MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaśka28 wrote:Dzisiaj odebrałam wyniki i hemoglobina fajnie mi skoczyła bo z 10 dzisiaj mam 11.6 niestety przy niektórych wskaźnikach mam za wysokie a przy niektórych za niskie...do tego crp 1.7 także coś w tym moim organizmie się dzieje za wysokie mam WBC, RDW-SD, RDW-cv, IG i IG%...nie mam pojęcia co to wszytko oznacza robiłam jeszcze mocz na posiew ale muszę powtórzyć bo nic się nie wyhodowalo...
A CRP nie ma normy od 1-5? Ja miałam teraz aż 12 i lekarz powiedział że tak może być w ciąży.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Jeju.. zaczęłśscie pisać o tych pajacach, body etc. Pamiętam, że przy pierwszej ciąży nie miałam zielonego pojęcia jak co wygląda i miałam wydrukowane zdjęcia z nazwami 😂.
Ale teraz też już tego nie pamiętam.. 🤭
Co do smyka to chyba mają lekko zaniżoną rozmiarówkę.
Mąż miał dzisiaj test na korone. Ciekawe co wyjdzie 🤷♀️
Jak tam Wasze tsh? Robiłam w środę. Wyszło 2.15.. niby w normie. Ale 2 miesiące temu miałam wyższe i usg tarczycy. Wszystko ok było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 16:37
Emimi lubi tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:Dzisiaj odebrałam wyniki i hemoglobina fajnie mi skoczyła bo z 10 dzisiaj mam 11.6 niestety przy niektórych wskaźnikach mam za wysokie a przy niektórych za niskie...do tego crp 1.7 także coś w tym moim organizmie się dzieje za wysokie mam WBC, RDW-SD, RDW-cv, IG i IG%...nie mam pojęcia co to wszytko oznacza robiłam jeszcze mocz na posiew ale muszę powtórzyć bo nic się nie wyhodowalo...
CRP jest ok, WBC i IG fizjologicznie wzrastają w ciąży. Nie masz złych wyników 🙂♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
mała_ruda wrote:Jeju.. zaczęłśscie pisać o tych pajacach, body etc. Pamiętam, że przy pierwszej ciąży nie miałam zielonego pojęcia jak co wygląda i miałam wydrukowane zdjęcia z nazwami 😂.
Ale teraz też już tego nie pamiętam.. 🤭
Co do smyka to chyba mają lekko zaniżoną rozmiarówkę.
Mąż miał dzisiaj test na korone. Ciekawe co wyjdzie 🤷♀️
Jak tam Wasze tsh? Robiłam w środę. Wyszło 2.15.. niby w normie. Ale 2 miesiące temu miałam wyższe i usg tarczycy. Wszystko ok było. -
Ja mam napisane że normą crp to do 0,5...
A moje TSH teraz jest 2.64 a na początku ciąży miałam prawie 8 także jest ok.
Ja jestem zielona jeśli chodzi o ubranka itd narazie jak wchodzę no do Pepco to mijam te regały bo bym chyba nakupowala a nie wiem kto u mnie w brzuszku siedzi:) no i się zwrudzam za każdym razem jak aptre na ciuszkia chcę dopiero po nowym roku się tym zająć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 17:01
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Dla mnie najlepsze ciuszki na start ma Pinokio. Wszystko ma zatrzaski tam gdzie potrzeba, a poza tym ciuszki są doskonałej jakości. Jak tylko poznam płeć to tam kupie na pewno rozmiary 56-62 z pajacy i jakieś body i półspioszki 🙂🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Oooo kaftaników też wcale nie używałam, nie lubiłam ich. A z tymi nazwami to też tak miałam, że nie wiedziałam co jest co😂 a najbardziej podobała mi się nazwa rampersy 😂 zresztą bardzo lubiłam je ubierać synkowi latem 😁
Squirrel ładne te ciuszki z Pinokio ☺️ nie znałam tej firmy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 17:28
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Oooo kaftaników też wcale nie używałam, nie lubiłam ich. A z tymi nazwami to też tak miałam, że nie wiedziałam co jest co😂 a najbardziej podobała mi się nazwa rampersy 😂 zresztą bardzo lubiłam je ubierać synkowi latem 😁
Squirrel ładne te ciuszki z Pinokio ☺️ nie znałam tej firmy 😉
Są ekstra. Ja je potem wszystkie sprzedałam jak nowe. W ogóle się nie zniszczyły mimo że prałam non stop w wysokich temperaturach.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Są ekstra. Ja je potem wszystkie sprzedałam jak nowe. W ogóle się nie zniszczyły mimo że prałam non stop w wysokich temperaturach.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja jakoś nie mam problemu z nazwami 😁. Może dlatego, że sporo dzieciaków pomogłam odchować zanim dorobiłam się swojego.
Kojarzę Pinokio, ale mnie chyba ceny zniechęciły. Kupowałam głównie w Pepco, Lidlu, F&F. Next ma podobno też fajne ubranka.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Ja jakoś nie mam problemu z nazwami 😁. Może dlatego, że sporo dzieciaków pomogłam odchować zanim dorobiłam się swojego.
Kojarzę Pinokio, ale mnie chyba ceny zniechęciły. Kupowałam głównie w Pepco, Lidlu, F&F. Next ma podobno też fajne ubranka.
Ja się już nie mogę doczekać szykowania wyprawki, ale też czekam do połówkowych, mimo że płeć już znamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 08:59
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Pepco to średnia jakoś ale u nas i 2 dziecko chodzi w tych ciuchac są rzeczy które wręcz jak perełki z jakości a są takie że szwy się tak poskręcana po praniu że masakra. Ja do przedszkola jednak sporo z pepco mam bo co tu mówić dziury farbki plamy z jedzenia szkoda czasem czegoś lepszego dawać a do tego pepco mam spacerkiem od domu inne sklepy już wyprawa na co jakoś ani czasu ani ochoty nie mam.
Ja planuje przetestować na pierwsze dni wyprawkę od mamyginekolog.
No i ja mam sporo po starszaku z mothercare jak jeszcze byli w Polsce i ta jakość jest mega bo grubsza bawełna. -
Bruised wrote:A jak z jakością Pepco?
Ja się już nie mogę doczekać szykowania wyprawki, ale też czekam do połówkowych, mimo że płeć już znamy.
Ja z pepko polecam ubranka dla większych dzieci typu jakieś bluzy, sweterki, leginsy. Wszystkie body, pajace itp. u nas wylądowały w koszu czasami już zanim zdążyłam dziecku ubrać bo np wyleciał zatrzask, albo przy zatrzasku zrobiła się dziura. Dodatkowo materiały mega cienkie i po prostu kiepskie. Wolałam kupić 1 body za 30 zł dobrej jakości i potem sprzedać niż 3 z pepko które potem wyrzuciłam.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dokładnie Pepco średnia jakość, dobre właśnie do przedszkola czy jak malutkie dziecko je pokarmy stałe, że nie szkoda potem te ciuchy wyrzucić. Moim zdaniem z takich sieciówek to Lidl ma lepszej jakości body itp.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Też mam w planach kupić właśnie ten wózek i ten model 😀
Venice wrote:My ostatni wózek mieliśmy Bugaboo Cameleon, pisałam wcześniej, że dla mnie to idealny wózek. Sprawdził się w każdej sytuacji, jest lekki, ma dużą gondolę. Niestety go sprzedałam, nie wiedziałam, że się przyda....Teraz kupimy Bugaboo Fox 2, podobno jeszcze lżejszy.Venice lubi tę wiadomość