Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Merci92 wrote:Ja niestety nie mam bólu głowy i nie pomogę apropo leków ale moja bratowa niedawno w ciąży miała ogromne migreny i w sumie w swoich dwóch ciążach z tym się borykała więc myślę że to jest często spotykana dolegliwość jak mdłości czy zgaga. Czasami przez ten ból głowy wymiotowala 😯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 08:12
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Właśnie przeczytałam,że częstym skutkiem ubocznym heparyny są bóle głowy. Od początku ciąży brałam dawkę 0,4 A od soboty mam zwiększona na 0,6. Może stąd te bóle... skoro ciśnienie nie jest wysokie,puls też nie szykuje,to może jednak ta heparyna tak działa
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Kasjanna wrote:Hej, mam pytanie zanim się pojawie u lekarza - jak robię badanie moczu wychodzą mi liczne bakterie, ale posiew jest jalowy. Już 2 razy tak samo. Miała któraś z was tak? W googlu znalazłam że próbka mogła być zanieczyszczona, ale kurcze 2 razy?
Kasjanna nawet na to zwykle badanie najlepiej używać sterylnych pojemników plus podmyć się. I jak najszybciej do labo, raz zawiozłam po chyba 6h i wyszły bakterie przez to, że zbyt dlugo próbka stała i czekała, kolejne badanie już miałam ok
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
5ylwian wrote:Właśnie przeczytałam,że częstym skutkiem ubocznym heparyny są bóle głowy. Od początku ciąży brałam dawkę 0,4 A od soboty mam zwiększona na 0,6. Może stąd te bóle... skoro ciśnienie nie jest wysokie,puls też nie szykuje,to może jednak ta heparyna tak działa
5ylwian porozmawiaj z lekarzem o tych bólach, czasem pozwalają wziąć coś mocniejszego niż paracetamol jak już nic nie pomaga.. a zapytam z ciekawości, dlaczego Ci podnieśli dawkę? Też biorę ale od początku na 0.4 jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 08:30
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kasjanna wrote:Hej, mam pytanie zanim się pojawie u lekarza - jak robię badanie moczu wychodzą mi liczne bakterie, ale posiew jest jalowy. Już 2 razy tak samo. Miała któraś z was tak? W googlu znalazłam że próbka mogła być zanieczyszczona, ale kurcze 2 razy?
Witaj w gronie!
Pierwszy posiew - wyszły ziarenkowece (niby bakterie, które pojawiają się przy zanieczyszczeniu próbki). Ponowiłam posiew (specjalny pojemnik, dotykałam tylko nakrętki, sama się podmyłam, osuszyłam papierem) i dalej nie wyszły żadne bakterie prócz ziarenkowców - jakby próbka znowu była zanieczyszczona... w poniedziałek powtarzam badanie moczu a we wtorek mam wizyte u lekarza07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Olenkaa wrote:5ylwian porozmawiaj z lekarzem o tych bólach, czasem pozwalają wziąć coś mocniejszego niż paracetamol jak już nic nie pomaga.. a zapytam z ciekawości, dlaczego Ci podnieśli dawkę? Też biorę ale od początku na 0.4 jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 10:28
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Hej, na badaniu wszystko ok, ale płci nie wiem, bobas spał z podwiniętymi nóżkami, a usg na szybko, bo w poniedziałek połówkowe. 😁
Na ból głowy od niskiego ciśnienia w ciągu dnia kawkę słabą wypić, a tak to leżeć, cisza, ciemność okłady, wodę pić i próbować spać. Ja mam często z tym problemy, przed ciążą migreny z wymiotami, teraz odpukać walczę bez leków.😉Malinka2021, Soleil, Olenkaa, 5ylwian, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja na szczęście tfu tfu z bólem głowy nie mam problemu ale znowu od 2 dni boli mnie pół szczęki 😒 kiedys juz tak mialam przez kilka dni przed ciąża i dentystka mi powiedziała że to na ...pogodę heh. Jednych na zmianę pogody boli głowa, innych jakies złamanie daje o sobie znać a mnie boli szczęka 😏dzis juz jest lepiej ale wczoraj wieczorem to była tragedia. Mam nadzieję że to od pogody a nie ze jakies zapalenie ehh🙂
-
Asiulka a mnie właśnie jak i głowa boli, załóżmy prawa strona to i prawa strona szczęki 😬 jak lewa to lewa, z promieniowaniem na oko. Przewalone. Gorsze niż covid który ostatnio przeszłam 😜 ale faktycznie leżenie, ciemność, u mnie akurat czarna herbata (bo z kawą to tak średnio się lubimy) ew okłady na łepek i w ostateczności apap 1g bo mi 500 to na nic nie działa
-
5ylwian wrote:Lekarka od początku się zastanawiała czy nie dać 0,6 przez moja nadwagę. Ale dopiero na ostatniej wizycie zdecydowała się jednak podnieść. Kazała dokończyć opakowanie 0,4 i zacząć 0,6
Ahaa dzięki, myślałam że robila Ci jakieś dodatkowe badania i dlatego 😊5ylwian lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ja również nie mam żadnych sprawdzonych sposobów na ból głowy a migreny mam niestety dość często. Generalnie tylko: sen, zimny okład na głowe, apap jak tylko czuje, ze cokolwiek sie zaczyna i ostatnio mi trochę pomogło jak mąż wymasował mi szyje i kark amolem (czasem glowa boli od napiecia mięśni). Ale ten ból po tym wszystkim nie mija tylko jest nieco bardziej znośny. Ostatnio trwał u mnie 2 dni pełne.
Dzisiaj mam takie spięcia w brzuchu, ze to masakra. Moze od siedzenia bo musiałam zostać trochę po godzinach w biurze... Lekarka ostatnio poleciła mi daymag w saszetkach, to jest 100% dawki magnezu w jednej saszetce, wlasnie odebrałam z apteki, mam nadzieje, ze wezme kilka dni i trochę te skurcze miną, bo naprawde od wczoraj jest nieprzyjemnie, a jak probowalam wziac taka dawke w magne b6 to bylo mi niedobrze po tabletkach. Masakra dziewczyny.
Wgl dostalam pierwszy prezent dla malutkiej, jakis straszny szok to we mnie wywołało. Ale to miłeMerci92, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende Super to napewno miłe uczucie dostać coś dla swojego maleństwa ☺ Nie dostałam jeszcze żadnego ale jak ktoś pyta mnie co chce dostać pod choinkę to się śmieje że różowe bodziaki 😃
Kurcze mnie też brzuch bolal dzisiaj ale tak jak Ty sporo siedziałam i w takim napięciu bo uczę kolegę któryś dzień z rzędu na moje zastępstwo i nie łatwa to praca aż gardło boli od tłumaczenia 😟 Tylko lezenie i spokój mi pomaga na te bóle no i melisa na nerwy i dobry sen 😃 -
Właśnie to najgorsze, że jak migrena złapie to trwa kilka dni 😔
Właśnie ja też mam spinania brzucha i lekarka mówiła, że magne b6 spokojnie można zwiększyć dawkę do 6-8 tabletek dziennie nawet, ale jak tyle tabsów pochłonąć nie wiem 🤣Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziewczyny, zaczęłam dzisiaj 5ty miesiąc🎉👶🤰nadal nie dowierzam że się udało i dopiero teraz mówię wszystkim że jestem w ciąży😍synuś rośnie, ma 14cm i na usg pucowate policzki-już go kocham nad życie💙połówkowe 7.01:)
Z tymi bólami głowy łącze się z Wami-raz przez 3dni od rana do wieczora mnie męczyło-masakra nie mogłam funkcjonować. Na chwilę pomagał masaż skroni przez męża i chłodne okłady,ale dosłownie "umierałam"z bólu:/
Ana.Ta, Olenkaa, Merci92, Zosiek, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Zosiek więc jeszcze kilka dni „niepewności” przed Tobą😂 u Mnie na szczęście za 3 razem się udało dojrzeć płeć😂 ciesze się że poza tym wszystko ok i super że polówkowe tak przed świętami nasz! 😘
Ja też mam często ból głowy, ale dość znośny. Jak nie poje kawy ratuje mnie tylko lekkie cappucino. Ale ogólnie myśle że gdybym była już na l4 poprostu starałabym się odespać... jakoś od 2 dni mam spadek formy, ciężko mi wstawać, później 8h przed komputerem... Myśle, że ten koniec stycznia to chyba naprawdę będzie ostatni dzwonek 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 20:58
Zosiek lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Merci92 ja też teraz przyuczam- łączę się w bólu 🤨
Motyl12 cudowne wieści! 😘 teraz już musi być dobrze, ja się o mówieniu o ciąży przełamałam bodajże 3 tyg temu 🤔 ale tylko kilku osobom, wczoraj powiedziałam już reszcie w pracy i to jest ulga! 🙈 reszta rodzinki na świętach🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 19:36
Merci92, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Merci, ja ogolnie tez do tej pory nic nie dostałam, wiec byłam w totalnym szoku. Akurat prezentem jest wtaki usypiacz z fishera, uroczy wiec pewnie sie przyda
.
Zosiek, mi dokładnie lekarka mowiła to samo, ale jak ostatnio wzięłam 4 jednego dnia to moj żołądek juz cierpial, to nie wiem co by bylo dalej. Zobacze z tymi saszetkami, moze będzie latwiej wchodzic.
U mnie w robocie to a ogóle jest teraz szał, święta, inwentaryzacja a ludzi do pracy brakuje. Kiedys po prostu cisnęłam pełno nadgodzin i w biurze i na dziale, a w aktualnej sytuacji jak to sie ciaglw denerwuje, bo wiadomo ja zrobiłabym szybciej, lepiej, więcej- taki charakter.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kupilam dzis w rosmanie swój pierwszy stanik ciazowy...I jest masakra😒w biuście ok ale sciska mnie pas pod biustem. Ogólnie jestem szczupłą osobą i normalnie noszę rozmiar M , biustonosz kupilam L i zglupialam po prostu😋najwiekszy byl XL, ale nie możliwe zebym musiala kupoqac największy jaki jest bo w takim razie jamie miałyby nosić dziewczyny które mają jakąś nadwage😏poza tym w ogóle ostatnio cos mnie ciagle swędzą plecy w miejscu właśnie pasa od biustonosza, nie wiek co jest grane😛
-
Skóra swędzi bo się rozciąga 😉 smarować, smarować 😁 płyn do płukania dla alergików lepiej używać 😉
Vende to dawaj znać jak po tym innym magnezie, bo rzeczywiście tyle tabsów może narozrabiać w brzuchu 🤦
Ana.Ta cieszę się, że na święta nie będę już mówić ono 🤣 podziwiam Was ze wstawaniem do pracy i 8h siedzeniem 🥰 ostatnio próbowałam coś podziałać na kompie to 3h i dość, tu plecy, tu brzuch, ciężko wysiedzieć. A fotel niby wygodny bo kupowałam specjalnie do pracy zdalnej.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰