MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Drzemka wrote:Szatanka, ja w ciazy byłam chora około 3 razy i ostatnio tak weszło mi na zatoki ze aż mnie żeby bolały. Mi pomógł sinulan express forte, taki czerwony. Poleciła mi internistka, przewertowałam internet i mozna go w ciazy. Polecała mi tez maść majerankowa, ale ona dosyc słaba była, wiec za wiele nie pomogła.
Dzięki, rozważę. I sorki za głupie pytanie, ale ja nigdy nie miałam problemu z zatokami: jakie miałaś objawy? Bóle głowy? Ja nie mam nic takiego tylko ciągle coś mi z tego nosa spływa do gardła i czasem muszę to wypluć. Teraz już jest całkiem spoko, 2 tygodnie temu był dramat, ale jednak cały czas mam uczucie takiego zaflegmienia w nosie i gardle.
Lilly, ja nebulizator brałam od przyjaciółki rossmaxx na 100, zawsze od niej pożyczam, a potem sobie obiecuję, że kupię i nie kupuję. Już nawet raz go miałam w koszyku, ale stwierdziłam, że on w sumie jest głośny i małe dziecko może się go bać, dlatego już pod kątem dziecia kupię jakiś siateczkowy, ponoć są ciche. Ale w sumie jeszcze się nie zagłębiałam w temat, czy w ogóle taki można stosować u maluszków. Poczytaj sobie jak chcesz u Pana Tabletki.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drzemka u mnie dzisiaj 22+4 tętno 153, ale moja ciągle ma takie. Beti pisała ostatnio, że to jest w normie i nie ma się co przejmować.
Drzemka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:30
-
Andzia86 wrote:U mnie nadal bez zmian caly czas z tlenem leżę zmienili mi w nocy antybiotyk na silniejszy i dożylnie. Z Maciusiem wszystko ok waży 912g😍 co chwilę pobierają mi krew do badań i czekam na ostateczna diagnozę.
Kurczę Felek, mam nadzieję, że jakoś niedługo to ogarną. Dobrze, że Maciuś ma się dobrze. Ty też się trzymaj!
Drzemka, ja 2 tygodnie temu na KTG miałam tętno ok. 145, w sensie Lilka, nie jaDrzemka lubi tę wiadomość
-
Ja mam zawsze tez w górnych granicach 150 pare najczęściej. W sensie mała
polożna i lekarze tez uwazaja że ok. To zależy od aktywności dziecka tez, moja ciągle sie wierci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 14:54
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Drzemka wrote:A jakie Wasze dzieciaczki miały tetno na ostatnim usg? U mnie wczoraj mam wizycie 24+1 i tetno było 154,a zwykle wczesniej było około 140. Lekarz powiedział ze jest w normie, ale jestem ciekawa jak u Was było?
-
Nam kolezanka polecila ten nebulizator - https://www.apteka-melissa.pl/produkt/tech-med-inhalator-membranowy-tm-neb-micro-1-szt,24085.html i taki kupilismy.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Z tymi zatokami i nosem to może być też alergiczne i zapalenie zatok. Ja mam cyklicznie zapychanie i ciągle kochanie ale jest to napadowe i mija...
Obysmy nie chorowały... Ale czasami nie mamy za bardzo na to wpływu... W końcu jesteśmy trochę osłabione bo mamy małe bombelki w brzuszku:) zdrówka zycze:)
Mój miał tydz temu puls 138. Spokojny chłopak 😉Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Bona wrote:Jak najbardziej ok
Mówi się że dziewczynki mają szybsze tętno od chłopców. Ale ile w tym prawdy to nie wiadomo.
Moja miała ostatnio 120, ale ja wtedy miałam hipoglikemię, więc nie wiem czy się liczy... norma jest chyba 110-1502020
2023 -
Dziewczyny, dla zainteresowanych: jutro o 19:50 na Discovery Life będzie film dokumentalny „In vitro - nauka czy cud” z Małgorzatą Rozenek.
mwm, szatanka, Niki2803, PattisonBM, Mysza1986, Jeheria, Korna lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeffcia wrote:Z tymi zatokami i nosem to może być też alergiczne i zapalenie zatok. Ja mam cyklicznie zapychanie i ciągle kochanie ale jest to napadowe i mija...
Obysmy nie chorowały... Ale czasami nie mamy za bardzo na to wpływu... W końcu jesteśmy trochę osłabione bo mamy małe bombelki w brzuszku:) zdrówka zycze:)
Mój miał tydz temu puls 138. Spokojny chłopak 😉
Chyba raczej nie mam alergii, we wrześniu miałam robione testy z krwi na kurz i sierść i nic nie wyszło. Na pyłki niby mogę mieć, ale teraz nic nie pyli. Ale czyli mam rozumieć, że Wam się nos nie zatyka w ciąży?
A podpowiedzcie jeszcze taką rzecz: niedługo będę się przymierzać do kupna komody na rzeczy małej. Na początku nastawiałam się na taką komodę z wbudowanym ogranicznikiem do przewijaka na górze, ale potem sobie pomyślałam, że jak mi dziecko wyrośnie z pieluch, to zostanie bez sensu taki mebel i że może lepiej zwykłą komodę kupić i na to po prostu położyć przewijak. Tylko czy to będzie bezpieczne? Wiadomo, że gdy dziecko będzie leżało na przewijaku, to będę je cały czas trzymać choć jedną ręką i nie spuszczać z oka, więc wydaje mi się, że problemu nie ma, ale może czegoś nie dostrzegam jednak. Może dziecko potrafi tak wierzgnąć, że mi się ześliźnie?