MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karenira wrote:Przypomniało mi się, że lekarz kazał mi kupić sobie aparat do mierzenia ciśnienia i sprawdzać raz na tydzień. Też dostałyście takie zalecenia? Powiedział mi, że teraz w dobie korony nie mierzą w gabinetach, bo nie ma jak tego odkażać.
A propo ciśnienia - jestem po zawale serca, które przeszłam 2 lata temu i mam stałe leki 2 tabletki dziennie na serducho i regulacje ciśnienia biorę codziennie - lekarz powiedział żebym narazie brała tak jak do tej pory i co mnie zdziwiło dodał - najwyżej dzieciątko urodzi się troszkę mniejsze 🧐muszę zapytać na kolejnej wizycie o co mu chodziło 🤔ps(dostałam też luteinę, ale ze względu na na leki na ciśnienie luteina jest dopochwowo 2 razy dziennie - rano i wieczór. -
Dzień dobry. Nareszcie znalazłam chwilę zeby cos wiecej napisać o sobie ☺
Jestem po 4 porodach sn i 1cc (przedostatni poród) z powodu zaniku tętna u małej. Wszystkie ciążę bezproblemowe. Ostatnie 2 to nawet schudłam zamiast przybrać na wadze 😁 w jednej 13 kg w drugiej 15 😁 niestety po porodzie nastąpił efekt jojo 😕 i moja waga znacznie podskoczyła w górę. Z tego tez powodu u mnie za szybko nie bedzie widać ciąży z czego sie oczywiście cieszę bo im pozniej tym lepiej. O ostatniej ciąży rodzina dowiedziała sie dopiero w 7 miesiącu 😂 tylko mama wiedziała wcześniej. W tej ciąży też nie mam zamiaru sie chwalić. Mieszkamy koło malego miasteczka i dla większości ludzi ciąża 4+... To już temat na jezyki.
Po macierzyńskim wzielam pól roku urlopu wychowawczego i dalej zaległy urlop wypoczynkowy. Planowałam wrócić do pracy ale niestety w tym wypadku od października ide na L4.AJrin, jusella lubią tę wiadomość
-
SzczęśliwaMama wrote:Dzień dobry. Nareszcie znalazłam chwilę zeby cos wiecej napisać o sobie ☺
Jestem po 4 porodach sn i 1cc (przedostatni poród) z powodu zaniku tętna u małej. Wszystkie ciążę bezproblemowe. Ostatnie 2 to nawet schudłam zamiast przybrać na wadze 😁 w jednej 13 kg w drugiej 15 😁 niestety po porodzie nastąpił efekt jojo 😕 i moja waga znacznie podskoczyła w górę. Z tego tez powodu u mnie za szybko nie bedzie widać ciąży z czego sie oczywiście cieszę bo im pozniej tym lepiej. O ostatniej ciąży rodzina dowiedziała sie dopiero w 7 miesiącu 😂 tylko mama wiedziała wcześniej. W tej ciąży też nie mam zamiaru sie chwalić. Mieszkamy koło malego miasteczka i dla większości ludzi ciąża 4+... To już temat na jezyki.
Po macierzyńskim wzielam pól roku urlopu wychowawczego i dalej zaległy urlop wypoczynkowy. Planowałam wrócić do pracy ale niestety w tym wypadku od października ide na L4.SzczęśliwaMama lubi tę wiadomość
-
Skowronek wrote:Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie? Mnie dopadła senność. Tak mi się chce spać, że zasypiam w pracy przy biurku. Normalnie tragedia
Czasem mnie mdli. I wieczorem o 21 w łóżku jestem ale pozatym dobrze się czujeMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Hej,
Czy mogłabym do Was dołączyć?
W weekend robiłam dwa testy ciążowe, które wyszły pozytywnie. Wczoraj Beta wyszła 578.
Zorientowałam się, że coś jest nie tak, bo czuję się bardzo senna i nie miałam siły na treningi (bieganie).
To moja trzecia ciąża, dwie były planowane, a ta kompletnie mnie zaskoczyła.Planowaliśmy zacząć starania dopiero po komunii córki, która ma być w maju. Przepłakałam pół dnia, bo martwię się tym, że mogę być nieobecna na tej uroczystości. Poza tym nie mamy nawet teraz warunków dla trzeciego dziecka. Kupiliśmy działkę i zaczynamy budowę w przyszłym roku.
Przez kilka dni nie mogłam dojść do siebie i nie potrafiłam się cieszyć, ale od wczoraj jakoś mi lepiej i nie mogę doczekać się wizyty u lekarza. Narazie nic nikomu nie mówimy. Aplikacja ciążowa pokazuje, że dzisiaj zaczął się 6 tydzień.
-
Witaj Venice Gratulacje Skoro masz dwójkę to i z trzecim szczęściem sobie poradzisz. Głowa do góry.
Czy mogę spytać przy jakiej metodzie antykoncepcji tak Cię znienacka ciąża zaskoczyła? Zawsze się zastanawiam36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Hihi, pewnie dlatego mówią że organizm ludzki to nie szwajcarski zegarek i takie odchyły lubią się zdarzyć My przez te wszystkie lata zanim podjęliśmy starania zabezpieczaliśmy się gumami i żaden sprytny pływak się nie prześlizgnął. A może szkoda...
Nie martw się My planowaliśmy w przyszłym roku kupić działkę i zabrać się za budowę. Pewnie byłoby fajnie rodzić dopiero po wszystkim, no ale nie robię się młodsza. Szczerze mówiąc i tak jestem w szoku, że zaszłam w 3 cyklu starań. Tyle się wcześniej zdążyłam naczytać, że po 35 roku spada płodność, a ja niedawno przekroczyłam.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Venice gratulacje i witamy ja też się boję, że sobie nie poradzimy. Dom sie buduje, po nowym roku mamy się urządzać i wprowadzać. Nie wiem jak to ogarniemy również finansowo. No ale takie obawy są normalne. Na pewno sobie poradzicie i wszystko będzie dobrze05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Dokładnie malami. 91 podpisuje się pod tym aby całe i zdrowe ❤️
Witam Venice każdy ma obawy ja od roku namawiałam M na 3 dziecko on bardzo nie chciał a ja trochę się wahałam bo jednak właśnie argumenty miał słuszne wiek, kasa, logistyka z 3 itp. No ale 2 miesiące temu po rozmowie z przyjaciółka która straciła dziecko a ma już 2 i wpadli z 3 i zamiast płakać miała iskierka nadziei w oczach że będą się starać o kolejne i oboje tylko o tym myślą bo nie planowali ale dopiero po stracie zrozumieli jak bardzo tego chcą. Poryczalam się rozmawiając z M, że boję się że całe życie będę żałować no i tak po jednej minucie M się zgodził ♥️
Bo to wszystko da radę ogarnąć nie ma co przesadzać a ileż będzie szczęścia więcej ❤️ -
Karenira wrote:Witaj Venice Gratulacje Skoro masz dwójkę to i z trzecim szczęściem sobie poradzisz. Głowa do góry.
Czy mogę spytać przy jakiej metodzie antykoncepcji tak Cię znienacka ciąża zaskoczyła? Zawsze się zastanawiam