X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia89 wrote:
    Wam rowniez zycze wszystkiego dobrego❤
    Ja dzisiaj jestem juz spokojna, stres odszedl w momencie uslyszenia serduszka, tym bardziej, ze w ostatniej ciazy w ogole nie zabilo.
    Ja pierwsze usg też będę miała 6t3dz i mam nadzieję, że zobaczę pulsujący mały punkcik na usg 

Mysle, ze juz uslyszysz 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 19:38

f2w3gzu31700enpn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia89 wrote:
    Witam Was przyszłe mamusie. W wolnej chwili postaram sia nadrobic wszystkie wiadomosci, zeby Was lepiej poznac😊
    To moja druga ciaza, pierwsza poronilam daaawno temu, ciaza obumarla , nie bilo serduszko.
    Dlugo sie staralismy i w sumie jak odpuscilismy to zaszlam w ciaze, dokladnie 9 miesiecy przed terminem slubu :)
    Dzisiaj mialam swoja wizyte u lekarza. 6t3dz, slyszalam serduszko❤ Jestem wzruszona🤗🤗🤗
    przewidywany termin to 23 maj.
    Witaj. O jejku to jak teraz będzie ze ślubem, suknię już dobrałas? Gratuluję serduszka :-)

Endi nie mam pojęcia jak to jest w praktyce. A wynajmujecie? Jeśli tak to wiadomo lepiej na swoim, ale teraz zima to i tak chyba za dużo by się nie zrobiło do narodzin. Im wcześniej się zacznie tym szybciej się skończy ;-)

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, mamy swoje mieszkanie dosyć spore, ale zawsze mieliśmy marzenie mieć domek... teraz mamy okazję bo i ziemia się znalazła ale nie mam zielonego pojęcia w tym temacie i cięzko mi podjąć decyzję...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanero wrote:
    Witaj. O jejku to jak teraz będzie ze ślubem, suknię już dobrałas? Gratuluję serduszka :-)

Slub bedziemy przesywac o rok, albo zorganizujemy skromna ceremonie. Powiem Ci, ze juz mi nie zalezy, poniewaz moje najwieksze marzenie zaczyna sie spelniac.
    Tyle przeplakanych dni...zrozumieja to tylko kobiety, ktore sie tak dlugo staraly.
    Tak suknie mialam wybrana, na urlopie ogarnelam temat, ale nie bylam zdecydowana, ani nie wplacalam zaliczki😊
    Staralismy sie na maksa od zaeczyn, wyszlam z zalozenia, ze z brzuszkiem moge isc do slubu max do 7 miesiaca. 2 miesiace mega uwazalismy a tu nagle niespodzianka

f2w3gzu31700enpn.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia89 wrote:
    Ja pierwsze usg też będę miała 6t3dz i mam nadzieję, że zobaczę pulsujący mały punkcik na usg 

Mysle, ze juz uslyszysz 😊

przed skończonym 8 tygodnie nie powinno sie robić usg doppler (tzn słuchać sarduszka)- tylko oglądac pulsujący punkcik i zliczac w ten sposób tetno...

2020 :)
    2023 :)
  • Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    przed skończonym 8 tygodnie nie powinno sie robić usg doppler (tzn słuchać sarduszka)- tylko oglądac pulsujący punkcik i zliczac w ten sposób tetno...

Ja widzialam w kolorze pulsujace serduszko i slyszalam takie jakby echo Wlaczyl na monitorku glosnik. Nie slyszalam dokladnego bicia, bo moj lekarz , zreszta wspanialy czlowiek mowil, ze odradza ttm bardziej, ze jestem na zwolnieniu przez lekkie plamienia.
    Nie wiem jak fachowo sie nazywa to echo, dopiero sie ogarniam w temacie, to moja pierwsza ciaza ❤

f2w3gzu31700enpn.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie z innej beczki. Czy udaje się Wam trzymac zdrowa dietę? Ja mam coraz wiekszy problem, a to jakaś czekolada, a to dzisiaj rzuciłam się na paczkę chipsów. Oczywiscie po mam wyrzuty sumieni. Niby się staram jesc zdrowo ale częściej nie wychodzi niż się udaje.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ove Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Podczytuję Was na bieżąco i witam wszystkie nowe mamusie :)
    Udzielam się rzadko, bo raz - ciężko z czasem (praca, potem ogarnianie domu i małego człowieka :-)), a dwa - z niepokojem wypatruję jutra i mam ogromną nadzieję, że zobaczę pulsujący punkcik i moje wszystkie niepokoje odejdą w niepamięć.

sabanero, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu pięknym bym nad tym nie zaponowała... jem wszystko co mi pod ręke wpadnie i nie powoduje mdłości, a słodkie raz dziennie musi wjechac na salony ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie z innej beczki. Czy udaje się Wam trzymac zdrowa dietę? Ja mam coraz wiekszy problem, a to jakaś czekolada, a to dzisiaj rzuciłam się na paczkę chipsów. Oczywiscie po mam wyrzuty sumieni. Niby się staram jesc zdrowo ale częściej nie wychodzi niż się udaje.
    Hehe niee.
    Jem to na co dzidzi ma ochotę :p

Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia89 wrote:
    Ja widzialam w kolorze pulsujace serduszko i slyszalam takie jakby echo Wlaczyl na monitorku glosnik. Nie slyszalam dokladnego bicia, bo moj lekarz , zreszta wspanialy czlowiek mowil, ze odradza ttm bardziej, ze jestem na zwolnieniu przez lekkie plamienia.
    Nie wiem jak fachowo sie nazywa to echo, dopiero sie ogarniam w temacie, to moja pierwsza ciaza ❤

chyba doppler, od kilku lekarzy słyszałam, że lepiej tego nie robic tak wczesnie... z drugiej strony jeszcze kilka lat temu wszyscy ginekolodzy tak robili, ale potem wyszły badania i Ci z którymi ja miałam kontak przestali

• Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak robilam, ale dzisiaj weszlam na wage i powoedzialam, ze koniec z tym 😊

f2w3gzu31700enpn.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego moja waga jest schowana pod szafką ;)

Monia89, Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    chyba doppler, od kilku lekarzy słyszałam, że lepiej tego nie robic tak wczesnie... z drugiej strony jeszcze kilka lat temu wszyscy ginekolodzy tak robili, ale potem wyszły badania i Ci z którymi ja miałam kontak przestali

Ja ufam swojemu ginekologowi.
    Jeszcze do niego prawie 60 km, ale on jako jedyny mi fachowo pomogl 😊

f2w3gzu31700enpn.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia89 wrote:
    Ja ufam swojemu ginekologowi.
    Jeszcze do niego prawie 60 km, ale on jako jedyny mi fachowo pomogl 😊

tak jak pisałam kiedyś wszyscy tak robili... i nadal wielu tak robi... chyba u mamyginekolog nawet jest tekst o tym możesz poczytać...

https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac

ja z zasady nie ufam lekarzom albo inaczej stosuję strategię ograniczonego zaufania... tego mnie nauczyły ostatnie lata leczenia niepłodności... jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:13

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki ? Rosną? Nie sądziłam że u mnie tak szybko się pokaże . Masakra a co najlepsze waga o 100 gram mniej niż 2 tygodnie je temu na wizycie kontrolnej.

https://zapodaj.net/eb3f46bd6c37d.jpg.html
    O taki brzusio mam. Pochwalę się :) Pierwsze foto z dnia transferu czyli mniej więcej 5 dni po owulacji a drugie robiłam tydzień temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:15

sabanero, Ajka, Takmala, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Monia89 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    tak jak pisałam kiedyś wszyscy tak robili... i nadal wielu tak robi... chyba u mamyginekolog nawet jest tekst o tym możesz poczytać...

https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac

ja z zasady nie ufam lekarzom albo inaczej stosuję strategię ograniczonego zaufania... tego mnie nauczyły ostatnie lata leczenia niepłodności... jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Moj jest jedynym lekarzem do ktorego zaufanie mam, jako jedyny mi pomogl.
    Ale wiadomo to tez nie jest tak, ze to co powie jest swiete.
    Mam tez swoja intuicje i przede wszystkim inteligencje.
    Jedyne co na pewno musze sie poduczyc to wszystko zwiazane z ciaza i macierzynstwem 👌

f2w3gzu31700enpn.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki ? Rosną? Nie sądziłam że u mnie tak szybko się pokaże . Masakra a co najlepsze waga o 100 gram mniej niż 2 tygodnie je temu na wizycie kontrolnej.

https://zapodaj.net/eb3f46bd6c37d.jpg.html
    O taki brzusio mam. Pochwalę się :) Pierwsze foto z dnia transferu czyli mniej więcej 5 dni po owulacji a drugie robiłam tydzień temu

a myslałam że to tylko ja

• kasia_1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam na imię Kasia i 31 lat. To moja 6 ciąża, ale urodziłam dwa ray i mam dwa piękne bąbelki dziewczynkę i chłopca ( 4,5 I 3 latka ). Termin mam na 29 maja .
    Poronilam 3 razy - dużo by wyliczać co było przyczyną- tarczyca?, Hashimoto?, konflikt serologiczny?, zagesta krew, ? Nie znam odpowiedzi.
    Dzisiaj byłam u ginekologa( niestety nie mojego ponieważ wyjechał) , bo kończył mi się duphaston i przy okazji zrobiłam usg. Widziała malutki pecherzyk 4,5 mm i nic więcej nie . Nie woem czy nie za mały chociaż Pani doktor powiedziała że jak na 5 tydzień wszystko ok.
    U Was widzę, że już serduszka jak ja się nie mogę doczekać tego etapu .
    Robiłam betę w sobotę i była 487 a w poniedziałek 1148 więc przyrasta ładnie i jutro muszę zrobić progesteron i bete.
    Pozdrawiam Was serdecznie

A powiedzcie mi proszę jak ustawić kalendarz bo mam 2 zakończone z poprzednich ciąż i teraz ten nic mi nie wyświetla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:25

Monia89, Ajka, Xoxo, Jeheria, Kira91 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiłki staram się jeść regularnie, zdrowo. Zawsze jakaś papryka, kefir, itp. ale mam chęć na czekoladę to jem gorzką. Boję się znów tyle przytyć
    Bona mnie wzdyma ostatnio więc ciężko stwierdzić. Słyszałam że jelita od hormonów "puchną", to by się zgadzało mi. ;-) A tak serio to w pierwszej ciąży dopiero po 4,5mca mi brzuch urósł, wypchalo mnie po Wielkanocy i tak zostało.

Hej Kasia! Gratuluję, będzie trzeci bąbelek do kompletu :-) mamy dzieci w podobnym wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:22

kasia_1988, Monia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ