MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
WreszcieMama nie denerwuj się jutrzejszym badaniem. stres nic nie pomoże, a wręcz przeciwnie może zaszkodzić. leż spokojnie dupką w górze i melduj się jutro po wizycie. pamiętaj, że to forum cudów
WreszcieMama, Mabelle, Arwi lubią tę wiadomość
-
A ja się nażarłam chleba z pasztetową wiejską(2 kanapki) i to był błąd, bo już mmi skręca żołądek z bólu, ale jak ktoś głupi to aż radość.A często miewam problemy żołądkowe.
Na głupotę lekarstwa nie ma niestety
Jutro rano na badania.
Dobrej nocy
-
Klaudia N. wrote:Dzisiaj zdecydowanie paczkowy dzien, ja zjadlam już 5:-D dwa z róża dwa z Porzeczka i.jeden z budyniem a w lodowce stoi i czeka na mnie ciasto krowkowe bez Pieczenia, dobre wyszlo:)
5 pączków
łał gratki
WreszcieMama, Rudzik, MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość
-
Witam się dziś oficjalnie w III TRYMESTRZE
Dziewczyny, współczuję zgagi i refleksu. U mnie dolegliwości żołądkowe minęły ponad miesiąc temu i już luz. Tylko ciągle nie mogę niektórych rzeczy jest (boję się próbować) np. cebuli i kiełbasy.
Ale te bolące nogi wieczorem to mnie dobijają
WreszcieMama, jak Ty to robisz, że leżysz cały dzień i nie dokuczają Ci nogi?
WreszcieMama, Hope_, Mabelle, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81, Camilia, ag194, Kleopatra, Martchen, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Uszczesliwiona wrote:Klaudia czy ja dobrze pamiętam że nie przuswoilas glukozy?
5 pączków
łał gratki
No wlasnie w sumie to przyswoilam ale tylko na godzine:-D moze.mojej.corce tak.sie spodobało ze stwierdziła ze trzeba sprobowac.Jeszcze raz:-D
STUDNIÓWKA!
Z Tej okazji chyba zrobila.mi sie zima w kąciku taka beznadziejnaHope_, sylwucha89, WreszcieMama, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81, bbee, Camilia, Mabelle, ag194, Martchen, Maniuś lubią tę wiadomość
-
U mnie zgaga i refluks to masakra, dzień w dzień po wszystkim, także po wodzie. Czasem dlatego pozwalam sobie na pół szklanki czegoś mocno gazowanego, typu cola i trochę przechodzi. Ale miałam problemy już przed ciąża. Zawsze musiałam wolniej jeść itd. Teraz nauczyłam się kłaść spać w pozycji pół leżącej i trochę jest lepiej,bo tak nie pali wieczorem, ale czasem to jest masakra. Zresztą zgage mam od początku ciąży,taki to mój urok.
Co do nowych dolegliwości, to krzyż mnie boli strasznie. Ogólnie mam kregozmyk ale jakoś mi nie dokuczal, a po tym upadku to masakra. Przynajmniej mała na pęcherz nie naciska, bo do toalety chodzę normalnie, w nocy nie wstaje.
Trzymajcie kciuki, dziś wizyta, muszę się ogarnąć, a brzuszek już trochę przeszkadza. Mąż nie pomoże, bo w pracy. A wczoraj pogrzeb i jazda po 200 km w każdą stronę wykończyla nas całkowicie...zarówno psychicznie i fizycznie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 08:36
Mabelle lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ciągle o tych pączkach piszecie, a ja mam cukrzycę ciążową i kusicie i kusicie;p Wczoraj zjadłam kawałek babki jogurtowej, ale na szczęście cukier na glukometrze cały czas w normie ufff
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzeniaPodobało mi się. Babka przez chyba godzinę opowiadała o skurczach i oczywiście co mi się dziś w nocy śniło? Wiadomo! Że mam skurcze przepowiadające poród
Miłego dnia Mamusie, powodzenia wszystkim wizytującymUszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
moje suwaczki też gdzieś zniknęłypoczekam do jutra i jeśli nie wrócą to zrobię nowe
trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które dzisiaj wizytują
Ja też mam dzisiaj o 17:20 wizytę. proszę pomyślcie o nasBreezee, aneta.be, sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Bbee a jak Ty lezysz Kochana? Bo ja jestem cala pod skosem... Nogi mam jeszcze wyzej niz pupe inic sie nie dzieje z nimi... Leza sobie na tym rogalu wielkim i pod lydki podkladam zlozony koc i poduszke jeszcze.
Bola mnie tylko jak gdzies jade do lekarza i musze sie na samolot wdrapac bo zakwasy okropne sie robia.
Zaraz wyjezdzam. O matulu. Zeby bylo dobrze.
Trzymam kciuki!
Ja leżę różnie, ale zazwyczaj na wpół siedząco, z nogami wyżej. Spróbuję wieczorami się inaczej układać, tak jak piszesz. W ciągu dnia nie odczuwam żadnych bóli,tylko wieczorem po całym dniu nogi mam ciężkie i bolące. Z tym że ja leżę najwięcej wieczorami, albo jak odpoczywam, pomiędzy aktywnością, albo jak czuję, że brzuch się robi ciężki i twardy. Zobaczymy w przyszłym tygodniu co powie lekarz, czy te twardnienia nie miały wpływu na szyjkę. -
WreszcieMama i Bezimienna proszę zameldować się po wizytach
Ja zaraz wstaję i idę do sklepu po pączka, bo wczoraj narobiłyście takiej ochoty, że myślę o nim odkąd się obudziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:15
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Oj zgaga to również moja zmora. Najbardziej pali mnie wieczorem i w nocy ale w dzień również co jakiś czas. Aż cały przełyk mam podrażniony. Niekiedy ratuję się Rennie ale to przynosi chwilową ulgę.
A mnie wczoraj minęło 200 dni ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:14
sylwucha89 lubi tę wiadomość