X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :-)
    Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam :-D
    Będzie to dotyczylo mnie.
    Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
    Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu?

age.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam was kobietki :-)
    Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam :-D
    Będzie to dotyczylo mnie.
    Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
    Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu?
    do października 2018r to ty spokojnie na chorobowym 9m-cy będziesz i rok na macierzyńskim i jeszcze ewentualnie zaległy urlop do końca umowy wybierzesz. Nikt nie ma prawa cię zwolnić ani skrócić umowy!

Arwi lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój nananana nic się nie dzieje nananana :)

Widać że weekend :)

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy na jesienne spacery wybyli :D

Dziewczyny, macierzyński to 12 miesięcy od porodu czy sprzed l4?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Wszyscy na jesienne spacery wybyli :D

Dziewczyny, macierzyński to 12 miesięcy od porodu czy sprzed l4?
    Od dnia porodu

Spirit lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha oto ofiarą spełniona:-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8c35f178b7.jpg
    Zawiozl mnie małżonek 30 km do kina żebym zjadła nachosy! Pierwszy raz spełnił moja zachcianke:-) ale to było coś!!!! Pycha!
    I jeszcze dobil mnie pizza na koniec także nie mam sił oddychać a co dopiero na obiecany mu seks ha ha. Mały też przeszedł sam siebie .puscilismy go w malpi gaj w galerii oczywiście godzina za krótka była siła trzeba było wyciągać i furia na całą Polskę! Położył się na ziemi i się drze ! Grrrr jak ja tego nie cierpię! Aż się odechciewa zabierać dziecko w takie miejsce ale w końcu trzeba jakoś nauczyć limitu i posłuszeństwa także jestem konsekwentna i targam go kurwa jedna reka bo w drugiej kula a ludzie patrzą jak na głupka:-) oj za rok wypad do galerii to będzie hardcore:-)

monika_89, Hope_ lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard?

Wlasnie lekarz zalecil mi przyjmowac raz dziennie 50 mg ze wzgledu na utrate ciazy mojej mamy w 20 tygodniu...

Bardzo mi sie to nie podoba... Kolejny lek ;/ I to nie wskazany w ciazy ;/ Jesli ktoras z Was tez przyjmuje napiszcie mi prosze co Wam lekarz mowil na ten temat, z jakiego powodu przyjmujecie...

Boje sie ze nasila mi sie znowu te plamienia/krwawienia, bo w koncu ten lek rozrzedza krew... ;/

Ja na rozrzedzenie krwi biorę zastrzyki clexane w brzuch, to są zastrzyki przeciw zakrzepom. Biorę je od dnia pozytywnego testu i żadnych plamień nie mam. Lekarz monitoruje krzepliwość itd. Tylko przy pobraniu krwi dużo mocniej leci i ostatnio, jak się przeciełam nożem to musiałam sobie na trochę opatrunek zrobić, bo mocniej i dłużej krew leciała.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Od dnia porodu
    12 m od dnia porodu bez 2 dni. Czyli jak urodzisz 3 mają macierzynski skończy się 1 mają rok później.

Spirit lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.

Każdy kosmetyk jaki będzież używać czy to najdroższy czy najtańszy z półki to nie daje 100%, że one się nie pojawią. Jeśli masz w genach zapisane, że będą to się pojawią czy nie jak w pierwszej ciąży to mogą w drugiej czy to w czasie czy po ciąży ;) kwestia jaką masz skórę czy zadbaną od ćwiczeń oraz czy elastyczna itd. Ja używałam w pierwszej oliwkę i balsam babydream i też nie mam, ale wiem że je mogę dostać :) i jestem tego świadoma robię co można żeby była dobrze ukrwiona skór itd. ale wiesz czy będą czy nie to już natura ... a jej tylko można wspomóc :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama pewnie duzo zależy od indywidualnej sytuacji, luteinę i dupka tez już odstawiłam, a niekótre biorą przec całą ciążę, nie ma reguły. Masz mniejszą dawkę niż ja, na pewno nie bierzesz nic zakazanego

nieśmiała bez Twojego podpisu nie może nic zmienić a Ty nie musuisz nic podpisywać ;)

Spirit od dnia porodu 52 tygodnie, nie rok :P np ja urodziłam 21.01.16 a macierzyński mam do 18.01.17

tosia lubię za nachosy ;)

megi polecam poczytać blog "sroka o". ja jak monita używałam zwykłej oliwki z babydream ale tylko przez pierwqsze miesiace i na brzuchu nic nie mam za to w 4mc wyskoczyły mi na udach i boczkach

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest grane, cały dzień mi niedobrze, już dwa razy rzygałam :( O co kurde chodzi no... Do tego mega głodna jestem, a nie mam na NIC ochoty. Czyżby maluch się mścił za ostatnie chipsy? :( Kochanie, mama przeprasza!

messy99 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 06:11

toska_88 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki jest mi smutno. Moja przyjaciolka przedwczoraj zrobila beta HCG i wyszlo 364. Potem zaczela plamic i brzuch ja bolal. Dzis pojechala powtórzyć bete i spada... 342 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 22:03

nzjdgzu33y143688.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ :( przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara :) u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić :)

Demsik lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    OJ :( przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara :) u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić :)

No oni i tak szybko zaszli już w 4 cyklu, także pocieszam jak się da. Widać tylko mój jest DUPKIEM :)

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Toska_88 ale szczesciara. Ja mojego jak poinformowalam, ze beda sie zdarzaly takie zachcianki ze bedzie musial jechac do miasta wrecz żeby mnie zadowolic to stwierdzil: BEDZIESZ MUSIALA TO PRZEŻYĆ, NAJWYZEJ OBEJDZIESZ SIE SMAKIEM. Dupek.
    Oj nie chcesz wiedzieć co musiałam za to robić:-) he he

WreszcieMama, messy99 lubią tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

Ja bym zrobiła z przyjemnością :D

nzjdgzu33y143688.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    hehehe wargi napuchnięte xD :P

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siemeczylam z chlopem. Impreza. Oczywiście pil no i mnie nie sluchal jak mowilam ze ma dość i jeszcze sie czepial ze jestem zla i w ogole grr nienawidze tego.

Za to wczoraj i Dzisiaj roczulal mnie tym jak sir cieszy z mojego brzuszka. Wczoraj nawet glaskal i calowal i mowil moj brzuszek heh

Ide zaraz spac tylko moze jakies jablko wsune jeszcze :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ