MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Pediatra to lekarz pierwszego kontaktu czesto... i nie ma innego w danym dniu... i wcale nie chcą tego robic... te wszystkie dzieciece wirusy mogą byc dla nich sporym zagrozeniem...
Kazdy kij ma 2 końce, ja z kolei wożąc mamę do lekarza, raz zrobiłam awanturę "mamuśce", która uwzała ze jej się wszystko należy bo ma brzuch i rozrabiaącego 2-latka... moja mama nie mogła przybywac wsrod chorych, ma grupe inwalidzka i piewszeństwo do lekarzy (nawet z dwóch tytułów, bo kiedys była honorowym krwiodawcą) W tym okresie była świezo po wyjsciu ze szpitala...
to nie tylko babcie sa złosliwe...
Śmiem twierdzic nawet że te roszczeniowe "mamuski" jak się juz odpowiednio zestarzeją to płynnie przechodzą w złosliwe i roszczeniowe staruszki.
No ja cię rozumiem i wydaje mi się że to też duża wina systemu, gdyby w rejestracji przestrzegali pewnych zasad może ludzie nie kłócili by się między sobą, ja jako kasjer zawsze wolałam ciężarne do przodu czy się to podobało innym czy nie więc myślę że pielęgniarki powinny mieć więcej empati i gdyby same taka ciężarna puściły czy tak jak mówisz twoja mamę z uprawnieniami to inni by się nie burzyli
a tak nawiasem mówiąc my nie negujemy starszych ludzi którzy potrzebują pomocy czy mają pierwszeństwo jak my a babunie co pod przychodnia godzinę plotkuja a potem chwilę nie mogą zaczekać trochę mnie przeraziło twoje oburzenie a że jadę tam z synem to czuję się jak ta mamuska z brzuchem i rozkapryszonym 6 latkiem 😂 no i wiesz czym dłużej się nad tym zastanawiam to jeśli byłaś tam taka bojowa to nie dziwię się kobiecie rozumiem że to twoja mama ale obie miały uprawnienia któraś musiała ustąpić 😉 no i w ogóle to była kwestia kilkunastu minut wy lub ona ja z miłą chęcią przepuszczę kogoś kto ma również uprawnienia obojętnie po której stronie bym była a tu mowa o staniu w kolejce kilka h wśród prawdziwych babsztylow i myślę że ta pani nie była roszczeniowa może ja coś ciąglo mdliło nie miała siły latać za dzieckiem, wiesz mam 6 latka w domu i ledwo daje rade a co z takim maluchem naprawdę szacun ale to trzeba przeżyć 😁😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:40
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Śmiem twierdzic nawet że te roszczeniowe "mamuski" jak się juz odpowiednio zestarzeją to płynnie przechodzą w złosliwe i roszczeniowe staruszki.
Bo młodzi ludzie którzy są złośliwy stają się złośliwymi staruszkami. ☺️
Ale nigdy nie wiesz kto czeka w kolejce. Więc czasami warto zachować trochę pokory.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:54
Emi21, Mysza1986, PattisonBM, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
Ja mysle powaznie o raszei niby ma dobre opinie i wanny w każdym pokoju a chciała bym z nich korzystać jak najwięcej nie z prysznica. Jak sie raszei nie uda i określa to polna bo z polnej mam lekarza i miałam lyzeczkowanie tam i nie było strasznie. Pielęgniarki spoko dokumenty itp wszystko wyjaśnialy jak byla potrzeba no ogolnie nie mam zastrzeżeń.ale wiem ze to jak na tasmie tam jedna za drugą... na minus raszei ze nie ma znieczulenia zzo z którego ogolnie nie chce korzystać ale wolałabym mieć wybór bo moze sie okazać ze jednak jestem mój próg bólu jest słaby... a wy bedziecie korzystać z zzo?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Emi21 wrote:No ja cię rozumiem i wydaje mi się że to też duża wina systemu, gdyby w rejestracji przestrzegali pewnych zasad może ludzie nie kłócili by się między sobą, ja jako kasjer zawsze wolałam ciężarne do przodu czy się to podobało innym czy nie więc myślę że pielęgniarki powinny mieć więcej empati i gdyby same taka ciężarna puściły czy tak jak mówisz twoja mamę z uprawnieniami to inni by się nie burzyli
a tak nawiasem mówiąc my nie negujemy starszych ludzi którzy potrzebują pomocy czy mają pierwszeństwo jak my a babunie co pod przychodnia godzinę plotkuja a potem chwilę nie mogą zaczekać trochę mnie przeraziło twoje oburzenie a że jadę tam z synem to czuję się jak ta mamuska z brzuchem i rozkapryszonym 6 latkiem 😂 no i wiesz czym dłużej się nad tym zastanawiam to jeśli byłaś tam taka bojowa to nie dziwię się kobiecie rozumiem że to twoja mama ale obie miały uprawnienia któraś musiała ustąpić 😉 no i w ogóle to była kwestia kilkunastu minut wy lub ona ja z miłą chęcią przepuszczę kogoś kto ma również uprawnienia obojętnie po której stronie bym była a tu mowa o staniu w kolejce kilka h wśród prawdziwych babsztylow i myślę że ta pani nie była roszczeniowa może ja coś ciąglo mdliło nie miała siły latać za dzieckiem, wiesz mam 6 latka w domu i ledwo daje rade a co z takim maluchem naprawdę szacun ale to trzeba przeżyć 😁😉
Sorka, bardziej chciałam napisać, że to nie jest kwestia wieku i nie tylko staruszki bywają zlośliwe... nie przejmuj się nie chciałam żebyś sie tak poczuła i jestem jak najbardziej za wykorzystywaniem pierwszeństwa w ciąży... tylko uważam że kazdy człowiek powienien miec odrobinę empatii i o innych też mysleć.
Zapewniam Cie jednak że ta pani była roszczeniowa... siedziała sobie wygodnie na kanapie i chodziło o wpuszczeni do gabinetu bez kolejki (mama ma dodatkowy numerek z automatu wystarczy zadzwonic i się zapisać) i nie chciała się zgodzić naawet jak powiedziałam że mama ma otwartą klatkę piersiową i włąsnie wyszła ze szpitala... a najzabawniejsze było to ze mama potrzebowała tylko recepty - wizyta 5 min (sprawę na szczęście rozstrzygnęła lekarka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:08
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Sorka, bardziej chciałam napisać, że to nie jest kwestia wieku i nie tylko staruszki bywają zlośliwe... nie przejmuj się nie chciałam żebyś sie tak poczuła i jestem jak najbardziej za wykorzystywaniem pierwszeństwa w ciąży... tylko uważam że kazdy człowiek powienien miec odrobinę empatii i o innych też mysleć.
Zapewniam Cie jednak że ta pani była roszczeniowa... siedziała sobie wygodnie na kanapie i chodziło o wpuszczeni do gabinetu bez kolejki (mama ma dodatkowy numerek z automatu wystarczy zadzwonic i się zapisać) i nie chciała się zgodzić naawet jak powiedziałam że mama ma otwartą klatkę piersiową i włąsnie wyszła ze szpitala... a najzabawniejsze było to ze mama potrzebowała tylko recepty - wizyta 5 min (sprawę na szczęście rozstrzygnęła lekarka)
Całe szczęście że dobrze się skończylo chociaż nasza służba zdrowia daje do myślenia moja mama 3 dni temu z skierowaniem na neurologię była w dwóch szpitalach w jednym nie przyjęli a w drugim musi czekać 2 miesiące az jakaś lekarka wróci istny cyrk 🙄 -
Odnośnie kolejek to w ludziach jest naprawdę duża znieczulica. Dziś byłam na badaniach w laboratorium i stałam dobre pół godziny dopiero pod rejestracja pewna Pani mnie sama od siebie przepuściła. Na tyle dobrze się czuje w tej ciszy że nie chodzę bez kokejek ale miło jest kiedy ktoś zauważy i zaproponuje że przepuści Cię.
Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja korzystam notorycznie... w lux med na szernera na recepcji
w kolejkowniku bierze się inny numerek "osoby uprzywilejowane"
- jak się człowiek spóxnia na wizyte to nie da rady sms potwierdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 13:02
2020
2023 -
lilly. wrote:Ja na polnej, tak mam lekarza i po moich przejściach chce mieć szpital 3 referencji. Gdyby nie polna rozważyłabym jeszcze raszei. Reszta odpada ze względu na opinie i referencje szpitali.
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie korzystałam w 1 ciąży. Wtedy robiłam badania na nfz i trochę czasu spędziłam w laboratorium. A u mnie w przychodni to po prostu trzeba zapytać te starsze panie. Więc wolałam się nie denerwować.
A teraz chodzę do laboratorium z córką. Bo sama w domu nie zostanie. Więc wybrałam żeby chodzić prywatnie. Nie ma kolejek a jak są, to pani w rejestracji sama wskazuję że dane osoby wchodzą szybciej. ☺️☺️ -
Mysza1986 wrote:To widzimy się na porodówce 😉🤪
Mamy 3 dni różnicy wiec jest szansa 😍Mysza1986 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A ja wydałam chyba z 1000 zł na allegro na ciuchy ciążowe (połowa do zwrotu pewnie), bo byłam dzisiaj w centrum handlowym i niestety nic z normalnych ciuchów na mnie nie leży. Powoli zaczynam wyglądać jak wieloryb
Andzia, dobrze, że w końcu jest poprawa! Ale... pracujesz w szpitalu i jeszcze nie poszłaś na urlop...? -
Fajny... Podoba mi się taka kolorystyka...
A ja wracam do koncepcji baby design husky, po wizycie u kumpeli, ona uwielbia ten wózek... I nie może się go nachwalić-super amortyzacja, nie ma problemu żeby podjechać na krawężnik czy schodek. A ma porównanie ze spacerówkami i 2w1 z Tutis (dostała pierwotnie używany od bratowej, cytuje: rama skrzypiąca i gorzej się prowadził i jakieś problemy z kołem) ten husky sami kupili i ona nawet nie zauważył a że cięższy...🤔
Mieszkamy w tej samej okolicy i obie mamy windy... więc chyba jej posłucham... no ale jeszcze się rozejrze w sklepach...2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:32
Ajka, szatanka, Jeheria, Mimi1987, Mysza1986, lipcowka86, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:Fajny... Podoba mi się taka kolorystyka...
A ja wracam do koncepcji baby design husky, po wizycie u kumpeli, ona uwielbia ten wózek... I nie może się go nachwalić-super amortyzacja, nie ma problemu żeby podjechać na krawężnik czy schodek. A ma porównanie ze spacerówkami i 2w1 z Tutis (dostała pierwotnie używany od bratowej, cytuje: rama skrzypiąca i gorzej się prowadził i jakieś problemy z kołem) ten husky sami kupili i ona nawet nie zauważył a że cięższy...🤔
Mieszkamy w tej samej okolicy i obie mamy windy... więc chyba jej posłucham... no ale jeszcze się rozejrze w sklepach...
Ale to chyba wózek typowo zimowy, też go oglądałam, bo jest duży. Nie boisz się, że w gondoli będzie latem Weronice gorąco? Ja go z tego powodu odrzuciłam z rozważań.