MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze teraz mam kolejną normalnie po 3 tygodniach, bo tak miałam całą ciążę, wtedy też gbs i potem właśnie chyba częściej wizyty
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaaa wrote:Boli te pobieranie GBS ? bo mam właśnie 8 kwietnia na wizycie 😅😅
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaaa wrote:Boli te pobieranie GBS ? bo mam właśnie 8 kwietnia na wizycie 😅😅
W pierwszej ciąży lekarz sam dał mi zestaw do pobrania wymazu w domu. Odczucie jakbyś pobierała sama wymaz trochę większym patyczkiem niż do ucha. Moim zdaniem nic nie czuć.
Chciałam Was zapytać o dwie kwestie:
- mierzyłyście ostatnio obwód brzucha gdzieś w linii pępka? Jak lekarz mi dziś powiedział, że mam dość duży brzuch na ten etap ciąży to aż sprawdziłam. Mam 105 cm w obwodzie. Dla porównania, w szpitalu przed porodem mam wpisane w pierwszej ciąży 101 cm.
- czy macie przygotowany plan porodu? 6 lat temu nikt o tym nie mówił, a teraz coraz częściej o tym czytam, że warto przygotować .Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala ja nie mierzyłam, potem jak wstanę to zmierzę i porównam z pierwszą ciążą, ale mam bankowo większy.
A planu porodu nie pisałam w pierwszej, w tej też nie planuję, w szpitalu dają takie schemat-wywiad i mi to w sumie wystarczało
A ja mam pytanie, które już padało. Walizka na kółkach czy torba? Zaznaczam, że w moim szpitalu większość rzeczy dają, dla malucha nie potrzebuję praktycznie nic, dla siebie podkładów itp też nie muszę. Zmieszczę się w torbę tylko czy walizka nie będzie praktyczniejsza w sensie mniej do dźwigania. Poradźcie 😉
Drugie pytanie pakiecie jakieś przekąski na czas po porodzie? W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam i nie wiem. Jeśli tak to jakie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
A ja zrobiłam w domu test na Covid i jest cień cienia jadę na 13 na wymaz oficjalny. Co oznacza że muszę odwołać wizytę w szpitalu i wizytę USG u gina jestem załamana bo to oznacza że dopiero za 2 tygodnie pójdę się umówić do szpitala i nie wiem czy będzie termin na cesarkę w ciągu tygodnia 😒 No i nie zrobię USG więc też trochę się tym martwię.
-
Mother84 ja na pewno będę pakowała jakieś przekąski. Po przyjęciu do szpitala trafiłam od razu na porodówkę, tam nawet mi na myśl nie przyszło żeby coś jeść w tych bólach... ale jak mnie przewieźli już do sali, a była północ to od razu zjadłam całe opakowanie herbatników (wcale nie małe, takie wielkie prostokątne 😅). Teraz też postawię na coś takiego: biszkopty, herbatniki, ewentualnie wafle ryżowe, może jakiś jogurt/mus w tubce który można przewieźć bez przechowywania w lodowce.
Też myślę nad torbą i jeszcze nie wiem w co się spakuję...?
Ajrin, nie wiedziałam że są testy domowe? Myślałam że tylko na przeciwciała? Trzymam kciuki żeby jednak to nie było to... A w obecnej sytuacji nie można umówić się na CC telefonicznie?mother84 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Tak one są na przeciwciała Igg i IGM i mi wyszło właśnie cień na IgM czyli jak by coś się zaczynało.
-
AJrin wrote:Tak one są na przeciwciała Igg i IGM i mi wyszło właśnie cień na IgM czyli jak by coś się zaczynało.
A masz faktycznie jakieś objawy? Czytałam że z tymi testami na IgM też może być różnie, więc nic nie jest przesądzone.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
mother84 Dużo analizowałam i w końcu padło na walizkę. Jak leżałam w grudniu na patologii to widziałam jak dziewczyny gdzies tam przenosiły sobie torby bo akurat musiały to bez problemu z walizkami latały, z torbą byłoby gorzej.
AJrin, poczekaj może to fałszywy wynik. Miałaś objawy jakieś?mother84 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 87 cm. U mnie odwrotnie, z każdą ciążą mniejszy brzuch. Prowadziłam pamiętniki ciążowe, co tydzień opisywałam jak się czuję, objawy, robiłam pomiary brzucha, waga itd. Teraz często do tego wracam. W pierwszej ciąży na tym etapie było 91, druga 90. Do porodu jak szlam to miałam 99cm, 94 cm.