MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia86 wrote:Hej dziewczyny. U nas bez zmian czyli dalej tlen plus 2 antybiotyki. Podejrzewają też astmę ale niestety nie mogą mnie teraz zbadać w tym kierunku. Poza tym skraca mi się szyjka już 1cm w dół poszła 😟 boję się 😢
jestes na pewno pod dobra opieka, najwazniejsze ze wszystko monitorują i maja cie na oku. co do szyjki moje dwie kolezanki, ktore urodzily w styczniu od 30 tygodnia z rozwarciem chodzily wiec wierze ze bedzie wszystko w porzadku. Pamoetaj ze powoli wchodzimy w miare bezpieczny dla dzidziusia okres a kazdy dzien przybliża nas do donoszenia. Sciskam mocno. -
Andzia86 wrote:Hej dziewczyny. U nas bez zmian czyli dalej tlen plus 2 antybiotyki. Podejrzewają też astmę ale niestety nie mogą mnie teraz zbadać w tym kierunku. Poza tym skraca mi się szyjka już 1cm w dół poszła 😟 boję się 😢
Rozumiem, że wykluczyli Ci zatorowość płucną... przy zapaleniu płuc, jak Ci wyhodują bakterie z posiewów to powinnaś dostac antybiotyk celowany i powinno sie zacząć poprawiać... są tez leki antywirusowe jesli to wirusowe. Jak podejrzewają astme... to też są na to skuteczne leki w ciąży - jakos to opanują... spróbuj myśleć o czymś innym bo stres Ci teraz conajwyżej bardziej utrudni oddychanie.... 1cm to jeszcze nie tak dużo zwłaszcza jesli na starcie było ponad 4cm... bąbel juz ma prawie 1kg... i rosnie z każdym dniem, musi byc dobrze
2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe
IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia
2019 rozpoczecie procedury w OA
2020 ❤️ naturalny cud córeczka
2023 ❤️ naturalny cud córeczka
2026 ? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:30
-
Andzia bedzie dobrze...widac ze szukaja przyczyn...a jak z tym serduchem? Cos wiecej powiedzieli?Patrycja

22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Po wizycie, młody ma się dobrze jak to lekarz określił „ma tam hotel 5 gwiazdkowy”, cukier na czczo 93 więc czeka mnie dieta. Ale to akurat dobrze bo przez ostatnie tygodnie jadłam byle co nieregularnie a już tydzień związany z pogrzebem to w ogóle ledwo co wciskałam i byle co
także myślę, że to mogło wpłynąć na wynik. Po godzinie i dwóch wynik w normie. No nic. Ważne, że Oli ma się dobrze w brzuchu.
Andzia86, Endi1990, Niki2803, Jeheria lubią tę wiadomość

-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:30
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Kakarli wrote:Ale 93 to nadal niski cukier, czemu dieta?
Powiedział, że norma jest do 92 i wszystko powyżej jest do kontroli. Nawet jeśli jest to tak małe odchylenie. To samo mamaginekolog pisze. W moim przypadku dieta to duże słowo, zawsze dobrze jadłam ale ostatnio zaczęłam jakieś gazowane badziewia pić, drożdżówki jeść to do mnie nie podobne. Więc wracam do swoich zdrowych nawyków i tyle.

-
Andzia86 wrote:Tak wykluczyli na szczęście. Część wyników będzie dopiero w poniedziałek.
No to chociaz tyle spokoju ze wiesz, że najgorszy scenariusz wykluczony... Pamiętaj ze stres moze powodować skurcz oskrzelików i duszności... spróbuj sie zrelaksowac i nie dokładac sobie problemów
Jeśli chodzi o posiewy, to nawet po jednym dniu juz wiadomo, "ze coś rośnie" po 3 dniach moga stwierdzić czy gram dodatnie czy gram ujemne... (to czasem pozwala na modyfikacje antybiotyku) albo ostatecznie stwierdzić ze nic nie wyrośnie i wiem ze lekarze dzwonią do lab i wykorzystują takie nieoficjalne informacje jeszcze zanim jest wynik... a po 5 max 6 dniach masz wynik na co jest wrazliwa dana bakteria.
lekarze mają jeszcze dużo róznych środków na różne choroby - nawet jesli diagnoza nie jest pewna, pomogą Ci - tylko odrobina cierpliwości.
PS Mów lekarzom o każdej pierdole,która Ci dolega, i nie bagatelizuj... pacjeci z reguły przesadzają i lekarze sa do tego przyzwyczajeni i biora na to poprawkę, więc jak ktos jest "dzielny" to działa na swoją niekorzyść....
Ja niestety miałam bardzo dużo do czynienia ze szpitalami...
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Kakarli wrote:Pytam, bo w laboratorium wskazano normę do 99 na czczo przy próbie obciążenia glukozą. No ale lekarz wie co mówi.
Norma "nie w ciąży" jest inna
Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
nick nieaktualny
-
Mi wyszło 90 a chyba do 90 w ciąży jest ok. Oby, bo mój lekarz to zaraz się nakręca, chucha i dmucha hehe...
Też ost trochę sobie popuściłam i jest efekt zaraz. Ale herbata z miodem musi w tym czasie wjechać, nie ma opcji, że nie...
Edit.
Znalazłam stare wyniki z normami i mam wpisane w ciąży normy 92/179/152 w jednym laboratorium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 13:45
Kakarli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kupiłam z bonprixu, mi pasuje. Czaję się na jeszcze jakąś, żeby mieć na zmianę rozpinaną, ale nie chcę wydawać miliona monet, bo po karmieniu pewno i tak nie będę w niej spać...
W moim szpitalu dają koszule do porodu
PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość
-
ja do karmienia przyznam szczerze uzywalam juz swoich normalnych piżam w domu, po prostu podwijalam koszulke albo obnizalam dekold;p ciążowe przydaly mi sie tylko w szpitalu, ale kupilam jedna pozadna i dwie badziewne i w tych badziewnych wygladalam i czulam sie doslownie jak pajac bo zaczeky mi sie na cyckach rozlazic:p te z Bon Prix polecam. teraz mam dwie chyba takie lepsze i jedna wezme z poprzedniego porodu bo kupilam w esotiq i jest od 5 lat nie do zdarcia
-
Ja kupilam na allegro za jakies 20 30zl...jedna do porodu rozpinana na srodku dekoltu i dwie do karmienia odpinane albo odciagane po bokach...Patrycja

22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny