MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj Janusz wazy 3kg, rozwsrcie na jeden palec moge rodzic jutro moge za miesiac wiec wiem ze nic nie wiem
A matka plus 9kg !!_strawberry_juice, WreszcieMama, MEGI81, monika_89, ag194, Foremeczka, Anstice, Mabelle, Martchen, Camilia, sylwucha89, Rudzik, Maniuś, Madu1611, gaja_1, Ania9, mon!ta^, Breezee, sylwia1985, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Leiron karmi ma tyle słodu co kot napłakał tu na pewno masz efekt placebo. Wyluzowana chill matka z karmi przestaje sie przejmować, rozluźnia się i mleko plynie
bbee jak byłam na grupie kpi mamy polecały wlaśnie słód min ale niekoniecznie w felmaltikerze bo cena rzeczywiście wysoka tylko kupowały sam słód w słoiku do tego kozieradka na pewno i jeszcze jakieś zioła, ale teraz juz nie pamietam, na grupie była cała rozpiskaLeirion lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyZyrcia już duzy ten twój syn-niech jeszcze poczeka w brzuszku bo gdzie bedzie mu lepiej.
Co do kopru nie wiem nie piłam jeszcze.Za to czasami piję inkę ale z mlekiem i raczej nie słodzę.
Któraś z was pisała o bólu w dole brzucha czy kłuciu podczas siedzenia na kibelku ja też tak mam i nie jest to przyjemne.Muszę zapytać gina lub położnej czy to nie jest coś złego.
Dobrej nocki mamusie -
monika_89 wrote:Leiron karmi ma tyle słodu co kot napłakał tu na pewno masz efekt placebo. Wyluzowana chill matka z karmi przestaje sie przejmować, rozluźnia się i mleko plynie
bbee jak byłam na grupie kpi mamy polecały wlaśnie słód min ale niekoniecznie w felmaltikerze bo cena rzeczywiście wysoka tylko kupowały sam słód w słoiku do tego kozieradka na pewno i jeszcze jakieś zioła, ale teraz juz nie pamietam, na grupie była cała rozpiska
Jeśli chodzi o koper to ma niby poprawiać smak mleka, uatrakcyjnić go dziecku (nie powiedziane, że każdemu dziecku będzie smakować), do tego ma pomagać przy kolkach.
I w żaden z tych specyfików do końca nie uwierzę, mi w karmieniu pomagało wyluzowanie i spokój, natomiast automatycznie się pogarszało kiedy się ktoś wtrącał, że mało dziecko przybiera, mleko nie wartościowe, trzeba mieszankę podawać oprócz, trzeba całą noc karmić. Na to to żadne słody czy kopry, ewentualnie wiatrówka.Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się wraz z Lilianką w 36 tc Też nie mogłam dziś spać. Najpierw duszno, potem Lilka zaczęła szaleć, potem świnki morskie się ze sobą kłóciły, następnie sama się nakręcałam pt "czemu jeszcze nie śpięęęę-śśśśśśpiiiij!".
Ostatnio nie wiem nawet na czym mi mija czas, na spaniu chyba. Mdłości do mnie wróciły (na szczęście nie jakieś silne) - czy też tak macie?Foremeczka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewoje
U mnie noc tez ciężka, sikanie , ból bioder i takie tam.Do tego sny o porodach.
W tej ciąży to już chyba drużynę piłkarską urodziłam
Miłego dnia i wspaniałych wizyt :*MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Już wiem, Martchen skąd masz naklejki?
niestety to nie naklejki:( to z szablonu malarskiego:) nie znalazlam takiej naklenki ale moze by zrobili( zamawialam przez allegro) -
Foremeczka wrote:
Anstice, a taki pakiet enel-med wykupiłaś z pracy, czy indywidulanie?
Wykupiłam pakiet indywidualnie. Pakiet silver który ma wszystkie podstawy , lekarzy i badania.
Wcześniej mąż mnie z pracy przypisał do pakietu ale gdy okazało się że jestem w ciąży on zmieniał prace i jest w lux med. Ja nie chciałam zmieniać bo tu miałam zaufanego gina. Jako stały klient dostałam aż 5 % znizki to śmieszna mała znizka jak na to ze jestem z nimi 6 lat. Ale od września miesięcznie płace 147 pln pakiet na rok (mozna zerwac wczesniej umowe) jestem zadowolona korzystam naprawde duzo.
Kolejny dzień chorowania. Moze bym się tak nie martwiła ale mam mokry kaszel odpłucny i cholerny katar. Jak coś jutro pojde do internisty ale siostra mi mowiła ze 3 trymestr jest najgorszy na zjadanie antybiotyków bo moze hamowac rozwoj plucek dziecka. A bez antybiotykow to co mi moze dac lekarz sol do nasa isla lub tantum verde to wszystko mam jeszcze z 1 trymestru jak chorowałam. I pozostaje jeszcze cytryna z miodem i imbirem ide sobie zrobić ... i wylezeć
Milego dnia! -
BALBINA84 wrote:Zyrcia już duzy ten twój syn-niech jeszcze poczeka w brzuszku bo gdzie bedzie mu lepiej.
Co do kopru nie wiem nie piłam jeszcze.Za to czasami piję inkę ale z mlekiem i raczej nie słodzę.
Któraś z was pisała o bólu w dole brzucha czy kłuciu podczas siedzenia na kibelku ja też tak mam i nie jest to przyjemne.Muszę zapytać gina lub położnej czy to nie jest coś złego.
Dobrej nocki mamusie
Oooo, Balbina, to ja tak miałam, jak będziesz coś wiedziała, to daj znać.
Ja spałam jak zabita, ale miałam prawo, bo ostatniej nocy spałam tylko 3 godziny A śniło mi się! Lekarze stwierdzili poród w toku i kazali się nie przejmować, żyć jak dawniej. Do tego wysłali mnie do okulisty, który wypisał srylion przeróżnych wad ale i tak kazał rodzić sn. Pokazali mi salę porodów, a w niej narzędzia jak w sali tortur...
No i w nocy przy przekęcaniu znowu boli mnie miednica; do tego doszło kłucie w szyjce. Mam tylko nadzieję, że sen nie był proroczy i to kłucie nie zwiastuje jej skracania lub rozwierania.
Zyrcia, gin powiedział, że możesz rodzić w każdej chwili? A skomentował jakoś rozwarcie?
Martchen, piękny strażnik Twojego malucha Bardzo klimatycznie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:06
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Anstice, dziękuję za odpowiedź. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego można indywidualnie wykupić, aż się zainteresuję.
U mnie też kiepska noc, co chwilę wybudzanie i brzuch twardy jak głaz. Księżyc mocno świecił w okno, nie wiem czy to już pełnia, czy dopiero się szykuje, ale może to winowajca złych snówAnstice lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
nick nieaktualnyHola hola ja rodze dopiero 1.05
Z Leonem tez lazilam prawie miesiac z rozwarciem i nic sie nie dzialo wiec moze jakims cudem dotrwam.
Gin na pytanie czy dotrzymam do maja powiedzial ze jakby to wiedzial siedzialby teraz caly ozlocony
Ogolnie tego nie wyklucza ze nawet moge przenosic, dla niego mam wytrzymac do 15.04.
Leo tez tak straszyl, pamietam ze po majowce dziewczyny na sprincie robili mi baby shower bo mnie rozwarciami nastraszyl a urodzilam 28.05 wiec mysle ze jeszcze troche czasu nam zostalo jak mam nie urodzic w maju to najwczesniej 23-24MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Martchen, piekna ta dekoracja! w ogole pieknie ozdabiacie pokoje...my w wynajmowanym, wiec nie chcielismy przyczepiac czegos do scian jesli nie bedzie to konieczne, ale czemu nie w sumie...
u mnie juz mam nadzieje lepiej. dzis ide na kontrole, ale czuje sie normalnie, wiec powinno byc ok. ale sie ciesze, ze posiedze troche w domu!!
czy te herbatki na laktacje pijecie juz teraz czy jakos od koncowych tygodni ciazy?
milego wiosennego dnia i zdrowka dla chorujacych!!
g.
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Dlaczego nie moge spac skoro dzisiaj moge spac?! Pieprzony katar nie pomaga i plecy bola. Zaraz wstaje cos zjesc (jux wsunelam pare winogron bo Mialam kryzys)
Mala znalazła sobie nową zabawe, juz nie kopie matki w zebta tylko wciska tam stope i sobie trzyma;)
To ja juz nic nie wiem co do tych herbatek
Dziewczyny może warto spakowac tez nakładki silikonowe na sutki do karmienia? Duzo.miejsca nie zajmą -
Dzień dobry:-)
Zyrcia dziekuje za maila:-)
U mnie noc ok, tylko raz wstawalam do toalety sukces;-)
A po środowej wizycie u gin, wszystko jest dobrze ale niestety nie znam dokladnej wagi. Rozpycha sie jak szalona, caly brzuch goni na boki a wczoraj kopala mnie po żołądku co poskutkowalo mdlosciami...
Widzialyscie ze w kauflandzie miało byc pudlo pampesrow rozmiar 2, 144szt za 49,99?? Bylam w dwoch sklepach i nie ma ich w ogole... -
OMG DONOSZONA!!!
A wg Om nawet 38+0...
Gdyby wziął przykład z brata to za 12 dni byliśmy razem w 4!!Anstice, bbee, Camilia, Mabelle, Kamilutek, natalia1354, MEGI81, ag194, gaja_1, Rudzik, amilka87, WreszcieMama, sylwucha89, Ania9, Martchen, Leirion, Spirit, Forbidden, Arwi, julita, marie_marie22, Breezee, sylwia1985, Kleopatra, messy99, monika_89, daisy123, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość