MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwi trzymaj się dzielnie kochana
Współczuję Wam dziewczyny tych bóli. Mnie do tej pory dwa razy tylko mocny ból głowy złapał, a tak to odpukać nic mnie nie dręczy. Nawet mdłości już mi praktycznie całkiem przeszły.
Dzisiaj wpadnę chyba w zakupowe szaleństwo. Zamówiłam już kocyk bambusowy na LePampuch. Nie dość, że znalazłam wzór przeceniony o 40% to jeszcze dodatkowa zniżka z okazji Black Friday weszła. Także zapłaciłam połowę mniej
Teraz założyłam konto na Smyku i oglądam ciuszki. Powiem Wam, że jestem tym trochę przerażona. Nie wiem ile tych ciuszków w poszczególnych rozmiarach zamawiać... AJrin patrzyłam oczywiście na Twoją listę wyprawkową, wielkie dzięki przy okazjiAle i tak zastanawiam się po ile rzeczy brać z 56 a ile z 62. No i czy na wszelki nie brać czegoś w 52...
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Agnieszka u mnie kosmówka ostatnio też nisko, właściwie całkiem zachodziła na ujście. Aż się boję co będzie za tydzień na wizycie. Mam nadzieję, że łożysko wytworzy się trochę wyżej 🙏 Jak masz nisko, ale całkiem nie zasłania to jest duża szansa, że się podniesie 😊 musisz leżeć plackiem czy prowadzić po prostu oszczędny tryb życia?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karenira ja miałam i kopertowe i zakładane przez głowę 😉 moim zdaniem przez głowę też są spoko. Kopertowe wiadomo wygodniejsze,ale przez głowę nie mialam problemu by zakładać, tylko fajnie jak mają guziczki przy szyi to łatwiej przełożyć przez główkę. A co do rozmiaru 52 to ja bym na razie nie brała takich 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja zaczynałam od 56 cm. Moja córka urodziła się z wagą 2,8 kg ale miała 53 cm i w tych 56 chodziła z 1-1,5 miesiąca. Potem w kolejnych rozmiarach już trochę dłużej. Ja ubranek na 56 miałam za mało i pamiętam też że do szpitala spalowałam chyba 5 kompletów na 56, a potem mi mąż brał do domu, prał i przywoził z znowu.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Taki mały rozmiar to myślę, że można dokupić na końcówce ciąży jeśli na USG będzie wychodziło, że dziecko jest małe.
Mój miał 3,2kg i 55cm, rozmiar 56 leżał dobrze, ale szybko wyrósł z niego.
Body 56 i 62 miałam głównie kopertowe. 68 to już wkładane przez głowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 12:06
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Liwi mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Ja na szczęście bólów brzucha nie mam, zostało mi odbijanie po jedzeniu i czasami jeszcze mnie mdli ale to zależy od dnia i tego co zjem.
Mi lekarz nic nie mówił o acardzie, w poprzedniej ciąży też nie brałam więc byłam nawet zdziwiona, dlaczego niektóre kobiety to biorą.
Co do ciuszkow, ja miałam 56 i 62 z czego niektóre 56 syn miał założone raz. Ale on duży był bo miał 3750g i 57cm. W 56 i tak w szpitalu się topił. Z mniejszymi ciuszkami bym zaczekala w razie gdyby lekarz mówił, że będzie jakaś kruszynka mala.
Ja się już nastawilam na to ze 11 grudnia poznam płeć a tu widzę, że wcale tak nie musi być...A liczyłam, że na święta się już dowiem. Zobaczymy. -
Ależ mnie tu dawno nie było! Zaczynam nadrabiać zaległości
Też mam problem z ogarnięciem ilości bobasowych ubranek, kompletnie zielona jestemStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
U mnie z takich małych ubranek najbardziej sprawdziły się pajacyki rozpinane na całej długości i ewentualnie na to spodenki ze stopkami (w zależności od pogody). Z ubranek na 56 teraz na pewno kupię większość pajacy. W pierwszej ciąży ubranek, które mieliśmy wkładane przez głowę w rozm 56-62 praktycznie nie zakładałam. Potem już miałam takie rozpinane przy szyjce tylko, ale to i dziecko jest już wtedy bardziej poradne
Kompletnie nie sprawdzały się dla mnie kaftaniki i na to śpiochy i tego w ogóle nie będę teraz kupować. W pierwszej ciąży kupiłam bo na stronie szpitala, w którym rodziłam było wymienione jako niezbędne ubranka dla dziecka do szpitala. Teraz ważne jest dla mnie żeby to mi było wygodnie. Wkońcu to ja dziecko ubieram i rozbieram i mu zmieniam pieluchę a nie personel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 13:55
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Zrobiłam pierwsze zamówienie na Smyku, ale ekscytacja. Zamówiłam kopertowe body, śpiochy i półśpiochy. Teraz nie będę mogła się doczekać kiedy przyjdą
megimeg, AJrin, Emimo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja nie lubię u kurdupli z latajacà główka zakładać zwykłych body, dokupie tylko kopertowe tak samo pajace na zamek ale jeszcze noc nie kupuje, muszę pojechać do teściów przewertować co mam i po nowym roku na wyprz będę działała
U mnie tez kosmówka nisko przy ujściu ale nie zakrywa całkowicie szyjki, jestem ciekawa czy już troszkę się podnioslo -
Mnie w 2 ciąży bolał czesto brzuch miałam twardy jak kamień lekarz w obawie przed skórczami zalecał nospe starałam się brać tylke w ostateczności jakoś dawałam rade. Dziś w nocy taki ból mnie wybudził przy przekrecaniu, że ruszyć się nie mogłam.
CO do ilość no włąśnie jak będzie zakaz odwiedzin to pewnie będe wiecje pakować.
Co do rozmiaru ja dopiero bliżej porodu jak orientacyjnie było wiadomo wielkość dziecka pakowałam no i 56 było dla moich chłopaków ok obaj 3700 a zapowiadali się na 4 kilo.
Ja najbardziej lubie spioszki te pajacyki do tego miałam body kopertowe i rożek plus kocyk i to najlepiej mi się sprawdzało, chłopaki nie mieli problemu z utrzymaniem temperatury.
-
Mnie brzuch nie boli ale od wczoraj czuję lekki ból w lewej pachwinie nawet tak bardziej od wewnętrznej strony uda... nie wiem co to 🤔 jak przeszedł ból pleców to teraz to.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z kłopotami - musi być dobrze! 😊😉
Co do zakupów to kurczę ja tak nie lubię... 😣 ani łażenia po sklepach, jak mam coś wybrać online to mam tysiąc rzeczy w koszyku i na nic nie mogę się zdecydować. Liczę, że jednak może się trochę nakręcę na te bobasowe rzeczy ale raczej po nowym roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 15:47
mother84 lubi tę wiadomość
-
Liwi niezmiennie trzymam kciuki✊
Jak synek się urodził to za mało wzięłam ciuszków do szpitala bo co chwilę albo mi obsikiwal albo ulewal. Mąż tylko dowozil 🙈 miałam na 56 bo wiedziałam, że synek będzie raczej mniejszy. Pampersy tylko musieliśmy zakupić w rozmiarze 0 bo w 1 się topil 🙈
A ja dziś poczułam pierwsze ruchu takie delikatne. Omg cudownie ❤️Kala139, mother84, Emimo lubią tę wiadomość
-
U nas w szpitalu nie trzeba było brać rzeczy dla dziecka, tylko trzeba było mieć na wyjście. Ja muszę przejrzeć w nowym roku co ogólnie mam z ubranek, mój syn jest z listopada to może tak być, że zimowe czy totalnie letnie się nie będą zgadzać rozmiarowo.
Już się nie mogę doczekać pierwszych zakupów, ale to właśnie chcę w styczniu po połówkowych ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 15:59
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dzisiaj odebrałam wyniki i hemoglobina fajnie mi skoczyła bo z 10 dzisiaj mam 11.6 niestety przy niektórych wskaźnikach mam za wysokie a przy niektórych za niskie...do tego crp 1.7 także coś w tym moim organizmie się dzieje za wysokie mam WBC, RDW-SD, RDW-cv, IG i IG%...nie mam pojęcia co to wszytko oznacza robiłam jeszcze mocz na posiew ale muszę powtórzyć bo nic się nie wyhodowalo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 16:07
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Karenira wrote:Liwi trzymaj się dzielnie kochana
Współczuję Wam dziewczyny tych bóli. Mnie do tej pory dwa razy tylko mocny ból głowy złapał, a tak to odpukać nic mnie nie dręczy. Nawet mdłości już mi praktycznie całkiem przeszły.
Dzisiaj wpadnę chyba w zakupowe szaleństwo. Zamówiłam już kocyk bambusowy na LePampuch. Nie dość, że znalazłam wzór przeceniony o 40% to jeszcze dodatkowa zniżka z okazji Black Friday weszła. Także zapłaciłam połowę mniej
Teraz założyłam konto na Smyku i oglądam ciuszki. Powiem Wam, że jestem tym trochę przerażona. Nie wiem ile tych ciuszków w poszczególnych rozmiarach zamawiać... AJrin patrzyłam oczywiście na Twoją listę wyprawkową, wielkie dzięki przy okazjiAle i tak zastanawiam się po ile rzeczy brać z 56 a ile z 62. No i czy na wszelki nie brać czegoś w 52...
Moja córka to w 56 po urodzeniu się nie mieściła 🙉 jak ubrali ją po porodzie w szpitalne ciuszki to zostawili nie zapięte napy, bo się nie dało 😉Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️