X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

za mną koszmarna noc... Mieliśmy plany z mężem na małe figle jak córka zaśnie i zwykle o 21 słodko chrapie a wczoraj nie mogła zasnąć, kokosiła się i finalnie z bara bara nic nie wyszło - może to i dobrze bo:
    a) spałam beznadziejnie
    b) z 5 razy wstawałam do toalety na siku - i to nie parę kropli ale z pełnym pęcherzem
    c) raz mi było zimno, raz gorąco
    d) bolą mnie kości - mam tak od urodzenia przy wahnięciach temperatury
    e) bolał mnie brzuch i jak zwykle z rana czuję ruchy tak teraz duuupa
    f) śniły mi się dwa poronienia i jeden poród 🤦
    Gdyby były seksy to pewnie bym świrowała, żeśmy dziecku zaszkodzili...

Boli mnie głowa, ledwo się ruszam. Dobrze, że detektor wykrył serduszko bo inaczej bym pewnie świrowała. W dodatku mdłości wróciły i muszę zjeść śniadanie jakieś a przez podkecenie aparatu cała buzia boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 09:08

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta współczuję ciężkiej nocy!😒dosyc ze czlowiek na codzień wymęczony różnymi objawami to jeszcze w nocy nie idzie wypocząć 😒
    Moze akurat uda Ci się w ciągu dnia troche zdrzemnąć 🙂
    Ehh u mnie kiepsko z figlami z mężem...co chwilę te infekcje się pojawiają podczas których nie można działać z wiadomych względów. Co się jedno wyleczy to zaraz pojawia się następna😐 teraz mnie kusi zeby np wyjechać w okresie miedzyswiatecznym np gdzies z mężem na 2 dni chociaz I jakieś spa zaliczyć czy coś w tym stylu bo od zawsze chcialam z mężem jechac a jakoś nigdy nie doszło to do skutku a jak pojawi się dzieciątko to tym bardziej ciezko będzie to zrealizowac🙂ale znowu spa w ciazy to też nie do końca dobry pomysł chyba poza tym tył tych zachorowań teraz ze strach gdzies jezdzic😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wychodzi na to że u mnie w pracy sprzątaczka która pracuje normalnie na etacie końcem października miala covida. Testu nie robila ale miala objawy które w 100% świadczyły o tym a potem zrobila przeciwciała i miala ich bardzo dużo a wczoraj dowiedziałam sie że kolezanka z biura która była przeziębiona początkiem listopada ale chodziła caly czas do pracy bo typowo covidowych objawów nie miala zrobila sobie przeciwciała i też kiala tyle że świadczy to o przechorowanym covidzie...a ja też bylam w tamtym okresie przeziębiona ale kurcze tylko gardło bolało i kaszlałam - myslalam ze to typowe przeziębienie a teraz zaczelam się zastanawiac😏jak dostane skierowanie na badania od ginekologa na następnej wizycie na pewno to też sobie chyba te przeciwciała zrobie🙂będę wiedzieć wtedy czy 3 dawka będzie kiec w ogóle sens u mnie😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie kontrolnej! Ponoć wszystko dobrze :) Synek nadgania wymiarami kilka dni, ma już 200g i dziś jestem pewna pewna, że z rana poczułam jego ruchy 😍 aż wstawać z łóżka się nie chciało 😄 miłego dnia dziewczynki ❤️

Malinka2021, Majetta, Asiulka87, Zosiek, Olenkaa, Merci92, Motyl12, Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 15 mam wizytę. Wstałam o 6 i miałam dużo energii. Za to teraz wróciłam do łóżka bo zaczęło mnie tak ciągnąć z lewej strony w podbrzuszu. Pogoda u mnie lepsza dziś ale wychodzić się nie chce 😤

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę :) dobrego dnia Wam życzę

• Soleil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na relacje po wizycie! Powodzenia :)

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta przykro mi ze miałaś taka okropna noc 😔 ale najważniejsze że z bobasem wszystko dobrze!

Soleil super wiadomość, czekamy teraz na wiadomości Klary i Leony 😊

Wzięłam się dziś za pieczenie i właśnie w piekarniku siedzi druga chałka 🤤🤤🤤

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Republiki babskiej ciąg dalszy - u mnie też dziewczyna:) na wizycie wszystko ok. Teraz czekam na polowkowe 3 stycznia. Od dziś jestem na L4.
    Olenkaa właśnie zrobiłam listę i też zabieram się za pieczenie i gotowanie.

Merci92, Soleil, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Olenkaa, Asiulka87, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ale bez szału. Dostałam tylko skierowanie na badania, l4 tyle. Nie miałam dziś USG bo byłam na genetycznym w środę więc na świeżo.

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    Ja po wizycie. Ale bez szału. Dostałam tylko skierowanie na badania, l4 tyle. Nie miałam dziś USG bo byłam na genetycznym w środę więc na świeżo.

A jak po USG polówkowym? 🙂 który to był tydzień ciazy?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jak po USG polówkowym? 🙂 który to był tydzień ciazy?

18+2 🙂 Mały ważył 240 dag 🙂 I potwierdzony chłopiec 😄

Olenkaa, Ana.Ta, Soleil, Malinka2021, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was doliczyła się może czy na grupie mamy przewagę dziewczynek czy chłopców? 😃

Olenkaa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa ja ogólnie czuje często szczególnie wieczorem takie twardnienie. Ale to też moja 1 ciąża 🙈

Dziewczyny z całego serca gratuluję dzisiejszych wizyt😘

Też jestem ciekawa jakie mamy statystyki co do płci 🤔 ale chyba ciężko by było to zebrać żeby było gdzieś na „wierzchu” bo też 1 str z terminami przez grupę na fb jest nieaktualna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 22:11

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też swędzi skóra, najwyższy czas zacząć stosować krem na brzuszek. Wy już smarujecie? Ja do tej pory się bałam stosować kosmetyków w obawie ze może za wcześnie 🙈

Zosiek fakt ciężko wysiedzieć 8h... dobrze że teraz będę miała luźniejszy okres przed świętami, trochę urlopu, trochę zdalnej, styczeń i wkońcu spokój... Choć nie powiem - na pewno będzie mi się tęsknić za „wariatami” z pracy 🙈

Majetta co za okropna noc- współczuję 🙈dobrze że masz detektor- mnie też często uspokoja 😘

Asiulka87 no to nieźle się u Ciebie porobiło🙈 faktycznie na Twoim miejscu sprawdziłabym z ciekawości, czy nie mam przeciwciał. Jeśli Ci wyjdą- tylko się cieszyć, że masz taki silny organizm :)

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔

We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃

Soleil, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Dziewczyny czy macie czasem takie twardnienie podbrzusza, które mija po np obróceniu się na bok? Tak jakby ktoś mi nagle 10kg położył. Moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i wszystko nowe dla mnie, wolę dopytać doświadczonych zanim u lekarza zrobię alarm 😊

Ja tak miałam w pierwszej ciąży mniej więcej od 16 tygodnia. Zaczęłam brać magnez 3x2 i po jakimś czasie ustąpiło. Teraz prawie od początku biorę magnez i na razie jest w porządku.

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, też właśnie zwiększyłam sobie ilość magnezu, to nie robię alarmu 😀 powiem na następnej wizycie 😊 u mnie się tak stało jak mały bardzo się kręcił w brzuchu, jakoś tak macica zareagowała...

Ana.Ta już długo się smaruje, minimum raz dziennie czasem dwa (posladki brzuch i czasem piersi) bo moja mama ma bardzo dużo rozstępów po mnie i chce mieć spokojne sumienie ze coś robie 😜 jak się zrobią to znaczy że geny

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Ana.Ta Mam ten sam dylemat co do kremów już kilka tygodni temu zakupiłam na brzuch i piersi ale może ze dwa razy zastosowalam. 😉 Trochę z obawy a trochę z braku nawyku i lenistwa ☺ Zakupilam kosmetyki z bielendy ale może powinnam jakieś lepsze kupić czyli bardziej naturalne...🤔

We wtorek mam połówkowe badanie pierwsze z mężem ☺ Nie mogę się doczekać 😉 Oby wszystko było ok ☺ Tak dziwnie jest leżeć u ginekologa na badaniu z osobą trzecia nawet jak to jest mąż 😃

🤭... Od razu przypomniało mi się nasze pierwsze prenatalne😆 lekarka nie mogła czegoś tam dopatrzeć przez brzuch i stwierdziła że zrobi dopochwowo. Kazała mi się obrócić na drugą stronę kozetki i efekt był taki ze mój P miał centralny widok na moje krocze wiercone przez Panią dr głowica do usg 🤣 teraz się z tego śmieje ale wtedy miałam buuuraka na twarzy 🤭 żeby tego było mało w którymś momencie kazała mi podnieść pośladki i nimi potrząsnąć żeby mały zmienił pozycje 🙈

Co do smarowania to od początku smaruje sie codziennie wieczorem 👍 i polecam szczotkowanie ciała 😍 zaczęłam może jakiś miesiąc temu ale już czuje różnice 😃

Malinka2021, Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ