X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Janusz wazy 3kg, rozwsrcie na jeden palec :D moge rodzic jutro moge za miesiac wiec wiem ze nic nie wiem :D
    A matka plus 9kg !!

_strawberry_juice, WreszcieMama, MEGI81, monika_89, ag194, Foremeczka, Anstice, Mabelle, Martchen, Camilia, sylwucha89, Rudzik, Maniuś, Madu1611, gaja_1, Ania9, mon!ta^, Breezee, sylwia1985, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:34

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leiron karmi ma tyle słodu co kot napłakał :P tu na pewno masz efekt placebo. Wyluzowana chill matka z karmi przestaje sie przejmować, rozluźnia się i mleko plynie ;)

bbee jak byłam na grupie kpi mamy polecały wlaśnie słód min ale niekoniecznie w felmaltikerze bo cena rzeczywiście wysoka tylko kupowały sam słód w słoiku ;) do tego kozieradka na pewno i jeszcze jakieś zioła, ale teraz juz nie pamietam, na grupie była cała rozpiska

Leirion lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia już duzy ten twój syn-niech jeszcze poczeka w brzuszku bo gdzie bedzie mu lepiej.
    Co do kopru nie wiem nie piłam jeszcze.Za to czasami piję inkę ale z mlekiem i raczej nie słodzę.
    Któraś z was pisała o bólu w dole brzucha czy kłuciu podczas siedzenia na kibelku ja też tak mam i nie jest to przyjemne.Muszę zapytać gina lub położnej czy to nie jest coś złego.
    Dobrej nocki mamusie :)

• bbee Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Leiron karmi ma tyle słodu co kot napłakał :P tu na pewno masz efekt placebo. Wyluzowana chill matka z karmi przestaje sie przejmować, rozluźnia się i mleko plynie ;)

bbee jak byłam na grupie kpi mamy polecały wlaśnie słód min ale niekoniecznie w felmaltikerze bo cena rzeczywiście wysoka tylko kupowały sam słód w słoiku ;) do tego kozieradka na pewno i jeszcze jakieś zioła, ale teraz juz nie pamietam, na grupie była cała rozpiska
    Dokładnie Monika, nad tym się zastanawiam by kupić słód jęczmienny, bo jeśli o mnie chodzi to cena nawet 20zl za herbatkę nie podziałała by dobrze na moją psychikę ;) bo domyślam się, że właśnie takie działanie ma mieć słód, poprawienie samopoczucia, bo to przy kp jeden z ważniejszych czynników.

Jeśli chodzi o koper to ma niby poprawiać smak mleka, uatrakcyjnić go dziecku (nie powiedziane, że każdemu dziecku będzie smakować), do tego ma pomagać przy kolkach.

I w żaden z tych specyfików do końca nie uwierzę, mi w karmieniu pomagało wyluzowanie i spokój, natomiast automatycznie się pogarszało kiedy się ktoś wtrącał, że mało dziecko przybiera, mleko nie wartościowe, trzeba mieszankę podawać oprócz, trzeba całą noc karmić. Na to to żadne słody czy kopry, ewentualnie wiatrówka.

Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się wraz z Lilianką w 36 tc <3 Też nie mogłam dziś spać. Najpierw duszno, potem Lilka zaczęła szaleć, potem świnki morskie się ze sobą kłóciły, następnie sama się nakręcałam pt "czemu jeszcze nie śpięęęę-śśśśśśpiiiij!".

Ostatnio nie wiem nawet na czym mi mija czas, na spaniu chyba. Mdłości do mnie wróciły (na szczęście nie jakieś silne) - czy też tak macie?

Foremeczka, MEGI81 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewoje :)
    U mnie noc tez ciężka, sikanie , ból bioder i takie tam.Do tego sny o porodach.
    W tej ciąży to już chyba drużynę piłkarską urodziłam :D

Miłego dnia i wspaniałych wizyt :*

MEGI81 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja tez zle spalam dzis. Obudziłam sie z bólem głowy ;/ wyprawilam chłopaków z domu i idę dalej spac :D

Mabelle lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Już wiem, Martchen skąd masz naklejki?

niestety to nie naklejki:( to z szablonu malarskiego:) nie znalazlam takiej naklenki ale moze by zrobili( zamawialam przez allegro)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:

Anstice, a taki pakiet enel-med wykupiłaś z pracy, czy indywidulanie?

Wykupiłam pakiet indywidualnie. Pakiet silver który ma wszystkie podstawy , lekarzy i badania.

Wcześniej mąż mnie z pracy przypisał do pakietu ale gdy okazało się że jestem w ciąży on zmieniał prace i jest w lux med. Ja nie chciałam zmieniać bo tu miałam zaufanego gina. Jako stały klient dostałam aż 5 % znizki ;) to śmieszna mała znizka jak na to ze jestem z nimi 6 lat. Ale od września miesięcznie płace 147 pln pakiet na rok (mozna zerwac wczesniej umowe) jestem zadowolona korzystam naprawde duzo.

Kolejny dzień chorowania. Moze bym się tak nie martwiła ale mam mokry kaszel odpłucny i cholerny katar. Jak coś jutro pojde do internisty ale siostra mi mowiła ze 3 trymestr jest najgorszy na zjadanie antybiotyków bo moze hamowac rozwoj plucek dziecka. A bez antybiotykow to co mi moze dac lekarz sol do nasa isla lub tantum verde to wszystko mam jeszcze z 1 trymestru jak chorowałam. I pozostaje jeszcze cytryna z miodem i imbirem ide sobie zrobić ... i wylezeć

Milego dnia!

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę bezsenność na forum a u mnie wręcz przeciwnie spałam jak zabita i kiepsko mi się wstawało ;)

Zyrcia no Leon szaleje z masą ale niech poczeka jeszcze dwa tygodnie!

Martchen śliczny kącik :)

Martchen lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BALBINA84 wrote:
    Zyrcia już duzy ten twój syn-niech jeszcze poczeka w brzuszku bo gdzie bedzie mu lepiej.
    Co do kopru nie wiem nie piłam jeszcze.Za to czasami piję inkę ale z mlekiem i raczej nie słodzę.
    Któraś z was pisała o bólu w dole brzucha czy kłuciu podczas siedzenia na kibelku ja też tak mam i nie jest to przyjemne.Muszę zapytać gina lub położnej czy to nie jest coś złego.
    Dobrej nocki mamusie :)

Oooo, Balbina, to ja tak miałam, jak będziesz coś wiedziała, to daj znać.

Ja spałam jak zabita, ale miałam prawo, bo ostatniej nocy spałam tylko 3 godziny :) A śniło mi się! Lekarze stwierdzili poród w toku i kazali się nie przejmować, żyć jak dawniej. Do tego wysłali mnie do okulisty, który wypisał srylion przeróżnych wad ale i tak kazał rodzić sn. Pokazali mi salę porodów, a w niej narzędzia jak w sali tortur...

No i w nocy przy przekęcaniu znowu boli mnie miednica; do tego doszło kłucie w szyjce. Mam tylko nadzieję, że sen nie był proroczy i to kłucie nie zwiastuje jej skracania lub rozwierania.

Zyrcia, gin powiedział, że możesz rodzić w każdej chwili? A skomentował jakoś rozwarcie?

Martchen, piękny strażnik Twojego malucha :) Bardzo klimatycznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:06

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dzisiaj tez spałam jak zabita, ani razu nie wstałam na siku ;)

Ja nie piłam na laktacje slodu, piłam koper i mega ilości bawarki.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice, dziękuję za odpowiedź. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego można indywidualnie wykupić, aż się zainteresuję.

U mnie też kiepska noc, co chwilę wybudzanie i brzuch twardy jak głaz. Księżyc mocno świecił w okno, nie wiem czy to już pełnia, czy dopiero się szykuje, ale może to winowajca złych snów

Anstice lubi tę wiadomość

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola ja rodze dopiero 1.05 :D
    Z Leonem tez lazilam prawie miesiac z rozwarciem i nic sie nie dzialo wiec moze jakims cudem dotrwam.
    Gin na pytanie czy dotrzymam do maja powiedzial ze jakby to wiedzial siedzialby teraz caly ozlocony :D
    Ogolnie tego nie wyklucza ze nawet moge przenosic, dla niego mam wytrzymac do 15.04.
    Leo tez tak straszyl, pamietam ze po majowce dziewczyny na sprincie robili mi baby shower bo mnie rozwarciami nastraszyl a urodzilam 28.05 wiec mysle ze jeszcze troche czasu nam zostalo ;) jak mam nie urodzic w maju to najwczesniej 23-24 :D

MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Martchen, piekna ta dekoracja! w ogole pieknie ozdabiacie pokoje...my w wynajmowanym, wiec nie chcielismy przyczepiac czegos do scian jesli nie bedzie to konieczne, ale czemu nie w sumie...

u mnie juz mam nadzieje lepiej. dzis ide na kontrole, ale czuje sie normalnie, wiec powinno byc ok. ale sie ciesze, ze posiedze troche w domu!!

czy te herbatki na laktacje pijecie juz teraz czy jakos od koncowych tygodni ciazy?

milego wiosennego dnia i zdrowka dla chorujacych!!

g.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie moge spac skoro dzisiaj moge spac?! Pieprzony katar nie pomaga i plecy bola. Zaraz wstaje cos zjesc (jux wsunelam pare winogron bo Mialam kryzys)

Mala znalazła sobie nową zabawe, juz nie kopie matki w zebta tylko wciska tam stope i sobie trzyma;)

To ja juz nic nie wiem co do tych herbatek :-D

Dziewczyny może warto spakowac tez nakładki silikonowe na sutki do karmienia? Duzo.miejsca nie zajmą :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Zyrcia dziekuje za maila:-)
    U mnie noc ok, tylko raz wstawalam do toalety sukces;-)
    A po środowej wizycie u gin, wszystko jest dobrze ale niestety nie znam dokladnej wagi. Rozpycha sie jak szalona, caly brzuch goni na boki a wczoraj kopala mnie po żołądku co poskutkowalo mdlosciami...
    Widzialyscie ze w kauflandzie miało byc pudlo pampesrow rozmiar 2, 144szt za 49,99?? Bylam w dwoch sklepach i nie ma ich w ogole...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:17

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG DONOSZONA!!!
    A wg Om nawet 38+0...
    Gdyby wziął przykład z brata to za 12 dni byliśmy razem w 4!! <3 <3 <3 <3

Anstice, bbee, Camilia, Mabelle, Kamilutek, natalia1354, MEGI81, ag194, gaja_1, Rudzik, amilka87, WreszcieMama, sylwucha89, Ania9, Martchen, Leirion, Spirit, Forbidden, Arwi, julita, marie_marie22, Breezee, sylwia1985, Kleopatra, messy99, monika_89, daisy123, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ