X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita gratulacje:-)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama już przestań z tym odciaganiem bo potem sobie z nawalem nie poradzisz. Mój standardowo w dzien śpi a w nocy będzie szalał ;) mam nadzieje ze jutro wyjdziemy :) tęsknię już za chłopakami chociaż oni chyba nie bo mają z tatą meskie wieczory. Jedzą lody, oglądają bajki i śpią w naszym łóżku w trójkę :) tyłek mnie już boli od leżenia, gazety przeczytane co tu robić ;p

WreszcieMama, Rudzik, Madu1611 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia cudowne chlopaki!! Jak starszak zareagowal na braciszka? ;)
    A Ty wyplacz się!! Ja pierwsze co zrobilam jak wrocilam z Filipkiem ze szpitala to siadlam i wlasnie plakalam jak sobie dam rade i czy bede dobra matką... Trzymaj sie cieplo i napisz jak Ci idzie karmienie w tandemie ;) buzki!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita gratulacje!! ;))

mon!ta^ lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita gratulacje!:-)
    Ja tez slysze czasami takie strzelanie jakby w kosciach ale odczuwam to w brzuchu przy chodzeniu. Jak zapytalam lekarki co to jest, to dziwnie sie na mnie popatrzyla. Wiecej nie pytalam. Juz dlugo tak mam w 20ktoryms tyg to zauwazylam.

mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :) oby u was było lepiej niż u mnie :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:05

zem3o7esxha3u0v7.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta gratulacje!!! Super, że Raduś już z Tobą! Ale co się naczekałaś to Twoje. A Ty nie jesteś czasami z Gdańska? W którym szpitalu rodziłaś, bo piszesz, że tak oblegana porodówka, że się przeraziłam. Mam termin na majówkę, no i fajnie byłoby gdzieś się załapać :)

Żyrcia, ale czad, już w domu! A jakie śliczne Słodziaki dwa :)

WreszczcieMama jak dobrze czytać Cię taką radosną :)

Kamilutku udanego wypadu majówkowego!

Ja dziś cały dzień na nogach. Byliśmy na zakupach i wiecie co sobie wczoraj wymyśliłam? Że nie chcę kwiatów jak urodzę tylko coś trwalszego. Wybrałam sobie dziś bransoletkę. Taką co można rozbudowywać. Są takie z pandory, ale ja wzięłam z takiej włoskiej firmy Nomination. Wiecie jaki czad i ile opcji rozbudowy! :D Już zamówiliśmy dwa elementy (Synka i Córeczkę). Gorzej, że mój Mąż stwierdził, że Jemu też należy się prezent. Na moje pytanie, że niby dlaczego odpowiedział, że ja mówię zawsze, że jesteśmy w ciąży, że będziemy rodzić, to skoro tak, to i prezent należy się nam obojgu :D:D:D Więc mówię o nie nie, tu chodzi o poród fizycznie i jak urodzi to oki, ale jak nie to nie ma mowy o prezencie :D

Ja mam praktycznie codziennie relację od znajomej co ma dwójkę dzieci z niedużą różnicą wieku. Więc ja się nastawiam już niedługo na taki hardcore w domu, że hej.
    Dostałam prikaz, żeby załatwić jak najwięcej przed porodem dlatego już sobie nawet prezent wybrałam ;) Jeszcze lakiery do paznokci dokupiłam dzis w rossmannie. No nic tylko rodzić! Ale poczekam jeszcze te 3 dni, nadal za oknem zbyt brzydka pogoda ;)

mon!ta^, WreszcieMama, Martchen, jonka91, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspa :)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona, jak byłam w ciąży z córką to zamówiłam mojemu mężowi koszulkę "Świeżo upieczony tatuś", przyszła dzień po narodzinach małej :)

mój mąż nosi ją z dumą do dzisiaj. Od niego dostałam komplet biżuterii i kwiaty. Iga dostała też kwiatki, ale taki maciupci bukiecik :)
    Jak rodziłam córkę to też wszystkie porodówki w Gd były zawalone i wszędzie odsyłali... teraz też podobno jest problem, znowu babyboom

zastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 2 lata temu w maju, na Klinicznej,ale akurat tak się wstrzeliłam, że jak wpadłam na porodówkę to wszystkie były puste i mogłam sobie nawet salę wybrać :) Ale jak już mnie po kilku godzinach wywozili, to z każdej słychać już było wrzaski i krzyki. Kurcze, no stresuje mnie trochę to, że mnie nie przyjmą tu czy tam, bo też słyszałam o tłumach. No, ale narzekają na Kliniczną, to może większość pojedzie na Zaspę jednak i dzięki temu się załapię tam gdzie wstępnie chcę :D

Ju14 mój dostał taką koszulkę, że drzewo, że dom, że Syn, ale na dzień ojca więc już odpada :/

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam, u mnie przeplywy ok, mala nie zawiele wazy bo jakies 2300, mam nadzieje ze dociagnie jeszcze troche i ze blad pomiaru bedzie w strone ze zaniza. badz co badz gbs pobrany glowka dosyc mocno napiera na szyjke, nie mierzyl ale mowil ze sie skrocila i jak powiedzialam ze chcialabym jeszcze dwa tygodnie dociagnac to powiedzial ze watpi o.O w naastepny piatek spotykamy sie tylko zeby przeplywy sprawdzic

Rudzik, zastrzeŻona, gaja_1, Kleopatra, daisy123, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę mnie mniej bo psychicznie u mnie trochę gorzej... Dziś TP a tu ani widu ani słuchu... Mały uparciuszek nie spieszy się na poznanie rodziców i brata :( gdyby nie ciąża z insuliną to bym się nie przejmowała, a tak to trochę zaczynam się martwić... Wczoraj miałam kontrolę, to niby wszystko jest ok... I może będą czekać jeszcze 7-10 dni... Osiwieje do tego czasu napewno jeśli samo się nie zacznie...
    Do tego złapała mnie przeziębienie i ledwo żyję... Tak że tego, u mnie spadek formy niestety...
    Melduję ciążę przeterminowaną...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Alutek2000 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius trzymam kciuki żeby Maluszek w końcu zdecydował się wam pokazać.

Maniuś lubi tę wiadomość

p19udqk3x3foe0ig.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś a mi gin powiedziała, że jak nie urodzę na czas to po tygodniu mam sama się zgłosić do szpitala.
    A jak miałaś przy pierwszym porodzie? O czasie? Bo u mnie gin powiedziała, że często przy drugim dziecku jest jak przy pierwszym.
    Jeśli Maluszek jeszcze chce posiedzieć w brzuszku, to może mu termin porodu źle obliczyli, a tak naprawdę jeszcze nie jest gotowy by się urodzić. Nie miałaś innych terminów alternatywnych podawanych?
    Trzymaj się! Nie smutaj. Dziś moja znajoma powiedziała, że w dniu kiedy był termin już tak się wkurzyła, że zaczęła chodzić po schodach, parter-piętro czwarte i w dwie godziny urodziła. Może czas na schody? ;)

Maniuś lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tez slyszalam takie strzelanie Ale nie wiem czy to pepowina, czkawka czy jeszcze cos. Moje dziecko dzis spokojne bardzo. Mam nadzieje ze sie nie szykuje do porodu bo u nas snieg a ja nie przewidzialam ze bedzie mi w maju prawie kombinezon zimowy potrzebny.

Breezee lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZastrzeżonA teraz był nawał bo przed majówka ale jak ja chodziłam po trakcie czekając na cc to sale były wolne wszystkie. Odnośnie zaspy polecam :) dzisiaj nawet trochę miejsc wolnych się zrobiło

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Kartuzach jestem i wszystko zapelnione :) dużo dzieci się rodzi :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś biedna trzymam kciuki, żeby maluszek już sie zdecydował :-)

Chyba jakaś przerwa będzie bo dzieciaczki sie stadami rodzą;-) u mnie jakieś dwa skurcze w nocy dosyć mocne, mam nadzieję, że dotrwamy do 8 maja:-)

DZisiaj odbieramy fotel do karmienia, kupujemy kosmetyki małej i wyprawka kompletna:-))

Dziewczyny wczoraj rozmawiałam z kuzynką i ona mówiła, że jak urodziła córkę to kupli synkowi prezent od siostrzyczki, mały dostał i strasznie sie ucieszył. I pomyślałam, że chyba zrobimy tak samo, ponoć to fajna sprawa, żeby starszak też poczuł sie ważny jak wszyscy się maleństwem zajmą.

Miłej soboty mamuśki wpadnę potem zobaczyć czy nie przybyło forumowych dzieciaczków:-)... teraz pranie...bleee...a tu wiosny nie widać...

Maniuś lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze tydzień do donoszonej i będę z Wami wypatrywać porodu :) Chyba, że mi cesarkę zlecą. Majówka w domu pod znakiem wizyt i lekarzy. 1.05 Hematolog 2.05 KTG, a mąż ma kończyć remont, ale sobie zorganizowałam weekend :p Jedyny plus jutro jak się nic nie wydarzy sesja brzuszkowa :D

WreszcieMama, Martchen, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ