X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za kciuki :) jestem po wizycie i w koncu ze zwolnieniem :) ale tylko na tydzien (ale olac bo potem i tak ferie) i w piatek kolejna wizyta. tak sobie pomyslalam, ze w pl dostalabym zwolnienia na miesiac a nie na tydzien, ale co zrobic.

mam szyjke 25 mm, regularne skurcze (pod ktg wyszly) i jakas infekcje. dobrze, ze poszlam tzn. moj narzeczony mnie wyslal i bedzie teraz pekal z dumy..

mam sie oszczedzac, lezec z nogami wyzej, ale tez moge spacerowac i nawet na jedno wazne zebranie do pracy moge jechac.

na te skurcze dostalam jakis proszek ziolowy z zyworodki pierzastej. teraz czytam opis i jest to lek na wszystko :)

wiec dziewczyny badzmy czujne, zeby nasze maluszki przszly na swiat w terminach i mialy jak najlepszy start w zycie!

Breeze, ale z ciebie perfekcyjna pani domu! wow!

ja to chyba musze torbe do szpitala zaczac pakowac...pranie bym zaczela robic, ale w naszej pralni remont i smierdzi farba w calym bloku. ech...

bbee, Breezee lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee kącik dla córeczki uroczy. Cieszę się, że mogłaś wyjść ze szpitala by móc zrobić te zwykłe ale jakże ambitne prace typu pranie, prasowanie , układanie ubranek w komodzie wg własnego pomysłu. :-)
    Kleopatra ty mrówka jesteś wyścigowa to na pewno ze wszystkim zdążysz a jeśli nie to ogarniesz po porodzie :-)

Breezee lubi tę wiadomość

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ju jestes pewna ze przed pessarem mialas GBSa pobranego? U mnie pobierali posiew ale ogolny, na bakterie tlenowe i beztlenowe. GBS jest na te jedna konkretna tylko.

U mnie tez badania powtarzamy. Za tydzien ide na te wszystkie pobrania jak dotrwamy bo moj organizm dzisiaj wariuje.

Tak na 100% :) gbs i też posiew na wszystko :) właśnie z myślą, że trzeba będzie założyć peesar. Jakoś w 29tc chyba, albo 30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:17

WreszcieMama lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!

pięknie czytać o dobrych wiadomościach;)

mnie dopadł marazm nie mam ochoty na nic.. ani pisać ani nawet szykować Małej kącika:( remont skończony jakiś czas temu a ubranka dalej nie poprasowane.

Gratulujem udanych wizyt!
    Breezee pięknie wszystko wygląda:)

a u nas usg III trymestru:
    31+6 tc bylo lekarz stwierdził, że Mała na 34 tc raczej wygląda. waga 2225 g:) podtrzymuje wersję byle poniżej 5!:D

przepraszam, ze nie ospisuje ale inteligentnie zamknęłam 2 stronę z forum i dlugim postem;/

miłego dnia Kochane!

Uszczesliwiona, Kleopatra, Breezee, monika_89, Foremeczka lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a mi lekarz nie zlecił powtarzania badań krwi tych początkowych...

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia, nareszcie na zwolnieniu, super :)

Breezee, super masz to poukładane :) mój mąż to poprasował, poskładał, jeszcze trochę zostało, ale w szufladach w ogóle to poukładal bez sensu, twierdzi, że to zrobi jak skończy prasować. No cóż :)

WreszcieMama, wracaj do zdrowia!

Julita, jakie 19 kg? Niemożliwe...

WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia - mi tez nei zlecał powtórki badań z początku ciąży.

GBS ciekawa jestem czy mi pobierze na kolejnej wizycie czy gdzieś wyśle na pobieranie - mam nadzieję, że pobierze a ja sobie zawiozę do medicover.

Monika - jak to kwietniówką będziesz?! już ta oficjalnie? :)

Breezee super porządek i kącik małej :) Ja dzisiaj ospałam z młodym drzemkę, w między czasie wrócił mój mąż i ja sobie jeszcze z godzinę poleżałam a on ogarnia dom. teraz pojecha po obiad bo jakoś dzisiaj jestem bez mocy :P

Ziew Ziew Ziew....

Torby jeszzce nie zaczęłam ogarniać - czy tylko ja tak mam?

Ciuszki dałam do mojej mamy i ogarnia kochana pranie i prasowanie - wydawalo mi sie ze malo tego mam, a dala mi wczoraj peirwsza partie bodziakow 56 i 62 - mowi ze jest ich ponad 40sztuk :P

Camilia, Breezee lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee już wczoraj miałam Cię skomplementować za mega zgrabne nogi a dzisiaj muszę dodać, że jestem baaaardzo na TAK za organizację, porządek i w ogólw wygląd kącika dla Malutkiej <3

Dzisiaj mało mnie na forum, bo śpię albo jem albo oglądam Grey's Anatomy. Ale! Podjęłam decyzję, że Kubusia na wyjście ze szpitala spakuje Chłop. Znaczy się ja nic oprócz wyjściowych ubranek dla Małego nie potrzebuję, więc po prostu jak przyjdzie czas zbierania się do domu, Tatuś coś przywiezie, w zupełności zdaję się na Darka, a jakże! Ufff, problem z głowy!

A dzisiaj o 20 kolejna wycieczka do szpitala. Nowoczesny, dobre opinie. Zobaczymy! :)

WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope my zamawiamy dzisiaj kolacje, ja powiedzialam ze dzisiaj za chiny mnie w kuchni nie postawia!

Poza tym mam taka ogromna ochote na salatke z miesem z kebaba ;)

Wlasnie wrocilismy z kina, myslalam ze pekne ze smiechu, DUZE kino w malym miescie 7 sal w kazdej ok 20 siedzen a na naszym filmie bylo niesamowicie duzo ludzi 3(4) osoby, czyli tylko my! kocham takie kina z prywatnym seansem kinowym.
    i jeszcze ta normalna cena gdzie bilet w dalszym ciagu kosztuje kolo 20 zl, nie wiem jak w PL ale tutaj to mega tanio 5€ za kino zaplacic to jak za darmo :)

Jak macie dzieciaczki ok 5 lat to polecam film Zając Max ratuje Wielkanoc, widzialam ze w warszawie go tez graja nie wiem jak w innych miastach, bardzo fajny dla dzieciakow pokazuje jak wazne jest robienie czegos z sercem i wspolpraca. Tosiek sie w niektorych momentach smial na glos jak zajace pogoinly lisy :) Jak na moje ciazowe odmozdzenie to ten film tez na moim poziomie ja tez sie smialam na glos :)

WreszcieMama, Rudzik lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jak to tu mowia "viel spaß!" Mi sie podobalo to ogladanie szpitali.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 18:47

Camilia lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo matko, jaki dzień wiekopomny dla mnie to jest! Mam rozwarcie! Tylko zewnętrzne i tylko na 2 cm ale w życiu się takich newsów nie spodziewałam, bo przecież nie mam żadnych skurczy! A jednak mam, tylko ich nie czuję :) bo jakoś to rozwarcie musiało się zrobić. Chociaż dzisiaj pod ktg nie pisaly się w ogóle, za to Matylda skopała obie czujki, baaaardzo jej się nie podobało to badanie.

No i od jutra szlus z pracą. Co prawda urlop biorę na 2 tyg.a potem od razu zwolnienie. Gin na to przystał, grunt żebym tam nie łaziła i się nie stresowała. O basenie i rowerze nic nie mówił, że nie wolno, a wie, że robię jedno i drugie, nawet dzisiaj o tym rozmawialiśmy.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Hmm a mi lekarz nie zlecił powtarzania badań krwi tych początkowych...
    Mi też nie :-)

Camilia lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:29

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, a jak Ci się akcja porodowa rozkręci to Twój lekarz na cesarkę dojedzie jakby go nie bylo? Czy jak to wygląda?

Ps: Oczywiście nie zakładam ze się tak znienacka w rozpakujesz. Nasz termin tuz po mnie wiec sorry ale kolejka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:59

Rudzik, Kamilutek lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie zlecił jakiś konkretnych badań, miesiąc temu powtarzalam hbs, a teraz mam tylko zrobić mocz i krew.

A dziś zrobiłam postęp, torba do szpitala spakowana prawie w całości.Zapakowalam się w 1 walizkę na kółkach średniej wielkosci :) Oprócz tego jeszcze pudło na komórki macierzyste.

Mała w brzuchu szaleje i gmyra mi rączką w szyjce, niefajne uczucie ;)

Apropo czopa, to mi chyba już ze 2 tyg.temu wypadł ale nie skojarzylam ze to to. Sorry za opis, ale na władce miałam takiego gluta sporego, koloru i konsystencji gęstego budyniu.
    Czyżby to było to? ??
    A lekarz przy badaniu może stwierdzić czy czop juz wypadł, czy tego nie widać? ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:10

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora z was decyduje sie na bankowanie krwi?
    Ni to caly czas chodzi po glowie, ale chyba się nie zdecydujemy (krew pepowonowa starcza na przeszczep u osoby do 50 kg - potem jest mieszana z krwią obwodową lub szpikiem - wiec w sumie i tak pewnie trzeba szukać dawcy).

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mialam regularne skurcze pod ktg...takie sie pagorki z regularnymi odstepami robily na dole a na tym "komputerku" dochodzilo do 56 (cokolwiek to znaczy). jak ktos sie zna czy to duzo czy malo to prosze o info.

ja zupelnie nieprzygotowana jestem na taki obrot rzeczy! ja rodze w maju! ciaza donoszona dopiero za 18 dni...

dzis tez leze i leze a brzuch mnie boli caly czas prawie... :((

wreszcie mama wracaj do zdrowia!

dziewczyny, wlasnie - kolejki pilnowac, rodzimy tak jak na stronie 4 ;)

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion ja nie bankuje.
    Ja też nie powtarzam badań.
    Mój mąż na kolację zrobił gofry z buta śmietana :) chodziły za mną. Mam zachcianki ostatnio :)

Martchen, Leirion, Kamilutek lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie wiem, czy lekarz dojedzie, bo nie pytałam. Ale na tym oddziale znam wszystkich ginow i dałabym się pokroić każdemu za wyjątkiem jednego - takiego pedalkowatego padalca, który uraczył mnie tekstem "Na cierpiąca Pani nie wygląda"

Mój gin nie kazał panikować, bo wewnętrznego rozwarcia nie ma. Po prostu przestać się denerwować, bo to wypłukuje magnez i zwiększa jakies tam hormony, co przekłada się na większą intensywność skurczy. O terminie cc tez.nie rozmawialismy, moja wina - miałam pytać, ale jak usłyszałam o rozwarciu to wszystko wywietrzało mi z głowy.

Czekam na przystanku na Chłopa i do domku do łóżeczka. Kolacji u mnie tez dzisiaj nie będzie ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ