Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja mam 20.12 😊

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

Wgl mam wrażenie że z każdym dniem brzuch jest coraz większy i większy. Chyba na Wigilii teściowie „zczają” się od razu 😂

Ja nie mam co ukrywać, bebzun taki, że w luźnym, zimowym płaszczu widać :P

Dzisiaj miałam podkręcanie aparatu na zęby i myślałam, że na fotelu zejdę z bólu a teraz mało co mogę jeść 🙈

Merci92 lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wizyta przed świętami 17.12, a miesiąc później chyba zamykam listę połówkową, chyba będę miała ostatnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:58

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja nie mam co ukrywać, bebzun taki, że w luźnym, zimowym płaszczu widać :P

Dzisiaj miałam podkręcanie aparatu na zęby i myślałam, że na fotelu zejdę z bólu a teraz mało co mogę jeść 🙈

Ja zakładam aparat w styczniu. Mam się bać? :D słyszałam, że leczenie ortodontyczne dosyć boli, aż myśli chodzą mi po głowie czy nie zrezygnować 🤣 ale dosyć długo czekałam na wizytę, wszystkie zdjęcia porobione przed ciąża, szkoda to teraz odłożyć

Merci92 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro standardową wizytę, a w poniedziałek połówkowe. Oczywiście stres już przed jutrem jest. Czuje ruchy, ale wiadomo jak to jest...

U mnie też bęben jest, aż się boje co będzie w maju 🤦

Ana.Ta Oliwia ślicznie 🥰 teście będą mieli prezent pod choinkę 😁

Mnie zgaga zaczyna coś męczyć, trochę wcześnie 🤣🤣🤣

A aparat boli, ale znośnie 😁 jedyne co to nie wiem jak w ciąży, bo wydaje mi się że jest większa wrażliwość zębów i dziąseł, przynajmniej u mnie. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 17:25

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil ja nosiłam aparat przez 4 lata 😯 Po założeniu to wiadomo trzeba się przyzwyczaić do noszenia aparatu bo mi akurat w buzi się nie mieścił i zawsze jak się uśmiechałam to wszystkie zeby było widać hihi ☺ Boli przez kilka dni po każdej wizycie jeżeli ortodonta coś zmienia ale później jest ok ☺ Szybko się przyzwyczaisz zobaczysz. Efekty są warte tych niedogodności 😃

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Soleil ja nosiłam aparat przez 4 lata 😯 Po założeniu to wiadomo trzeba się przyzwyczaić do noszenia aparatu bo mi akurat w buzi się nie mieścił i zawsze jak się uśmiechałam to wszystkie zeby było widać hihi ☺ Boli przez kilka dni po każdej wizycie jeżeli ortodonta coś zmienia ale później jest ok ☺ Szybko się przyzwyczaisz zobaczysz. Efekty są warte tych niedogodności 😃

Mam nadzieję, że tak będzie 😅:| u mnie leczenie przewidziane na rok, za dużo do poprawy nie ma, mimo wszystko stresik jest 😁

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek trzymamy kciuki za jutro ✊ i wgl powodzenia dziewczyny wizytujące w grudniu ✊✊✊
    Chyba ten stres przed wizytą bedzie juz z nami do końca 😂

Oj te Nasz bębny 😂 ale niech rosną, rosną :-)

U Mnie koleżanka w pracy ma aparat i przezywam z nią każdą wizytę 😂 podkręcanie i nowy kolor gumek 😂

Właśnie kurcze u Mnie też zgaga już pare dni 🤦‍♀️ Nigdy nie miałam i nie wiedziałam że od niej tak jakoś niedobrze:/ od razu mi się nudności przypominają 🙈

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil odnośnie aparatu to właśnie znaczenie ma jak bardzo zęby wymagają przesunięcia. U mnie było trochę sporo do wyrównania, to nawet gorączkę potrafiłam mieć po wizycie, bez tabletek przeciwbólowych też się nie obyło. Nie wiem może jakiegoś nie najlepszego ortodonte miałam, ale mnie bolalo dość mocno.
    Warto też przemyśleć skutki uboczne aparatu. Często zęby później robią się niestabilne. Jeśli miałabym jakaś niewielka wadę to nie zdecydowałabym się na aparat, jednak w moim przypadku nawet jakbym wiedziała co mnie czeka i tak bym go założyła 🙂
    W ciąży rzeczywiście może bardziej być uciążliwy, ale pewnie do przeżycia jeżeli tak jak piszesz dużej wady zgryzu nie masz 🙂

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 22.12.a 17.01.polówkowe

Ana.Ta, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Soleil odnośnie aparatu to właśnie znaczenie ma jak bardzo zęby wymagają przesunięcia. U mnie było trochę sporo do wyrównania, to nawet gorączkę potrafiłam mieć po wizycie, bez tabletek przeciwbólowych też się nie obyło. Nie wiem może jakiegoś nie najlepszego ortodonte miałam, ale mnie bolalo dość mocno.
    Warto też przemyśleć skutki uboczne aparatu. Często zęby później robią się niestabilne. Jeśli miałabym jakaś niewielka wadę to nie zdecydowałabym się na aparat, jednak w moim przypadku nawet jakbym wiedziała co mnie czeka i tak bym go założyła 🙂
    W ciąży rzeczywiście może bardziej być uciążliwy, ale pewnie do przeżycia jeżeli tak jak piszesz dużej wady zgryzu nie masz 🙂

Dzięki !! poczytam przed wizytą jeszcze na ten temat. Nie słyszałam nigdy o takim skutku ubocznym 😬 ja ściskam zęby w nocy mimo, ze zgryz prawidłowy, też przy bólu głowy bolą mnie trochę zęby, dentysta mówił, że pewnie dlatego, że są ściśnięte. Myślałam, że może po aparacie to się poprawi, zobaczymy 🤔

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na zgagę polecił lekarz Alugastrin. Kupilam ale jeszcze nie uzywalam🙂zostawiam to na ekstremalne zgagi😋

Zosiek, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie zanim się pojawie u lekarza - jak robię badanie moczu wychodzą mi liczne bakterie, ale posiew jest jalowy. Już 2 razy tak samo. Miała któraś z was tak? W googlu znalazłam że próbka mogła być zanieczyszczona, ale kurcze 2 razy?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Hej, mam pytanie zanim się pojawie u lekarza - jak robię badanie moczu wychodzą mi liczne bakterie, ale posiew jest jalowy. Już 2 razy tak samo. Miała któraś z was tak? W googlu znalazłam że próbka mogła być zanieczyszczona, ale kurcze 2 razy?

A badanie podstawowe i posiew są z tej samej próbki moczu? Ostanio wyszły mi bakterie w moczu, potem wzięłam antybiotyk, następnie miałam sam posiew i już był jałowy. Myślałam, że lek pomógł i nie ma bakterii, hmm. Jutro idę na kolejne badanie moczu, ciekawe czy cos wyjdzie..

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Oliwia ładne imię, my też braliśmy je pod uwagę 🙂
    Co do aparatu to mi się marzy od dłuższego czasu, ale jakoś się do tego nie zebrałam. Może się uda po rozpakowaniu ogarnąć ten temat.
    Ruchy zaczęłam czuć od wczoraj, takie wyraźniejszego i częstsze. Bardzo się cieszę i napawam się tym ile się da🙂

Soleil co do połówkowych to ja mam 19.01, więc chyba razem zamykamy listę 😉

Soleil, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, wszystkie próbki były osobno, ale nie brałam żadnych leków (bo skoro posiew jalowy to lekarka nie wiedziała co dac). Idę w przyszłym tygodniu, ale nurtuje mnie to...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli przestaje marzyć, że pozbedę się tych infekcji w ciąży 🤦‍♀️
    Obecnie czekam dopiero na wynik posiewu.

Kasjanna właśnie z tym moczem to różnie, czasem wystarczy się źle podmyć i już coś wyjdzie:/

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy? Pamiętam,że przedwczoraj pisalyscie o bólu głowy, mnie za to od wczoraj męczy. Wczoraj to była w ogóle tragedia, czułam,że pulsuje mi z każdej strony, jakikolwiek ruch kaszlał ból. Paracetamol nie pomógł wcale. Poszłam wcześniej spać. Ciśnienie miałam bardzo niskie cały dzień, przeważnie 94/66, najwięcej miałam 102/75. Puls najwięcej 102,ale to po dłuższym chodzeniu. Dzisiaj od rana też bolała głowa, apap tym razem trochę pomógł,ale na 2h, teraz znowu czuję,że ból nachodzi. Ciśnienie dzisiaj normalnie 115/76, puls 82. Nie wiem czy ten ból to powód do zmartwien, czy to normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 08:09

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy? Pamiętam,że przedwczoraj pisalyscie o bólu głowy, mnie za to od wczoraj męczy. Wczoraj to była w ogóle tragedia, czułam,że pilnuje mi z każdej strony, jakikolwiek ruch kaszlał ból. Paracetamol nie pomógł wcale. Poszłam wcześniej spać. Ciśnienie miałam bardzo niskie cały dzień, przeważnie 94/66, najwięcej miałam 102/75. Puls najwięcej 102,ale to po dłuższym chodzeniu. Dzisiaj od rana też bolała głowa, apap tym razem trochę pomógł,ale na 2h, teraz znowu czuję,że ból nachodzi. Ciśnienie dzisiaj normalnie 115/76, puls 82. Nie wiem czy ten ból to powód do zmartwien, czy to normalne?

Przepraszam,że się wtrace ale właśnie chodzę i szukam wszędzie czy ktoś ma jakies sposoby na ten ból ... Ja wczoraj to samo od 20 do 1 w nocy spałam z mokrą ścierka na głowie ... Dziś znowu zaczyna cmic . Też myślę czy to normalne bo aż tak bardzo nie bolała mnie chyba nigdy a wczoraj myślałam ,że głowę mi rozerwie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 08:03

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam bólu głowy i nie pomogę apropo leków ale moja bratowa niedawno w ciąży miała ogromne migreny i w sumie w swoich dwóch ciążach z tym się borykała więc myślę że to jest często spotykana dolegliwość jak mdłości czy zgaga. Czasami przez ten ból głowy wymiotowala 😯

6056198c02.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ