MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia89 wrote:Wam rowniez zycze wszystkiego dobrego❤
Ja dzisiaj jestem juz spokojna, stres odszedl w momencie uslyszenia serduszka, tym bardziej, ze w ostatniej ciazy w ogole nie zabilo.
Mysle, ze juz uslyszysz 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 19:38
-
nick nieaktualnyMonia89 wrote:Witam Was przyszłe mamusie. W wolnej chwili postaram sia nadrobic wszystkie wiadomosci, zeby Was lepiej poznac😊
To moja druga ciaza, pierwsza poronilam daaawno temu, ciaza obumarla , nie bilo serduszko.
Dlugo sie staralismy i w sumie jak odpuscilismy to zaszlam w ciaze, dokladnie 9 miesiecy przed terminem slubu
Dzisiaj mialam swoja wizyte u lekarza. 6t3dz, slyszalam serduszko❤ Jestem wzruszona🤗🤗🤗
przewidywany termin to 23 maj.
Endi nie mam pojęcia jak to jest w praktyce. A wynajmujecie? Jeśli tak to wiadomo lepiej na swoim, ale teraz zima to i tak chyba za dużo by się nie zrobiło do narodzin. Im wcześniej się zacznie tym szybciej się skończy -
sabanero wrote:Witaj. O jejku to jak teraz będzie ze ślubem, suknię już dobrałas? Gratuluję serduszka
Slub bedziemy przesywac o rok, albo zorganizujemy skromna ceremonie. Powiem Ci, ze juz mi nie zalezy, poniewaz moje najwieksze marzenie zaczyna sie spelniac.
Tyle przeplakanych dni...zrozumieja to tylko kobiety, ktore sie tak dlugo staraly.
Tak suknie mialam wybrana, na urlopie ogarnelam temat, ale nie bylam zdecydowana, ani nie wplacalam zaliczki😊
Staralismy sie na maksa od zaeczyn, wyszlam z zalozenia, ze z brzuszkiem moge isc do slubu max do 7 miesiaca. 2 miesiace mega uwazalismy a tu nagle niespodzianka
-
Monia89 wrote:Ja pierwsze usg też będę miała 6t3dz i mam nadzieję, że zobaczę pulsujący mały punkcik na usg
Mysle, ze juz uslyszysz 😊
przed skończonym 8 tygodnie nie powinno sie robić usg doppler (tzn słuchać sarduszka)- tylko oglądac pulsujący punkcik i zliczac w ten sposób tetno...2020
2023 -
Ajka wrote:przed skończonym 8 tygodnie nie powinno sie robić usg doppler (tzn słuchać sarduszka)- tylko oglądac pulsujący punkcik i zliczac w ten sposób tetno...
Ja widzialam w kolorze pulsujace serduszko i slyszalam takie jakby echo Wlaczyl na monitorku glosnik. Nie slyszalam dokladnego bicia, bo moj lekarz , zreszta wspanialy czlowiek mowil, ze odradza ttm bardziej, ze jestem na zwolnieniu przez lekkie plamienia.
Nie wiem jak fachowo sie nazywa to echo, dopiero sie ogarniam w temacie, to moja pierwsza ciaza ❤ -
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie z innej beczki. Czy udaje się Wam trzymac zdrowa dietę? Ja mam coraz wiekszy problem, a to jakaś czekolada, a to dzisiaj rzuciłam się na paczkę chipsów. Oczywiscie po mam wyrzuty sumieni. Niby się staram jesc zdrowo ale częściej nie wychodzi niż się udaje.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Dzień dobry
Podczytuję Was na bieżąco i witam wszystkie nowe mamusie
Udzielam się rzadko, bo raz - ciężko z czasem (praca, potem ogarnianie domu i małego człowieka), a dwa - z niepokojem wypatruję jutra i mam ogromną nadzieję, że zobaczę pulsujący punkcik i moje wszystkie niepokoje odejdą w niepamięć.
sabanero, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie z innej beczki. Czy udaje się Wam trzymac zdrowa dietę? Ja mam coraz wiekszy problem, a to jakaś czekolada, a to dzisiaj rzuciłam się na paczkę chipsów. Oczywiscie po mam wyrzuty sumieni. Niby się staram jesc zdrowo ale częściej nie wychodzi niż się udaje.
Jem to na co dzidzi ma ochotę :pAjka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Monia89 wrote:Ja widzialam w kolorze pulsujace serduszko i slyszalam takie jakby echo Wlaczyl na monitorku glosnik. Nie slyszalam dokladnego bicia, bo moj lekarz , zreszta wspanialy czlowiek mowil, ze odradza ttm bardziej, ze jestem na zwolnieniu przez lekkie plamienia.
Nie wiem jak fachowo sie nazywa to echo, dopiero sie ogarniam w temacie, to moja pierwsza ciaza ❤
chyba doppler, od kilku lekarzy słyszałam, że lepiej tego nie robic tak wczesnie... z drugiej strony jeszcze kilka lat temu wszyscy ginekolodzy tak robili, ale potem wyszły badania i Ci z którymi ja miałam kontak przestali2020
2023 -
Ajka wrote:chyba doppler, od kilku lekarzy słyszałam, że lepiej tego nie robic tak wczesnie... z drugiej strony jeszcze kilka lat temu wszyscy ginekolodzy tak robili, ale potem wyszły badania i Ci z którymi ja miałam kontak przestali
Ja ufam swojemu ginekologowi.
Jeszcze do niego prawie 60 km, ale on jako jedyny mi fachowo pomogl 😊
-
Monia89 wrote:Ja ufam swojemu ginekologowi.
Jeszcze do niego prawie 60 km, ale on jako jedyny mi fachowo pomogl 😊
tak jak pisałam kiedyś wszyscy tak robili... i nadal wielu tak robi... chyba u mamyginekolog nawet jest tekst o tym możesz poczytać...
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
ja z zasady nie ufam lekarzom albo inaczej stosuję strategię ograniczonego zaufania... tego mnie nauczyły ostatnie lata leczenia niepłodności... jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego za Ciebie nie zrobi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:13
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny a jak Wasze brzuszki ? Rosną? Nie sądziłam że u mnie tak szybko się pokaże . Masakra a co najlepsze waga o 100 gram mniej niż 2 tygodnie je temu na wizycie kontrolnej.
https://zapodaj.net/eb3f46bd6c37d.jpg.html
O taki brzusio mam. Pochwalę sięPierwsze foto z dnia transferu czyli mniej więcej 5 dni po owulacji a drugie robiłam tydzień temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:15
sabanero, Ajka, Takmala, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:tak jak pisałam kiedyś wszyscy tak robili... i nadal wielu tak robi... chyba u mamyginekolog nawet jest tekst o tym możesz poczytać...
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
ja z zasady nie ufam lekarzom albo inaczej stosuję strategię ograniczonego zaufania... tego mnie nauczyły ostatnie lata leczenia niepłodności... jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego za Ciebie nie zrobi.
Moj jest jedynym lekarzem do ktorego zaufanie mam, jako jedyny mi pomogl.
Ale wiadomo to tez nie jest tak, ze to co powie jest swiete.
Mam tez swoja intuicje i przede wszystkim inteligencje.
Jedyne co na pewno musze sie poduczyc to wszystko zwiazane z ciaza i macierzynstwem 👌 -
Bona wrote:Dziewczyny a jak Wasze brzuszki ? Rosną? Nie sądziłam że u mnie tak szybko się pokaże . Masakra a co najlepsze waga o 100 gram mniej niż 2 tygodnie je temu na wizycie kontrolnej.
https://zapodaj.net/eb3f46bd6c37d.jpg.html
O taki brzusio mam. Pochwalę sięPierwsze foto z dnia transferu czyli mniej więcej 5 dni po owulacji a drugie robiłam tydzień temu
a myslałam że to tylko ja2020
2023 -
Cześć.
Mam na imię Kasia i 31 lat. To moja 6 ciąża, ale urodziłam dwa ray i mam dwa piękne bąbelki dziewczynkę i chłopca ( 4,5 I 3 latka ). Termin mam na 29 maja .
Poronilam 3 razy - dużo by wyliczać co było przyczyną- tarczyca?, Hashimoto?, konflikt serologiczny?, zagesta krew, ? Nie znam odpowiedzi.
Dzisiaj byłam u ginekologa( niestety nie mojego ponieważ wyjechał) , bo kończył mi się duphaston i przy okazji zrobiłam usg. Widziała malutki pecherzyk 4,5 mm i nic więcej nie . Nie woem czy nie za mały chociaż Pani doktor powiedziała że jak na 5 tydzień wszystko ok.
U Was widzę, że już serduszka jak ja się nie mogę doczekać tego etapu .
Robiłam betę w sobotę i była 487 a w poniedziałek 1148 więc przyrasta ładnie i jutro muszę zrobić progesteron i bete.
Pozdrawiam Was serdecznie
A powiedzcie mi proszę jak ustawić kalendarz bo mam 2 zakończone z poprzednich ciąż i teraz ten nic mi nie wyświetla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:25
Monia89, Ajka, Xoxo, Jeheria, Kira91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa posiłki staram się jeść regularnie, zdrowo. Zawsze jakaś papryka, kefir, itp. ale mam chęć na czekoladę to jem gorzką. Boję się znów tyle przytyć
Bona mnie wzdyma ostatnio więc ciężko stwierdzić. Słyszałam że jelita od hormonów "puchną", to by się zgadzało mi.A tak serio to w pierwszej ciąży dopiero po 4,5mca mi brzuch urósł, wypchalo mnie po Wielkanocy i tak zostało.
Hej Kasia! Gratuluję, będzie trzeci bąbelek do kompletumamy dzieci w podobnym wieku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 20:22
kasia_1988, Monia89 lubią tę wiadomość