Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
za mną koszmarna noc... Mieliśmy plany z mężem na małe figle jak córka zaśnie i zwykle o 21 słodko chrapie a wczoraj nie mogła zasnąć, kokosiła się i finalnie z bara bara nic nie wyszło - może to i dobrze bo:
a) spałam beznadziejnie
b) z 5 razy wstawałam do toalety na siku - i to nie parę kropli ale z pełnym pęcherzem
c) raz mi było zimno, raz gorąco
d) bolą mnie kości - mam tak od urodzenia przy wahnięciach temperatury
e) bolał mnie brzuch i jak zwykle z rana czuję ruchy tak teraz duuupa
f) śniły mi się dwa poronienia i jeden poród 🤦
Gdyby były seksy to pewnie bym świrowała, żeśmy dziecku zaszkodzili...
Boli mnie głowa, ledwo się ruszam. Dobrze, że detektor wykrył serduszko bo inaczej bym pewnie świrowała. W dodatku mdłości wróciły i muszę zjeść śniadanie jakieś a przez podkecenie aparatu cała buzia boliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 09:08
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta współczuję ciężkiej nocy!😒dosyc ze czlowiek na codzień wymęczony różnymi objawami to jeszcze w nocy nie idzie wypocząć 😒
Moze akurat uda Ci się w ciągu dnia troche zdrzemnąć 🙂
Ehh u mnie kiepsko z figlami z mężem...co chwilę te infekcje się pojawiają podczas których nie można działać z wiadomych względów. Co się jedno wyleczy to zaraz pojawia się następna😐 teraz mnie kusi zeby np wyjechać w okresie miedzyswiatecznym np gdzies z mężem na 2 dni chociaz I jakieś spa zaliczyć czy coś w tym stylu bo od zawsze chcialam z mężem jechac a jakoś nigdy nie doszło to do skutku a jak pojawi się dzieciątko to tym bardziej ciezko będzie to zrealizowac🙂ale znowu spa w ciazy to też nie do końca dobry pomysł chyba poza tym tył tych zachorowań teraz ze strach gdzies jezdzic😏 -
W ogóle wychodzi na to że u mnie w pracy sprzątaczka która pracuje normalnie na etacie końcem października miala covida. Testu nie robila ale miala objawy które w 100% świadczyły o tym a potem zrobila przeciwciała i miala ich bardzo dużo a wczoraj dowiedziałam sie że kolezanka z biura która była przeziębiona początkiem listopada ale chodziła caly czas do pracy bo typowo covidowych objawów nie miala zrobila sobie przeciwciała i też kiala tyle że świadczy to o przechorowanym covidzie...a ja też bylam w tamtym okresie przeziębiona ale kurcze tylko gardło bolało i kaszlałam - myslalam ze to typowe przeziębienie a teraz zaczelam się zastanawiac😏jak dostane skierowanie na badania od ginekologa na następnej wizycie na pewno to też sobie chyba te przeciwciała zrobie🙂będę wiedzieć wtedy czy 3 dawka będzie kiec w ogóle sens u mnie😏
-
A ja już po wizycie kontrolnej! Ponoć wszystko dobrze
Synek nadgania wymiarami kilka dni, ma już 200g i dziś jestem pewna pewna, że z rana poczułam jego ruchy 😍 aż wstawać z łóżka się nie chciało 😄 miłego dnia dziewczynki ❤️
Malinka2021, Majetta, Asiulka87, Zosiek, Olenkaa, Merci92, Motyl12, Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majetta przykro mi ze miałaś taka okropna noc 😔 ale najważniejsze że z bobasem wszystko dobrze!
Soleil super wiadomość, czekamy teraz na wiadomości Klary i Leony 😊
Wzięłam się dziś za pieczenie i właśnie w piekarniku siedzi druga chałka 🤤🤤🤤
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyRepubliki babskiej ciąg dalszy - u mnie też dziewczyna:) na wizycie wszystko ok. Teraz czekam na polowkowe 3 stycznia. Od dziś jestem na L4.
Olenkaa właśnie zrobiłam listę i też zabieram się za pieczenie i gotowanie.Merci92, Soleil, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Olenkaa, Asiulka87, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
Leon wrote:Ja po wizycie. Ale bez szału. Dostałam tylko skierowanie na badania, l4 tyle. Nie miałam dziś USG bo byłam na genetycznym w środę więc na świeżo.
A jak po USG polówkowym? 🙂 który to był tydzień ciazy?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa ja ogólnie czuje często szczególnie wieczorem takie twardnienie. Ale to też moja 1 ciąża 🙈
Dziewczyny z całego serca gratuluję dzisiejszych wizyt😘
Też jestem ciekawa jakie mamy statystyki co do płci 🤔 ale chyba ciężko by było to zebrać żeby było gdzieś na „wierzchu” bo też 1 str z terminami przez grupę na fb jest nieaktualna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 22:11
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mnie też swędzi skóra, najwyższy czas zacząć stosować krem na brzuszek. Wy już smarujecie? Ja do tej pory się bałam stosować kosmetyków w obawie ze może za wcześnie 🙈
Zosiek fakt ciężko wysiedzieć 8h... dobrze że teraz będę miała luźniejszy okres przed świętami, trochę urlopu, trochę zdalnej, styczeń i wkońcu spokój... Choć nie powiem - na pewno będzie mi się tęsknić za „wariatami” z pracy 🙈
Majetta co za okropna noc- współczuję 🙈dobrze że masz detektor- mnie też często uspokoja 😘
Asiulka87 no to nieźle się u Ciebie porobiło🙈 faktycznie na Twoim miejscu sprawdziłabym z ciekawości, czy nie mam przeciwciał. Jeśli Ci wyjdą- tylko się cieszyć, że masz taki silny organizm16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔
We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃Soleil, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlenkaa wrote:Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊
Ja tak miałam w pierwszej ciąży mniej więcej od 16 tygodnia. Zaczęłam brać magnez 3x2 i po jakimś czasie ustąpiło. Teraz prawie od początku biorę magnez i na razie jest w porządku. -
Dziękuję za odpowiedzi, też właśnie zwiększyłam sobie ilość magnezu, to nie robię alarmu 😀 powiem na następnej wizycie 😊 u mnie się tak stało jak mały bardzo się kręcił w brzuchu, jakoś tak macica zareagowała...
Ana.Ta już długo się smaruje, minimum raz dziennie czasem dwa (posladki brzuch i czasem piersi) bo moja mama ma bardzo dużo rozstępów po mnie i chce mieć spokojne sumienie ze coś robie 😜 jak się zrobią to znaczy że genyAna.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Merci92 wrote:Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔
We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃
🤭... Od razu przypomniało mi się nasze pierwsze prenatalne😆 lekarka nie mogła czegoś tam dopatrzeć przez brzuch i stwierdziła że zrobi dopochwowo. Kazała mi się obrócić na drugą stronę kozetki i efekt był taki ze mój P miał centralny widok na moje krocze wiercone przez Panią dr głowica do usg 🤣 teraz się z tego śmieje ale wtedy miałam buuuraka na twarzy 🤭 żeby tego było mało w którymś momencie kazała mi podnieść pośladki i nimi potrząsnąć żeby mały zmienił pozycje 🙈
Co do smarowania to od początku smaruje sie codziennie wieczorem 👍 i polecam szczotkowanie ciała 😍 zaczęłam może jakiś miesiąc temu ale już czuje różnice 😃Malinka2021, Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość