MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:56
Kamilutek, Hope_, mon!ta^, Breezee, Forbidden, blubka, gaja_1, Mabelle, ag194, bbee, Camilia, Espera, Kleopatra, Martchen, Misia 69, bezimienna, monika_89, MEGI81, Arwi, aneta.be, marie_marie22, sylwucha89, Uska, natalia1354, GoNia1979, Maniuś, Anstice, Uszczesliwiona, Karissa, zastrzeŻona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Wreszcie mama a jakie miałaś ostatnio rozwarcie, wewn czy zewn i ile cm? Super ze 4 tygodnie bez stresu
WreszcieMama lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
nick nieaktualny
-
Oficjalnie witam 27 tydzień i 7 miesiąc ciąży
Dzień zaczęłam od zawrotów głowy, masakra! Obudziłam się i normalnie helikopter, jakbym nieźle popiła. Powoli się podniosłam, napiłam wody ale nadal mam takie uczucie dziwne... Boję się chodzić po domu żeby się nie przewrócić bo nawet jak siedzę to nie jest dobrze. Ale skąd zawroty głowy zaraz po przebudzeniu? Może Igor na jakiś nerw uciskał w nocy czy coś? Nie mam pojęcia
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:53
Kleopatra, Martchen, monika_89, MEGI81, marie_marie22, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Ooo, na tapecie temat zgagi i refluksu. Towarzyszą mi od tak dawna, że przestałam już na nie zwracać jakąkolwiek uwagę
Pomaga jedzenie małych porcji, ale też nie zawsze.
Po wczorajszej kłótni z Chłopem zrobiłam research w kwestii nosideł, co by mu udowodnić, jak bardzo on się myli i jak bardzo ja mam rację. I muszę przynajmniej część odszczekać; dobrze, że nie mam problemu z przyznawaniem się do błędu
Przetrząsnęłam prasę medyczną naukową i zalecenia ośrodków zajmujących się dysplazją bioder. I wszyscy zgodnie twierdzą, że można używać nosideł od maleńkości, ale tylko specjalnie przystosowanych - takich, w których pas między nóżkami jest tak szeroki, że obejmuje przestrzeń od kolana do kolana i zmusza dziecia do przyjmowania pozycji "żabki". Ponieważ dzieciaki szybko rosną, to takie nosidło dla po 3 miesiącach już jest niedobre. W ogóle trzeba pilnować, żeby nawet w wózku czy foteliku dzieciak miał odwiedzione nóżki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d732af156801.png
(kolaż ze strony International Hip Dysplasia Institute)
Druga sprawa to miękkie podparcie dla pleców, żeby nie wymuszać napinania mięśni odpowiedzialnych za siedzenie. Jeśli dzieć może swobodnie się zgiąć do rogalika, to nosidło jest ok. Jeśli jest zbyt wyprostowany, bo plecki nosidła są za sztywne, nosidło nadaje się do śmieci. I nie można dzieciaka zbyt długo nosić (w sensie całymi dniami), należy robić przerwy i pozwalać poleżeć na pleckach. Przodem do świata można nosić tylko, gdy dzieć umie sam siedzieć, bez konieczności podpierania się.Breezee, Mabelle, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Czesc dziewczyny
Wy tu o paczkach a ja odwyk co prawda jeszcze nie jestem po konsultacji ale staram sie na razie ograniczać i uczyć jeść co mi wolno co nie
Nie jest to latwe nigdy w zyciu nie bylam na diecie
Czekam do 14.02 co mi zaleca
Kamilutku Ty klotnie miałaś o nosidlo a ja o cukrzyce
Moj maz zamienil sie w wszechwiedzacego lekarza broniac sie tym, ze jest wychowany w rodzinie medycznej ( no coz psychoatria chyba nie wiele ma do cukrzycy )
Najpierw twierdzil, ze nie znam wynikow a panikuje, ze moze nie po to mnie wzywaja do diabetologa ( ciekawe jaks inna przyczyny ) dls mnie jest proste skoerowanie do diabetologa po krzywej wiąże sie z cukrzyca tylko nie wiem ile jestem poza norma
W.trakcie rozmowy jak wspomnialam o insulinie, ze czasami na niej sie konczy maz mało mnienie zjadł ha ha suma sumarum zeby noe dyskutować poszlam spac
Temat nosidel pewnie mnie tez nie ominie i pewnie bedzie tak samo jak u Ciebie
Brata maz dla noworodka kupił nosidlo nienadajace sie dla tak malego dziecka wiec pewnie maz bedzie chcial isc w slady brata i skonczy sie klotnia na razie cisza na ten temat
Ju oszczędzaj sie i uwazaj na siebie
Wreszcie mama ciesze sie, ze wszystko ok jeszcze troche i bedziesz regenerowac siły
Mnie spojenie lonowe juz bardzo dokucza... wczoraj miałam problem z zalozeniem spodni od pizamy bo nie moglam nogi uniesc
Chodzę juz jak kaczka, boli mnie grazyna i zaczynam byc marudna
CUKRZYCOWE DZIEWCZYNY macie juz ustalone diety? Co jecie? Jakies pomysly?
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Ju14 wrote:Wreszcie mama super wiadomości!!!
Kiedyś, któraś robiła takie pyszne drożdżówki z budyniem i nie zapisał mi się przepis.
Mogłabym prosić raz jeszcze o wrzucenie.
Bardzo proszę, przepis na drożdzówki
http://haps.gazeta.pl/haps/12,153082,21241123.html
A ja właśnie pochłonęłam 1 z 5 pączków które dziś zakupiłam,omnommmnommmJu14, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość
-
Hej hej
ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Czytam Was co jakiś czas, i widzę że to forum cudów i macie magiczne moce. W takim razie poproszę chociaż o jeden malutki kciuk za NASoooooo taaaakk, NAAAASSSS!
Wczoraj ujrzałam dwie kreseczki
Boję się ale i jestem pełna nadziei, że tym razem się uda.
Pozdrawiam Was wszystkie
A w szczególności Monike89Mabelle, bbee, Espera, Kamilutek, Klaudia N., ag194, Forbidden, Spirit, monika_89, gaja_1, Kleopatra, MEGI81, Misia 69, blubka, Breezee, WreszcieMama, Arwi, Madu1611, aneta.be, sylwucha89, Uska, natalia1354, Camilia, Hope_, GoNia1979, Moniqaaa, Maniuś, marie_marie22, Agus26m, sylwia1985, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^, zastrzeŻona, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilutek ja bym dziecka przodem do swiata wcale nie nosila, w nosidle poki samo nie siedzj te, nie wierze w te wszystkie wkladki. Nawet wg tego co tu przytoczylas dziecko powinno siedziec w pozycji na zabke i miec miekko na plecach czyli samo sie nasuwa ze najlepsza jest chusta.
Wiadomo kazdy robi jak uwazaja nam zasade ze od poczatku chusta okej poki dziec sam nie usiadzie potem porzadne nosidlo ergo tylem do swiata. U nas chusta soe sprawdzila ale nie jakos super, nosidlo wcale wiec dobrze ze pozyczylam Tule od kolezanki a nie kupilam bo moj Leo wcale nie chcial siedziec
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Dzięń dobry,
Ja stresior od rana bo wizyta na 13.20. coś młody mi zaczął wczoraj strasznie cisnąć pęcherz, a w nocy szalał jak na karuzeli - aż się przestraszyłam...
NIEŚMIAŁA BRADZO SIĘ CIESZĘ!!! KCIUKI ZACIŚNIĘTE MOCNO I cichutkie jeszcze gratualcje. melduj się. Rośnijcie zdrowo i niech Wam nudno będzie w tej ciąży!!!
Idę się ogarniać na wizytę...Nieśmiała, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Kamilutek ja bym dziecka przodem do swiata wcale nie nosila, w nosidle poki samo nie siedzj te, nie wierze w te wszystkie wkladki. Nawet wg tego co tu przytoczylas dziecko powinno siedziec w pozycji na zabke i miec miekko na plecach czyli samo sie nasuwa ze najlepsza jest chusta.
Wiadomo kazdy robi jak uwazaja nam zasade ze od poczatku chusta okej poki dziec sam nie usiadzie potem porzadne nosidlo ergo tylem do swiata. U nas chusta soe sprawdzila ale nie jakos super, nosidlo wcale wiec dobrze ze pozyczylam Tule od kolezanki a nie kupilam bo moj Leo wcale nie chcial siedziec
Chusta jest oczywiście ok, ale są też nosidła, które są równie ok.
Zresztą, w chuście tez można dzieciakowi krzywdę zrobić niewłaściwie go układając.
Dla mnie chusta nie wchodzi w grę, dla Chłopa tym bardziej, bo oboje nerwusy jesteśmy i wiązanie jawi mi się jako najgorszy koszmarNawet ukochane Conversy doprowadzają mnie do szału, bo taaaaaak długo trwa ich wiązanie
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!