MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Niki mozesz napisac cos wiecej jak tam sytuacja na Polnej?
Mialas swoja polożna?
Ja jestem umowiona ze swoja.Wczoraj mi powiedziala ,ze jeszcze nigdy nie mieli u siebie tak malo porodów
Rodziłas w maseczce?
Powiem Wam że dzięki położnej poród przebiegł bez stresu, w miłej atmosferze i mega się mną opiekowała. Wiem że robiła wszystko co mogła, odpowiednio dawała znieczulenia, masowała, mówiła co i kiedy mam robić i dopingowała. Pani doktor która była na końcu, nie pamiętam nazwiska też super pomogła i motywowała. Nie usłyszałam ani jednego złego słowa. Pięknie mnie nacieła, nic nie czułam i mnie zszyła. Szwów prawie wcale nie czuje, przy sikniu wcale nie szczypie.
Wiem że mało kasy to nie jest ale dla mnie komfort psychicznym był mega ważny i nie żałuję. Najwyższej nie kupię sobie ciuchów 😃Beti82, lilly. lubią tę wiadomość
-
Niki2803 wrote:Tak miałam swoją położną, Blanke. Czy mało porodów to nie wiem bo trochę rodziło. Maseczkę miałam swoją założoną do picu na szyi🤣ale wiem że inne musiały rodzić normalnie z założoną.
Powiem Wam że dzięki położnej poród przebiegł bez stresu, w miłej atmosferze i mega się mną opiekowała. Wiem że robiła wszystko co mogła, odpowiednio dawała znieczulenia, masowała, mówiła co i kiedy mam robić i dopingowała. Pani doktor która była na końcu, nie pamiętam nazwiska też super pomogła i motywowała. Nie usłyszałam ani jednego złego słowa. Pięknie mnie nacieła, nic nie czułam i mnie zszyła. Szwów prawie wcale nie czuje, przy sikniu wcale nie szczypie.
Wiem że mało kasy to nie jest ale dla mnie komfort psychicznym był mega ważny i nie żałuję. Najwyższej nie kupię sobie ciuchów 😃
A powiedz mi jeszcze bralas zzo ?czy ten nalpain? -
Beti82 wrote:A chcesz znieczulenie?Ciekawe czy posiadanie takiej poloznej pomaga w tym 😜Tez 1500 placisz?
Ja właśnie nic nie chcenajlepiej natura 😊😍
A macie jakaś umowę? Kiedy będziesz jej płacić?
Muszę spytać moja jak technicznie to wyglada3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Niki2803 wrote:Tak miałam swoją położną, Blanke. Czy mało porodów to nie wiem bo trochę rodziło. Maseczkę miałam swoją założoną do picu na szyi🤣ale wiem że inne musiały rodzić normalnie z założoną.
Wiem że mało kasy to nie jest ale dla mnie komfort psychicznym był mega ważny i nie żałuję. Najwyższej nie kupię sobie ciuchów 😃
Super ❤️ Właśnie z takiego założenia wyszłam, tym bardziej ze nie ma M.
A o Blance słyszałam super opiniemam nadzieje ze ta moja tez będzie fajna i skuteczna
Beti82, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja właśnie nic nie chce
najlepiej natura 😊😍
A macie jakaś umowę? Kiedy będziesz jej płacić?
Muszę spytać moja jak technicznie to wygladalilly., Niki2803, Hortensja lubią tę wiadomość
-
Dla komfortu psychicznego też wykupiłam prywatną położną. Może gdyby mąż mógłby być przy mnie,albo to nie byłby pierwszy poród, to bym się nie zdecydowała - ale w obecnej sytuacji,to niestety nie wyobrażam sobie inaczej,jednak świadomość tego,że ktoś będzie cały czas przy mnie, obniża znacznie stres. Trudno, kosztuje to dużo,ale moim zdaniem warto.
lilly., Beti82, Niki2803, Hortensja, Lililove lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Jakbym miała kasę na takie sprawy, to też bym pewnie wykupiła położna na poród, aczkolwiek przy pierwszym porodzie była że mną calutki czas bez dodatkowej kasy,ale to pewnie też inaczej bo Mąż do mnie dojechał na dwie godziny przed porodem..
-
nick nieaktualnyU mnie w szpitalu nie ma możliwości wykupienia położnej.
Więc się nad tym nie musiałam zastanawiać.
Wiem, że jeden szpital oferuję coś takiego. A teraz tam też rodzą Kobiety z koroną👑.. więc z daleka od tego miejsca. 😅
Fajnie by było gdyby państwowe szpitale nie prowadziły prywaty i wszystkie kobiety mogły liczyć na dobrą opiekę położniczą.
Ale jak ktoś chcę czuć się lepiej. I ma nadmiar pieniędzy to czemu nie.
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:U mnie w szpitalu nie ma możliwości wykupienia położnej.
Więc się nad tym nie musiałam zastanawiać.
Wiem, że jeden szpital oferuję coś takiego. A teraz tam też rodzą Kobiety z koroną👑.. więc z daleka od tego miejsca. 😅
Fajnie by było gdyby państwowe szpitale nie prowadziły prywaty i wszystkie kobiety mogły liczyć na dobrą opiekę położniczą.
Ale jak ktoś chcę czuć się lepiej. I ma nadmiar pieniędzy to czemu nie.
Nie mam nadmiaru ale w szpitalu w którym rodzę czasami jest tak dużo porodów ze położna się nie roztroia ta przyjedzie specjalnie. To nie jest tych pan wina, a ja z kolei wole zrezygnować z większej ilości ciuszków czy innych gadżetów.
Beti82, Hortensja, Finezja19 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnylilly. wrote:Nie mam nadmiaru ale w szpitalu w którym rodzę czasami jest tak dużo porodów ze położna się nie roztroi
a ta przyjedzie specjalnie. To nie jest tych pan wina, a ja z kolei wole zrezygnować z większej ilości ciuszków czy innych gadżetów.
Ja akurat o tym nie miakam okazji myśleć.
Uważam, że te 2 tys do ceny wyprawki to kropla w morzu. Hehe, wtedy mi się wydawało, że to taki jednorazowy wydatek. Byłam w błędzie. Koszty raczej tylko rosną, 2 latka znacznie więcej potrzebuję. 🤦🏻♀️
Ale może gdybym miała taką możliwość to bym to rozważyła w obecnej sytuacji. Sama nie wiem.🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 23:45
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieje,ze tych co nie maja wykupionej poloznej nie beda poszkodowane i tez beda mialy godna opieke na to licze...
Mimi1987, lilly. lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Beti82 wrote:Lilly Renate Grzybowska
A Ty zaklepałas jakas?
2020..❤️czekamy na Leosia❤️
-
Mam potężne skurcze co 10 minut od prawie 2 h. Ciekawe czy coś z tego będzie, pewnie mnie przeczyści i pójdę spać 😂
Ale są bardzo mocne, takie 8/10.. Ehhh znowu pewnie nic z tegoPattisonBM, Karolllla, Andzia86, Beti82, PLPaulina, Jeheria, Niki2803, Bona, Catlady, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam że mi wystarczyła szpitalna położna. Była że mną niemal cały czas, zajmowała się mną mega dobrze. Do samego stolu operacyjnego była przy mnie.
W dziecku jestem zakochana. Co prawda nie daje mi się położyć, bo zaraz piszczy, a wstawanie i kładzenie się trochę boli... Bardziej teraz woli pospać, niż cyca possać... Ale pierwsza kupa zaliczona 🖤
Cukier miał badany i wszystko jest ok, więc fajnie. Pewno w piątek wyjdziemy..PLPaulina, Kira91, Mimi1987, PattisonBM, Karolllla, Jeheria, Niki2803, lilly., Cer, MIMI lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:Powiem Wam że mi wystarczyła szpitalna położna. Była że mną niemal cały czas, zajmowała się mną mega dobrze. Do samego stolu operacyjnego była przy mnie.
W dziecku jestem zakochana. Co prawda nie daje mi się położyć, bo zaraz piszczy, a wstawanie i kładzenie się trochę boli... Bardziej teraz woli pospać, niż cyca possać... Ale pierwsza kupa zaliczona 🖤
Cukier miał badany i wszystko jest ok, więc fajnie. Pewno w piątek wyjdziemy..
Super ze wszystko poszlo fajnie...
A propos karmienia i lezenia przy cycu ostatnio dostalam od przyjaciolki "sciage" dot ilosci potrzebnego pokarmu...zeby mi nie wmowili,ze nie mam pokarmu czy ze trzeba dokarmiac...
I ze tyle ma byc w danej dobie...24h...
A i Kochaneile pampersow zeszlo Wam w szpitalu i ile dob bylyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 04:16
Niki2803, lilly., Frufru lubią tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie też położna ze szpitala była super, myślałam o prywatnej ale cieszę się, że nie wzięłam nie wiem co by tam miała robić dodatkowo, no ale mogłam trafić gorzej, to jest loteria. Pattison mi zeszło kilka szt. dosłownie no max 10 na 2,5 doby
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:42
PattisonBM, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Czyli jest szansa,ze jedna paczka mi wtstarczy
dzieki Dziewczynki
PS. Kiedy mozna spodziewac sie tych pampersow z rossmann? Jestem w skonczonym 37tc i po mailu sluch zaginal czy to jeszcze nie ten czas?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:43