MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeffcia wrote:Dziś mój synus kopie jak nigdy:) aż mój mąż się zdziwił że tak czuć. Az się wzruszyłam że poczuł w koncu:)
A mnie czeka przeprowadzka i w ogóle nie wiem jak na nowym będę się ogarniać. Łóżeczko będę kupować jakieś używane na olx itp. Najwyżej dokupie materac. Pościel mam już. Wózek tako mohican i wanienke i ochraniacz do lozeczka i rozek mam od koleżanki za free. Pewnie ciuchów tyle dostanę że nie pozbieram się z tym wszystkim. Ale miło mi że mam takie dobre dusze wokół siebie. Mam też ręczny laktator avent, ale nie wiem czy się sprawdzi. Różne opinie czytałam. A Wy jak myślicie? Używała któraś go?
Jedynie co sama se kupiłam to trochę ciuchów ciążowych i biustonosz do karmienia z lidla. Trochę duży ale myślę że jak będzie pokarm o cycki urosna to się sprawdzi.
Sorki ze się rozpisałem tak... Jakos jak zaczęłam czytać co macie to mnie natchnelo i może i dobrze bo zdałam se sprawę że jednak nie jest ze mną tak źle z tą wyprawka.
A jeszcze mam dwa pytania. W jaka torbę najlepiej się zapakować? W taką podróżna czy sportowa? Czy kupujecie jakieś specjalne wygodne na cały asortyment i ciuszki?
Macie ta ppduche do spania Rogala? Jaki byście poleciały żeby kupić? Tego jest tyle na necie że można się pogubić. A ceny 50 zł w górę...
Ja w normalną torbę taką sportową się pakuje.
Rogal do karmienia przydatny jest jak się dużo karmi piersią na siedząco.
Co.do laktatora ręcznego ja miałam medela i mnie osobiście On wystarczał. Nie miałam jakoś nie wiadomo ile tego pokarmu, że musiałam non stop odciagać. Mój syn książkowo się budził na jedzenie co 3h więc opróżniał zbiorniki raz dwa
Nie kupowała bym teraz laktatora bo to jest koszt . Ja jak potrzebowałam Go to moj mąż poorostu pojechal do apteki . A tak naprawdę skąd każda z nas wie, że a) będzie miała pokarm b) dzidziuś nie będzie np uczulony na mleko mamy.
W moim przypadku B było szybko potwierdzone i karmiłam tylko 3 miesiące. Syn od razu był na mleku specjalnym z apteki.
Także ten nie ma czasem co kupować nad wyrost rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 21:15
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Laktator ten ręczny mam tylko dlatego bo moja mama gdzieś wyhaczyla za dobrą cenę. Chyba ok 70-80 zl i taki prezent. Właśnie myślę że jak będę mieć aż tyle pokarmu i duże będę odciągnąć to odkupie sobie po porodzie może. Chciałabym bardzo karmić że względu na zdrowie malucha no i oszczędności.
Czasami źle mi się śpi a poduszka ucieka z między nóg więc już czasami bym chyba wolała takiego Rogala mieć. Może coś wyczaje w dobrej cenie na allegro. Ale jak myślicie jakie wypełnienie powinien mieć taki rogal? Tam są jakieś kulki silikonowe? Są jakieś specjalne?
W ogóle dzięki za odp. Z tą torba to pewnie w dwie trzeba będzie się pokonać bo faktycznie potem w stresie to szukać wszystko w jednej będzie nerwowo.
Bardzo się zdziwiłam w sumie ze aa gazety dla przyszłych mam i czasami fajne artykuły maja. Np ost temat o tym kiedy dziecko się obraca do porodu i jakie są to położenia czy np. 8 rad dla Taty co robić a czego nie na porodówce hehe mój mąż to czytal z zaciekawieniem🤗🤓Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Ja mam tą
https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/98-42-poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c.html#/7-wzor-szara_czekolada
i jestem bardzo zadowolona... na początku trochę mi przeszkadzała, ale się przyzwyczaiłam już kolejnej nocy i teraz bez niej mi ciężko spać... w sumie to śpimy czasem na niej razem z mężem na łyżeczkę...
PolecamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 22:12
Jeffcia lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Torbe 2 szt kupilam na alliexpres a poduche mam w lini C dobrze sie w niej siedzi ale nie przespalam z nia calej nocyPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Jak kupiłam na allegro poduszkę C z wypełnieniem silikonowym, ale nie wytrzymałam w niej 5 minut, bo twarda i ostatecznie odesłałam. Długo spałam więc bez niczego, ale jakiś tydzień-dwa temu brzuch zaczął mi na tyle ciążyć, że wróciłam grzecznie do kupionej sto lat temu poduszki w kształcie I z Lidla wypełnionej jakąś zwykłą watą i ona jest dla mnie najlepsza jednak. W sensie to wypełnienie, bo kształt mogłaby mieć C.
My dzisiaj kolejny raz oglądaliśmy wózki, takie nasze sobotnie hobby ostatnio, i już prawie jesteśmy zdecydowani na Muuvo Quick 2.0, ale wpadł nam jeszcze w oko model Muuvo Slick i się zastanawiamy, który będzie lepszy. Wizualnie najbardziej podoba mi się Oyster, ale jest za niski
-
Czyli mówicie, że ten laktator to kupić dopiero po porodzie najlepiej? Mam go na liście, ale w takim razie może jednak się wstrzymam.
Kurczę,no to nieźle pojechali w tym Sinsay,aż w tygodniu się zmotywuję i zahaczę o jakieś centrum handlowe:P
My w najbliższych miesiącach też będziemy szykować się do przeprowadzki, myśleliśmy, że zdążymy parę tygodni przed "umówionym" terminem:P,ale chyba jednak się nie wyrobimy z remontem- także ostatecznie zrobimy raczej tak,że w wynajmowanym mieszkaniu posiedzimy do początku czerwca, jak już choć trochę ogarniemy się z robalem, to dopiero się przeniesiemy.
Strasznie mi w ostatnich dniach brzucho wywaliło (tzn. w porównaniu do poprzednich tygodni, bo byłam dosyć płaska) i szczerze mówiąc, zakładanie skarpetek robi się powoli niezłym wyzwaniem. A to przecież trochę czasu jeszcze jest.Mimi1987 lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
A w waszych miastach sinsay ma dział dla dzieci? Bo u mnie to są tylko ciuchy dla młodych dorosłych. Chyba że są jakieś dwie marki sinsay.
Mnie też ostatnio nieźle wywaliło i już zaczynam marzyć o końcu ciąży, choć z takim utęsknieniem na ten brzuch czekałam, hahaha. Zrozum kobietę.W każdym razie wczoraj wlazłam do Mohito, zobaczyłam nową kolekcję ubrań i zamarzyłam, że się w to wcisnę.
Paula, dzięki za porównanie. -
szatanka wrote:Jak kupiłam na allegro poduszkę C z wypełnieniem silikonowym, ale nie wytrzymałam w niej 5 minut, bo twarda i ostatecznie odesłałam. Długo spałam więc bez niczego, ale jakiś tydzień-dwa temu brzuch zaczął mi na tyle ciążyć, że wróciłam grzecznie do kupionej sto lat temu poduszki w kształcie I z Lidla wypełnionej jakąś zwykłą watą i ona jest dla mnie najlepsza jednak. W sensie to wypełnienie, bo kształt mogłaby mieć C.
My dzisiaj kolejny raz oglądaliśmy wózki, takie nasze sobotnie hobby ostatnio, i już prawie jesteśmy zdecydowani na Muuvo Quick 2.0, ale wpadł nam jeszcze w oko model Muuvo Slick i się zastanawiamy, który będzie lepszy. Wizualnie najbardziej podoba mi się Oyster, ale jest za niski
My też wózkowalismy dzis, ale to dopiero pierwszy raz... i wychodzi ze mi wiekszość wózków nie pasuje. Tutis Aero jest jakis taki lichy i jakoś strasznie skacze całość na tych amortyzatorach... skrzypi też cos w ramie w modelu sklepowym i jakis dziwny materacyk jest. Z drugiej strony, wszystko inne jest super praktyczne i fajnie zrobione...
Tutis Viva Life... znacznie porządniejszy i gondola na idealnej wysokości, tylko on jest co najmniej w 50% z ekoskóry, a niektóre wzory w calości ... a nie jestem przekonana do koncepcji ekoskóry - zwłaszcza latem.
i troche drogie te Tutisy...
Jest babydesign i daje poczucie solidności stabilnosci i jest niby spoko, ale jednak cięższy i nie do końca mis sie podoba - według pani w sklepie bardzo malo awaryjny i dużo sie ich sprzedaje.
no pasował mi jeszcze Espiro Next, ale ten to juz w ogole ciężki... więc bez przesady...
A najfajniejszy jest dla mnie Noordi Luno - ale za drogi...
Najgorsze jednak w tym wszystkim, że poza Tutisami wszystko jest w ciamniej kolorystyce... wiec latem się bedzie grzac.
Musze namierzyc jeszcze jakieś inne sklepy... bo jakoś tak mi ostatecznie nic nie pasowało...
2020
2023 -
Cer wrote:Czyli mówicie, że ten laktator to kupić dopiero po porodzie najlepiej? Mam go na liście, ale w takim razie może jednak się wstrzymam.
Kurczę,no to nieźle pojechali w tym Sinsay,aż w tygodniu się zmotywuję i zahaczę o jakieś centrum handlowe:P
My w najbliższych miesiącach też będziemy szykować się do przeprowadzki, myśleliśmy, że zdążymy parę tygodni przed "umówionym" terminem:P,ale chyba jednak się nie wyrobimy z remontem- także ostatecznie zrobimy raczej tak,że w wynajmowanym mieszkaniu posiedzimy do początku czerwca, jak już choć trochę ogarniemy się z robalem, to dopiero się przeniesiemy.
Strasznie mi w ostatnich dniach brzucho wywaliło (tzn. w porównaniu do poprzednich tygodni, bo byłam dosyć płaska) i szczerze mówiąc, zakładanie skarpetek robi się powoli niezłym wyzwaniem. A to przecież trochę czasu jeszcze jest.
No Ja z laktatorem się wstrzymuje ponieważ wiem jak miałam przy pierwszym porodzie.
Zwłaszcza, że to nie czasy w których my się rodzilyśmy gdzie praktycznie nic nie było w sklepiew każdej chwili można wyskoczyć i kupić.
A powiem Ci skarpetki to Pikuś
Poczekaj jak przyjdzie czas jak będzie problem jak sie wydepilować kiedy brzuch wystaje 🙊🙈🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 23:00
20.10.2012 👰🤵💍
Cer wrote:Strasznie mi w ostatnich dniach brzucho wywaliło (tzn. w porównaniu do poprzednich tygodni, bo byłam dosyć płaska) i szczerze mówiąc, zakładanie skarpetek robi się powoli niezłym wyzwaniem. A to przecież trochę czasu jeszcze jest.
Mnie tez jakos ostatnio dopiero wywyaliło... ale nadal jak się porównuje z innymi (np dziś w sklepie) to mniejszy mam brzuch2020
2023 -
szatanka wrote:A w waszych miastach sinsay ma dział dla dzieci? Bo u mnie to są tylko ciuchy dla młodych dorosłych. Chyba że są jakieś dwie marki sinsay.
Mnie też ostatnio nieźle wywaliło i już zaczynam marzyć o końcu ciąży, choć z takim utęsknieniem na ten brzuch czekałam, hahaha. Zrozum kobietę.W każdym razie wczoraj wlazłam do Mohito, zobaczyłam nową kolekcję ubrań i zamarzyłam, że się w to wcisnę.
Paula, dzięki za porównanie.
My mieliśmy kupić mutsy A teraz jednak zdecydowaliśmy się na muuvo quick 2.0. Jakoś lepiej mi przypadł do gustu.szatanka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Ajka wrote:My też wózkowalismy dzis, ale to dopiero pierwszy raz... i wychodzi ze mi wiekszość wózków nie pasuje. Tutis Aero jest jakis taki lichy i jakoś strasznie skacze całość na tych amortyzatorach... skrzypi też cos w ramie w modelu sklepowym i jakis dziwny materacyk jest. Z drugiej strony, wszystko inne jest super praktyczne i fajnie zrobione...
Tutis Viva Life... znacznie porządniejszy i gondola na idealnej wysokości, tylko on jest co najmniej w 50% z ekoskóry, a niektóre wzory w calości ... a nie jestem przekonana do koncepcji ekoskóry - zwłaszcza latem.
i troche drogie te Tutisy...
Jest babydesign i daje poczucie solidności stabilnosci i jest niby spoko, ale jednak cięższy i nie do końca mis sie podoba - według pani w sklepie bardzo malo awaryjny i dużo sie ich sprzedaje.
no pasował mi jeszcze Espiro Next, ale ten to juz w ogole ciężki... więc bez przesady...
A najfajniejszy jest dla mnie Noordi Luno - ale za drogi...
Najgorsze jednak w tym wszystkim, że poza Tutisami wszystko jest w ciamniej kolorystyce... wiec latem się bedzie grzac.
Musze namierzyc jeszcze jakieś inne sklepy... bo jakoś tak mi ostatecznie nic nie pasowało...
Tak, ja o tutisach myślę to samo. Też dzisiaj próbowałam ten aereo, ale dla mnie to jakieś rozklekotane było.
Muuvo Quick ma jedną bardzo jasną tapicerkę, szarą, ale jasną.
Espiro next to był nasz pierwszy wybór, ale dzisiaj jeszcze raz nim pojeździłam i jednak podbijanie tym wózkiem na krawężnikach z dzieckiem na pokładzie wydało mi się za dużym wysiłkiem. A baby design to ponoć to samo co espiro, tylko półka niżej.
Ja się już od jakiegoś czasu rzadziej depiluję z powodu brzucha, ale jeszcze daję radę. Mam jednak plan, że już niedługo mąż zostanie moim nadwornym strzyżycielemNo chyba, że dam radę "na lusterko".
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:My mieliśmy kupić mutsy A teraz jednak zdecydowaliśmy się na muuvo quick 2.0. Jakoś lepiej mi przypadł do gustu.
Czyli kolejny element wyprawki będziemy miały taki samMimi1987 lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:A w waszych miastach sinsay ma dział dla dzieci? Bo u mnie to są tylko ciuchy dla młodych dorosłych. Chyba że są jakieś dwie marki sinsay.
Paula, dzięki za porównanie.
Mohito bardzo lubię... dlatego tam nie wchodze zeby sobie orzykrosci nie zrobic;) -
Endi1990 wrote:do Opola i Wroclawia mam po 40 km i w każdym z tych miast są Sinsay z dzialami dziecięcymi i niemowlęcymi.
Mohito bardzo lubię... dlatego tam nie wchodze zeby sobie orzykrosci nie zrobic;)
Kurde, to my znowu poszkodowani
A ja do Mohito weszłam, naiwnie!, myśląc, że sobie jakąś sukienkę na teraz kupię -
szatanka wrote:Czyli kolejny element wyprawki będziemy miały taki sam
Ha ha no zobaczymy mam nadzieję że do.kwietnia mi się nie odwidzi;)20.10.2012 👰🤵💍
A wiecie że mi powiedzieli że na wózek można nawet 6 tygodni czekać, jeśli chce się kolor, którego nie mają na stanie nigdzie... wychodzi że może być już mało czasu...
A ja mam jakiś opór i lęk przed kupieniem czego kolwiek... Gdy by z małą było ok. to pewnie inaczej bym do tego podchodziła...a tak.
Do szkoły rodzenia w ogóle nie chce chodzić. Patrzyć na innych szczęśliwych rodziców, jokoś przykre mi się to wydaje. Któraś z Was już chodzi? To bardziej taka teoria, czy ćwiczenia fizyczne... Moja mama była w ciąży ze mną i miała wyłącznie ćwiczenia 2 razy w tygodniu i teraz za wszelką cenę chce mnie namówić, bo jej to pomogło przy porodzie, no ale mama nie wie nic, nie chciałam jej martwić...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:A wiecie że mi powiedzieli że na wózek można nawet 6 tygodni czekać, jeśli chce się kolor, którego nie mają na stanie nigdzie... wychodzi że może być już mało czasu...
A ja mam jakiś opór i lęk przed kupieniem czego kolwiek... Gdy by z małą było ok. to pewnie inaczej bym do tego podchodziła...a tak.
Do szkoły rodzenia w ogóle nie chce chodzić. Patrzyć na innych szczęśliwych rodziców, jokoś przykre mi się to wydaje. Któraś z Was już chodzi? To bardziej taka teoria, czy ćwiczenia fizyczne... Moja mama była w ciąży ze mną i miała wyłącznie ćwiczenia 2 razy w tygodniu i teraz za wszelką cenę chce mnie namówić, bo jej to pomogło przy porodzie, no ale mama nie wie nic, nie chciałam jej martwić...
Ja chodzę i powiem Ci ze jestem trochę w szoku jak bardzo warto! Trafiłam na mega szkole albo zajęcia do tej pory ale dowiaduje się o rzeczach o których wcześniej nie przeczytałam ani w internecie, ani w książce ani na forum. Niby czasami oczywiste ale nie wpadłabym wiec ja chodzę z wielka ochota3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp