MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O Boże Wy tak.serio z tym TV ???? Zero przy dzieciach 🙈
U mnie normalnie włączony przez większość dnia. I Leo nawet się nim nie interesuje. Czasem popatrzy jak usłyszy reklamę Apartu albo Kuchenne rewolucje 🤣🤣🤣🤣🙈🙈🙈🙈
Wiecie to może działać w druga stronę. Owoc zakazany najlepiej smakuje. I jak już zaczniecie włączać tv to dziecko bez kitu będzie wlepione jak zaczarowane 😉
U nas hmm żyjemy normalnie jak przed Leo . Jak to mój starszy syn powiedział. To Leo się do nas wprowadził A nie my do niego. Więc no.chłopak musi się przystosować
U nas nocka nawet ok. Wyspałam się tylko 2 pobudki . Teraz chłopaki zostają z Tatusiem. A ja lecę do galerii po ostatnie prezenty:)PattisonBM lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
MIMI wrote:Tylko tu mowa o godzinnym nieprzerwanym płaczu. A według niej po prostu nie jest to konieczne. Wiadomo, każdego płaczu dziecka nie unikniemy.
Moim zdaniem płacz jest w związku z osobą... a nie w związku z ćwiczeniami. Weronika mi ciągle płakała na bobathach, a na Vojcie tylko w czasie stymulacji (ćwiczenia). Jak eksperymentalnie pani od Bobathów wyszła, a ja z młodą ćwiczyłam to samo to była super wesoła... Tym nie mniej ja zrezygnowałam z Bobathów, bo uznałam ze nie ma sensu + pani od Bobathów stwierdziła, że nie ma co rehabilitować - no nie ma bo wszystko co najwazniejsze juz dawno wypracowane vojtą, a m.
Nie wiem co ta Wasza fizjo robi, czy to tylko Bobathy, czy cos tam jeszcze. Dla mnie płacz dziecka nie był by w żadnym razie powodem zeby z czegokolwiek rezygnować, jeśli byłoby to potrzebne, a u Was no sama nie wiem, co doradzić, bo dla mnie to wzmozone napiecie od początku troche podejrzane...
A może eksperymentalnie ograniczysz się do propozycji zabaw ćwiczeń z mamafizjoterapeuta i tyle... albo sprobuj poszukac jeszcze innego fizjo zeby obejrzał - chociaz jak powiedza ze cos nie tak to dla nich zawsze kasa - nie kazdy jest uczciwy... no cóż...
2020
2023 -
Ja tv w ogóle nie włączam w ciągu dnia - nie mam po prostu takiej potrzeby, słucham radio próbowałam kiedyś sobie włączyć w ciągu dnia serial, ale obejrzałam kilka minut tylko, Tadziu wciąż się domaga uwagi, a jak mam się nim zajmować z serialem w tle to dla mnie bez sensu, więc nie włączam wcale i już. Czasami tv nie jest u nas włączany przez kilka dni.
Jak już chcemy coś obejrzeć to tylko wieczorami netflix odpalamy, jak młody zaśnie.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Ja tv w ogóle nie włączam w ciągu dnia - nie mam po prostu takiej potrzeby, słucham radio próbowałam kiedyś sobie włączyć w ciągu dnia serial, ale obejrzałam kilka minut tylko, Tadziu wciąż się domaga uwagi, a jak mam się nim zajmować z serialem w tle to dla mnie bez sensu, więc nie włączam wcale i już. Czasami tv nie jest u nas włączany przez kilka dni.
Jak już chcemy coś obejrzeć to tylko wieczorami netflix odpalamy, jak młody zaśnie.
Dla mnie bardzo dużym wyrzeczeniem jest brak TV w tle... Jak byłam dzieckiem, to rodziców dużo w domu nie było i cały czas byłam sama...tv to była dla mnie taka trochę osoba w domu... coś żeby pustkę wypełnić. Często byłam np w drugim pokoju, ale tv leciało cały czas. Teraz tak mi trochę zostało, że bez tego obrazu i dźwięku, czuję się dziwnie i nieswojo.
2020
2023 -
Ajka wrote:Dla mnie bardzo dużym wyrzeczeniem jest brak TV w tle... Jak byłam dzieckiem, to rodziców dużo w domu nie było i cały czas byłam sama...tv to była dla mnie taka trochę osoba w domu... coś żeby pustkę wypełnić. Często byłam np w drugim pokoju, ale tv leciało cały czas. Teraz tak mi trochę zostało, że bez tego obrazu i dźwięku, czuję się dziwnie i nieswojo.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Mimi1987 wrote:O Boże Wy tak.serio z tym TV ???? Zero przy dzieciach 🙈
U mnie normalnie włączony przez większość dnia. I Leo nawet się nim nie interesuje. Czasem popatrzy jak usłyszy reklamę Apartu albo Kuchenne rewolucje 🤣🤣🤣🤣🙈🙈🙈🙈
Wiecie to może działać w druga stronę. Owoc zakazany najlepiej smakuje. I jak już zaczniecie włączać tv to dziecko bez kitu będzie wlepione jak zaczarowane 😉
U nas hmm żyjemy normalnie jak przed Leo . Jak to mój starszy syn powiedział. To Leo się do nas wprowadził A nie my do niego. Więc no.chłopak musi się przystosować
U nas nocka nawet ok. Wyspałam się tylko 2 pobudki . Teraz chłopaki zostają z Tatusiem. A ja lecę do galerii po ostatnie prezenty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:13
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:O Boże Wy tak.serio z tym TV ???? Zero przy dzieciach 🙈
U nas nocka nawet ok. Wyspałam się tylko 2 pobudki . Teraz chłopaki zostają z Tatusiem. A ja lecę do galerii po ostatnie prezenty:)
I zgadzam się z tym owocem zakazanym, bo przy starszej w końcu musiałam włączyć tv i bajki z YT do inhalacji i obsesja była. Potem ciężko było to ogarnąć.
Teraz zdarza się, że mam włączony tv. nie dużo bo nie lubię seriali. 🤦🏻♀️
Ale potrafi "Masza i Niedźwiedź" leciec. I młoda zero zainteresowania.. zerknie jak fajny dźwięk jest. I koniec.
Starsza 5 min i też biegnie do zabawyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:11
-
PLPaulina wrote:Mimi daj spokój. Przy pierwszym dziecku to chyba większość udaje że tv nie istnieje.🤪
I zgadzam się z tym owocem zakazanym, bo przy starszej w końcu musiałam włączyć tv i bajki z YT do inhalacji i obsesja była. Potem ciężko było to ogarnąć.
Teraz zdarza się, że mam włączony tv. nie dużo bo nie lubię seriali. 🤦🏻♀️
Ale potrafi "Masza i Niedźwiedź" leciec. I młoda zero zainteresowania.. zerknie jak fajny dźwięk jest. I koniec.
Starsza 5 min i też biegnie do zabawy
Hehe Dokładnie przy pierwszym dziecku jest wszystko jak z katalogu . Drugie dziecko weryfikuje 🤣🤣🤣20.10.2012 👰🤵💍
TV stymuluje prawą półkule mózgu (hałas/dzwieki w tle), a za mowe odpowiedzialna jest lewa, która jest stymulowana przez mówienie do dziecka... Moje dziecko ma słabszą prawą stronę, za którą odpowiada lewa półkula... w moim przypadku nie powinnam chyba nadstymulować prawej półkuli mózgu (tv w tle), tylko duzo mówic do dziecka żeby stymulowac lewą stronę mózgu... Czasem mam tego troche dość, fajnie móc olać sprawę i nieprzejmowac się, bo i tak bedzie ok, ale jak ja oleje i potem okaże się ze mała ma opóźnioną mowę, to bede sobie wyrzucać.
Czasem zapominam, że moje dziecko jest chore ...
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie też na początku cały czas tv był włączony ale Młoda wtedy nie patrzyła. W miarę jak stawała się nie do ogarnięcia zaczęłam ograniczać jej bodźce. Teraz ogląda tylko w weekendy od rana 10 minut, żebyśmy jeszcze chwilkę doleżeli. Ale nigdy nie pozwalam włączać tv po ostatniej drzemce.
-
nick nieaktualnymwm wrote:czy któraś z Was zmieniała fotelik z łupiny jak dziecko jeszcze nie siedziało? U nas jest siad z podparciem ale takiego prostego nie ma i w 8 gwiazdek poradzili nam czekać..
Jak mam :
britax romer dualfix m i-size
I powiem Ci,że producent pozwala dla maluchów ale pozycja całkowicie inna niż w łupinie. Siedząca bardziej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:I jeszcze pytanko, jak domywacie silikonowe sztućce po np marchewce? Mam łyżeczkę canpola i jest cała czerwono ruda, nie wiem czy to zafarbowalo na amen?
Hmm wrzucam.do zmywarki i mam czyste;)20.10.2012 👰🤵💍
No nie wiem, nie zwraca uwagi, nie zwraca, ale bodźce docierają i mózg cały czas je przetwarza. Neuroobrazowanie mózgu udowodniło, że szeroko pojęte multimedia negatywnie wpływają na ilość neuronów i połączenia neuronalne w mózgu, które w tym wieku mają się tworzyć, a nie zanikać, więc ja nie będę ryzykować. Kiedyś i tak ten cały cyfrowy świat zmombarduje mi dziecko w całej swej okazałości, więc póki mogę, to jej to ograniczam. Tym bardziej, że istnieje korelacja pomiędzy liczbą godzin spędzoną w niemowlęctwie i wczesnym dzieciństwie przed TV a poziomem wykształcenia.
-
szatanka wrote:No nie wiem, nie zwraca uwagi, nie zwraca, ale bodźce docierają i mózg cały czas je przetwarza. Neuroobrazowanie mózgu udowodniło, że szeroko pojęte multimedia negatywnie wpływają na ilość neuronów i połączenia neuronalne w mózgu, które w tym wieku mają się tworzyć, a nie zanikać, więc ja nie będę ryzykować. Kiedyś i tak ten cały cyfrowy świat zmombarduje mi dziecko w całej swej okazałości, więc póki mogę, to jej to ograniczam. Tym bardziej, że istnieje korelacja pomiędzy liczbą godzin spędzoną w niemowlęctwie i wczesnym dzieciństwie przed TV a poziomem wykształcenia.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020