MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny po cc, kiedy u was zaczęło płynąć mleko w znaczącej ilości?
Mi młody w nocy zmasakrował sutki, dawałam mu pierś i płakałam... Na wieczór z bólem serca dałam mm,zeby nie był głodny... Obyśmy jutro wyszli! -
Korna wrote:Hej dziewczyny znacie moze jakies cwiczenia na obrocenie sie dziecka z pozycji glowkowej tylniej na przednia? Zostalo mi malo czasu bo jak zejdzie nizej glowka to juz nie bedzie odwrotu. Ajestem przerazona bo u nas nie sa za robieniem cesarek. Moge sie meczyc i 40 godzi oby dziecku nic sie nie stalo😢
Nie rozumiem, ale jest glowkowo w dole? Jeżeli chodzi o sama rotacje wokół osi to może nawet się obrócić przy wstawianiu do kanalu, czytałam o tym na spinning babies3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja po wizycie
Wszystko w normie, dziś mnie zaskoczyli w gabinecie bo zrobili KTGlekarz mówi ze w porządku ale nic o skurczach nie mówił, szyjka miękka ale rozwarcia brak.
A mały ma tak długa nogę ze wagę wyliczyło na 3,5kg 🙈🙈🙈
Jeżeli chodzi o pozycje to pytałam lekarza czy już w kanale czy prawidłowa i powiedział ze glowkowa ale jeszcze nie w kanale bo musza być skurcze. Nic nie mówił czy tylnia czy przednia, wiem tylko ze plecy są po prawej stronie.
A jak u Was wiecie jaka pozycja dziecka dokładnie? I czy waga się sprawdziła przy długich nóżkach czy dzieciaczki były mniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 23:21
Carla, PattisonBM, Endi1990 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mysza to nie dobrze ze tyle czekaja od odejscia wod...
Pewnie tez beda dawac antybiotyk na gbsa...
Niech Ci robia te CC...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Ja po wizycie
Wszystko w normie, dziś mnie zaskoczyli w gabinecie bo zrobili KTGlekarz mówi ze w porządku ale nic o skurczach nie mówił, szyjka miękka ale rozwarcia brak.
A mały ma tak długa nogę ze wagę wyliczyło na 3,5kg 🙈🙈🙈
Jeżeli chodzi o pozycje to pytałam lekarza czy już w kanale czy prawidłowa i powiedział ze glowkowa ale jeszcze nie w kanale bo musza być skurcze. Nic nie mówił czy tylnia czy przednia, wiem tylko ze plecy są po prawej stronie.
A jak u Was wiecie jaka pozycja dziecka dokładnie? I czy waga się sprawdziła przy długich nóżkach czy dzieciaczki były mniejsze?
Jeśli chodzi o położenie to tylko mówił że idealnie do porodu, ale nie dopytałam o szczegóły.lilly. lubi tę wiadomość
-
Mysza, i pomyśleć, że musiałaś leżeć, żeby za wcześnie nie urodzić... oby ruszyło!
To mnie teraz zmartwilyscie z tym ułożeniem, myślałam, że wystarczy, że jest glowkowo i będzie dobrze, a tu jeszcze przód-tyl jest ważny? Moja (chyba) ułożona jest plecami w stronę mojego brzucha, buzią do wnętrzności, więc to jest dobrze, czy źle? Żaden z lekarzy nic mi na ten temat nie mówił. -
Frufru wrote:Dziewczyny po cc, kiedy u was zaczęło płynąć mleko w znaczącej ilości?
Mi młody w nocy zmasakrował sutki, dawałam mu pierś i płakałam... Na wieczór z bólem serca dałam mm,zeby nie był głodny... Obyśmy jutro wyszli!
ja po naturalnym ale już w szpitalu na drugi dzień miałam zmasakrowane sutki... Po okolo 5 dniach miałam.normalne regularne strupy na nich- koszmar, ale pocwiczyliśmy przykładanie i przeszło- pózniej okazało się że problemem mogło byc za krotkie wędzidełko ale.nikt nam.o tym nie powiedział wiec jakos tak ciagnelismy...
uratował mnie wtedy Maltan i okłady, a karmiłam.rycząc. -
Mysza mam nadzieję że już po wszystkim i zaraz nam napiszesz coś więcej 😘
Szatanka jak jest obrócona buzią do środka to dobrze 😃
Mój Mały wczoraj robił takie wygibasy że mnie M nastraszył żebym szykowała podkłady na łóżko bo czuję że Antek nie wysiedzi do 19 tylko będzie dużo szybciej. -
Szatanka tez sadzilam,ze ulozenie dziecka do porodu glowka w dol zamyka temat...a jednak nie... https://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ulozenie-dziecka-polozenie-glowkowe-miednicowe-poprzeczne-aa-Cr1o-jHd7-JBDS.html
Skomplikowane...
Mysza jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 06:52
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Endi1990 wrote:ja po naturalnym ale już w szpitalu na drugi dzień miałam zmasakrowane sutki... Po okolo 5 dniach miałam.normalne regularne strupy na nich- koszmar, ale pocwiczyliśmy przykładanie i przeszło- pózniej okazało się że problemem mogło byc za krotkie wędzidełko ale.nikt nam.o tym nie powiedział wiec jakos tak ciagnelismy...
uratował mnie wtedy Maltan i okłady, a karmiłam.rycząc. -
Fru a przystawianie dziecka jest...hmm skomplikowane? Obawiam sie,ze polozna laktacyjna nie bedzie nas do upadlego uczyc...
Wiem,ze od zlego przystawiania moze byc problem z bolem brodawek...choc kolezanka od poczatku karmila tylko w tych nakladkach...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Nie rozumiem, ale jest glowkowo w dole? Jeżeli chodzi o sama rotacje wokół osi to może nawet się obrócić przy wstawianiu do kanalu, czytałam o tym na spinning babies
uniemozliwienie zejscia do kanalu rodnego, glowka moze odginac sie do tylu w kierunku plecow przez co dziecko moze rodzic sie twarza. Normalna pozycja to jak dziecko ma przycisnieta brudke do klarki piersiowej, jest mu wtedy latwiej przecisnac sie przez kanal rodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 07:47
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Mysza, i pomyśleć, że musiałaś leżeć, żeby za wcześnie nie urodzić... oby ruszyło!
To mnie teraz zmartwilyscie z tym ułożeniem, myślałam, że wystarczy, że jest glowkowo i będzie dobrze, a tu jeszcze przód-tyl jest ważny? Moja (chyba) ułożona jest plecami w stronę mojego brzucha, buzią do wnętrzności, więc to jest dobrze, czy źle? Żaden z lekarzy nic mi na ten temat nie mówił.
Sie martwic. 😊 -
Moze inaczej bym podchodzila do sprawy jakby waga dziecka nie byla taka duza, generalnie rodze duze dzieci i takiego "malucha ponad 4 kg" ciezko bedzie przepchnac. Najbardziej boje sie o dziecko, ja zniose wszystko 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 07:45
-
Fru ja też bez cc ale cycki przez cały pierwszy tydzień były takie hmm normalne (bez nawałów, wycieków i nie wiadomo czego) dopiero teraz są ciężkie i większe. Po tygodniu tez zaczęły mnie bolec dopiero brodawki i to tak mocno. dbam o okłady, smaruje cały czas i jadę na nakładkach. Nie chce doprowadzic do żadnych ran bo skoro teraz boli to z raną sobie nie wyobrażam.
W szpitalu babka nacisnęła mi mocno brodawkę pokazała, że siara jest i jak przystawić młodego i on zassał prawidłowo od razu. Więc ze mną laktacyjna siedziała 5 min. Karmie na siedząco, na leżąco, spod pachy młody ogarnia ale to kwestia dziecka, że się udało tak szybko.PattisonBM, Cer lubią tę wiadomość