MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie mama już przestań z tym odciaganiem bo potem sobie z nawalem nie poradzisz. Mój standardowo w dzien śpi a w nocy będzie szalał mam nadzieje ze jutro wyjdziemy tęsknię już za chłopakami chociaż oni chyba nie bo mają z tatą meskie wieczory. Jedzą lody, oglądają bajki i śpią w naszym łóżku w trójkę tyłek mnie już boli od leżenia, gazety przeczytane co tu robić ;p
WreszcieMama, Rudzik, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Zyrcia cudowne chlopaki!! Jak starszak zareagowal na braciszka?
A Ty wyplacz się!! Ja pierwsze co zrobilam jak wrocilam z Filipkiem ze szpitala to siadlam i wlasnie plakalam jak sobie dam rade i czy bede dobra matką... Trzymaj sie cieplo i napisz jak Ci idzie karmienie w tandemie buzki! -
Monita gratulacje!
Ja tez slysze czasami takie strzelanie jakby w kosciach ale odczuwam to w brzuchu przy chodzeniu. Jak zapytalam lekarki co to jest, to dziwnie sie na mnie popatrzyla. Wiecej nie pytalam. Juz dlugo tak mam w 20ktoryms tyg to zauwazylam.mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość
-
mon!ta gratulacje!!! Super, że Raduś już z Tobą! Ale co się naczekałaś to Twoje. A Ty nie jesteś czasami z Gdańska? W którym szpitalu rodziłaś, bo piszesz, że tak oblegana porodówka, że się przeraziłam. Mam termin na majówkę, no i fajnie byłoby gdzieś się załapać
Żyrcia, ale czad, już w domu! A jakie śliczne Słodziaki dwa
WreszczcieMama jak dobrze czytać Cię taką radosną
Kamilutku udanego wypadu majówkowego!
Ja dziś cały dzień na nogach. Byliśmy na zakupach i wiecie co sobie wczoraj wymyśliłam? Że nie chcę kwiatów jak urodzę tylko coś trwalszego. Wybrałam sobie dziś bransoletkę. Taką co można rozbudowywać. Są takie z pandory, ale ja wzięłam z takiej włoskiej firmy Nomination. Wiecie jaki czad i ile opcji rozbudowy! Już zamówiliśmy dwa elementy (Synka i Córeczkę). Gorzej, że mój Mąż stwierdził, że Jemu też należy się prezent. Na moje pytanie, że niby dlaczego odpowiedział, że ja mówię zawsze, że jesteśmy w ciąży, że będziemy rodzić, to skoro tak, to i prezent należy się nam obojgu :D:D Więc mówię o nie nie, tu chodzi o poród fizycznie i jak urodzi to oki, ale jak nie to nie ma mowy o prezencie
Ja mam praktycznie codziennie relację od znajomej co ma dwójkę dzieci z niedużą różnicą wieku. Więc ja się nastawiam już niedługo na taki hardcore w domu, że hej.
Dostałam prikaz, żeby załatwić jak najwięcej przed porodem dlatego już sobie nawet prezent wybrałam Jeszcze lakiery do paznokci dokupiłam dzis w rossmannie. No nic tylko rodzić! Ale poczekam jeszcze te 3 dni, nadal za oknem zbyt brzydka pogoda
mon!ta^, WreszcieMama, Martchen, jonka91, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Zastrzeżona, jak byłam w ciąży z córką to zamówiłam mojemu mężowi koszulkę "Świeżo upieczony tatuś", przyszła dzień po narodzinach małej
mój mąż nosi ją z dumą do dzisiaj. Od niego dostałam komplet biżuterii i kwiaty. Iga dostała też kwiatki, ale taki maciupci bukiecik
Jak rodziłam córkę to też wszystkie porodówki w Gd były zawalone i wszędzie odsyłali... teraz też podobno jest problem, znowu babyboomzastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość
-
Ja rodziłam 2 lata temu w maju, na Klinicznej,ale akurat tak się wstrzeliłam, że jak wpadłam na porodówkę to wszystkie były puste i mogłam sobie nawet salę wybrać Ale jak już mnie po kilku godzinach wywozili, to z każdej słychać już było wrzaski i krzyki. Kurcze, no stresuje mnie trochę to, że mnie nie przyjmą tu czy tam, bo też słyszałam o tłumach. No, ale narzekają na Kliniczną, to może większość pojedzie na Zaspę jednak i dzięki temu się załapię tam gdzie wstępnie chcę
Ju14 mój dostał taką koszulkę, że drzewo, że dom, że Syn, ale na dzień ojca więc już odpada
Aniołek * 16.02.2016 -
hej Wam, u mnie przeplywy ok, mala nie zawiele wazy bo jakies 2300, mam nadzieje ze dociagnie jeszcze troche i ze blad pomiaru bedzie w strone ze zaniza. badz co badz gbs pobrany glowka dosyc mocno napiera na szyjke, nie mierzyl ale mowil ze sie skrocila i jak powiedzialam ze chcialabym jeszcze dwa tygodnie dociagnac to powiedzial ze watpi w naastepny piatek spotykamy sie tylko zeby przeplywy sprawdzic
Rudzik, zastrzeŻona, gaja_1, Kleopatra, daisy123, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Hej, trochę mnie mniej bo psychicznie u mnie trochę gorzej... Dziś TP a tu ani widu ani słuchu... Mały uparciuszek nie spieszy się na poznanie rodziców i brata gdyby nie ciąża z insuliną to bym się nie przejmowała, a tak to trochę zaczynam się martwić... Wczoraj miałam kontrolę, to niby wszystko jest ok... I może będą czekać jeszcze 7-10 dni... Osiwieje do tego czasu napewno jeśli samo się nie zacznie...
Do tego złapała mnie przeziębienie i ledwo żyję... Tak że tego, u mnie spadek formy niestety...
Melduję ciążę przeterminowaną... -
Maniuś a mi gin powiedziała, że jak nie urodzę na czas to po tygodniu mam sama się zgłosić do szpitala.
A jak miałaś przy pierwszym porodzie? O czasie? Bo u mnie gin powiedziała, że często przy drugim dziecku jest jak przy pierwszym.
Jeśli Maluszek jeszcze chce posiedzieć w brzuszku, to może mu termin porodu źle obliczyli, a tak naprawdę jeszcze nie jest gotowy by się urodzić. Nie miałaś innych terminów alternatywnych podawanych?
Trzymaj się! Nie smutaj. Dziś moja znajoma powiedziała, że w dniu kiedy był termin już tak się wkurzyła, że zaczęła chodzić po schodach, parter-piętro czwarte i w dwie godziny urodziła. Może czas na schody?
Maniuś lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Na tez slyszalam takie strzelanie Ale nie wiem czy to pepowina, czkawka czy jeszcze cos. Moje dziecko dzis spokojne bardzo. Mam nadzieje ze sie nie szykuje do porodu bo u nas snieg a ja nie przewidzialam ze bedzie mi w maju prawie kombinezon zimowy potrzebny.
Breezee lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
ZastrzeżonA teraz był nawał bo przed majówka ale jak ja chodziłam po trakcie czekając na cc to sale były wolne wszystkie. Odnośnie zaspy polecam dzisiaj nawet trochę miejsc wolnych się zrobiłoCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Maniuś biedna trzymam kciuki, żeby maluszek już sie zdecydował
Chyba jakaś przerwa będzie bo dzieciaczki sie stadami rodzą u mnie jakieś dwa skurcze w nocy dosyć mocne, mam nadzieję, że dotrwamy do 8 maja:-)
DZisiaj odbieramy fotel do karmienia, kupujemy kosmetyki małej i wyprawka kompletna:-))
Dziewczyny wczoraj rozmawiałam z kuzynką i ona mówiła, że jak urodziła córkę to kupli synkowi prezent od siostrzyczki, mały dostał i strasznie sie ucieszył. I pomyślałam, że chyba zrobimy tak samo, ponoć to fajna sprawa, żeby starszak też poczuł sie ważny jak wszyscy się maleństwem zajmą.
Miłej soboty mamuśki wpadnę potem zobaczyć czy nie przybyło forumowych dzieciaczków:-)... teraz pranie...bleee...a tu wiosny nie widać...Maniuś lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
No jeszcze tydzień do donoszonej i będę z Wami wypatrywać porodu Chyba, że mi cesarkę zlecą. Majówka w domu pod znakiem wizyt i lekarzy. 1.05 Hematolog 2.05 KTG, a mąż ma kończyć remont, ale sobie zorganizowałam weekend :p Jedyny plus jutro jak się nic nie wydarzy sesja brzuszkowa
WreszcieMama, Martchen, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc