MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kora88 wrote:Dzwoniłam przed chwilą do położnej, powiedziała że jak mnie zaboli znów to do lekarza spróbować podjechać a jak nie to na IP, bo to może być właśnie poród, może to rozwieranie szyjki.. w szpitalu mogą chcieć podać sterydy. Nie wiem już co myśleć, strasznie się boje. Czyli może być fałszywy alarmy albo i nie.
Myślę, że przez telefon to nikt raczej nie powie, że nic się nie dzieje, dlatego mówią, że lepiej sprawdzić.
Ja nigdy czegoś takiego nie odczuwałam więc sama nie wiem czy to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 15:11
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Masz racje, przez telefon też za dużo się nie sprawdzi. Pewnie pojadę jak coś się będzie dziać znów, jakoś tak te ostatnie akcja na kwietniówkach zmusza wewnętrznie do tego.
-
Kora88 wrote:Dzwoniłam przed chwilą do położnej, powiedziała że jak mnie zaboli znów to do lekarza spróbować podjechać a jak nie to na IP, bo to może być właśnie poród, może to rozwieranie szyjki.. w szpitalu mogą chcieć podać sterydy. Nie wiem już co myśleć, strasznie się boje. Czyli może być fałszywy alarmy albo i nie.
Mi tutaj lekarz mówił,że sterydy podaje się do 34 tc a Ty już widzę jesteś po. Ale pewnie co lekarz i co szpital,to inna opinia. -
Venice wrote:Zielona herbata, co u ciebie? Wyszłaś już ze szpitala?wszystko Ok?
Ja nadal w szpitalu. Jak dobije do 34tc to nie wypuszcza. Powiedzieli,że już nic więcej nie mogą dla mnie zrobić. Że w 34 juz się porodu nie wstrzymuje a sterydy miałam podane w 29tc.
Poza tym cały czas mówia,że w 34 dziecko jest już bezpieczne. -
ZielonaHerbata wrote:Ja nadal w szpitalu. Jak dobije do 34tc to nie wypuszcza. Powiedzieli,że już nic więcej nie mogą dla mnie zrobić. Że w 34 juz się porodu nie wstrzymuje a sterydy miałam podane w 29tc.
Poza tym cały czas mówia,że w 34 dziecko jest już bezpieczne. -
Ja dziś byłam na wizycie. U młodego wszystko ok. Mam się oszczędzać i nie chodzić na spacery dłuższe niż... kilkanaście metrów😅 żadnych porządków przed świętami. Pierwszy raz miałam mierzoną szyjkę i nie jest źle bo ma niecałe 3 cm ale takie zalecenia dal mi lekarz ze względu na to, że często twardnieje mi brzuch. Ale nie zalecił mi brania magnezu ani nic.
A i jeszcze pytałam o czkawkę i każda jej ilość jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 17:57
mother84, malami.91, Kala139 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Zielona herbatka super, ze mialas podane sterydy w 29 tyg juz do tej pory ok. 3 tyg powinny zadzialac na plucka maluchowi. Oszczedzaj sie caly czas, lezakuj. Ja jestem w ciazy blizniaczej i 31.6 dniu mialam podane sterydy. Dzis 34.2. Lekarz na wizycie powiedzial, ze maluchy sa gotowe.
Bedzie dobrze. Trzymam ✊✊Kora88, mother84, Karenira, malami.91, AJrin, wisienka94, Karola87 lubią tę wiadomość
-
Rio mi też drga i jeszcze skurcze mięśni nóg. Masakra. Ja biorę magne b6 forte 1 tabletkę rano i 1 wieczorem. Też możesz brać forte, żeby tyle tabletek nie łykać 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja biorę 6 tabletek forte i też mi drga powieka 🙈🙈ale to chyba też wina szpitalnego jedzenia 😁
Ktoś pytał ile już tu jestem-miesiac. Ale tak jak pisałam w związku z tym ,że zaraz będzie u mnie 34tc to mnie wypiszą.
Bo od 34 nie są w stanie już nic pomoc,porodu się nie wstrzymuje a leżeć można w domu. -
Liwi, nie wiesz nawet jak takie informacje psyche mi poprawiły, że to już jest Ok w miarę termin. Fajnie, że się tym podzieliłaś 👍🏻
ZielonaHerbata Aaaaa No to trzymaj się 🍀✊🏻❤️ Jeszcze chwila -
Herbatko chyba musisz w końcu poprawić ten suwaczek, bo co rusz ktoś Cię pyta o to 🙂 Zostało Ci już tak niewiele. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki, żebyś na spokojnie wyszła jeszcze do domu i poleżała sobie pod czujnym okiem męża.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Nie wiem jak te aplikacje liczą ja wczoraj miałam równe 34 i do porodu 49 dni. Chyba ze Ty angelaaa piszesz o skończonych tygodniach 😀 w środę wizyta i zobaczymy co tam słychać czy będzie cesarka czy nie.
-
Jeeeeeny przedszkola zamykają na 2 tyg... Ja chyba nie dam rady sama z dzieckiem w domu na końcówce, nie dość że jeszcze nie wyszłam dobrze z remontu, to jestem daleko w lesie z pokoikiem dla małego, praniem, prasowaniem, pakowaniem torby 😩 jestem przerażona, że nie zdążę, że nie odpocznę wcale przed porodem...ogarnia mnie panika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 11:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Niestety spodziewałam się że zamkną dziś nastawiam kolejne prania jutro chce skończyć wyprawkę. Chłopaki po przedszkolu jutro jadą do kolegi więc będę miała cały dzień na skończenie wyprawki. Ja obawiam się że to nie skończy się na 2 tygodniach i będzie trwał miesiąc co znaczy że urodzę do tego.