MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja kończę prasować ciuszki małej. Jeszczę jedną partia została.
Mam pytanie dzisiaj w nocy w miejscu cięcia zaczęło mnie coś kłuć nie na całej długości. Tylko tak jakby na początku blizny. I tak się zastanawiam czy to normalne generalne później było ok. Raz może później poczułam cos podonego. Generalnie przed ciąża też tak miałam czasami to wedy lekarz mówił że to zrosty. Dodam że jak to czułam to gdzieś obok mała kopała. -
Ja prawie co noc czuję ból a to z jednej a to z drugiej strony blizny u mnie ciągłość jest ok grubość szału nie ma ale do porodu powinna dać radę.
-
AJrin wrote:Ja prawie co noc czuję ból a to z jednej a to z drugiej strony blizny u mnie ciągłość jest ok grubość szału nie ma ale do porodu powinna dać radę.
Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłam się u mnie też było ok z blizną. Wizyta w poniedziałek więc poczekam do wizyty. -
U mnie na stronie szpitala właśnie pojawila się informacja, że szpital od 29 marca - póki co do 9 kwietnia będzie działał w trybie ostrego dużyru, co oznacza że planowe operacje są odwolane i będą przyjmowani pacjenci tylko w stanie zagrożenia życia. Szpital ma zwiększyć liczbę łóżek dla pacjentów covidowych i tam skierować część personelu.
Nie mam pojęcia co to oznacza dla porodów i dla planowanych cesarskich cięć. Wiem że w ten sposób szpital działał już kilka tygodni na początku pandemii i w listopadzie 2020. Jutro mam wizytę więc zapytam swojego lekarza czy mam się już zacząć bać 🙁 Do połowy maja jeszcze dużo czasu ale czegoś takiego właśnie najbardziej się obawiam ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 13:59
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja powinnam w tym tygodniu jechać umówić się na wizytę planowego cięcia ale chyba pojadę za tydzień chwilowo i tak nie mam auta.
-
Ala strasznie mi przykro z powodu babci.
Wczoraj na wizycie pytałam swojego lekarza czy powinnam już liczyć ruchy dziecka. Powiedział, że nie ma takiej potrzeby, bo niewydolności łożyska można spodziewać się dopiero od 38 tygodnia. Ja i tak jakoś rygorystycznie do tego nie podchodziłam. W dzień młody rusza się bardzo różnie. Bywały dni, kiedy był leniuchem. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie, więc i tak nigdy nie czułam super mocnych kopniaków. Teraz te ruchy są rzeczywiście inne. Skubaniec jest już całkiem duży i bardziej czuję wypychanie i przeciąganie niż takie skoncentrowane w jednym miejscu szturchnięcia. Historia z kwietniówek jest straszna, ale staram się nie odnosić jej od razu do siebie ani się nie paranoizować.
Dzisiaj jadę z prasowaniem ubranek 62. Mam też plan dopakować torbę prawie do końca, brakowało mi klapek i właśnie przyszły. Później tylko dokupię przekąski, kawkę 3w1 itp.
O możliwej sytuacji w szpitalu na razie w ogóle nie myślę. Nie lubię wróżyć z fusów ani tym bardziej szukać problemów tak, gdzie ich jeszcze nie ma. Co prawda mam ten komfort wykupionej położnej, więc nawet bez porodów rodzinnych wiem, że będę miała przy sobie wybraną pomoc.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja miałam jedna CC w 43 tygodniu druga w 39 i 4 dniu teraz raczej ze względu na cienka Blizne i cukrzycę będzie 38 tydzień ja uważam że im później tym lepiej. No mi gin kazał pod koniec marca się umawiać w szpitalu.
-
malami.91 wrote:Dziewczyny, chciałabym dołączyć do grupy na FB. Ktoś mnie poinstruuje?
Napisałam do Ciebie wiadomość na belly zobacz proszę i napisz do mnie.malami.91 lubi tę wiadomość
-
Wiecie ja mam termin na 2 maja więc pewnie za miesiąc cesarka pod koniec kwietnia a że z terminami może być w szpitalu różnie kazał mi iść pod koniec marca mój gin.
Jeny ja dziś się normalnie rozpadnie kość ogonowa i spojenie łonowe dają mi się tak we znaki że masakra ale w sumie prawie 10 kilometrów dziś zrobiłam to nie ma co się dziwić. -
Ja też wystarczy że podrepczę nóżką po ogrodku i potem ledwo chodzę. Myślałam, że jak w kwietniu wreszcie będę na zwolnieniu i jak wreszcie będzie wiosna to pospacerujemy sobie z córką po okolicy, ale nie nadaję się .🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ala_Ala wrote:Ajrin, dołącz mnie też proszę
Napisałam wiadomość na belly -
Absolutnie się nie licytuje, ale wyjście pod prysznic to u mnie Everest 🙈 ale to po 5 miesiącach leżenia można się było spodziewać