Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :-)
    Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam :-D
    Będzie to dotyczylo mnie.
    Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
    Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu?

age.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam was kobietki :-)
    Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam :-D
    Będzie to dotyczylo mnie.
    Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
    Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu?
    do października 2018r to ty spokojnie na chorobowym 9m-cy będziesz i rok na macierzyńskim i jeszcze ewentualnie zaległy urlop do końca umowy wybierzesz. Nikt nie ma prawa cię zwolnić ani skrócić umowy!

Arwi lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój nananana nic się nie dzieje nananana :)

Widać że weekend :)

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy na jesienne spacery wybyli :D

Dziewczyny, macierzyński to 12 miesięcy od porodu czy sprzed l4?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Wszyscy na jesienne spacery wybyli :D

Dziewczyny, macierzyński to 12 miesięcy od porodu czy sprzed l4?
    Od dnia porodu

Spirit lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha oto ofiarą spełniona:-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8c35f178b7.jpg
    Zawiozl mnie małżonek 30 km do kina żebym zjadła nachosy! Pierwszy raz spełnił moja zachcianke:-) ale to było coś!!!! Pycha!
    I jeszcze dobil mnie pizza na koniec także nie mam sił oddychać a co dopiero na obiecany mu seks ha ha. Mały też przeszedł sam siebie .puscilismy go w malpi gaj w galerii oczywiście godzina za krótka była siła trzeba było wyciągać i furia na całą Polskę! Położył się na ziemi i się drze ! Grrrr jak ja tego nie cierpię! Aż się odechciewa zabierać dziecko w takie miejsce ale w końcu trzeba jakoś nauczyć limitu i posłuszeństwa także jestem konsekwentna i targam go kurwa jedna reka bo w drugiej kula a ludzie patrzą jak na głupka:-) oj za rok wypad do galerii to będzie hardcore:-)

monika_89, Hope_ lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard?

Wlasnie lekarz zalecil mi przyjmowac raz dziennie 50 mg ze wzgledu na utrate ciazy mojej mamy w 20 tygodniu...

Bardzo mi sie to nie podoba... Kolejny lek ;/ I to nie wskazany w ciazy ;/ Jesli ktoras z Was tez przyjmuje napiszcie mi prosze co Wam lekarz mowil na ten temat, z jakiego powodu przyjmujecie...

Boje sie ze nasila mi sie znowu te plamienia/krwawienia, bo w koncu ten lek rozrzedza krew... ;/

Ja na rozrzedzenie krwi biorę zastrzyki clexane w brzuch, to są zastrzyki przeciw zakrzepom. Biorę je od dnia pozytywnego testu i żadnych plamień nie mam. Lekarz monitoruje krzepliwość itd. Tylko przy pobraniu krwi dużo mocniej leci i ostatnio, jak się przeciełam nożem to musiałam sobie na trochę opatrunek zrobić, bo mocniej i dłużej krew leciała.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Od dnia porodu
    12 m od dnia porodu bez 2 dni. Czyli jak urodzisz 3 mają macierzynski skończy się 1 mają rok później.

Spirit lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.

Każdy kosmetyk jaki będzież używać czy to najdroższy czy najtańszy z półki to nie daje 100%, że one się nie pojawią. Jeśli masz w genach zapisane, że będą to się pojawią czy nie jak w pierwszej ciąży to mogą w drugiej czy to w czasie czy po ciąży ;) kwestia jaką masz skórę czy zadbaną od ćwiczeń oraz czy elastyczna itd. Ja używałam w pierwszej oliwkę i balsam babydream i też nie mam, ale wiem że je mogę dostać :) i jestem tego świadoma robię co można żeby była dobrze ukrwiona skór itd. ale wiesz czy będą czy nie to już natura ... a jej tylko można wspomóc :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama pewnie duzo zależy od indywidualnej sytuacji, luteinę i dupka tez już odstawiłam, a niekótre biorą przec całą ciążę, nie ma reguły. Masz mniejszą dawkę niż ja, na pewno nie bierzesz nic zakazanego

nieśmiała bez Twojego podpisu nie może nic zmienić a Ty nie musuisz nic podpisywać ;)

Spirit od dnia porodu 52 tygodnie, nie rok :P np ja urodziłam 21.01.16 a macierzyński mam do 18.01.17

tosia lubię za nachosy ;)

megi polecam poczytać blog "sroka o". ja jak monita używałam zwykłej oliwki z babydream ale tylko przez pierwqsze miesiace i na brzuchu nic nie mam za to w 4mc wyskoczyły mi na udach i boczkach

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest grane, cały dzień mi niedobrze, już dwa razy rzygałam :( O co kurde chodzi no... Do tego mega głodna jestem, a nie mam na NIC ochoty. Czyżby maluch się mścił za ostatnie chipsy? :( Kochanie, mama przeprasza!

messy99 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 06:11

toska_88 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki jest mi smutno. Moja przyjaciolka przedwczoraj zrobila beta HCG i wyszlo 364. Potem zaczela plamic i brzuch ja bolal. Dzis pojechala powtórzyć bete i spada... 342 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 22:03

nzjdgzu33y143688.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ :( przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara :) u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić :)

Demsik lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    OJ :( przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara :) u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić :)

No oni i tak szybko zaszli już w 4 cyklu, także pocieszam jak się da. Widać tylko mój jest DUPKIEM :)

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Toska_88 ale szczesciara. Ja mojego jak poinformowalam, ze beda sie zdarzaly takie zachcianki ze bedzie musial jechac do miasta wrecz żeby mnie zadowolic to stwierdzil: BEDZIESZ MUSIALA TO PRZEŻYĆ, NAJWYZEJ OBEJDZIESZ SIE SMAKIEM. Dupek.
    Oj nie chcesz wiedzieć co musiałam za to robić:-) he he

WreszcieMama, messy99 lubią tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

Ja bym zrobiła z przyjemnością :D

nzjdgzu33y143688.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    hehehe wargi napuchnięte xD :P

toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siemeczylam z chlopem. Impreza. Oczywiście pil no i mnie nie sluchal jak mowilam ze ma dość i jeszcze sie czepial ze jestem zla i w ogole grr nienawidze tego.

Za to wczoraj i Dzisiaj roczulal mnie tym jak sir cieszy z mojego brzuszka. Wczoraj nawet glaskal i calowal i mowil moj brzuszek heh

Ide zaraz spac tylko moze jakies jablko wsune jeszcze :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ