MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza 100 lat
Ja dziś od rana na nogach byłam w labo zrobić badania tarczycowe - mam hasi i niedoczynność - przy okazji zrobiłam jeszcze jedną Betę WYNIK 1122 niby wszytk ok ale już mam stresa bo przyrost o 76.5 % a na początku było prawie o 200 %. Ehh z drugiej strony jak wpisuję pierwszy wynik i ten dzisiejszy to pokazuje przyrosty o 100.4 % ( chodzi o przyrosty 48 godzinne . Dziś też inne labo ...głupia ja mogłam juz poczekać do wizyty w niedzielę a tak teraz się będę stresować najbliższe dwa dni .
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Kamsza - wszystkiego najlepszego!
Jeszcze trochę o sobie opowiem...
Mam 42 lata (więc proszę przy mnie na 3 z przodu nie narzekać 😝), 2 Synów - 22 i 4 lata. Marzył nam się jeszcze 3 dzidziorek, ale przez dłuższy czas nam się nie udawało, w ciągu ostatnich 14 m-cy 2 poronienia (6 i 8 tc, zarodek przestawał się rozwijać) i kiedy daliśmy sobie spokój - bach! 2 kreseczki! Obecne Serduszko jest wynikiem hmm... pożegnania przed wyjazdem na wakacje - Tatuś niestety musiał zostać ze względu na pracę. 1.5 miesiąca nad morzem okazało się sprzyjającymi warunkami na rozwój Serduszka ❤. Informację o ciąży trzymałam prawie 2 tygodnie w tajemnicy przed wszystkimi, dopiero
5 września w 7 rocznicę, moj Grześ do nas dojechał i wymieniliśmy się prezentami - ja dostalam przecudną bransoletkę a On... osikany patyk 🤣. Obiecalam sobie, że do nie będę szukać info o ciąży, nie będę zaglądać na forum, nie zainstaluję żadnej apki ciążowej póki serduszka nie usłyszę. DLatego tak późno do Was dołączam.
Kurcze - troszkę się rozpisalam, ale wybaczcie - stwierdzilam, ze ja mogłam Was trochę poznać nadrabiając wpisy więc wyrównuję szanse 😁Miiniala, Skowronek, AJrin, Mona3939 lubią tę wiadomość
-
Lusi91 nie szukaj dziury w całym. Niepotrzebnie się doszukujesz na siłę nieprawidłowości, a jak byk masz że przyrost jest w normie. Spokojnie
Mało tego, zobacz sobie na przyrosty u Skowronka. Przy drugiej becie Skowronek miała przyrost 59%, ciut poniżej normy, a potem na wizycie się okazało, że jest zdrowy zarodek z serduszkiem 😍
Miiniala lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
jusella miło Cię poznać trochę lepiej.
Paula 93 - ja mam na 10.30, dzień później hematologa. Niestety u mnie ekscytacji brak, tylko lekko strach.
Nie robiłam już trzeciej bety. Przyrost był prawidłowy, dostałam masę leków, biorę je, leżeć leżę i staram się nastawić optymistycznie. Zrobiłam wszystko co mogłam ze swojej strony.jusella, Lusi91 lubią tę wiadomość
-
Karenira wrote:Lusi91 nie szukaj dziury w całym. Niepotrzebnie się doszukujesz na siłę nieprawidłowości, a jak byk masz że przyrost jest w normie. Spokojnie
Mało tego, zobacz sobie na przyrosty u Skowronka. Przy drugiej becie Skowronek miała przyrost 59%, ciut poniżej normy, a potem na wizycie się okazało, że jest zdrowy zarodek z serduszkiem 😍
Po tylu stratach ten pierwszy trymestr jest zawsze dla mnie mega stresujący . W jednej sekundzie potrafię zastanawiać się nad imieniem np a za minutę grzebać w necie czy ten czy inny wynik to oby na pewno wszystko dobrze .
Myślę że po prenatalnych powinnam troszkę wyluzować
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Karenira jak mnie tak wywołałaś z tą beta to aż mnie ciarki po plecach przeszły...
Nadal się stresuje, że się okaże na następnej wizycie, że zarodek przestał się rozwijać. Ale nie mamy na to wpływu...Starania o rodzeństwo od 05.2025
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Skowronku teraz już nie masz się co stresować. Skoro na wizycie wszystko było w porządku to znak, że dobrze się rozwija
W przeciwnym wypadku nie byłoby serduszka, albo ciąża byłaby dużo młodsza czy coś w tym stylu. Wszystko jest dobrze
Kamsza mocno krwawisz? Może szybko umów wizytę albo jedź na IP? Lekkie krwawienia też mogą się podobno zdarzać. Choć rozumiem zdenerwowanie.
Zapomniałam, że Ty w Holandii jesteś. Macie tam jakieś procedury na takie sytuacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 14:34
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Kamsza 100 lat ja za chwilę będę zmieniać na 4 z przodu 😉 ale mi jakoś to nie przeszkadza wręcz moje życie zaczęło się dopiero po 30 pełna gębą więc czuje się młodziutka 🤣
Witam wszystkie nowe osoby jeśli chcecie mogę was dopisać na pierwszą stronę dajcie znać tylko z terminem porodu ♥️
-
Mieszkam w Nl tutaj nic nie zrobią. Trzeba czekać. Lekarz kazał zrobić betę i być dobrej myśli. Choć ból brzucha i krwawienie niezwiastuje niczego dobrego.
Także AJrin proszę wypisz mnie z daty. Oby wszystko u każdej było dobrze i żebyście miały nudne ciążę 😘 -
Kamsza może to jeszcze nie oznacza najgorszego... Zrób betę jak sugeruje lekarz i kciuki 🤞
-
AJrin wrote:Witam wszystkie nowe osoby jeśli chcecie mogę was dopisać na pierwszą stronę dajcie znać tylko z terminem porodu ♥️
U mnie termin z OM - 1.05.i praktycznie pokrywa się z USG, więc tego terminu się bedę trzymać 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 15:44
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero co wróciłam z pogrzebu i kurcze głupia ja zjadłam śniadanie pogrzeb na 11 i nic nie wzięłam aby przekosic. Rano zjadłam tylko pół kanapki bo synek drugie pół sobie przygarnął i całość skończyła się dopiero po 14 i ja ledwo dałam radę z głodu, aż mnie mdliło w aucie i kręciło mi się w głowie.
-
U mnie jedynym objawem jest szybkie meczenie się. Mam tyle obowiązków w pracy, że nie mam czasu na nic. Dzisiaj stałam cały dzień w mundurze. I powiem że spodnie mnie cisnęły bo mało się rozciągają. Już nie mogłam się doczekać żeby je zdjąć. Po powrocie do domu robie obiad, jemy, włączam bajki młodemu i kimono.. chociaż 15 min bo bym padła ale to raczej wynika z szybkiego dnia pracy. Ciekawa jestem czy u mnie wszystko ok. Wizyta w czwartek to to powinno być blisko 6tc.
-
Hej ja na chwilkę przestałam krwawić i brzuch mniej boli. Mąż wziął mała na spacer a ja dostałam wyniki Bhcg ponad 9tys także odpowiada temu tygodniowi co jestem. No nic pozostaje czekać co weekend przyniesie i w poniedziałek powtórka bety czy spada czy maleje a wtedy usg jak najszybciej
-
liwi oby u mnie też skończyło się szczęśliwie ale co idę do toalety na siusiu to strach ogromny. Do tego jak przypomnę sobie ogromny ból brzucha że aż ryczałam z bólu i krew to mnie przeraża.