MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. wrote:a co by zrobic zeby szybciej dziecko przybralo? chyba urodze najmniejsza kruszyne na forum i boje sie o nia:(
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:05
gonia13, Anstice, mon!ta^, Kamilutek, ag194, jonka91, sylwucha89, Ju14, Uska, GoNia1979, Martchen, Maniuś, Mabelle, ewela873, Demsik, Elmo13, gaja_1, daisy123, Leirion, Rudzik, Karotka, Madu1611, Karissa, Uszczesliwiona, MEGI81, Ania9, aneta.be, Breezee, Arwi lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama - wreszcie do domku! Super!!!
Witaj Asiulka!
Dewa ok 1 maja.
Gonia podobno czop odchodzi do 2 tygodni wiec jeszcze czas.
Miłego dnia i udanych majówek!WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Karotka wrote:Monita gratulacje
Skończyli juz remont na zaspie? Może dołączę bo w nocy zaczął boleć mnie brzuch tak okresowo i doszło rozwolnienie. Akurat dziś dyżur ma moja lekarka. Tylko muszę torbę spakować!
Ja też mam drobny prezencik dla starszej córeczki.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej. Ja dalej 2 pak, ale mam syndrom wicia gniazda i caly czas mi cos nie pasuje. Wiec piore prasuje, ukladam i dokupuje. Dzis kupilam dla malej 40 (!)ubranznowu. Tylko to mnie wyluzowuje.Dziewczyny nasze na fb wroza mi porod, ale nic sie nie dzieje. Ciagle czegos mi brakuje i czuje, ze musze to ogarnac. Dzis posprzatalam nawet samochod, gdzie ja w zyciu tego sama nie robilam.
Gratuluje dziewczyny wyjsc do domu i 37 tygodni!
Od 1.05 jestem z Wami na tamtym.
Buzia i milego deszczowego dniaMartchen, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Gratuluję ciąży donoszonej! Ile ta Twoja Kruszynka waży? I Dzieciaki rosną skokowo, czasem przez dwa tygodnie 400 gram a czasem kilogram.
moja caly czas przybierala mniej wiecej 20g wczoraj miala okolo 2350 a lekarz stwierdzil ze dwoch tygodni moge nie dotrzymac ;/
ja donoszona bede swietowac wg OM czyli 4 maja, ale dziekuje:) -
Klaudia N. wrote:a co by zrobic zeby szybciej dziecko przybralo? chyba urodze najmniejsza kruszyne na forum i boje sie o nia:(
Nie martw się, niektórzy tak mają, że dzieci są mniejsze, leżałam na patologii ciąży z dziewczyną, która w 38 tc miała córkę 2,5 kg. U nich to rodzinne, jej mama nie miała nawet 2 kg, a była urodzona w terminie, jakaś genetyczna zależność. Ale jak chcesz możesz spróbować więcej leżeć na lewym boku, podobno lepsze krążenie to lepsze odżywienie⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Ewela kochana jeszcze chwilę i na pewno cos ruszy. Już niedługo bedziesz tulic maleństwo.
Klaudia nie martw się że będzie malutka ważne zeby była zdrowa. Weź tez pod uwagę błąd pomiaru.
WreszcieMama trzymam kciuki za dobre wyniki i wyjście do domkuWreszcieMama, ewela873 lubią tę wiadomość
-
KLAUDIA moja siostra jak byla w ciąży to dziecko miało bardzo niską wagę. Zmienila trochę codzienne wyzywienie i spozywala wiecej mięsa tak zrobiła zeby w codziennej diecie było wiecej nabiału dziecko wyrownało bardzo szybko wagę. Sprobuj moze tak codzienne posiłki komponować jakbys miała przybrac mase. Nabiał i mięcho!
-
no ja wazylam 2900 i podobno wszystkie (ja i siostry) takie male bylysmy, maz 3200.
wiem ze pomiar tez moze byc bledny tylko co jak bedzie w druga strone bledny?
co do diety no to codziennie w sumie obiadki zjadam zawsze cos z mieskiem, jakies jogurty owoce i w ogole przytylam 15 kg a Mała cos nie chce tyć. pocieszam sie tylko ze jest bardzo aktywna wiec chyba to dobry znak, ma sily.