MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, długie spacery to też nie dla mnie w tym momencie. Zaraz mi plecy w odcinku lędźwiowym chcą pęknąć. W czwartek idę do fizjoterapeutki, mam nadzieję, że coś zaradzi na te moje bóle, bo do TP z OM mam prawie 2 miesiące 🙄, kupa czasu, a jakoś funkcjonować trzeba. Ogólnie ciąża zaczęła mi się teraz dłużyć, chyba właśnie dlatego, że nie jestem ostatnio w formie. No ale jako że leżeć i odpoczywać nie mam możliwości dopóki mąż jest w pracy to zacisnęłam zęby i umyłam dziś okna💪. Synek uwielbia sprzątanie (pewnie do czasu 😁), więc miał dobrą zabawę przy okazji 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 22:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ajrin też możesz dodać mnie na fb.
Malami.91 też mi się już dłuży ciąża, czuje się fatalnie ale pod względem psychicznym. Całe dnie zajmuje się straszakiem, a nawet jak mąż skończy prace to syn nie może się odkleić i dopiero przed spaniem zaczyna się z nim bawić. Jestem wykończona.
-
Czereśniowa dodałam Ciebie do przyjaciółek jak zaakceptujesz napiszę Ci wiadomość jak dodać na FB. Tak aby nikt inny nie widział naszych danych.
Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Co do spacerów wiecie ja codziennie chodzę bo do przedszkola mam prawie kilometr często chodzę zaprowadzając i odbierając dzieciaki co daje 4 kilometry więc całą ciążę drepcze plus jak tylko pogada to albo do piekarni albo do lasu na chwilę idę więc w miarę przyzwyczajona wczoraj po prostu nie mając samochodu poszłam dwa razy na piechotę na zakupy dlatego dobilam aż tyle i faktycznie czułam że podwozie mi się zaraz rozejdzie ❤️
No ale niosłam pełen plecak zakupów do tego więc nie ma co się dziwić. -
Ajrin debeściara z Ciebie...
wczoraj z mężem i młodym poszlismy na spacer z rowerem. Skończyło się na tym, że ja oparłam się o płot sąsiadki 20 m od mojego domu, A mąż poszedł sam z młodym na spacer. Pogadałam sobie z nią i jak chłopaki wrócili poszliśmy do domu. Także byłam bardziej na wietrzeniu niż spacerze 😅
-
Dziewczyny, a macie z krzyżem takie bóle że: boli, odpuszcza, boli, odpuszcza? Tak mnie od rana wzięło i myśle czy to nie poród czy se wkręcam. Oczywiście obserwuje.
-
Kora88 ja tak nie mam i z tym że odpuszcza jeśli to są regularne w odstępie to kurcze może brzmieć na poród są bóle krzyżowe czasem właśnie porodowe.
-
Mnie w tej ciąży akurat w ogóle nie boli krzyż i kręgosłup. W pierwszej miałam tej problem. Teraz za to mam coś z tym spojeniem, bo ledwo nogi podnoszę, nawet jak mam pedał w samochodzie zmienić z gazu na hamulec to już boli.
Pocieszam się tym, że te bóle spojenia po porodzie ustępują same.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 09:42
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Trochę odpuściło narazie, ale jestem załamana, bo może wrócić. Póki co to taki słaby ból, No ale tak dziwnie to wyglądało. A jak będzie się nasilać to na IP jechać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 09:45
-
Expertem nie jestem nie wiem co to skurcze ale pamiętam że szkoły rodzenia przy skurczach braxtona zalecała magnez odpoczynek jak nie przechodzi to prysznic i jeśli po prysznicu ciepłym nie mija jechać na IP.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Kora weź może właśnie magnez czy jeśli są skurcze to nospę, połóż się, może przejdzie po odpoczynku.
Kora88 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wszystko z moim maluszkiem dobrze. Nawet sporo podrósł i lekarz mówił, że może mieć nawet powyżej 3 kg. Jest teraz pomiędzy 20 a 30 centylem. Brzuszek nadal ok tydzień mniejszy. Pokazał mi dzisiaj wszysyko pięknie na 3d. Jest śliczny 🙂 A ze szpitalem kazał się nie martwić, bo powiedział, że nigdy obostrzenia w naszym szpitalu nie dotyczą porodów. Odbywają się normalnie i cc też, bo to zabieg ratujący życie i zdrowie dziecka 🙂
Też mam zaszczepić się na krztusiec. Jaką szczepionką się szczepiłyście ? I czy nie było problemów z zakupem w aptece ? Bo ja ze szczepionką od grypy musiałam się nieźle natrudzić żeby dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 13:20
malami.91, Ala_Ala, Czereśniowa, Emimo lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel dostałam receptę na Boostrix, więc taką kupowałam. Akurat w tym samym budynku co przychodnia, w której się miałam szczepić jest apteka Doz, więc zamówiłam u nich na stronie z odbiorem na miejscu. W tej sposób nie musiałam daleko nosić szczepionki, tylko odebrałam i praktycznie od razu oddałam do zabiegowego.
squirrel lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
squirrel wrote:Wszystko z moim maluszkiem dobrze. Nawet sporo podrósł i lekarz mówił, że może mieć nawet powyżej 3 kg. Jest teraz pomiędzy 20 a 30 centylem. Brzuszek nadal ok tydzień mniejszy. Pokazał mi dzisiaj wszysyko pięknie na 3d. Jest śliczny 🙂 A ze szpitalem kazał się nie martwić, bo powiedział, że nigdy obostrzenia nie dotyczą porodów. Odbywają się normalnie i cc też, bo to zabieg ratujący życie i zdrowie dziecka 🙂
Też mam zaszczepić się na krztusiec. Jaką szczepionką się szczepiłyście ? I czy nie było problemów z zakupem w aptece ? Bo ja ze szczepionką od grypy musiałam się nieźle natrudzić żeby dostać.
Szczepiłam się szczepionką Adacel, zamówiłam przez internet dostawę do apteki (chyba strona „apteline”) i na następny dzień była już do odebrania. Odebrałam 10 minut przed umówioną wizytą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 12:26
squirrel, Rodzina lubią tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, a macie z krzyżem takie bóle że: boli, odpuszcza, boli, odpuszcza? Tak mnie od rana wzięło i myśle czy to nie poród czy se wkręcam. Oczywiście obserwuje.
Mega dziwne to jest. -
Dzwoniłam do mojej przychodni i muszę się jutro zapisać na wizytę kwalifikacyjną do lekarza, a potem w zabiegowym mogę od razu przed zaszczepieniem kupić Adacel. Innej nie mają.
Kolejną wizytę u ginekologa mam za 4 tygodnie i wtedy już mamy umawiać termin cięcia 🙂 zostało mi jeszcze 6 dni pracy i biorę się wreszcie za pranie, prasowanie i pakowanie 🙂 zostało mi ok 50 dni ciąży 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 13:24
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
ZielonaHerbata wrote:Ja tak mam od 2 tygodni. Myslalam,że się poród zaczyna. To są takie mega silne skurcze razem z bolem krzyża co jakieś 3-5 minut. Trwa to może z godzinę, dwie. I jest ok a za jakiś czas wraca znowu.
Mega dziwne to jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 14:08