Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

za mną koszmarna noc... Mieliśmy plany z mężem na małe figle jak córka zaśnie i zwykle o 21 słodko chrapie a wczoraj nie mogła zasnąć, kokosiła się i finalnie z bara bara nic nie wyszło - może to i dobrze bo:
    a) spałam beznadziejnie
    b) z 5 razy wstawałam do toalety na siku - i to nie parę kropli ale z pełnym pęcherzem
    c) raz mi było zimno, raz gorąco
    d) bolą mnie kości - mam tak od urodzenia przy wahnięciach temperatury
    e) bolał mnie brzuch i jak zwykle z rana czuję ruchy tak teraz duuupa
    f) śniły mi się dwa poronienia i jeden poród 🤦
    Gdyby były seksy to pewnie bym świrowała, żeśmy dziecku zaszkodzili...

Boli mnie głowa, ledwo się ruszam. Dobrze, że detektor wykrył serduszko bo inaczej bym pewnie świrowała. W dodatku mdłości wróciły i muszę zjeść śniadanie jakieś a przez podkecenie aparatu cała buzia boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 09:08

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta współczuję ciężkiej nocy!😒dosyc ze czlowiek na codzień wymęczony różnymi objawami to jeszcze w nocy nie idzie wypocząć 😒
    Moze akurat uda Ci się w ciągu dnia troche zdrzemnąć 🙂
    Ehh u mnie kiepsko z figlami z mężem...co chwilę te infekcje się pojawiają podczas których nie można działać z wiadomych względów. Co się jedno wyleczy to zaraz pojawia się następna😐 teraz mnie kusi zeby np wyjechać w okresie miedzyswiatecznym np gdzies z mężem na 2 dni chociaz I jakieś spa zaliczyć czy coś w tym stylu bo od zawsze chcialam z mężem jechac a jakoś nigdy nie doszło to do skutku a jak pojawi się dzieciątko to tym bardziej ciezko będzie to zrealizowac🙂ale znowu spa w ciazy to też nie do końca dobry pomysł chyba poza tym tył tych zachorowań teraz ze strach gdzies jezdzic😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wychodzi na to że u mnie w pracy sprzątaczka która pracuje normalnie na etacie końcem października miala covida. Testu nie robila ale miala objawy które w 100% świadczyły o tym a potem zrobila przeciwciała i miala ich bardzo dużo a wczoraj dowiedziałam sie że kolezanka z biura która była przeziębiona początkiem listopada ale chodziła caly czas do pracy bo typowo covidowych objawów nie miala zrobila sobie przeciwciała i też kiala tyle że świadczy to o przechorowanym covidzie...a ja też bylam w tamtym okresie przeziębiona ale kurcze tylko gardło bolało i kaszlałam - myslalam ze to typowe przeziębienie a teraz zaczelam się zastanawiac😏jak dostane skierowanie na badania od ginekologa na następnej wizycie na pewno to też sobie chyba te przeciwciała zrobie🙂będę wiedzieć wtedy czy 3 dawka będzie kiec w ogóle sens u mnie😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie kontrolnej! Ponoć wszystko dobrze :) Synek nadgania wymiarami kilka dni, ma już 200g i dziś jestem pewna pewna, że z rana poczułam jego ruchy 😍 aż wstawać z łóżka się nie chciało 😄 miłego dnia dziewczynki ❤️

Malinka2021, Majetta, Asiulka87, Zosiek, Olenkaa, Merci92, Motyl12, Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 15 mam wizytę. Wstałam o 6 i miałam dużo energii. Za to teraz wróciłam do łóżka bo zaczęło mnie tak ciągnąć z lewej strony w podbrzuszu. Pogoda u mnie lepsza dziś ale wychodzić się nie chce 😤

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę :) dobrego dnia Wam życzę

• Soleil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na relacje po wizycie! Powodzenia :)

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta przykro mi ze miałaś taka okropna noc 😔 ale najważniejsze że z bobasem wszystko dobrze!

Soleil super wiadomość, czekamy teraz na wiadomości Klary i Leony 😊

Wzięłam się dziś za pieczenie i właśnie w piekarniku siedzi druga chałka 🤤🤤🤤

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Republiki babskiej ciąg dalszy - u mnie też dziewczyna:) na wizycie wszystko ok. Teraz czekam na polowkowe 3 stycznia. Od dziś jestem na L4.
    Olenkaa właśnie zrobiłam listę i też zabieram się za pieczenie i gotowanie.

Merci92, Soleil, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Olenkaa, Asiulka87, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ale bez szału. Dostałam tylko skierowanie na badania, l4 tyle. Nie miałam dziś USG bo byłam na genetycznym w środę więc na świeżo.

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    Ja po wizycie. Ale bez szału. Dostałam tylko skierowanie na badania, l4 tyle. Nie miałam dziś USG bo byłam na genetycznym w środę więc na świeżo.

A jak po USG polówkowym? 🙂 który to był tydzień ciazy?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jak po USG polówkowym? 🙂 który to był tydzień ciazy?

18+2 🙂 Mały ważył 240 dag 🙂 I potwierdzony chłopiec 😄

Olenkaa, Ana.Ta, Soleil, Malinka2021, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was doliczyła się może czy na grupie mamy przewagę dziewczynek czy chłopców? 😃

Olenkaa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa ja ogólnie czuje często szczególnie wieczorem takie twardnienie. Ale to też moja 1 ciąża 🙈

Dziewczyny z całego serca gratuluję dzisiejszych wizyt😘

Też jestem ciekawa jakie mamy statystyki co do płci 🤔 ale chyba ciężko by było to zebrać żeby było gdzieś na „wierzchu” bo też 1 str z terminami przez grupę na fb jest nieaktualna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 22:11

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też swędzi skóra, najwyższy czas zacząć stosować krem na brzuszek. Wy już smarujecie? Ja do tej pory się bałam stosować kosmetyków w obawie ze może za wcześnie 🙈

Zosiek fakt ciężko wysiedzieć 8h... dobrze że teraz będę miała luźniejszy okres przed świętami, trochę urlopu, trochę zdalnej, styczeń i wkońcu spokój... Choć nie powiem - na pewno będzie mi się tęsknić za „wariatami” z pracy 🙈

Majetta co za okropna noc- współczuję 🙈dobrze że masz detektor- mnie też często uspokoja 😘

Asiulka87 no to nieźle się u Ciebie porobiło🙈 faktycznie na Twoim miejscu sprawdziłabym z ciekawości, czy nie mam przeciwciał. Jeśli Ci wyjdą- tylko się cieszyć, że masz taki silny organizm :)

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔

We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃

Soleil, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊

Ja tak miałam w pierwszej ciąży mniej więcej od 16 tygodnia. Zaczęłam brać magnez 3x2 i po jakimś czasie ustąpiło. Teraz prawie od początku biorę magnez i na razie jest w porządku.

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, też właśnie zwiększyłam sobie ilość magnezu, to nie robię alarmu 😀 powiem na następnej wizycie 😊 u mnie się tak stało jak mały bardzo się kręcił w brzuchu, jakoś tak macica zareagowała...

Ana.Ta już długo się smaruje, minimum raz dziennie czasem dwa (posladki brzuch i czasem piersi) bo moja mama ma bardzo dużo rozstępów po mnie i chce mieć spokojne sumienie ze coś robie 😜 jak się zrobią to znaczy że geny

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔

We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃

🤭... Od razu przypomniało mi się nasze pierwsze prenatalne😆 lekarka nie mogła czegoś tam dopatrzeć przez brzuch i stwierdziła że zrobi dopochwowo. Kazała mi się obrócić na drugą stronę kozetki i efekt był taki ze mój P miał centralny widok na moje krocze wiercone przez Panią dr głowica do usg 🤣 teraz się z tego śmieje ale wtedy miałam buuuraka na twarzy 🤭 żeby tego było mało w którymś momencie kazała mi podnieść pośladki i nimi potrząsnąć żeby mały zmienił pozycje 🙈

Co do smarowania to od początku smaruje sie codziennie wieczorem 👍 i polecam szczotkowanie ciała 😍 zaczęłam może jakiś miesiąc temu ale już czuje różnice 😃

Malinka2021, Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ