MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTakmala wrote:Miałam mieć 14 ale zadzwonili ze lekarza jednak nie będzie i było wolne tylko 12. To jeszcze sporo przed nami. Ciekawe jak to będzie w okolicach maja... jaka kolejność
A termin z OM mam na 27.05. 😊
A na moim forum z sierpniowkami to zaczęło się w lipcu. Skończyło we wrześniu. Więc maluchy potrafiły mieć ponad miesiąc różnicy wieku. -
Frufru wrote:Dziewczyny, idę w czwartek do szpitala na 2 dni w związku z tym podejrzeniem cukrzycy. Teraz się zaczęłam zastanawiać... Główne posilki pewno dostanę specjalnie pode mnie, ale skoro mam jeść 5-6 razy dziennie, to muszę coś zabrać. I nie wiem co... 😂
-
Takmala wrote:Dziewczyny a jak u was z aktywnością fizyczna ? Ćwiczycie cos ? Bo ja to nic a nic ale ostatnio lepiej się czuje i po mału nad tym myśle... przed ciąża nic nie ćwiczyłam ale w ciąży podobno wskazane wiec chyba muszę ruszyć tyłek... jak to u was wyglada ?
-
Dziewczyny ile płacicie za test pappa bo dziś do mnie dzwonili żeby potwierdzić wizytę i USG 200zł i krew 250zł. Trochę się zdziwiłam bo gin mówiła że 200zł ale pewnie miała na myśli samo USG w takim razie.
I mam lekkiego doła, przyszedł detektor i nie mogę znaleźć serduszka, a jak wydaje mi się że słyszę serduszko to wychodzi 80 uderzeń na minutę ale jak słucham w necie jak słychać bicie serca to jest inny odgłos... -
150 USG
90 krew
Nikki na spokojnie ja na początku tez nie potrafiłam znaleźć tętna. Zdecydowanie trzeba nabrać wprawy. Ja glowice muszę mieć pod dość sporym kątem aby serduszko złapaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:26
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:150 USG
90 krew
Nikki na spokojnie ja na początku tez nie potrafiłam znaleźć tętna. Zdecydowanie trzeba nabrać wprawy. Ja glowice muszę mieć pod dość sporym kątem aby serduszko złapać
Wow w Wawie to można nawet i 400 za samo USG dać
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie usg + krew 400 zł
Co do detektora ja bym się jeszcze nie przejmowała, jesteśmy w stosunkowo niskich ciazach i ciężko jeszcze znaleźć serduszko 😉Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Stwora tak sobie właśnie tłumaczę, że po prostu za wcześnie. Tylko w weekend trochę przesadziłam z pracami fizycznymi i trochę się nakręcam. Ale nic nie bolało, jedynie trochę wczoraj, plamień ani krwawień nie miałam. No nic byle do czwartku, wszystko się okaże.
-
PLPaulina wrote:A po co na oddział z cukrzyca? 🤔🤔
Z tego co mówili, chcą sprawdzić jakie będą wyniki jak będę u nich. Pewno, że wolałabym tam nie zostawać, ale co zrobić... Sprawdzą dzienniczek, badania porobią... Pewno myśleli że mi wyjdzie cukrzyca a tu niespodzianka.
W moim szpitalu takie procedury, 2 tyg dieta i pomiar, potem kontrola. Przynajmniej dobre usg mi zrobią.
A to już teraz wiadomo, że ktoś ma wskazanie do cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:50
-
Hej hej
chciałam się przywitać bo Was podczytuje trochę
Zapisałam się do wątku czerwiec 2020, ale w sumie termin mam na 28maja więc sprawdzam co tutaj u Was słychaćNiki2803, Endi1990, Ajka, Karolllla, PLPaulina, Jeheria lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Marylove wrote:Ja ćwiczylam, biegalam przed ciążą, w ciąży lekarz nie wyraził zgody na aktywność fizyczna, zresztą i tak nie miałam siły i ochoty.. teraz kiedy mam więcej sił już mnie nosi i nawet przegladalam oferty w Poznaniu. W czwartek idę do lekarza i jak dostanę zielone światło to myślę, że zapisze się na zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży i jakiś pilates albo jogę dla ciężarówek
mam też w domu płytę do ćwiczeń Lewandowskiej, wiec może jeszcze trochę z tym podziałami
a Ty o czym myślałaś?
Ja tez myślałam o jodze i ewentualnie badenja połowe miesiąca często tez w Poznaniu spędzam
i raczej tam ćwiczenia bo u mnie w mieście nie znalazłam na multisporta którego mam wiec można by wykorzystać... ale ja taka leniwa 🙈 ale jakoś się będę musiała zmotywować.
Jak ktoś by słyszał o fajnych zajęciach dla ciężarówek w Poznaniu dawajcie znać bo chyba nas tu kilka z Poznania i okolicMarylove, Mysza1986, lilly. lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
ja ostatnio wrociłam na rowerek stacjonarny... ale juz to juz nie to... teraz na niskim tetnie jezdze... na basen si boje wrocic bo miewa zapalenia pecherza i cewki moczowej... wczesnie zawsze po basenie byl 1 tabletka furaginu, ale teraz juz tak nie moge robic2020
2023 -
Nie dostałam insuliny 😀 cukier ok, ale do dalszej obserwacji. W 16tc mogę odstawić metformax. Nie zagraża to już dziecku.
W nagrodę zjadłam 2 kostki czekolady 85% kakao. Zobaczymy jak jutro cukier na czczo 😁Frufru, Niki2803, Endi1990, szatanka lubią tę wiadomość
-
Jeheria, powiem Ci, że jak zjadłam gorzką czekoladę w dzień, to rano było ok
Dobrze ze cie ominęła insulina. Zawsze to jakiś plus. A Ty ile razy dziennie mierzysz?