MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie mi gin napisał że pappa wyszły dobrze. Czyli czekałam niecały tydzień
ale i tak odbiore 12.11 na wizycie bo nie opłaca mi się tylko po to jechać 60km w 1 stronę a i tak nic z tego nie rozumiem 😉😂 jest dobrze i tyle mi wystarczy 😀
Bona, aga80, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:a jeszcze apropo Pappa - bo tak mam zleconą krew - rozumiem, że na wyniku wolne hcg też jest? Czy to jest oddzielne badanie?
ale z tym 2 tyg to mnie zmartwiłas bo miałam plan taki sam żeby zrobić sobie tydzień wcześniej i iść na usg ale poza medicover...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Tak pisałyście o cukrze. Odkąd mierze i ładniej jem, to mam tak trochę poniżej 90.niby w normie ale zastanawiam się, czy i tak nie za wysoko... Nie świruję, ale zdarzy mi się zjeść coś teoretycznie niewskazanego, pszenną bułkę np.
-
Frufru wrote:Tak pisałyście o cukrze. Odkąd mierze i ładniej jem, to mam tak trochę poniżej 90.niby w normie ale zastanawiam się, czy i tak nie za wysoko... Nie świruję, ale zdarzy mi się zjeść coś teoretycznie niewskazanego, pszenną bułkę np.
Nie wiem w jakiej jesteś formie, ale mój ojcec cukrzyk ma na to sprawdzoną metodę... naje się słodyczy i potem od razu rowerek stacjonarny... on już jest po 80-tce więc jeżdzi z mały obciążeniem, w każdym razie po 40 min machania cukier poniżej 902020
2023 -
AJka niezla metoda. Mi jutro Mąż odbierze wyniki w tym właśnie glukozy na czczo. Ciekawa jestem wyniku..
Dziewczyny a jak u Was z apetytem? Mi się niby ustabilizowalo przez to ze mdłości praktycznie przeszły a i tak Co chwilę coś wsuwam haha 😂
W ogóle dziś kończę pierwszy trymestrz 1,5kg na plusie na wadze... Oj przydałaby mi się dieta.. 😄 albo silniejsza słaba moja wola 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 15:02
-
Ajka wrote:Nie wiem w jakiej jesteś formie, ale mój ojcec cukrzyk ma na to sprawdzoną metodę... naje się słodyczy i potem od razu rowerek stacjonarny... on już jest po 80-tce więc jeżdzi z mały obciążeniem, w każdym razie po 40 min machania cukier poniżej 90
Rowerek teraz odpada
Nie no, średnio mi wychodzi 85 na czczo, więc myślę że ok. Dowiem się na kontroli w czwartek... -
nick nieaktualny
-
Kira91 wrote:AJka niezla metoda. Mi jutro Mąż odbierze wyniki w tym właśnie glukozy na czczo. Ciekawa jestem wyniku..
Dziewczyny a jak u Was z apetytem? Mi się niby ustabilizowalo przez to ze mdłości praktycznie przeszły a i tak Co chwilę coś wsuwam haha 😂
W ogóle dziś kończę pierwszy trymestrz 1,5kg na plusie na wadze... Oj przydałaby mi się dieta.. 😄 albo silniejsza słaba moja wola 😆
W czwartek sie ważylam i mam na minusie ok 2 kg ale tez za bardzo apetytu nie mialam, podejrzewam że reraz nadrobie 😀
Ma razie minus mnie cieszy bo ogólnie za dużo kilogramów mam a teraz jak jeszcze przytyje to będę się toczyć chyba 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 16:00
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Apropos Camilli 33 - ona jest z wątku Lutowe sarduszka - i tam jakiś czas temu pisała że chce się zajmowac pierwszym postem - bo został bez opieki - stawiam, że administratorom się coś pomyliło i najpierw ją u nas umieścili... teraz widze że na lutowym wątku już tez jest na pierwszym poście - obawiam się że trzeba bedzie napisać do ADM... żeby coś tu ruszyć i dodatkowe pytanie, kto się bedzie pierwszym postem zajmował...
Hortensja lubi tę wiadomość
2020
2023 -
To masz FruFru super cukier. U mnie wystarczy że zjadłam 1 ciastko czekoladowe na wieczór i parę orzeszków w panierce i na czczo już 92. Jak się głodze jest ok
No jak sałatkę zjem na wieczór to rano jest ok. Ale teraz jak badam ten cukier godzinę po każdym posiłku to nie mogę nic podjadać. W sobotę był tort z okazji rocznicy salonu fryzjerskiego mojej szwagierki i musiałam odmówićciąża a trzeba być na diecie
Frufru lubi tę wiadomość
-
Ja mogę ogarniać ten pierwszy post w razie czego, spróbuje zgłosić post.
Bona, Endi1990, Kira91, Ajka, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria, no ja zauważyłam, że w dzień mogę zgrzeszyc, byle wieczorem zdrowiej zjesc. Najlepiej zielenina. Mleka mi brakuje, jogurtów... Nawet drożdżowke zjadłam w dzień i było ok.
-
nick nieaktualnyJa mam jeszcze takie info od ginekologa odnośnie testu pappa, pappa z krwi jest jednym z czynników które mogą zwiększać ryzyko chorób genetycznych, ale świadczy tez o wysokiej implantacji łożyska, co akurat jest bardzo dobre. Na pewno wysoki wynik zaburza ogólne statystki, ale w tym wypadku chyba nie zawsze słusznie.
-
nick nieaktualnyaga80 wrote:Ja od dzisiaj juz w drugim trymestrze 😀 a tak sie nie mogłam doczekać tego dnia 😀
W czwartek sie ważylam i mam na minusie ok 2 kg ale tez za bardzo apetytu nie mialam, podejrzewam że reraz nadrobie 😀
Ma razie minus mnie cieszy bo ogólnie za dużo kilogramów mam a teraz jak jeszcze przytyje to będę się toczyć chyba 😀Kira91 lubi tę wiadomość
-
Ja sporo jadłam i kurde też lekko na plusie ok 1kg.a co do krzywej to mój gin dał mi pewna ulotkę z propozycją glukozy w roztworze o smaku coli lub pomarańczy-Glucotest. Taki odpowiednik tych w saszetkach. Może to będzie lepsze do przejścia. Ja idę na badania w sob i już muszę krzywa robić bo miałam wyższy cukier ostatnio. A te badania przeciwciała itp to drogo wam wyszło jak prywatnie któraś robiła?
PattisonBM lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Endi1990 wrote:300 zł kompletNiedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/