MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Endi1990 wrote:Z innej beczki zaczynajac powiem wam, że ja już powoli dostrzegam problemy z łapaniem oddechu, wszystko poprzesuwało mi sie do góry i jak siedzę za długo to zaczyna mi sie robić najzwyczajniej słabo. Dzisiaj rano zaprowadziłam młodego do przedszkola siadłam przed kompem żeby troche popisac i wypiłam kawę- słabiutką 3/4 mleka i jak wstałam to tak mnie zatkało ze godzinę leżałam. Mam wrażenie że taka ocięzałośc w pierwszej ciązy pojawiła się później, chyba że już zapomniałam... u was tez już pojawiaja się powoli symptomy trzeciego trymestru, czyli ta ociężałość i wieczny naciska na przeponę?
w domu głównie leżę 🤷
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Ja nie szalałam z koszulami do karmienia. I dobrze. ☺️ Bo nosiłam je w szpitalu i kilka dni po porodzie.
Patrzyłam by materiał był naturalny. Kupiłam łącznie z 5. I różne firmy. -
Do porodu mam starą koszulę w której rodziłam mojego syna 🙊🙉🙈 nic się z nią nie stało, nie była brudna krwią itp.
Kupiłam dodatkowo 2 koszule takie rozpinane właśnie na bon prix. Fajna bawełna.
Co do drogich koszul do porodu moim zdaniem szkoda kasy. Po co wydawać 100 zł dla mnie paranoja.
A koszule do.karmienia przydadzą mi się również w domu. Dla mnie to było mega wygodne.
Muszę sobie kupić szlafrok taki cienki. Bo w domu mam tylko taki zimowy grubymwm, PattisonBM lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Przyszłam do domu po tej krzywej zjadłam kanapkę i padłam.
U mnie sezon chorobowy też rozpoczęty. Syn przyniósł jakiegoś wirusa z przedszkola mega kaszel. Właśnie mu bańki postawiłam. I już mój mąż stęka, że jego też coś bierze 🙊🙉🙈20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ja najchętniej śpię nago
ale przy dziecku już nie wypada... Więc koszule jak najbardziej ale preferuję na ramiączkach, jestem zimnolubna, muszę mieć luz, a chyba wszystkie do karmienia są z rękawkiem więc mi nie warto takich typowych za wiele kupować
No i w większym rozmiarze też ciężko dostać...
-
nick nieaktualnymwm wrote:Nie no błagam.. ja rozumiem ze masz doświadczenie bo masz dziecko, ale koszule do porodu/ciążowe sprawdzają się w ciąży, przy porodzie i potem przy karmieniu.. A wiele z nich jest na tyle ładnych ze spokojnie można w nich normalnie chodzić po ciąży. Chyba ze nie miałas brzucha i mieściłas się w to co przed ciąża 🤪.
Nie nosiłam ich przed porodem więc po porodzie sensu też nie widziałam.
Ale z tego co czytam co napisałam nie było tam słowa o tym, że inne mamy mają zakaz bo ja tak mówię !
Tylko że jeśli ktoś tego typu garderoby nie lubił to po porodzie nie sądzę że zdarzy się cud. I pokochają koszulę.
Ja uważam, że są wygodniejsze ubrania. Nawet dla mamy "s" i "xxxl" 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 16:02
Kakarli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ja nie pytam czy Ty lubisz czy nie, z całym szacunkiem do Ciebie, mnie to nie interesuje
zadałam pytanie gdzie można dobre kupic, ale kolejne negowanie przez Ciebie wszystkiego jest tak ciężkie do czytania 😱 inne dziewczyny piszą to w innym tonie, nie można do wszystkiego zniechęcać. Mam pieniądze, cieszy mnie moja ciąża jak nic innego i kupuje to na co mam ochotę.
Frufru, PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:Ja najchętniej śpię nago
ale przy dziecku już nie wypada... Więc koszule jak najbardziej ale preferuję na ramiączkach, jestem zimnolubna, muszę mieć luz, a chyba wszystkie do karmienia są z rękawkiem więc mi nie warto takich typowych za wiele kupować
No i w większym rozmiarze też ciężko dostać...
Frufru lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwie zwykle koszule z pepco - kupowałam na hsg i laparoskopie, więc te mi zostaną, pewnie do porodu je wezmę, są szerokie i wygodne, a po porodzie mam jedną do karmienia, ale nie wiem co to za firma. Możliwe że coś jeszcze dokupie, bo położna radziła mieć ze sobą 4- 5 sztuk koszul na zmianę.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
mwm wrote:Ja tez kocham nago, ale ciagle leci mi siara i wkładki laktacyjne Łatwiej będzie mi wkleić do koszuli niż na jakiś tshirt..
hmm... jakoś sobie niewyobrazam, niby od prawie 9 lat mieszkam sama z małżem, ale wszystkie lata wczesniej gdzie człowiek mieszkał z koleżankami albo w domu z rodzicami... nago się zwyczajnie nie dało...
Ja za to nienawidzę piżam... śpie tylko w koszulach, kilka ma rozpiecie w przodu, mysle ze dadza rade...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 16:26
2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:30
-
Andzia86 wrote:Mwm koszule do porodu weź jakąś stara bo nowej szkoda. Ciuchy ciążowe kupuje na bonprix i jestem zadowolona może tam popatrz na te koszule.
ja własnie tez, fajne jakościowo rzeczy... jak kiedys kupiałam tam raz zwykły ciuch to nie byłam zadowolona, a teraz co nie kupie to spoko.2020
2023 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:31
-
nick nieaktualnyAjka wrote:ja własnie tez, fajne jakościowo rzeczy... jak kiedys kupiałam tam raz zwykły ciuch to nie byłam zadowolona, a teraz co nie kupie to spoko.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:31
Ajka, Takmala, PattisonBM, Jeheria, Korna, Bona, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Ja mam głównie leginsy z hmu, niektóre do dupy niektóre dają radę, polarowe są fajne z działu mama bo są cieplutkie, ale dość przezroczyste. No i jedne wyjściowe spodnie z asosa, szanuje je jak złoto
ja wlasnie bylam w hm i leginsy i dresy sie dla mnie nie nadają - cala seria nie ma gumki na górze pasa na brzuch i mi wszystkie opuszczają sie w kroku, a jak wezmę mniejsze to nogawki się tak rozciągają ze mam je do połowy lydki... mam niestetu bardzo masywne łydki, grube uda i długie jak na mój wzrost (173) nogi... więc wiecznie jest problem2020
2023 -
nick nieaktualny