MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
Ucichlo u nas dzieciaczki zbieraja siłę na porod i pewnie znowu lawinowo kilka naraz będzie rodzic
Klaudia nie martw sie na zapas waga... ja tez urodzilam sie malutka 2.300 moj maz 2.500 i moje dzieci tez niezawielkie 2.500 i 2.800 a pieknie po 10 puntow i bez żadnych komplikacji
Teraz nie wiem jaki maly bedzie ostatni pomiar 2.500 za kilka dni sie okaże
Ja juz przebieram z nogi na noge i przestalam liczyc, ze sie cos rozkreci przed cesarka
Zaczynam sie bac ale cóż odwrotu nie ma
Z drugiej strony pragnienie zobaczenia maluszka zabija strach
Gonia mi czop odchodzi juz ponad tydzień i wciaz tylki sluz gęsty niezabarwiony takze nawet nie jestem pewna czy to czop
Miłego weekendu dziewczynyKlaudia N. lubi tę wiadomość
-
Messy z tego co widziałam ty masz termin dzień przede mną więc ciążunia donoszona. Ale widać po forum że chłopaki się spieszą a dziewczyny to jakos mało ciekawe świata bardzo udomowione w swoich apartamentach
WreszcieMama super że już w domu. Tego i się właśnie boje odpowiedzialności pomyśleć za dziecko najedzone wyspane utulane piękne ale ile w tym odpowiedzialności pewnie pózniej juz rutyna i doświadczenie działań.messy99, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Messy dziekuje
Wlasnie przyjechalismy. Malutki chyba mocno zestresowany podroza... Musialam go nakarmic i utulic, teraz spi na mnie biedny...
Dziewczyny nie zdawalam sobie sprawy jaka to odpowiedzialnosc miec dziecko... Nie spodziewalam sie ze tak bede sie czula i martwila o te mala istotke... Czy bedzie sie najadal, czy nie jest mu za zimno... I tak 24 h na dobe... To jest z jednej strony piekne i spelnienie marzen a z srugiej takie przytlaczajace...
I z kazdym dniem, miesiacem zmartwien przybywa.. Ale i radosci z kazdej nowej umoejetnosci dziecka! To piekne doswiadczenie.
Mnie przeraza pojscie dzieci do szkoly. To dopiero będzie wyzwanie, zwlaszcza w tych czasach..WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Wreszcie mama to normalne ja też pamiętam ze że na początku miałam takie odczucia ze już nie ma odwrotu... ale to mija i zostaje sama radość jednak pierwsze dziecko najbardziej wywraca świat do góry nogami
WreszcieMama, GoNia1979 lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualnyKlaudia N. wrote:a co by zrobic zeby szybciej dziecko przybralo? chyba urodze najmniejsza kruszyne na forum i boje sie o nia:(
-
wreszcie mama, gratuluje, ze juz w domku jestescie! ja tez mysle o tej odpowiedzialnosci, co sie moze stac, jak na wszystko trzeba uwazac...aaaaaa
moje dziecko jakos malo aktywne, musze ja "obudzic" zeby sie poruszala. tylko rano i wieczorem daje jakies znaki zycia a tak to jakas spokojniutka...ostatnio (tydzien czy dwa temu) miala okres duzej aktywnosci i brzuch mi caly chodzil...
nie wiem czy nie zbiera sil przed porodem...ja jestem nerwowa, rozdrazniona. mojnarzeczony mowi, ze nie widac. to nie dlatego, ze mama jest, bo mama mi bardzo pomaga, ale tak po prostu. nerwy jak przed jakims waznym egzaminem...
milej majowki mamusie!!WreszcieMama, gwiazdka89 lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Anstice owszem, jutro 39 tc ale chce majowego syna xD im dłużej w brzuszku tym lepiej, chociaż ciąża mi dokucza jak diabli to wymecze! Walcze z hemoroidami od wczoraj, płacze przy nawet sikaniu ale dla tego mojego wyczekanego syna zniose wszystko!
Gonia moj mały tez sie juz uspokoił, nie lata jak dzikus po brzuszku to juz ten czas na pewno zbiera siły -
Witajcie. Niestety nie mam czasu nadrobić forum. Napiszę tylko, że u nas ok, karmimy się piersią niemalże co godzinę :--P Czas leci jak szalony.
Monika zapomniałaś o mnie na str. 4.Martchen, sylwucha89, Madu1611, Kleopatra, Maniuś, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość