MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was kobietki
Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam
Będzie to dotyczylo mnie.
Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu? -
Nieśmiała wrote:Witam was kobietki
Jako, że Wy prawne kobiety jesteście, mam do Was pytanie. Mozliwe że fka Was będzie ono głupie, ale ja poprostu nie mam az rakiej wiedzy więc Was zapytam
Będzie to dotyczylo mnie.
Obecnie mam umowę o prace do 10.2018r.
Zachodzę w ciążę i mówię o tym kierowniczce. Czy ona w takim wypadku moze mi zmienic umowę na krótszą tak ze po porodzie zostanę z niczym? Bądź zakonczyc obecną umowę w dniu porodu?Arwi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa ha oto ofiarą spełniona:-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8c35f178b7.jpg
Zawiozl mnie małżonek 30 km do kina żebym zjadła nachosy! Pierwszy raz spełnił moja zachcianke:-) ale to było coś!!!! Pycha!
I jeszcze dobil mnie pizza na koniec także nie mam sił oddychać a co dopiero na obiecany mu seks ha ha. Mały też przeszedł sam siebie .puscilismy go w malpi gaj w galerii oczywiście godzina za krótka była siła trzeba było wyciągać i furia na całą Polskę! Położył się na ziemi i się drze ! Grrrr jak ja tego nie cierpię! Aż się odechciewa zabierać dziecko w takie miejsce ale w końcu trzeba jakoś nauczyć limitu i posłuszeństwa także jestem konsekwentna i targam go kurwa jedna reka bo w drugiej kula a ludzie patrzą jak na głupka:-) oj za rok wypad do galerii to będzie hardcore:-)monika_89, Hope_ lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard?
Wlasnie lekarz zalecil mi przyjmowac raz dziennie 50 mg ze wzgledu na utrate ciazy mojej mamy w 20 tygodniu...
Bardzo mi sie to nie podoba... Kolejny lek ;/ I to nie wskazany w ciazy ;/ Jesli ktoras z Was tez przyjmuje napiszcie mi prosze co Wam lekarz mowil na ten temat, z jakiego powodu przyjmujecie...
Boje sie ze nasila mi sie znowu te plamienia/krwawienia, bo w koncu ten lek rozrzedza krew... ;/
Ja na rozrzedzenie krwi biorę zastrzyki clexane w brzuch, to są zastrzyki przeciw zakrzepom. Biorę je od dnia pozytywnego testu i żadnych plamień nie mam. Lekarz monitoruje krzepliwość itd. Tylko przy pobraniu krwi dużo mocniej leci i ostatnio, jak się przeciełam nożem to musiałam sobie na trochę opatrunek zrobić, bo mocniej i dłużej krew leciała. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.
-
MEGI81 wrote:Dziewczyny co polecacie do nawilżania skóry, żeby nie pojawiły się rozstępy itd. W poprzedniej ciąży stosowałam preparaty Mustela Mum, ale może teraz jest coś lepszego? Mustela była skuteczna i nie miałam ani jednego rozstępu.
Każdy kosmetyk jaki będzież używać czy to najdroższy czy najtańszy z półki to nie daje 100%, że one się nie pojawią. Jeśli masz w genach zapisane, że będą to się pojawią czy nie jak w pierwszej ciąży to mogą w drugiej czy to w czasie czy po ciążykwestia jaką masz skórę czy zadbaną od ćwiczeń oraz czy elastyczna itd. Ja używałam w pierwszej oliwkę i balsam babydream i też nie mam, ale wiem że je mogę dostać
i jestem tego świadoma robię co można żeby była dobrze ukrwiona skór itd. ale wiesz czy będą czy nie to już natura ... a jej tylko można wspomóc
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
WreszcieMama pewnie duzo zależy od indywidualnej sytuacji, luteinę i dupka tez już odstawiłam, a niekótre biorą przec całą ciążę, nie ma reguły. Masz mniejszą dawkę niż ja, na pewno nie bierzesz nic zakazanego
nieśmiała bez Twojego podpisu nie może nic zmienić a Ty nie musuisz nic podpisywać
Spirit od dnia porodu 52 tygodnie, nie roknp ja urodziłam 21.01.16 a macierzyński mam do 18.01.17
tosia lubię za nachosy
megi polecam poczytać blog "sroka o". ja jak monita używałam zwykłej oliwki z babydream ale tylko przez pierwqsze miesiace i na brzuchu nic nie mam za to w 4mc wyskoczyły mi na udach i boczkachWreszcieMama lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Co jest grane, cały dzień mi niedobrze, już dwa razy rzygałam
O co kurde chodzi no... Do tego mega głodna jestem, a nie mam na NIC ochoty. Czyżby maluch się mścił za ostatnie chipsy?
Kochanie, mama przeprasza!
messy99 lubi tę wiadomość
-
OJ
przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara
u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić
Demsik lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
mon!ta^ wrote:OJ
przykre, ale niech sie nie poddaje i dalej się stara
u mnie mąż jeśli na coś mam ochotę jakaś zachciewajkę mam a zdarza się bardzo rzadko to stara sie ją spełnić
No oni i tak szybko zaszli już w 4 cyklu, także pocieszam jak się da. Widać tylko mój jest DUPKIEM -
nick nieaktualnymessy99 wrote:Toska_88 ale szczesciara. Ja mojego jak poinformowalam, ze beda sie zdarzaly takie zachcianki ze bedzie musial jechac do miasta wrecz żeby mnie zadowolic to stwierdzil: BEDZIESZ MUSIALA TO PRZEŻYĆ, NAJWYZEJ OBEJDZIESZ SIE SMAKIEM. Dupek.
he he
WreszcieMama, messy99 lubią tę wiadomość
-
A ja siemeczylam z chlopem. Impreza. Oczywiście pil no i mnie nie sluchal jak mowilam ze ma dość i jeszcze sie czepial ze jestem zla i w ogole grr nienawidze tego.
Za to wczoraj i Dzisiaj roczulal mnie tym jak sir cieszy z mojego brzuszka. Wczoraj nawet glaskal i calowal i mowil moj brzuszek heh
Ide zaraz spac tylko moze jakies jablko wsune jeszcze