X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy mate wodną i Ola za nią szaleje, codziennie do niej lgnie i na nią wchodzi, uderza ręką, tarmosi i liże ;)

Ola, 14.05.2020r :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Mwm, a trwała jest ta mata?
    Mam kota w domu, rozumiem że muszę pilnować aby się do niej nie zbliżał bo jak pazurem drapnie to po ptakach? 🙉

Jak na mój gust to upilnowanie kota będzie bardzo trudne... ta mata to może być szczyt kocich marzeń...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 10:34

mwm lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno koty ja kochają 😀 To taka typowa chińszczyzna wiec mysle, ze kot może ja łatwo przebić. Ja mam psa i u nas puzzle piankowe są całe w śladach od pazurów, wiec takie życie 🤪

• Catlady Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno, w takim razie będę ją wyciągać jak kot będzie na dworze 😄 albo w drugim pokoju

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, jeszcze jakaś wozi dziecko w łupinie?

Jak sobie radzicie ze wsadzaniem do auta naszych dzieciaków..bo mi coraz ciężej. I nie wiem czy już nie czas na drugi fotelik.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A dziewczyny, jeszcze jakaś wozi dziecko w łupinie?

Jak sobie radzicie ze wsadzaniem do auta naszych dzieciaków..bo mi coraz ciężej. I nie wiem czy już nie czas na drugi fotelik.
    Tak, u nas łupina jeszcze, młody w zeszłym tygodniu na wizycie ważył 7600, ale mam wrazenie że się ledwo tam mieści. Chociaż do wystającej głowy jeszcze daleko, to ramiona ma takie mega ściśnięte.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Tak, u nas łupina jeszcze, młody w zeszłym tygodniu na wizycie ważył 7600, ale mam wrazenie że się ledwo tam mieści. Chociaż do wystającej głowy jeszcze daleko, to ramiona ma takie mega ściśnięte.
    Moja waży dopiero 7.3kg. pewnie długo by z niej nie wyrosła.

Ale jest dla mnie ta łupina już niewygodna. Kręgosłup mnie boli.
    I bardziej bym chciała znać patent na korzystanie z tego bez bólu pleców.
    Lub usłyszeć że czas się jej pozbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:29

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja waży dopiero 7.3kg. pewnie długo by z niej nie wyrosła.

Ale jest dla mnie ta łupina już niewygodna. Kręgosłup mnie boli.
    I bardziej bym chciała znać patent na korzystanie z tego bez bólu pleców. 😆
    Hmm, no to mój patent to taki, ze jej nie nosze🙂 jak mam ja przeniesc to zawsze jest w wózku podpięta na adapterach, jedynie odpinam z wózka do samochodu, wiec to jedyny moment kiedy ja przenoszę. Ale nie mam schodów żadnych, a do garażu mam windę. Gdyby nie to, to pewnie bym łupinę w samochodzie trzymała i tam pakowała do niej dziecko, bo nie jestem w stanie młodego w łupinie nosic, za ciezko😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:39

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie stelaż niewypali. Mam może ze dwa schodki do garażu ale się nie dało przejechać.

Aaaaa i sprzedałam wózek już. 😆😆😆😆

Dla mnie jest ciężko Nawet takie dźwignięcia z podłogi, czy z auta.
    Te rozejście mięśni brzucha nieźle daję mi w kość na kręgosłup. 😐😐

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ale Ty wuciagasz ten fotelik z samochodu, czy jak?
    U mnie to raczej nie bedzie roznicy miedzy fotelikiem nastepnym a lupina, wiec nie zmieniam póki Weronika nie jest za duża.

A jesli chce uzyc fotelika jako wózka to mam do niego lekki stelaz w bagazniku...

Mamy to
    d892580889671b04m.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Paulina, ale Ty wuciagasz ten fotelik z samochodu, czy jak?
    U mnie to raczej nie bedzie roznicy miedzy fotelikiem nastepnym a lupina, wiec nie zmieniam póki Weronika nie jest za duża.

A jesli chce uzyc fotelika jako wózka to mam do niego lekki stelaz w bagazniku...

Mamy to
    d892580889671b04m.png
    Ja mam cybex aton 5, z 2018 roku. Wtedy bazy nie były obracane.
    Więc musze wyjąć by wsadzić dziecko.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli nie da sie wsadzic dziecka do lupiny która jest zapieta w smochodzie... to tym bardziej sie ciesze ze zainwestowalam w obracana baze

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tego cybex, nawet nie chce mi się wypowiadać 🤦‍♀️ zmieniam poprostu za chwilę na następny, łupinę sobie zostawię na jakieś poważniejsze podróże narazie, ale do sklepu itp gdzie wszędzie mam max po 5km będę używać następnego bo już nie daje rady.. Ten kto niema cybexa tego nie zrozumie 😂😂😂 nawet mój mąż jak ma go nieść to se gada 🤬 pod nosem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie😐 szkoda słów na tego cybexa.

Chyba też zmienię lada moment bo już nie wiem co robić z tym badziewiem.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Też mam tego cybex, nawet nie chce mi się wypowiadać 🤦‍♀️ zmieniam poprostu za chwilę na następny, łupinę sobie zostawię na jakieś poważniejsze podróże narazie, ale do sklepu itp gdzie wszędzie mam max po 5km będę używać następnego bo już nie daje rady.. Ten kto niema cybexa tego nie zrozumie 😂😂😂 nawet mój mąż jak ma go nieść to se gada 🤬 pod nosem..

Ja mam cybexa (innego) i zdaje się cięższego i tak nie specjalnie rozumiem... generalnie najwiecej w foteliku i tak waży dziecko... Miałam okazje przenosić Weronikę w Avionaut pixel (najlzejsza z łupin) i cholera i tak mi bylo za cięzko - różnica miedzy moim fotelikiem a pixelem 1,5kg - a ja tego specjalnie nie czułam (11kg vs 12,3kg)...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja mam cybexa (innego) i zdaje się cięższego i tak nie specjalnie rozumiem... generalnie najwiecej w foteliku i tak waży dziecko... Miałam okazje przenosić Weronikę w Avionaut pixel (najlzejsza z łupin) i cholera i tak mi bylo za cięzko - różnica miedzy moim fotelikiem a pixelem 1,5kg - a ja tego specjalnie nie czułam (11kg vs 12,3kg)...
    Ale ty masz obracaną bazę, to naprawdę dużo zmienia.
    Nie musisz wyciągać fotelika z auta - nigdy. Więc wtedy masz rację może i ważyć 100kg, to żadna różnica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 13:53

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej chodziło o to ze jakbys miala inna łupine, to wiele lepiej by nie było...

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, z tym lustrem też zauważałam. Ale zmotywowałaś mnie i postawiłam duże lustro dzisiaj przed matą: był szał przez pierwsze chwile, leżała z 10 minut, ale oczywiście potem się znudziło i już nie ma szału...

Wczoraj byłyśmy na vojcie, dostałam nowe ćwiczenie, na brzuchu. Super mi szło w gabinecie, a w domu jest dramat. Młoda tak się spina, że nie jestem w stanie jej poprawnie ułożyć, a drze się jeszcze bardziej niż przy tamtym. Załamana jestem. Do tego mam wrażenie, że im więcej manipulacji przy niej, tym gorzej reaguje już na jakikolwiek dotyk. Co ja mam robić? :( Odchodzę już od zmysłów.

A jaki jest ten problem z wsadzaniem dziecka do łupiny, bo nie kumam? Ja mam pixel avionaut (za co sobie dziękuję za każdym razem, gdy ją noszę), ale nie rozumiem, co by się zmieniło, gdyby zamienić ją na większy fotelik? W sensie rozumiem, że fotelika się nie wypina, ale łupiny też nie trzeba chyba? Moja waży 7100 na ten moment i ma do górnej krawędzi jeszcze z 4-5 cm, ale ja ogólnie lubię to nosidełko, poza tym, że się wściekam na adaptery do wózka.

Mata wodna zamówiona. Przy okazji wzięłam taki diabelski młyn na przyssawce, może też ją to zaciekawi. Zaraz będę mogła otworzyć sklep z zabawkami.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wnoszę regularnie wózek na 4 piętro i wierz mi że wolałabym go nosić na rękach po całym osiedlu niż brać zamach aby podnieść ta łupinę jest ciężka,nie poręczna, nie raz przyłożyłam o karoserie. Ja Paulinę rozumiem chodzi o ten jeden moment kiedy ją trzeba wyjąć czy podnieść i ciężko się wyprostować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 14:08

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ten cybex nie jest obrotowy😊

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ