MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:28
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:28
-
Bona wrote:Soho Grey, tylko ta była w promocji z 4100 na 3000
Mi się te papugi strasznie podobały ale cena kosmos...
Andzia trzymaj się tam!
Stworka, a co z chustami co są tak jakby już gotowe/zawiązane? Często widzę na zdjęciach gdzieś. Taki przykład na szybko. To jest ok?
https://www.ekodrogeria.pl/noszenie/7959-caboo-chustonosidlo-z-bawelny-ava-5060461254188.html?gclid=EAIaIQobChMIhbSgm4ym5wIVkh0YCh0KLQceEAQYCyABEgIA4PD_BwE -
nick nieaktualnyStworka wrote:Jako doradca chustonoszenia powiem tak: jedno spotkanie przed porodem będzie raczej pogadanka, może zawiazecie coś na lalce ☺️ polecam spotkać się mimo wszystko po porodzie - bo przecież mamy uczyć się wiązać dziecko ☺️
Nosidla ergonomiczne, czy to standardowe czy szyte z chusty zaleca się dla dzieci, które już samodzielnie siadają - odwiedzenie w nich jest duże, miednica przykleja się do osoby noszącej i przez to prostuje się kręgosłup, a zgodnie z zasadami póki dziecko samo nie usiądzie to nie pionizujemy ☺️ oczywiście są sytuację kiedy można dziecko włożyć w nosidło wcześniej, ale wtedy trzeba dobrać odpowiednie nosidło pod okiem doradcy ☺️
Ja 2x próbowałam ale córka tak się darła że dalej już się bałam. -
Andzia86 wrote:No właśnie nie wiem bo jakiś czas temu byłam u kardiologa. A teraz konsultowało mnie 2 lekarzy i wysłali z tym do innego szpitala
Andziaks trzymaj się. Ważne że konsultują i znajdą szybko sposób żeby pomóc. Będzie dobrze20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Catlady wrote:Niestety jak kupowałam to płaciłam te 15zł za przesyłkę bo nigdzie taniej nie mogłam znaleźć
Co do warsztatów z chustonoszenia, też chętnie się dowiem czy jedno takie spotkanie wystarczy?
Ja się zapisałam na warsztaty dla ciężarnych przygotowujących do karmienia piersią. Jest jedno spotkanie 3h, teoria + praktyka (nauka przystawiania do piersi, w różnych pozycjach). Znajoma mi bardzo polecała, więc się zdecydowałam. Dam znać po czy było warto -
Catlady wrote:Co do ułożenia dziecka to u mnie też miednicowe - lekarz stwierdził na połówkowych i by się zgadzało, bo kopniaki czuję na samym dole. I mam nadzieję, że się zdąży przekręcić bo bardzo chciałabym urodzić sn
Catlady lubi tę wiadomość
-
U mnie czuje ze młoda sobie jeszcze zmienia pozycję ale na usg zawsze byla miednicowo ciekawe jak bedzie jutro. Pewnie też bo 80% czasu jest miednicowo kiedy ja czuje
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Andzia mam nadzieję, że jesteś w dobrych rękach i szybko to dziadostwo uda się okiełznać.
Ja mam za to w domu chorego męża z gorączka i przeraźliwym kaszlem. Modlę się, żeby tylko się nie zarazica on nigdy nie chorował.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Mysza1986 wrote:Catlady podeślesz namiary na te warsztaty? Są w okolicy Poznania? Też bym chętnie skorzystała....
Takmala, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza1986 wrote:Catlady podeślesz namiary na te warsztaty? Są w okolicy Poznania? Też bym chętnie skorzystała....
https://wrozkacycuszka.pl/wiedza-i-wsparcie-w-karmieniu-piersia/400--poznan-warsztat-kurs-na-karmienie-3h-1502.htmlMysza1986 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
szatanka wrote:Fru, to się sama załatwiłaś
I jeszcze mi stracha napędziłaś
, bo ja od początku ciąży mam index 0,73 (igg ok. 7), ale u mnie poniżej 0,8 jest niereaktywny, a od 0,8 do 1 niejednoznaczny.
Stworka, dzięki za info, czyli na początek takie coś odpada?
https://www.amazon.com/Baby-Ktan-Original-Carrier-Multiple/dp/B000UYFULU
Lilly, no właśnie z deczka jestem przerażona, bo mam wrażenie, że ostatnio tyję pół kilo dziennie. A tak dobrze szło.Mam nadzieję, że skończę 2. trymestr i to się jakoś uspokoi. Ale faktem jest, że mam ostatnio naprawdę wzmożony apetyt, pierwszy raz w tej ciąży i niestety słodkie też jest często grane. Staram się zrezygnować z tego słodkiego, bo z jedzenia wiadomo, że nie wolno
Chciałam to samo nosidełko
A z wagę mówię Ci pewnie taki etap3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
jejku ale mnie boli brzuch... już od kilku dni jest coraz gorzej - obwiniam acard, bo ból jest dokładnie taki sam jak wtedy kiedy miałam polekowe zapalenie żołądka (przy okazji ataku rwy kulszowej) i boli najbardziej nad ranem...
Denerwuje się bo nie wiem jak długo jeszcze z tym accardem wytrzymam i nie wiem też jakie są skutki jak bym juz teraz odstawiła a nie 6-7 tygodni....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 15:34
2020
2023 -
Szatanka - to jest zszyta chusta elastyczna, dobra dla malucha ale ciężko utrzymać w niej dobra pozycje dziecka. No i im dziecko cięższe tym chusta bardziej sprężynuje - nie podtrzymuje ciężaru malucha. Ja nie polecam 😊
Karollla - z close cabo jest podobnie jak z chusta elastyczna, źle nie jest ale super też nie. ceny są podobne do dobrych chust tkanych i polecałabym jednak tkana niż elastyczna 😊
no i nie nosimy dziecka przodem do świata ani w pozycji kołyski 😊Frufru, Karolllla, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Jestem po krzywej, wyszło mi 89/129/125 i w sumie nie wiem co o tym myśleć. Do tego białko w moczu, bilirubina i urobilinogen na granicy. W tej ciąży mam mega przeboje z moczem.