MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Daar, rozumiem w takim razie Twoje obawy. Mój synek z kolei rodził się będąc w położeniu potylicowym tylnym i modlę się, żeby ta historia się nie powtórzyła. Ledwo go urodziłam. To się zdarza rzadko, więc żyję nadzieją, że drugi raz na mnie nie trafi.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
mała_ruda wrote:Czy któraś z Was ma i używa termoforu z pestek wiśni? Czy na serio jest taki "cudowny"? Zastanawiam się nad kupnem.
Ja kupiłam, kosztuje grosze więc jakoś nie analizowałam zbytnio tego zakupu. Niech leży i albo się przyda albo nie.
Ogólnie słyszałam sporo pozytywnych opinii. -
Mała_ruda, my mamy, wydaje mi się,że synkowi trochę pomagał na problemy brzuszkowe. Cudów na pewno nie zdziałał, ale jakaś tam ulga była. Jak za te pieniądze to warto kupić wg mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny nie mogę wrzucić zdjęcia pokoiku (wyskakuje mi jakiś błąd), ale udało mi się dodać zdjęcie brzuszka. Robione tydzień temu 😉 jeszcze Wam nie pokazywałam jak wyglądamy 😊
https://zapodaj.net/b1c28bb728ab4.jpg.htmlwisienka94 lubi tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Czy któraś z Was ma i używa termoforu z pestek wiśni? Czy na serio jest taki "cudowny"? Zastanawiam się nad kupnem.
Czereśniowa ja jak za dużo pochodzę to mnie boli (to chyba spojenie, bo wszystkie kości tam). Wtedy potrzebuję odpocząć i to nie chwilę, a całą noc i trochę, żeby przeszło.
Ja dziś muszę zadzwonić do lekarza, mówił, że jak do pt nie przejdzie kaszel to mam telefonować, w pt było lepiej, a SB i ndz kaszlałam, dziś w nocy też, że aż brzuch się spina i chyba stąd boli... pewno da już jakiś antybiotyk 🤷
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother może korona? Mnie bardzo dusił ten kaszel.
Namówiłyście na termofor. 😁
Mój straszak od wczoraj z gilami 🥴 i zostaje w domu. Zawsze coś... dobrze, że mąż ma luźną pracę i może przyjechać do przypilnować bo ja mam wizytę o 9.30.
Edit. Wy tez już macie taki problem z goleniem? Nogi to jeszcze jeszcze.. ale bikini.. masakra. A co będzie w maju 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 08:21
-
Ja też gdzieś zamówiłam za darmo i czekam na termofor 👍☺️
Co do golenia to mnie mąż już goli 🤣🤣🤣 jak chciałam golić nogi to pod prysznicem ciężko w takiej pozycji i zaraz brzuch mnie bolał 🙈mała_ruda, niebieska lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja się oporządzam sama narazie i w pierwszej ciąży też do końca sama. Jedynie po porodzie mąż mi pomagał się myć w szpitalu. Teraz naprawdę jestem przerażona tym co będzie jeśli nie przywrócą u mnie porodów rodzinnych ani nie będzie mógł chociaż mąż odwiedzać ☹️ U mnie będzie raczej drugie cc bo nie chce próbować sn po cc - zbyt wiele nerwów i negatywnych wspomnień. Pomoc męża w szpitalu pierwszego dnia po operacji była nieoceniona. Poza tym od razu był z dzieckiem dopóki ja nie wróciłam. A teraz na myśl o tym że moje dziecko będzie 3 godz samo po porodzie płakać mi się chce.
Ale ogólnie to jestem w tej ciąży jakoś bardzoej ograniczona. Ciężko już mi buty zakładać i w ogóle, ale to też na pewno dlatego że jest zima i jest dużo warstw ubrań. Pierwszą ciążę z duzym brzuchem miałam w lato więc wtedy to miałam na sobie albo jakąś sukienkę albo koszulkę i spodenki i dlatego było łatwiej bo mnie ubrania nie ograniczały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 10:11
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie dzisiaj studniówka 🙈
A ja jestem w czarnej D*** ze wszystkim wyprawkowym 😣 nie mam nic oprócz dostawki i ubranek po dzieciach siostry, których jeszcze nie mam u siebie i nie wiem co tam jest dokładnie.
Jestem już zmęczona pracą, wydaje się, że siedzenie przed komputerem to nic takiego ale dochodzi stres,nerwy...w dodatku nie mają pewności, czy nowa dziewczyna przyjdzie od ostatniego tygodnia lutego.
Dobrze, że chociaż chodzimy na szkołę rodzenia, bo nie wiem czy bym wiedziała o czym czytać w internecie i czy bym miała czas i chęci... także ja polecam jakby się ktoraś zastanawiała.
-
Miałam teleporadę, mam robić inhalację przez trzy dni nebbudem, taką b. małą dawką. Niby bezpiecznie, bo inhalacja nie działa na płód jak wziewy, bo nie przenika przez łożysko, jest w kat b, ale chyba poczekam i zobaczę jak będzie dzisiaj, bo za dnia kaszel mnie nie męczy, najgorzej wieczorem i w nocy. Nic innego na szczęście mi nie jest. Poza tym, że brzuch ostatnio znowu boli, duży, napięty...w Sr wizyta to zobaczymy co i jak.
Ja golę się sama, jest ciężko to fakt 😉 w pierwszej ciąży do końca dawałam jakoś radę, ale to baaaaardzo na czuja 🙊
Ja w tej ciąży czuję się znacznie gorzej niż w pierwszej, a i w pierwszej nie czułam się świetnie. Jak ktoś pisze, że nie czuje, że jest w ciąży itp to naprawdę ma wielkie szczęście 😉 ale oby tylko wszystko dobrze się skończyło to każdy ból się zniesie 😊
Też zaczynam się bać, że nie zdążę z wyprawką. Póki co za miesiąc remont...dopiero wtedy będziemy mieć pokoik gotowy i będę mogła ogarniać bardziej wyprawkę. Prócz przytulanki, która wybierał synek i koszyczków na kosmetyki i pieluchy to nie mam nic. Tzn. mam wózek po starszym, ciuszki, ale je trzeba przejrzeć zobaczyć co jest, a czego nie ma. A, zamówiłam butelki i smoczki. Nic więcej póki co. Muszę się ogarnąć w tym tyg chociaż z rzeczami dla siebie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 13:09
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Po wizycie. Młody waży 870g, czyli jest 4 dni do tyłu. Ale lekarz mówił, ze może być mniejszy. Jakoś się tym nie martwię. Mam nadzieję, że będzie mniejszy niż pierwszy (3850g) Wszystko w porządku. Szyjka długa. Pytałam o krztusiec. Mówił, że po 27 tc i że to lekarz rodzinny powinien się tym zająć bo on jako ginekolog może tylko zarekomendować.
Poprzednio też się oporządzałam sama, ma końcu było bardzo ciężko ale lusterko było bardzo pomocne. Swoją drogą Ci ginekolodzy muszą mieć ubaw z takich naszych "niedogoleń" 😂
Mi zostały pampersy, oliwka, płatki kosmetyczne dada do kupienia. Pomalować pokój i kupić szafę. Pokój 2 lata od wprowadzenia był na biało bo niewiadomo było jaki kolor ścian będzie. Teraz już wiadomo to można malować.
-
Mała ruda to dobre wieści z wizyty 😉
Nooooo z tych niedogoleń mogą być jaja 🙊😂 ja ostatnio wróciłam od mojej gin i dopiero zobaczyłam wieczorem, że niedogolona w jednym miejscu byłam 😂😂😂 no cóż 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Co do termoforu z wiśni ja bardzo używałam na piersi przy zapaleniu piersi przed karmieniem aby rozgrzać i na brzuszek dziecka mi najbardziej odpowiadał fakt szybkiego podgrzania w microfali.
-
Ja tez póki co z goleniem daje rade później pamiętam, że szło w ruch lusterko
Mówiąc szczerzę to częstotliwość golenia u mnie spadła do minimum bo i tak jest zima a mi w ciąży włosy prawie nie rosną jest ich połowa mniej. -
Dziewczyny macie jakieś fajne strony z darmowymi próbkami gdzie sie zapisać? Pamiętam ze rossmann na poczatek dawał paczke jak sie do programu rossne zapisało.
-
Czy Wasze dzieciaczki też tak uciskają Wam na szyjkę? Ja mam wrażenie jakby miał się zaraz przecisnąć 😳 ale to chyba normalne co?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️