X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Wizytę mam we wtorek 22.09 więc może wtedy każe mi odstawiać. Jak ja wytrzymam do wtorku... 😞

A może zadzwoń do lekarza?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Mona3939 Debiutantka

Wysłany: 17 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Przypomniało mi się, że lekarz kazał mi kupić sobie aparat do mierzenia ciśnienia i sprawdzać raz na tydzień. Też dostałyście takie zalecenia? Powiedział mi, że teraz w dobie korony nie mierzą w gabinetach, bo nie ma jak tego odkażać.
    Ja byłam w zeszłą sobotę na wizycie 1 szej i pielęgniarka odrazu przed wejściem mierzyła ciśnienie.
    A propo ciśnienia - jestem po zawale serca, które przeszłam 2 lata temu i mam stałe leki 2 tabletki dziennie na serducho i regulacje ciśnienia biorę codziennie - lekarz powiedział żebym narazie brała tak jak do tej pory i co mnie zdziwiło dodał - najwyżej dzieciątko urodzi się troszkę mniejsze 🧐muszę zapytać na kolejnej wizycie o co mu chodziło 🤔ps(dostałam też luteinę, ale ze względu na na leki na ciśnienie luteina jest dopochwowo 2 razy dziennie - rano i wieczór.

• Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Zadzwoń do lekarza najlepiej spytaj
    Dokładnie innej opcji nie widze

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • SzczęśliwaMama Debiutantka

Wysłany: 17 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nareszcie znalazłam chwilę zeby cos wiecej napisać o sobie ☺

Jestem po 4 porodach sn i 1cc (przedostatni poród) z powodu zaniku tętna u małej. Wszystkie ciążę bezproblemowe. Ostatnie 2 to nawet schudłam zamiast przybrać na wadze 😁 w jednej 13 kg w drugiej 15 😁 niestety po porodzie nastąpił efekt jojo 😕 i moja waga znacznie podskoczyła w górę. Z tego tez powodu u mnie za szybko nie bedzie widać ciąży z czego sie oczywiście cieszę bo im pozniej tym lepiej. O ostatniej ciąży rodzina dowiedziała sie dopiero w 7 miesiącu 😂 tylko mama wiedziała wcześniej. W tej ciąży też nie mam zamiaru sie chwalić. Mieszkamy koło malego miasteczka i dla większości ludzi ciąża 4+... To już temat na jezyki.

Po macierzyńskim wzielam pól roku urlopu wychowawczego i dalej zaległy urlop wypoczynkowy. Planowałam wrócić do pracy ale niestety w tym wypadku od października ide na L4.

AJrin, jusella lubią tę wiadomość

• Mona3939 Debiutantka

Wysłany: 17 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczęśliwaMama wrote:
    Dzień dobry. Nareszcie znalazłam chwilę zeby cos wiecej napisać o sobie ☺

Jestem po 4 porodach sn i 1cc (przedostatni poród) z powodu zaniku tętna u małej. Wszystkie ciążę bezproblemowe. Ostatnie 2 to nawet schudłam zamiast przybrać na wadze 😁 w jednej 13 kg w drugiej 15 😁 niestety po porodzie nastąpił efekt jojo 😕 i moja waga znacznie podskoczyła w górę. Z tego tez powodu u mnie za szybko nie bedzie widać ciąży z czego sie oczywiście cieszę bo im pozniej tym lepiej. O ostatniej ciąży rodzina dowiedziała sie dopiero w 7 miesiącu 😂 tylko mama wiedziała wcześniej. W tej ciąży też nie mam zamiaru sie chwalić. Mieszkamy koło malego miasteczka i dla większości ludzi ciąża 4+... To już temat na jezyki.

Po macierzyńskim wzielam pól roku urlopu wychowawczego i dalej zaległy urlop wypoczynkowy. Planowałam wrócić do pracy ale niestety w tym wypadku od października ide na L4.
    No proszę.. Jak miło - też mam już 4 dzieci i 5 w drodze 🙃

SzczęśliwaMama lubi tę wiadomość

• Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Zadzwoń do lekarza najlepiej spytaj
    Dzięki dziewczyny.
    Dzwoniłam ,dostałam zwrot na odpowiedź żeby zadzwonić wieczorem.
    😞

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie? Mnie dopadła senność. Tak mi się chce spać, że zasypiam w pracy przy biurku. Normalnie tragedia

Starania o rodzeństwo od 05.2025

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie? Mnie dopadła senność. Tak mi się chce spać, że zasypiam w pracy przy biurku. Normalnie tragedia

Czasem mnie mdli. I wieczorem o 21 w łóżku jestem ale pozatym dobrze się czuje

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie dopadła senność. Musiałam się położyć, nie dałam rady wysiedzieć przed biurkiem. Chwilę się zdrzemnęłam, a teraz leżę bo mi niedobrze.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy mogłabym do Was dołączyć?

W weekend robiłam dwa testy ciążowe, które wyszły pozytywnie. Wczoraj Beta wyszła 578.
    Zorientowałam się, że coś jest nie tak, bo czuję się bardzo senna i nie miałam siły na treningi (bieganie).

To moja trzecia ciąża, dwie były planowane, a ta kompletnie mnie zaskoczyła.Planowaliśmy zacząć starania dopiero po komunii córki, która ma być w maju. Przepłakałam pół dnia, bo martwię się tym, że mogę być nieobecna na tej uroczystości. Poza tym nie mamy nawet teraz warunków dla trzeciego dziecka. Kupiliśmy działkę i zaczynamy budowę w przyszłym roku.
    Przez kilka dni nie mogłam dojść do siebie i nie potrafiłam się cieszyć, ale od wczoraj jakoś mi lepiej i nie mogę doczekać się wizyty u lekarza. Narazie nic nikomu nie mówimy. Aplikacja ciążowa pokazuje, że dzisiaj zaczął się 6 tydzień.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Venice ;) Gratulacje :) Skoro masz dwójkę to i z trzecim szczęściem sobie poradzisz. Głowa do góry.
    Czy mogę spytać przy jakiej metodzie antykoncepcji tak Cię znienacka ciąża zaskoczyła? Zawsze się zastanawiam :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Venice Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle obliczyłam dni płodne...za dużo wina :) Wychodzi na to, że zaszłam w ciążę 9 dniu cyklu. Wcześniej miałam cykl 22 dniowy, dlatego to przesunięcie.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, pewnie dlatego mówią że organizm ludzki to nie szwajcarski zegarek i takie odchyły lubią się zdarzyć :) My przez te wszystkie lata zanim podjęliśmy starania zabezpieczaliśmy się gumami i żaden sprytny pływak się nie prześlizgnął. A może szkoda... :P
    Nie martw się :) My planowaliśmy w przyszłym roku kupić działkę i zabrać się za budowę. Pewnie byłoby fajnie rodzić dopiero po wszystkim, no ale nie robię się młodsza. Szczerze mówiąc i tak jestem w szoku, że zaszłam w 3 cyklu starań. Tyle się wcześniej zdążyłam naczytać, że po 35 roku spada płodność, a ja niedawno przekroczyłam.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice gratulacje i witamy :) ja też się boję, że sobie nie poradzimy. Dom sie buduje, po nowym roku mamy się urządzać i wprowadzać. Nie wiem jak to ogarniemy również finansowo. No ale takie obawy są normalne. Na pewno sobie poradzicie i wszystko będzie dobrze

Starania o rodzeństwo od 05.2025

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma pewnie jakieś obawy. Grunt, żeby dzieci przyszły na ten świat całe i zdrowe 🙂.

Hazzel, AJrin, wisienka94, Skowronek lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie marzenie żeby mi mój smak wrócił. Nie moge nic wachac. Moje ulubione perfumy, moje ulubione jedzenie, kawa, a nawet mąż i dzieci, wszytsko mi tak smierdzi, ze wymiękam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi, oj to współczuję. A w poprzednich ciążach też tak miałaś?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Mnie już dopadły mdłości. Najgorzej było rano, bo jeszcze muszę czekać z jedzeniem pół h po euthyroxie :(
    Jutro mam wizytę popołudniu. Nie mogę się doczekać, chociaż stresik jest, czy wszystko bd ok

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie malami. 91 podpisuje się pod tym aby całe i zdrowe ❤️
    Witam Venice każdy ma obawy ja od roku namawiałam M na 3 dziecko on bardzo nie chciał a ja trochę się wahałam bo jednak właśnie argumenty miał słuszne wiek, kasa, logistyka z 3 itp. No ale 2 miesiące temu po rozmowie z przyjaciółka która straciła dziecko a ma już 2 i wpadli z 3 i zamiast płakać miała iskierka nadziei w oczach że będą się starać o kolejne i oboje tylko o tym myślą bo nie planowali ale dopiero po stracie zrozumieli jak bardzo tego chcą. Poryczalam się rozmawiając z M, że boję się że całe życie będę żałować no i tak po jednej minucie M się zgodził ♥️
    Bo to wszystko da radę ogarnąć nie ma co przesadzać a ileż będzie szczęścia więcej ❤️

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Witaj Venice ;) Gratulacje :) Skoro masz dwójkę to i z trzecim szczęściem sobie poradzisz. Głowa do góry.
    Czy mogę spytać przy jakiej metodzie antykoncepcji tak Cię znienacka ciąża zaskoczyła? Zawsze się zastanawiam :)
    Nas zaskoczyła ciąża przy antykoncepcji na stosunek przerywany. Przez 10 lat stosowalismy oprócz starań o pierwsze dziecko, które trwały 9miesiecy.

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ