MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia86 wrote:Zrobili badanie i niby wyszło tylko posiewy itp. Nie było śladu...
Widzę ze tez nie możesz spać 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:33
-
Takmala wrote:Polna ma na stronie ze jest taka forma znieczulenia dostępna a Radzei tego nie ma... info brałam z rodzic po ludzku. Nie wiem na ile aktualne to... ja mam 70km do Poznania i w miescie swoim porodowke ale nie biorę tego pod uwagę. Ja chodzę do Magdaleny Adamczyk a na wazniejsze badania do Goździewicza i oni z Polnej Ale nie wiem na ile to istotne. Słyszałam że niby lepiej traktowac mogą ale czy tak jest?
-
lilly. wrote:Z tymi znieczuleniami to wszystko zależy jakie jest obłożenie i na jakim etapie przyjeżdża się do szpitala. Na polnej jest taka opcja ale gwarancji nigdzie nie ma bo jak już będzie rozwarcie albo anestezjolog przy paru cesarkach to mogą nie zdążyć niestety.
-
Beti zgadzam się z Tobą że na Polnej patrzą do jakiego lekarza chodzisz. Trzy razy tam leżałam i co chwilę pytanie od jakiego lekarza, jak był ktoś od innego to od razu inne traktowanie. Oczywiście nie jakieś złe ale różnicę było widać. Też chcę mieć położna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 08:25
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tyle piszecie że ciężko was nadrobić, ale dzielni to robię
) w ubieglym tygodniu miałam 2 dnia wolnego ( badania w lab + lekarz) do tego ciągle laze trochę przeziebiona. W każdym razie nie o tym chciałam wam powiedzieć. Te 2 dni na moim stanowisku pracowała osoba która ma mnie zastępować, myślałam że załamie się wczoraj jak usiadłam do komputera i zobaczyłam co tam zostało zrobione... Cały wczorajszy dzień spędziłam na ,,naprawianiu czego i tak nie skończyłam. Jestem załamana tym co zastane za rok. We wtorek mam wizytę, myślę czy ten bajzel zostawić i już sobie odpuscic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 08:49
-
Kat niestety ale nie przejmuj sie tym co zastaniesz...ja tez wiem,ze bedzie burdel gdy wroce w papierach,ale mnie juz to nie interesuje to teraz problem moich przelozonych
Kat20maj2020 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja od poniedziałku też mam nową dziewczynę do pomocy u japońców, oni jej nagadali że mnie od maja nie ma...powiedziałam, że chyba ich pogięło i to, że ja po tym wszystkim co mnie spotkało nadal pracuje to tylko z litości nad nią bo biedna nic nie wie i muszę ją wprowadzić. Oni nie wiedzą ale mam zamiar pracować z nią ten tydzień i od poniedziałku biorę zwolnienie. Za dwa miesiące mogę równie dobrze urodzić a ci myślą, ze ja niezniszczalna będę pracować z brzuchem i w żałobie 🤦🏼♀️ Wkurzą się pewnie ale mam to w dupie.
PattisonBM, Kat20maj2020, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Co do Polnej to jak tam leżałam na patologii ciąży to nikt mnie nie zapytał jaki lekarz itp ale to bylo poronienie pewnie przy porodzie inaczej.
A co do znieczulenia to oczywiscie gwarancji nie ma ale przynajmniej taka opcja jest. Na raszei nawet opcji takiej nie maz tego co ja wiem...
A ile te położne kosztuja bo ja znalazłam 1500zl ale dla mnie to za duzo
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
mówiłam ostatnio, że mam ciuszków kilka kartonów i co? i pojechałam po panele do centrum handlowego a wyszłam z torbą pajacyków, bluz i innych dupereli! Ale jak nie kupić pajacyków za 5 zł albo bluzeczek za 2,99 takie promocje w Sinsey że w sumie choćbym miała je tylko oglądac to sie opłaca
wiedziałam ze tak to ze mna będzie...
PattisonBM, Cer, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:mówiłam ostatnio, że mam ciuszków kilka kartonów i co? i pojechałam po panele do centrum handlowego a wyszłam z torbą pajacyków, bluz i innych dupereli! Ale jak nie kupić pajacyków za 5 zł albo bluzeczek za 2,99 takie promocje w Sinsey że w sumie choćbym miała je tylko oglądac to sie opłaca
wiedziałam ze tak to ze mna będzie...
A ja nadal nie mam nic...2020
2023 -
Ajka wrote:nic nic... mam trochę ciuchów ciążowych tylko i do poduchy ciżowej dołączyli mi małe białe skarpetki, wiec mam male białe skarpetki...
Nie.przejmuj się Ja też jeszcze nic nie mam
Mam tylko wanienkę i przewijak A i fotelhmmm jeszcze koszule do karmienia
Wózek wybrany zamówimy w kwietniu. Czas oczekiwania 5 dni.
Ciuszki muszę poprać i poprasować.
No i kupić kilka nowych do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 19:51
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
W zasadzie jeszcze czas
ale powooooli można by się ogarniać. Ja w końcu łóżeczko jutro przywiozę od kuzynki...
Od 2 dni męczy mnie ból głowy, jestem już zmęczona tym... -
Niby dużo ale mojego byłego szefa żona przy bezproblemowej ciąży trafiła na 3 trymestr do szpitala i tam spędziła też święta i urodziła w 30 tyg. (Nie wiem co jej się stało dokładnie) i on sam został ze wszystkim więc jakoś tak dało mi do myślenia, że wszystko się może zdarzyć i po 30 tyg. wolę być gotowa
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Niby dużo ale mojego byłego szefa żona przy bezproblemowej ciąży trafiła na 3 trymestr do szpitala i tam spędziła też święta i urodziła w 30 tyg. (Nie wiem co jej się stało dokładnie) i on sam został ze wszystkim więc jakoś tak dało mi do myślenia, że wszystko się może zdarzyć i po 30 tyg. wolę być gotowa
Zawsze ze szpitala można zamówić wszystko przez Internet;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 20:54
Takmala lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Dziś mój synus kopie jak nigdy:) aż mój mąż się zdziwił że tak czuć. Az się wzruszyłam że poczuł w koncu:)
A mnie czeka przeprowadzka i w ogóle nie wiem jak na nowym będę się ogarniać. Łóżeczko będę kupować jakieś używane na olx itp. Najwyżej dokupie materac. Pościel mam już. Wózek tako mohican i wanienke i ochraniacz do lozeczka i rozek mam od koleżanki za free. Pewnie ciuchów tyle dostanę że nie pozbieram się z tym wszystkim. Ale miło mi że mam takie dobre dusze wokół siebie. Mam też ręczny laktator avent, ale nie wiem czy się sprawdzi. Różne opinie czytałam. A Wy jak myślicie? Używała któraś go?
Jedynie co sama se kupiłam to trochę ciuchów ciążowych i biustonosz do karmienia z lidla. Trochę duży ale myślę że jak będzie pokarm o cycki urosna to się sprawdzi.
Sorki ze się rozpisałem tak... Jakos jak zaczęłam czytać co macie to mnie natchnelo i może i dobrze bo zdałam se sprawę że jednak nie jest ze mną tak źle z tą wyprawka.
A jeszcze mam dwa pytania. W jaka torbę najlepiej się zapakować? W taką podróżna czy sportowa? Czy kupujecie jakieś specjalne wygodne na cały asortyment i ciuszki?
Macie ta ppduche do spania Rogala? Jaki byście poleciały żeby kupić? Tego jest tyle na necie że można się pogubić. A ceny 50 zł w górę...Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nick nieaktualnyJa pakowałam się w 2 torby sportowe:
- jedna moja z tą się jedzie na porodówkę
- druga corci. I ubranka w woreczki strunowe. ☺️☺️ I te torbę może przywieźć już mąż.
Nie lubiłam Rogala w 1 ciąży. Lepszy był jasiek czy koldra między nogi.
A poduszkę do karmienia polecam motherhood, nie jest za miękka. Ale ja szybko przeszłam na karmienie na leżąco.
A laktator ręczny odradzam. 🤦♀️ Chyba że ktoś po porodzie marzy o ćwiczeniach na bicepsy.
Jeśli chodzi o oszczędności to ja kupiłam wcześniej Canpol, przez neta. Nie żałuję.
Zaczęłam używać już w szpitalu. Gdybym nie miała to mąż by poszedł do pierwszej lepszej apteki i zostawił tam minimum 300 zł.
W ciężkich sprawach laktacyjnych to polecam wypożyczyć podwójny laktator. ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 21:30