MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszciemama to już trzy jesteśmy... Ja do szczupłych nie należę... Ale jestem bardzo wyczulona na sygnały wysyłane przez moje ciało... U mnie to bardziej były takie delikatne "pstryczki"
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki! Witam się w 11 tygodniu!
Nadrobiłam Was pobieżnie a od wczoraj miałam gości i nie miałam czasu na czytanie. Zaraz ponadrabiam.
Tośka co Ty mi tam wywróżyłaś? Mam nadzieję,że chłopaka bo jak nie to FOCH!
I pytanie,czy są jeszcze oponki? Chcę taką zjeść albo sto takich!!!
Bo ja jedyna oponkę mam na brzuchu!
Ja dziś mam kiepski humor, bo wydarzyła isę tu taka niefajna historiaPrzyjechała dziś do mnie sąsiadka, która robi przemeblowanie i ogólne porządkowanie chaty, a że ma juz dwójkę dzieci, a młodsze ma już ponad rok to się chcieli pozbyć wózka. I na spontanie przywiozła mi wózek, nosidełko, gondole no dosłownie cały zestaw ze wszystkimi bajerami i dodatkami i jeszcze takie krzesełko/bujak dla małego gzuba. Ja się mega ucieszyłam, bo chociaz ona od pierwszego dnia jak sie dowiedziała,że jestem w ciązy mi to obiecała, ale tak nagle mi niespodziewanie przywiozła i super! Ja to jestem taka,że jak coś dostaje to mega przezywam i się cieszę ze wszystkiego.
A tu... moja rodzinka która właśnie przyjechała zaczyna szeptać za moimi plecami,że tak nie można, że za wcześnie i "że to może zapeszyć" "oj żeby nie zapeszyć!" Nosz ku..wa mówie Wam jak się wkurzyłam. Mi się od razu udziela i się zaczynam zamartwiać. Zabobony cholerne! Eh tylko mi humor popsuły babsztyle
No to się wygadałam... -
A i dziewczyny gratuluję wizyt i pięknych fotek super dzieciaków no i RUCHÓW!!! Powaga? Jesteście niezłe,że to już czujecie! Zazdroszczę!
-
ja w poprzedniej ciazy czulam od 13 tygodnia ruchy a w kolejnych podobno czuje sie wczesniej ale nie wiem czy to prawda
Dziewczyny czy macie takie szczypanie jakby troszke bolesne w podbrzuszu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:54
-
Dziewczyny, później nadrobię co pisałyście, ale na razie sprzedam wam niusa:
MARCIN SIĘ OŚWIADCZYŁ!
Mój ojciec go właśnie spijaWreszcieMama, ag194, blubka, Espera, bezimienna, zastrzeŻona, Spirit, Karotka, monika_89, Madu1611, Misia 69, Uska, julita, toska_88, Maniuś, GoNia1979, Kleopatra, Hope_, MEGI81, marie_marie22, mon!ta^, ggonia, susi8, Demsik, Moniqaaa, Mabelle, Uszczesliwiona, Breezee, sylwucha89, Forbidden, kamyla112, Klaudia N., Rudzik, Elmo13 lubią tę wiadomość
-
Qasha wrote:Dziewczyny, później nadrobię co pisałyście, ale na razie sprzedam wam niusa:
MARCIN SIĘ OŚWIADCZYŁ!
Mój ojciec go właśnie spija
Qasha jako narzeczona!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:07
-
Qasha wrote:Dziewczyny, później nadrobię co pisałyście, ale na razie sprzedam wam niusa:
MARCIN SIĘ OŚWIADCZYŁ!
Mój ojciec go właśnie spija -
Qasha, gratulacje!!
Mówicie o ruchach- ja dziś na detektorze wyłapałam ruchy maleństwa i się uśmiałam, bo to takie coś, jakby ktoś tam sobie pływał w środku:) fajnie to słychać
Rudzik nie słuchaj głupich komentarzy. Ja tam dostaję od rodziny ubrania od początku ciąży i mam w d.. te zabobony. Jak widać jest ok:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:15
Rudzik lubi tę wiadomość
-
MARCIN SIĘ OŚWIADCZYŁ!
Mój ojciec go właśnie spija
Super, gratulacje ! Jednak miałaś dobre przeczucia.
Co do ruchów to Was czytam i już sie martwię, ze ja nic nie czuje, a to koniec już 14 tygodnia. Noooo...
Rudzik, nie przejmuj sie zabobonami i takimi ludźmi... To Twoja sprawa, ciesz sie z gadżetów dla dzieckaRudzik lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:O kurcze... To moze ja wcale sobie nie wymyslilam tych moich odczuc? Nic nie pisalam na forum bo glupie mi sie to wydawalo i meeega za wczesnie ale... Od kilku dni (moze 3) jak sie poloze i spokojnie czekam to czasem mam wrazenie ze mi sie tak przekreca taka rybka w macicy... I to nie sa jelita, no nie ma opcji! Zupelnie inne, nieznane uczucie... Oczywiscie to jest bardzo delikatne, zadne kopniaki, nic w tym stylu... Troche nawet laskocze! No nic, bede obserwowac czy bedzie sie to nadal powtarzac coraz wyrazniej
Ja jestem bardzo szczupla, podobno wteyd mozna wczesniej czuc ale no nie sadzilam ze na poczatku 14 tygodnia...
Byloby super...
Jesli ktoras z Was jeszcze ma takie wrazenia to podzielcie sieleżę dłuższa chwilę na plecach, nie jestem głodna więc nic mi tam nie burczy ale też nie najedzoba żeby się nie trawiło i zero wzdec i wtedy te z w razy czułam. Teraz to mam wzięcie np to wiem że to jelita
a tamto to tak z 2 czy 3 dni temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:36
WreszcieMama lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Espera wrote:Bezimienna, która to Twoja ciąża? Ja w pierwszej poczułam w 16 tyg chyba... A niepokoić się można jak w 22 nie czuje się ruchów, więc spokojnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:36
-
Uska wrote:Myslalam ze dwa porody sn mialas, chcialam zapytac o drugi...
Wszedzie pisza ze drugi porod jest lzejszy od pierwszego, sprawniekszy i napewno szybszy, ciekawi mie czy to prawda;-)
Uska ja rodziłam dwa razy sn. Kazdy był inny, bo np.w pierwszym nie odeszły mi wody w drugim juz tak. O ile obydwa nie były ciężkie to faktycznie drugie dziecko urodziłam szybciej i bez nacięcia. Znam dziewczyny, które miały odwrotnie wiec ja myślę,że to nie ma chyba znaczenia.