Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny namieszałam- jednak mam 12.01 połówkowe- na szczęście o wcześniejszej porze - ominę korki bo jak dzis wyszłam o 15.00 to byla jakas masakra 🙈

Właśnie lekarka mi coś o paskach mówiła i zgłupiałam. A w próbówce jest tylko taki jeden patyk do zamoczenia 😂
    No nic coś pewnie z wrażenia namieszałam. Zrobię raz i zawioze do laboratorium (:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 21:07

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ten moment zażywam tylko pregnę plus, wit c. A raz w tygodniu lactinova mama.

Na początku miałam osobno kwas foliowy, żelazo, ale lekarka kazała już odstAwić.
    Teraz z uwagi na brak okresu to drugie było w normie :)

A co do płci. Ja zawsze marzyłam o pierwszej dziewczynce- mąż też, więc bardzo się cieszymy.
    Ale co jak co moja siostra urodziła niedAwno synka i jest tak przekochany, że było już nam wszystko jedno:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 21:13

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od zawsze chcieliśmy mieć syna albo 2, właściwie nawet nie to, że chcieliśmy, ale u męża w rodzinie nie ma żadnych dziewczynek, więc on poprostu chciał mieć syna, a ja zaakceptowałam fakt, że pewnie z jego genami nie będzie mi dane mieć córki. Natomiast jak tylko zaś w ciążę to mąż od razu mówił l, że mu nie robi różnicy, bardzo mu się podejście zmieniło, jak sporo czasu spędził z moimi chrzesnicami, a one takie chlopaczary bliźniaczki, że faktycznie poczuł l, że że trzeba mieć syna do fajnych zabaw. Teraz jak się okazało, że syna będziemy mieć to nie bylo żadnego smutku, ale też nie było jakoś takiego wybuchu entuzjazmu. Tak poprostu przyjęliśmy do wiadomości 🙂

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że wszystko ok! 😁🥰

Często jest tak, że facet chce syna, a jak przyjdzie co do czego to i tak rozmiękcza najbardziej córunia 🤣 😉 najważniejsze zdrówko, wiadomo ma się swoje marzenia, ja marzyłam o parce ale czuję, że będzie 2 dziewczynka. 🤣 W poniedziałek mam połówkowe to się okaże.

Ana.Ta a jaka masz dawkę witaminy C? Zapomniałam zapytać ostatnio mojej lekarki ile można 🤦

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe☺ ja w sumie już od lutego od kiedy zaczęliśmy starania o ciążę zazywam Mamadha premium, jak zaszłam w ciaze i zmieniłam lekarza to tez mi powiedział że to ma najlepszy skład że wszystkich twgo typu witamin wiec zarywam do dnia dzisiejszego 🙂na ostatniej wizycie pytalam lekarza czy może wdrożyć jeszcze jakieś inne witaminy ale powiedzial ze nie ma potrzeby, wystarczy to + zdrowo się odżywiać i mi powiedział zeby spożywać duzo witaminy c , że jej nie da się przedawkować🙂wiec daje do herbaty duzo cytryny + wit C w proszku🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mamuśki udanych wizyt i córeczek-ale super wiadomości przy poniedziałku😍często jest tak że jeden z rodziców jest mniej zachwycony inf o płci-tak było u mnie-zawsze marzyłam o córce a będzie syn. Ale cieszę się że mąż jest szczęśliwy, a ja juz się oswoiłam i wiadomo że kochać będę nad życie💙

Soleil lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z supli biorę pregne plus, wit d i aspargin. Codzienne herbata z miodem cytrynką pamarańczką goździkiem i sokiem z malin-polecam w zimne dni😋

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu i koszmarów...hmm koszmarów nie mam bo tak rzadko mam głeboki sen że nuc mi się nie śni...caly czas budze się na siusiu, albo żeby zmienic bok bo cierpne. Zakodowałam sobie że nie mogę spac na plecach i mam obsesje by spać na bokach przez co się nie wysypiam. Raz o 3.30 jeszcze nie spałam a później budze się o 10.30 lub 11:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:43

• MamaRo Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że się dziewczyńsko zrobiło 🥰 dziewczyny super ze wizyty pomyślne i z dzieciaczkami wszystko dobrze🥰 u nas też wszystko w najlepszym porządku😍 no i dorzucę pierwiastek męski 🤭 będzie drugi syn ☺ w trakcie usg sama zauważyłam zanim lekarz skomentował 🤗 jesteśmy przeszczęśliwi choć tak jak piszecie najważniejsze zdrowie !!!

Zgodnie z zaleceniem lekarza biorę pregna plus i dha, nic poza tym.

Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za informacje, ja tez od początku lece na pregnie plus, a od dzisiaj włączyłam jeszcze pregne dha. Magnez oczywiście mi zwiększyła, bo bralam za mało, a witamine C mam brać 1000. :)

Ja bardzo się budze w nocy, w zasadzie minimum to co 2h, ale zdarzają sie noce ze częściej. Moich snów też zrobiło się jakoś więcej. Ostatnio śniła mi się moja ukochana babcia, ktora odeszla w tym roku. W śnie mówiłam jej o ciazy, byla bardzo szczęśliwa, kochała dzieci :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 06:35

Malinka2021, Kasjanna lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczyny namieszałam- jednak mam 12.01 połówkowe- na szczęście o wcześniejszej porze - ominę korki bo jak dzis wyszłam o 15.00 to byla jakas masakra 🙈

Właśnie lekarka mi coś o paskach mówiła i zgłupiałam. A w próbówce jest tylko taki jeden patyk do zamoczenia 😂
    No nic coś pewnie z wrażenia namieszałam. Zrobię raz i zawioze do laboratorium (:

Ja się w aptece pytałam czy do tego pojemnika jest instrukcja dołączona :P

Ana.Ta lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende w jakiej dawce magnez masz brać? Ja biorę rano tabletkę Magne b6 i wieczorem, ale często drętwieją mi ręce i nogi. Podejrzewam, że więcej powinnam łykać.
    Oprócz magnezu z witamin biorę mama DHA premium +, wit. D3, rutinoscorbin 2x2.
    Dziewczyny mama DHA bierzecie raz dziennie 2 tabletki czy dwa razy dziennie po 1 tabletce?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Vende w jakiej dawce magnez masz brać? Ja biorę rano tabletkę Magne b6 i wieczorem, ale często drętwieją mi ręce i nogi. Podejrzewam, że więcej powinnam łykać.
    Oprócz magnezu z witamin biorę mama DHA premium +, wit. D3, rutinoscorbin 2x2.
    Dziewczyny mama DHA bierzecie raz dziennie 2 tabletki czy dwa razy dziennie po 1 tabletce?

Ja biorę 2x2 tabl lub 3x2 tabl dziennie w zależności od skurczy i uczucia ciągnięcia macicy :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Puerie Duo, do tego magne b6 3x1 i wapń (bo nie jem nabialu- uczulenie)
    😊 I mam zamiar zacząć też vit C :)

A na posiew to zazwyczaj wystarczy tylko do pojemnika oddać mocz, środkowy strumien, oczywiście wcześniej się podmyć :) czasem w niektórych laboratoriach dają własne pojemniki z takim proszkiem w środku :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mamadha 2 x dziennie po 1 tabletce. Hmm widze ze wszystkie bierzecie tez magnez, jak się pytalam lekarza czy powinnam jeszcze jakieś witaminy brac to powiedzial ze nie ma takiej potrzeby ale zapytam go jak będę 27 grudnia na wizycie konkretnie o magnez wlansie to moze tez zacznę brac🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog też tylko zalecił brać femibion teraz obecnie na 2 trymestr i plus witaminę D dodatkowo bo miałam trochę niedoboru ale ogólnie najpierw zaleca zbadać poziom witaminy i wtedy dodatkowo oprócz tego femibionu dostosować dawkę i konkretną witaminę ☺

6056198c02.png
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😉 widzę że dużo dziewczynek się posypało 🙂 ja dalej modlę się o chłopca bo w domu mam dwie dziewczyny i już mam dość sukienek, lalek, różu i gumek do włosów 🙂 jak idę do sklepu to podziwiam ubranka dla chłopców 🙂
    U mnie ok, kolejne usg dopiero 23 grudnia. Od dwóch dni odczuwam pobolewanie brzucha więc staram się więcej wypoczywać, choć przygotowania świąteczne nie sprzyjają temu. Do tego łapią mnie skurcze w łydkach w nocy, więc codziennie biorę magnez +b6. I kupiłam sobie dzisiaj poduszkę dla kobiet w ciąży do spania 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 10:40

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja sobie sama dołożyłam ten magnez i wapń 😀 magnez bo miałam skurcze w nocy i po nim mi przeszło :))

Umówiłam się na połówkowe, mam w sylwestra 😀

Malinka2021 lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina wrote:
    Witajcie 😉 widzę że dużo dziewczynek się posypało 🙂 ja dalej modlę się o chłopca bo w domu mam dwie dziewczyny i już mam dość sukienek, lalek, różu i gumek do włosów 🙂 jak idę do sklepu to podziwiam ubranka dla chłopców 🙂
    U mnie ok, kolejne usg dopiero 23 grudnia. Od dwóch dni odczuwam pobolewanie brzucha więc staram się więcej wypoczywać, choć przygotowania świąteczne nie sprzyjają temu. Do tego łapią mnie skurcze w łydkach w nocy, więc codziennie biorę magnez +b6. I kupiłam sobie dzisiaj poduszkę dla kobiet w ciąży do spania 🙂

Mam znajomą ktora zglupiala na punkcie swojej córeczki. Od malutkiego ubiera ją ciagle w piekne sukieneczki, opaski na głowę, włoski jej teraz podkreca jak dziecko ma 2 lata. Byliśmy ostatnio u nich na 2 urodzinach wlansie bo mąż jest chrzestnym małej to miala kolejny raz profesjonalnego fotografa a mimo to nie siadla z nami nawet na 5 minut bo cały czas robila małej zdjęcia!😳 mała nie może się pobrudzić, jak się przewroci to biegną do niej ją ratować a ludzi to sie malutka biedna boi jak nie wiem! Mąż podszedl zeby dac jej prezent to tak sie rozplakala ze ciezko było ją uspokoić...😏takie mamy ostatnio doświadczenie z dziewczynkami haha ale oni ją po prostu traktują jak lalkę ktora ma tylko pieknie wyglądać 😐dlatego od razu zapowiedziałam mężowi ze naszą corke musimy inaczej wychowywać zeby była wesołą, bystrą a przede wszystkim zaradną dziewczyna😁

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 bo to zależy właśnie dużo od wychowania... Nie jestem fanką różu, a jak moja była niemowlakiem dostawała dużo różowych rzeczy, na szczęście w większych rozmiarach mało jest już różowego. Jak była malutka nie mogłam już patrzeć na róż... Do tego córka bawi się oprócz barbie też chłopięcymi zestawami lego, a nieraz w sklepie ubłaga o resoraka. :D Na rowerze śmiga lepiej niż niejeden chłopiec, ale to akurat zasługa męża. Jak sobie rozwali kolano, przyjdzie do domu, sama przemyje i znowu fru na pole. Jedyne co to jest typowa dziewczęca fobia robaczkowa, ale to dużo dziewczynek ma. ;) Pierniczki ostatnio sama robiła, bo kiepsko się czułam, nadzorowałam tylko piekarnik. :D Niestety teraz często za bardzo się człowiek przejmuje i robi potem dziecku krzywdę.

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ