic nie jest. Spie jak kamień, do toalety chodzę rzadko, zgagi nie mam ;p Jedynie trochę zaczynam odczuwać spojenie łonowe.
Wreszcie mama i takie wiadomości lubię
Kamilutek ja mam nosidło TULA ale używam dopiero od ok 3 miesiąca. Ale polecam, na wyjazdy itp. Jak zwiedzaliśmy jakieś zamki, wieże czy coś to super że mogliśmy sobie małego wsadzić w nosidło i nie dźwigać wózka
Jutro moja mam przyjeżdża do starszego na dzień babci i chyba wezme wolne
Może sobie gdzies potem skoczymy 
A dzisiaj Wiktor jedzie z ciocia na politechnikę gdańską. Moja szwagierka tam wykłada i bierze dzisiaj Wikosia, jest bardzo podekscytowany
MEGI81, WreszcieMama, Maniuś, marie_marie22, Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Buuuuuuuu, ja też chcę pączka!!!
I witam się w III trymestrze. Nie wiem czy was pociesze ale mi nic nie jest. Spie jak kamień, do toalety chodzę rzadko, zgagi nie mam ;p Jedynie trochę zaczynam odczuwać spojenie łonowe.
Jesteś pewna, że jesteś w ciąży??!!
MEGI81, WreszcieMama, Karissa lubią tę wiadomość

Nieśmiała ❤❤❤❤ wiedziałam, mówiłam Ci!

Kamilutek w pl fizjo zgodnie wypowiadają sie ze dziecka nie siedzącego nie nosi sie w nosidle.
Juz wybór wiadomo, szeroko nóżki i miękki panel na pleckach to podstawa ale nawet to nie jest dla noworodzia bo chcąc nie chcąc wymuszasz na dziecku siedzenie a kręgosłup nie jest na to gotowy. Chusta za to przytrzymuje cale dziecko. Choć podobno W np w DE patrzą na to łagodniej i np jak sie nie nmyle mei tay wg nich jest dla niemowlaczka od poczatku.
No i absolutnie nie przodem do świata bo to tragedia dla kręgosłupa.
Cukrzycowe mamy - jak.ma Wam być źle i smutno to serio zjedzcie tego paczka
tragedii nie będzie a samopoczucie +1000
(Oczywiascie jak po posiłkach nie macie jakichś kosmicznych przekroczeń).
No i weszły nowe normy,godzine po posiłki do 140
Ja od 10tc mam cukrzycę i czasem.sobie pozwalam na przyjemności bo bym sie wykonczyla, tyle ze u mnie problem na Czci pp posiłkach ok
Raz nikogo nie zabije
A od czasu do czasu dobrze schować glukometr na pol dnia i cieszyć sie ciąża
To tyle ile na szybko pamiętam. Paula chora, noc mało powiedziane ze kiepska, idę odpocząć
Nieśmiała, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała myślę o Tobie częstoNieśmiała wrote:Hej hej
ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Czytam Was co jakiś czas, i widzę że to forum cudów i macie magiczne moce. W takim razie poproszę chociaż o jeden malutki kciuk za NAS
oooooo taaaakk, NAAAASSSS! 
Wczoraj ujrzałam dwie kreseczki
Boję się ale i jestem pełna nadziei, że tym razem się uda.
Pozdrawiam Was wszystkie
A w szczególności Monike89
Super wiadomości i masz moje kciuki!!
Nieśmiała, rybka33 lubią tę wiadomość
-
haha, powiem Ci że sama się zastanawiam. Bardzo często łapię sie na tym że zapominam że jestem w ciąży. Chodzę np 3 godz po placu budowy i w końcu mój kierownik mi proponuje żebym trochę usiadła a ja sobie przypominam, że może faktycznie powinnam ;pKamilutek wrote:Jesteś pewna, że jesteś w ciąży??!!

Ech, żeby tak jeszcze waga mi o tej ciąży nie przypominała ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:43
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 27 tygodniu

Wreszciemama gratuluje dobrych wieści z wizyty! A za resztę wizytujących dziewczyn kciuki zaciśnięte
Ja miałam ciężką noc. Był bunt na pokładzie i Ala w jakiejkolwiek pozycji bym się nie położyła tak kopała, że nie dało się spać. Mam nadzieje, że jej ten nocny tryb życia nie zostanie po porodzie
WreszcieMama, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

-
monika_89 wrote:Nieśmiała ❤❤❤❤ wiedziałam, mówiłam Ci!

Kamilutek w pl fizjo zgodnie wypowiadają sie ze dziecka nie siedzącego nie nosi sie w nosidle.
Juz wybór wiadomo, szeroko nóżki i miękki panel na pleckach to podstawa ale nawet to nie jest dla noworodzia bo chcąc nie chcąc wymuszasz na dziecku siedzenie a kręgosłup nie jest na to gotowy. Chusta za to przytrzymuje cale dziecko. Choć podobno W np w DE patrzą na to łagodniej i np jak sie nie nmyle mei tay wg nich jest dla niemowlaczka od poczatku.
No i absolutnie nie przodem do świata bo to tragedia dla kręgosłupa.
Nie wiem, co mówią polscy, a co niemieccy fizjoterapeuci, bo nie sprawdzałam narodowości autorów artykułów
A ponieważ sama jestem naukowcem, to po prostu mam wysokie zaufanie do innych naukowców i zawsze staram się sprawdzić wszystko właśnie w prasie naukowej, wielokrotnie i do bólu, jeden artykuł z danym wnioskiem mnie nie przekona, ale 40 już tak
W każdym razie postanowiłam zaufać temu, co w wielu z nich rekomendują - kup nosidło (ale też chustę) pod konkretnego dzieciaka, może nie znajdziesz żadnego odpowiedniego, a może znajdziesz. Nie ma co kupować na zapas. Tak jak nie zamierzam na zapas kupować leków, ani kosmetyków, ani pieluch, ani płynów do prania, ani mm, bo a nuż, widelec, maluch okaże się alergikiem.

III TRYMESTR!
Do porodu 91 dni
Ciąża donoszona za 70 dni (dobrze liczę
? )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7330e7494557.jpg
z tej okazji wymiotowałam jak kot jak poczułam jajecznicę
jadę kupić dla małej fotelik i rzeczy do łóżeczka
miłego dnia :*
kciuki za wizyty
wreszciemama cieszę się, że jest ok!
buziaki :*
Mabelle, bbee, Forbidden, WreszcieMama, MEGI81, Breezee, sylwucha89, Kleopatra, Hope_, Camilia, Anstice, Arwi, Maniuś, marie_marie22, GoNia1979, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Kamilutek, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama gratuluje! Bardzo soe cieszę z tak dobrych wiadomości. Teraz z lepszym nastawieniem do przodu!
Nieśmiała no brawo! Trzymam kciuki żeby wszystko sie dobrze ułożyło! Pewnie, ze pamiętamy o Tobie !
Ag ładny ten brzusio. Ja smaruje caly czas oliwka i jak na razie nie mam rozstępów a brzuch juz spory. Musze się w końcu i ja pochwalić!
Tak przeżywam to wszystko co u naszej Toski sie dzieje, ze mialam koszmary w nocy. Śniło mi sie ze urodziłam i nie bylo lekarza przy mnie zeby poród odebral. Kurcze. Módlmy się za Alanka nie ma dobrych wieści:(
Nieśmiała, ag194 lubią tę wiadomość

-
Zakupy mojego Męża

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4fd30aebffd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bd33508c5ba.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:44
WreszcieMama, bbee, sylwucha89, Elmo13, Mabelle, Hope_, monika_89, marie_marie22, GoNia1979, Kleopatra, Uszczesliwiona, ag194, zastrzeŻona, Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość