MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny;)
Kciuki za wizytujące Mamusie:)
Gratuluje udanych wizyt!
a mnie dziś obudził bolący ząb;/ a miałam sprawdzane i niby wszystko było ok...
teraz szukam na szybko jakiegoś dentysty bo mam wrażenie, że mnie cała szczęka boli;/
Miłego dnia:) -
Aaaa, i zapomniałam o najważniejszym w przypadku nosideł: zawsze kupuje się nosidło pod konkretnego dzieciaka. Trzeba z nim pójść do sklepu i spróbować, czy dobrze się układa. Może się w żadnym dobrze nie układać.
Może też nie chcieć w nim siedzieć, ale to osobna historia
W każdym razie nie kupuję ani chusty, ani nosidła dopóki Kruszynka się nie urodzi.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyNo fakt z chusta trzeba sie narobic i umiec wiazac.
U nas na szczescie nie byl to jakis szal ani ja nie mialam potrzeby sie ciagle nosic ani Leo, teraz bardziej mysle o spacerach po naszej wiosce ze fajnie byloby malucha w chuste a Leona w wozek ale z deugiej strony jak teraz mamy duze odworko to pewnie mi sie nie bedzie chcialo lazic :p
Leo bedzie sie bawil a ja bede gnic na lazaku z cyckiem na wierzchuKamilutek, Arwi, Espera, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Buuuuuuuu, ja też chcę pączka!!!
I witam się w III trymestrze. Nie wiem czy was pociesze ale mi nic nie jest. Spie jak kamień, do toalety chodzę rzadko, zgagi nie mam ;p Jedynie trochę zaczynam odczuwać spojenie łonowe.
Wreszcie mama i takie wiadomości lubię
Kamilutek ja mam nosidło TULA ale używam dopiero od ok 3 miesiąca. Ale polecam, na wyjazdy itp. Jak zwiedzaliśmy jakieś zamki, wieże czy coś to super że mogliśmy sobie małego wsadzić w nosidło i nie dźwigać wózka
Jutro moja mam przyjeżdża do starszego na dzień babci i chyba wezme wolneMoże sobie gdzies potem skoczymy
A dzisiaj Wiktor jedzie z ciocia na politechnikę gdańską. Moja szwagierka tam wykłada i bierze dzisiaj Wikosia, jest bardzo podekscytowany
MEGI81, WreszcieMama, Maniuś, marie_marie22, Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Buuuuuuuu, ja też chcę pączka!!!
I witam się w III trymestrze. Nie wiem czy was pociesze ale mi nic nie jest. Spie jak kamień, do toalety chodzę rzadko, zgagi nie mam ;p Jedynie trochę zaczynam odczuwać spojenie łonowe.
Jesteś pewna, że jesteś w ciąży??!!
MEGI81, WreszcieMama, Karissa lubią tę wiadomość
Nieśmiała ❤❤❤❤ wiedziałam, mówiłam Ci!
Kamilutek w pl fizjo zgodnie wypowiadają sie ze dziecka nie siedzącego nie nosi sie w nosidle.
Juz wybór wiadomo, szeroko nóżki i miękki panel na pleckach to podstawa ale nawet to nie jest dla noworodzia bo chcąc nie chcąc wymuszasz na dziecku siedzenie a kręgosłup nie jest na to gotowy. Chusta za to przytrzymuje cale dziecko. Choć podobno W np w DE patrzą na to łagodniej i np jak sie nie nmyle mei tay wg nich jest dla niemowlaczka od poczatku.
No i absolutnie nie przodem do świata bo to tragedia dla kręgosłupa.
Cukrzycowe mamy - jak.ma Wam być źle i smutno to serio zjedzcie tego paczkatragedii nie będzie a samopoczucie +1000
(Oczywiascie jak po posiłkach nie macie jakichś kosmicznych przekroczeń).
No i weszły nowe normy,godzine po posiłki do 140
Ja od 10tc mam cukrzycę i czasem.sobie pozwalam na przyjemności bo bym sie wykonczyla, tyle ze u mnie problem na Czci pp posiłkach ok
Raz nikogo nie zabije
A od czasu do czasu dobrze schować glukometr na pol dnia i cieszyć sie ciąża
To tyle ile na szybko pamiętam. Paula chora, noc mało powiedziane ze kiepska, idę odpocząćNieśmiała, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Nieśmiała wrote:Hej hej
ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Czytam Was co jakiś czas, i widzę że to forum cudów i macie magiczne moce. W takim razie poproszę chociaż o jeden malutki kciuk za NASoooooo taaaakk, NAAAASSSS!
Wczoraj ujrzałam dwie kreseczki
Boję się ale i jestem pełna nadziei, że tym razem się uda.
Pozdrawiam Was wszystkie
A w szczególności Monike89Super wiadomości i masz moje kciuki!!
Nieśmiała, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Jesteś pewna, że jesteś w ciąży??!!
Ech, żeby tak jeszcze waga mi o tej ciąży nie przypominała ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:43
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 27 tygodniu
Wreszciemama gratuluje dobrych wieści z wizyty! A za resztę wizytujących dziewczyn kciuki zaciśnięte
Ja miałam ciężką noc. Był bunt na pokładzie i Ala w jakiejkolwiek pozycji bym się nie położyła tak kopała, że nie dało się spać. Mam nadzieje, że jej ten nocny tryb życia nie zostanie po porodzieWreszcieMama, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:Nieśmiała ❤❤❤❤ wiedziałam, mówiłam Ci!
Kamilutek w pl fizjo zgodnie wypowiadają sie ze dziecka nie siedzącego nie nosi sie w nosidle.
Juz wybór wiadomo, szeroko nóżki i miękki panel na pleckach to podstawa ale nawet to nie jest dla noworodzia bo chcąc nie chcąc wymuszasz na dziecku siedzenie a kręgosłup nie jest na to gotowy. Chusta za to przytrzymuje cale dziecko. Choć podobno W np w DE patrzą na to łagodniej i np jak sie nie nmyle mei tay wg nich jest dla niemowlaczka od poczatku.
No i absolutnie nie przodem do świata bo to tragedia dla kręgosłupa.
Nie wiem, co mówią polscy, a co niemieccy fizjoterapeuci, bo nie sprawdzałam narodowości autorów artykułów
A ponieważ sama jestem naukowcem, to po prostu mam wysokie zaufanie do innych naukowców i zawsze staram się sprawdzić wszystko właśnie w prasie naukowej, wielokrotnie i do bólu, jeden artykuł z danym wnioskiem mnie nie przekona, ale 40 już tak
W każdym razie postanowiłam zaufać temu, co w wielu z nich rekomendują - kup nosidło (ale też chustę) pod konkretnego dzieciaka, może nie znajdziesz żadnego odpowiedniego, a może znajdziesz. Nie ma co kupować na zapas. Tak jak nie zamierzam na zapas kupować leków, ani kosmetyków, ani pieluch, ani płynów do prania, ani mm, bo a nuż, widelec, maluch okaże się alergikiem.
III TRYMESTR!
Do porodu 91 dni
Ciąża donoszona za 70 dni (dobrze liczę? )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7330e7494557.jpg
z tej okazji wymiotowałam jak kot jak poczułam jajecznicę
jadę kupić dla małej fotelik i rzeczy do łóżeczka
miłego dnia :*
kciuki za wizyty
wreszciemama cieszę się, że jest ok!
buziaki :*Mabelle, bbee, Forbidden, WreszcieMama, MEGI81, Breezee, sylwucha89, Kleopatra, Hope_, Camilia, Anstice, Arwi, Maniuś, marie_marie22, GoNia1979, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Kamilutek, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama gratuluje! Bardzo soe cieszę z tak dobrych wiadomości. Teraz z lepszym nastawieniem do przodu!
Nieśmiała no brawo! Trzymam kciuki żeby wszystko sie dobrze ułożyło! Pewnie, ze pamiętamy o Tobie !
Ag ładny ten brzusio. Ja smaruje caly czas oliwka i jak na razie nie mam rozstępów a brzuch juz spory. Musze się w końcu i ja pochwalić!
Tak przeżywam to wszystko co u naszej Toski sie dzieje, ze mialam koszmary w nocy. Śniło mi sie ze urodziłam i nie bylo lekarza przy mnie zeby poród odebral. Kurcze. Módlmy się za Alanka nie ma dobrych wieści:(Nieśmiała, ag194 lubią tę wiadomość
-
Zakupy mojego Męża
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4fd30aebffd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bd33508c5ba.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:44
WreszcieMama, bbee, sylwucha89, Elmo13, Mabelle, Hope_, monika_89, marie_marie22, GoNia1979, Kleopatra, Uszczesliwiona, ag194, zastrzeŻona, Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość