MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Mimi1987 jaki słodziak! I 8 z kawy ambitnie 😅
Andzia bez masła!!! Awokado to jest sam tłuszcz masło do tego to zabójstwo hahahah
Ha ha tak z kawy. Jak kiedyś będzie oglądał fotki to sobie zobaczy, że matka przez niego wypijała hektolitry kawy 🤣Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987, super z tą kawą! I że Ci się udało z tym zdjęciem. Szacun 😉. Ja próbowałam na różne sposoby, ale odpuściłam, bo mały wszystko rozwalał.
A mój zaczął pięknie raczkować w końcu. Na 8 miesięcy, czyli identycznie jak mój siostrzeniec jakieś 20 lat temu... A byłam przekonana, że to się nie uda. Nie wiem dlaczego tak nie wierzę we własne dziecko 🤦♀️. A w ogóle siostra była bardzo młodą mamuśką i myślę, że miała dużo więcej luzu. -
Ja to bym posmarowała masłem dlatego zapytałam 😅
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:A ja się pochwalę małym sukcesem Kuby😄 nauczyl sie obracac strony w książeczce. Tzn robił to juz od jakiegoś czasu, ale raczej chaotycznie. A dzisiaj ewidentnie na moją prośbę o obrócenie, łapał za kartę i obracał. No i to z sukcesów tyle na razie, bo dalej nie siada, nie wstaje, nie raczkuje😑 pelzanie idzie mu sprawniej, ale wciąż nóg w to nie wlacza, tylko na rekach sie podciaga.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Dzisiaj pierwszy naleśnik wjechał, czy jak było w środku jajko to próba z jajkiem zaliczona czy tak się nie liczy? Tak go dziś obserwowałam jak je to jest niebo, a ziemia jednak 9 miesięcy to jest różnica. Jak napcha za dużo cofa sobie to jedzenie i mieli na podniebieniu aż zmięknie i widać, że robi to świadomie.
Macie jakieś fajne przepisy bez mięsa? -
Drzemka wrote:A ja się pochwalę małym sukcesem Kuby😄 nauczyl sie obracac strony w książeczce. Tzn robił to juz od jakiegoś czasu, ale raczej chaotycznie. A dzisiaj ewidentnie na moją prośbę o obrócenie, łapał za kartę i obracał. No i to z sukcesów tyle na razie, bo dalej nie siada, nie wstaje, nie raczkuje😑 pelzanie idzie mu sprawniej, ale wciąż nóg w to nie wlacza, tylko na rekach sie podciaga.
To się nazywa foczenie.🤪
2020
2023 -
U nas chwilowo jakiś zastój w rozszerzaniu... Mało chętnie je, rozprasza się i nie otwiera buźki. Próbowałam narazie awokado w kawałku i szło w miarę ale wiadomo większość laduje na podłodze. Ale uwaga... Ogłaszam wszem i wobec ze Pola raczkuje! Dzisiaj nastąpił przełom, narazie po pare metrów i musi być bardzo interesujący target np telefon ale mama dumna 😃
Ajka, Andzia86, Drzemka, Mimi1987, PattisonBM, Karolllla, Buena88, Niki2803, Jeheria lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Karolllla wrote:Dzisiaj pierwszy naleśnik wjechał, czy jak było w środku jajko to próba z jajkiem zaliczona czy tak się nie liczy? Tak go dziś obserwowałam jak je to jest niebo, a ziemia jednak 9 miesięcy to jest różnica. Jak napcha za dużo cofa sobie to jedzenie i mieli na podniebieniu aż zmięknie i widać, że robi to świadomie.
Macie jakieś fajne przepisy bez mięsa?
Ja nie daje naleśników bo mieliśmy incydent...naleśnik przykleił się do podniebienia...moloda już odruch wymiotny i wszystko wyrzygała, a naleśnik dalej na miejscu. Ona się wkurza ja się męczę żeby wyjąć... ewidentnie taki kształt jej nie służy.
Za to grubsze placuszki są git jak najbardziej.
2020
2023 -
Karolllla wrote:Catlady jak tam u Was? Trochę lepiej?
Umówiłam się w sobotę na jeszcze jedną konsultację do innej babeczki, wysłałam jej już filmiki jak Tadziu je (a raczej nie je), powiedziała żebyśmy wzięli ze sobą na wizytę łyżeczkę i jedzenie bo chce zobaczyć jeszcze na żywo. Cały czas siedzi mi to w głowie i mnie to stresuje.
A po piątkowym kryzysie mąż stanął na wysokości zadania - w sobotę rano wziął młodego na spacer, a później pojechał z nim do dziadków na kawę. A ja miałam dla siebie parę h, posprzątałam w spokoju dom, zrobiłam pyszny obiad, upiekłam ciasto. Dobrze mi to zrobiło, już się umówiliśmy z mężem że co sobotę wprowadzimy taki harmonogram
W tym tygodniu jestem sama od poniedziałku, jutro czwartek coraz bliżej powrotu męża, nie mogę się doczekać.
Tadziu intensywnie ćwiczy wskakiwanie na czworaki.Karolllla lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Karolllla wrote:Dzisiaj pierwszy naleśnik wjechał, czy jak było w środku jajko to próba z jajkiem zaliczona czy tak się nie liczy? Tak go dziś obserwowałam jak je to jest niebo, a ziemia jednak 9 miesięcy to jest różnica. Jak napcha za dużo cofa sobie to jedzenie i mieli na podniebieniu aż zmięknie i widać, że robi to świadomie.
Macie jakieś fajne przepisy bez mięsa?Karolllla lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Mimi z tym zdjęciem jestem mega pod wrażeniem - ja teraz na 9 miesięcy chciałam zrobić, ale totalnie się nie dało. Mam serie zdjęć w każdej pozycji z wyjątkiem na plecach.
Ha ha ha Kochana jakbyś zobaczyła jaki my mamy back stage 🤣🤣🤣🤣
Ja stoję na krześle z aparatem i krzyczę Leo Leo. Alan mu pokazuje jakąś grającą zabawkę A mąż tańczy śpiewa itp.
I moment uśmiech fota cyk i.koniec na dziś 🤣🤣🤣🤣Karolllla, Lilka94, Buena88 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka ten naleśnik to był taki grubszy właśnie bo myślałam nad tym, że to może się przykleić ale ogarnął.
U mnie było z mąki ryżowej, mleka kokosowego, jajka i dałam specjalnie grudy banana, żeby nie było takie płaskie i suche.
Catlady brawo dla męża, a Tadziu wskakuje na czworaki więc ogarnia nowe umiejętności 👏🏻 Z dietą się nie martw, na pewno w końcu zaskoczy.
Ja mam patenty na Oliwiera, żeby leżał na plecach do zdjęcia ale zapominam je robić co miesiąc
Anka12 dynie świeżą kupujesz? Nie widuje w sklepach, to nie sezon przecież. -
Ja jak nie mam ochoty na robienie mięsa to robie nam placki albo gotuje soczewice z warzywami. Dzisiaj na kolacje były placki ze zmielonych płatków owsianych, jajka i bananów.
No i jajka w różnych postaciach podaje, omlet, jajecznica, gotowane. Jeszcze sadzonego nie robilam, ale pewnie na dniach zrobie, bo w lodówce niewiele zostało innych rzeczy😃Karolllla lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Ja jak nie mam ochoty na robienie mięsa to robie nam placki albo gotuje soczewice z warzywami. Dzisiaj na kolacje były placki ze zmielonych płatków owsianych, jajka i bananów.
No i jajka w różnych postaciach podaje, omlet, jajecznica, gotowane. Jeszcze sadzonego nie robilam, ale pewnie na dniach zrobie, bo w lodówce niewiele zostało innych rzeczy😃
Ja się codziennie czaję na jajko i nie mogę się przełamać 🙈 zawsze znajduje argument, że jestem sama i mu nie pomogę gdyby jednak był uczulony.
A jak soczewicę robisz? Z jakimi warzywami? Przyszła mi wczoraj dostawa warzyw i mam dużo. Dzisiaj mu bakłażana upiekłam to zjadł może dwa kęsy. Brokuł wygrywa póki co.