MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat20maj2020 wrote:Dziewczyny rodzi się w normalnej piżamie czy jest się nago i czymś nakrytym?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Takmala miałam o to samo spytać o co chodzi z tymi butami, bo przecież na boso nikt nie pojechał heh
Ja chce rodzić w IMID tam przyjmuje mój lekarz i tam też miałam łyżeczkowanie. Nie mogę narzekać, miałam też sama salę dwuosobową, mogłam w ciszy rozpacz przechodzić...Fakt, że na sorze mnie odesłano, że przechodzona obumarła ciąża to nie jest nagły przypadek i musiałam trochę wykorzystać kontakty ale potem to już byłam dobrze zaopiekowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 22:24
-
Ja dostałam jednorazową koszulę do porodu w szpitalu. Pamiętajmy, że to jest dosyć krwawe wydarzenie, więc dobrze żeby to była piżama, która bez żalu się wyrzuci.mnie koszula denerwowała i urodziłam nago. Na nikim to wrażenia nie robiło, więc pewnie nie jestem jedyna;-)
-
nick nieaktualny
-
O rany, ale naprodukowałyście dziś, ledwo nadrobiłam
Andzia, kciuki za dalsze badania, oby w końcu się dowiedzieli, co za cholerstwo Cię złapało, a o szyjkę się nie martw, centymetr to nie tragedia.
Jedzenie tragedia! Jak leżałam na ginekologii tydzień u nas, to podobnie było, mąż ostatnio w innym szpitalu też miał takie racje, tylko połowę mniej masła np.Jak dostawał jakiś pasztet, to tyle, że wystarczało na posmarowanie 1 kromki, a resztę musiał jeść na sucho
Załamka normalnie w tym kraju, budżet dzienny na pacjenta to chyba 5 zł.
Ja dzisiaj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Zrobiła mi usg mięśni dna miednicy, inne różne badania i powiedziała, że nie jest źle i mogę rodzić naturalnie, ale ze względu na elastopatię dobrze, żebym rodziła w pozycji pionowej i ponoć jest w jednym szpitalu lekarz, który takie porody prowadzi i dopilnowuje, żeby było bez szkody dla pacjentki. Bardzo mi ulżyło, bo bardzo chcę rodzić SN.
Laski, a kiedy będziecie szykować torbę do porodu? Czy już macie przyszykowaną? Bo widzę, że wy tu jesteście lata świetlne przede mną z przygotowaniami.
Dziś na szkole rodzenia gadali nam o bankowaniu krwi pępowinowej. Która się decyduje? Jeśli tak, to na który pakiet? -
Ja powoli torbe szykuje chce miec gotowa w kwietniu...bylam wczesniakiem,wiec to samo moze mnie spotkac i jak teraz ledwo czasem zipie to co bedzie w marcu...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Az tyle do szpitala trzeba brac? Oj...ja planowalam 1szt na porod i 2szt na poporodowa...
Tez przygotuje mezowi torbe z rzeczami na wypis...dla mnie i Malenkiej...PattisonBM lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Karolllla wrote:Po wizycie, młody ma się dobrze jak to lekarz określił „ma tam hotel 5 gwiazdkowy”, cukier na czczo 93 więc czeka mnie dieta. Ale to akurat dobrze bo przez ostatnie tygodnie jadłam byle co nieregularnie a już tydzień związany z pogrzebem to w ogóle ledwo co wciskałam i byle co
także myślę, że to mogło wpłynąć na wynik. Po godzinie i dwóch wynik w normie. No nic. Ważne, że Oli ma się dobrze w brzuchu.
Uff
A ile wazy już?Kira91 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
O matko.. a jak ja wege i bez glutenu to w szpitalu umrę z gloduPattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja tez już po wizycie
Wszystko dobrze, wymiary, wody, szyjka. Synek wazy 900g. Jedyne co to mały się dziś mocno zasłaniał a mój gin na sile chciał zrobić zdjęcie i tak szturchał mi brzuch jakieś 5 minut. Było to mega dziwne i już na końcu powiedziałam ze nie chce zdjęcia bo i tak nie prosiłam o nie a maluch już był tak zdenerwowany ze jak udało się uchwycić buzie to wyglądał jakby miał focha stulecia. Nie dziwie mu się, on tu sobie śpi a ktoś go szturcha 😂
Dostałam tez namiary na położne bo poprosiłam i info o szczepionce na krztusiec.
W ciąży się na nią nie zdecyduje. A jak to jest u Was? Lekarze proponowali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 00:45
Andzia86, Mysza1986, Endi1990, PLPaulina, Kira91, Karolllla, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Mi tez wspominano o szczepionce ale jeszcze nie podjęłam decyzji.
Mnie na polowkowych też mocno przyciskal i na ostatnim zdj gdzie chciał mi zrobic z raczka przy buzi młoda ma taka mine że sam sie zasmial lekarz ze no juz taka zadowolona jak na początku to nie jest.
usta i brwi napięte jak 😅
A położne to w sensie do porodu planujesz brać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 01:46
Andzia86, lilly., Kira91, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Dziewczyny z Poznania i okolic a wy gdzie rodzić planujecie? Bo nie wszystkie chyba wiedziały jak kiedyś była o tym mowa
Niki2803 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:32
Catlady, Endi1990, Ajka, Niki2803, Karolllla, Takmala, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Takmala wrote:Dziewczyny z Poznania i okolic a wy gdzie rodzić planujecie? Bo nie wszystkie chyba wiedziały jak kiedyś była o tym mowa
planuję rodzić w szpitalu w Śremie, a Ty?
Andzia, bardzo się cieszę, że jest poprawa!trzymam kciuki za weekendowy powrót do domku, dbaj o siebie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 07:43
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Takmala wrote:Mi tez wspominano o szczepionce ale jeszcze nie podjęłam decyzji.
Mnie na polowkowych też mocno przyciskal i na ostatnim zdj gdzie chciał mi zrobic z raczka przy buzi młoda ma taka mine że sam sie zasmial lekarz ze no juz taka zadowolona jak na początku to nie jest.
usta i brwi napięte jak 😅
A położne to w sensie do porodu planujesz brać?
Jeszcze się na 100% nie zdecydowałam czy będę brała położna ale chyba tak3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Takmala wrote:Dziewczyny z Poznania i okolic a wy gdzie rodzić planujecie? Bo nie wszystkie chyba wiedziały jak kiedyś była o tym mowa
Ja na polnej, tak mam lekarza i po moich przejściach chce mieć szpital 3 referencji. Gdyby nie polna rozważyłabym jeszcze raszei. Reszta odpada ze względu na opinie i referencje szpitali.Mysza1986 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Andzia86 wrote:Lilly po tym co mnie spotkało gdyby mi ktoś zaproponował jakieś szczepienia nie zastanawiałabym się ani chwili więc jak wyzdrowieje pędzę na grypę napewno a co jeszcze karzą zobaczymy. Napewno kardiolog i alergolog. Dziś się czuje już lepiej wszystko mi schodzi może odłącza mi tlen 🙏a jutro puszcza do domu 🙏🙏🙏 takie moje marzenia z rana 😉
Andzia rozumiem. No tu każdy musi zdecydować. Ja na grypę na bank nie pójdę. Moja mama jest po analityce, pracowała latami w firmach i z NFZ i odradza sama ta szczepionkę jako akurat typowo „zarobkowa” dla firm. Dla pocieszenia
nawet jakbyś była zaszczepiona pewnie i tak by Cię to nie uchroniło.
Ja dodatkowo mam mutacje które zwiększają zagrożenie przy szczepionkach i po tym wszystkim szczepienie w ciąży na krztusiec które zalecane jest dopiero od roku, niezbyt sprawdzone (jak poczytasz ulotkę to grupa badanych była dość mała i dużo objawow wystąpiło po wprowadzeniu, a w ciąży jest napisane „kiedy korzyści przewyższają ryzyko”) wiec ja akurat sobie odpuszczę. Podpytałam jeszcze koleżankę która pracuje w firmie ze szczepionkami również w dziale badań czy była szczepiona i powiedziała ze nie. Powiedziała tez ze jak nie jestem w grupie ryzyka: lekarka, pielęgniarka, nauczycielka to ona by sobie darowała stad moja decyzja oparta na wielu frontach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 08:39
Takmala lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnyPotrzebuję wpis do karty ciąży o wizycie u lekarza rodzinnego od 3 tygodni w tej przychodni próbuje się zarejestrować można sobie dzwonić i dzwonić a jak odbiora to niema miejsc, nowa przychodnia nastawiona na korzyści z emerytów którzy osobiście stoją do rejestracji o 8.00 dzisiaj po 30 połączeniach jak łaskawie odebrali pierw niema miejsc mówię że tylko wpis potrzebuje usłyszałam chamskie 'proszę pani 14.30' wiem że będzie tam o tej 14.30 masa chorych ludzi i śmieszne numerki i nawet nikt nie zwróci uwagi na to że jestem w ciąży, mam już dość tej przychodni i wiecznego spuszczania na drzewo myślicie ze mogę przyjechać na tą 14.30 i powołać się na pierwszeństwo w rejestracji przy wydawaniu numerku bo sorry od 3 tygodni próbuje sobie miejsce zaklepać kulturalnie i nie idzie mam młodego w domu 2 miesiące chorego nie zamierzam znowu jakiegos dziadostwa przynieść ..