Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny dawno mnie nie było ale jak to przed świętami... Byłam u dr i niestety skierowanie do diabetologa bo cukier po dwoch godz jest wysoki i już jutro jestem zapisana. Niedługo mam połówkowe prenatalne i nie mogę się doczekać.
Dr pytał o szczepienie powiedział że każda kobieta powinna się zaszczepić. Dostałam pismo które musiałam podpisać że się zaoznalam. I w tym piśmie jest napisane że nie do końca jest przebadanie jak wpływa szczepienie na płód. Niech więc mi ktoś wytłumaczy jak mogę się szczepić w takiej sytuacji? Kto mi da gwarancję że będzie wszystko dobrze. Jestem skołowana tym.Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
miissia wrote:Cześć Dziewczyny dawno mnie nie było ale jak to przed świętami... Byłam u dr i niestety skierowanie do diabetologa bo cukier po dwoch godz jest wysoki i już jutro jestem zapisana. Niedługo mam połówkowe prenatalne i nie mogę się doczekać.
Dr pytał o szczepienie powiedział że każda kobieta powinna się zaszczepić. Dostałam pismo które musiałam podpisać że się zaoznalam. I w tym piśmie jest napisane że nie do końca jest przebadanie jak wpływa szczepienie na płód. Niech więc mi ktoś wytłumaczy jak mogę się szczepić w takiej sytuacji? Kto mi da gwarancję że będzie wszystko dobrze. Jestem skołowana tym.
I szczerze to zaszczepiłabym sie z przyjemnością bo przechodziłam covid w kwietniu i w życiu nie chciałabym przechodzić teraz w ciąży 😱 ale tak sobie myślę... mam teraz znów zapalenie zatok i nie mogę se psiknąć do nosa xylometazolinem a na covid zaszczepić się mogę?! Ciężka decyzja 😒Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny nie wchodziłam przez weekend bo byliśmy w drodze, na Mikołajkach u chrześniaka i tak zleciał czas 😊
Witam nowe dziewczyny! Asiulka mamy na ten sam dzień termin porodu 😀
Kisielek o to ślub tuż tuż 🥰 fajnie byłoby znów przeżyć te emocje 😀
Ana.Ta taak dziś mamy razem wizyty i nawet o tej samej godzinie! 😀 Już się nie mogę doczekać 🥰 dajcie dziewczyny znać po wizytach 🥰Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
A co do ruchów to też wydaje mi się że zaczęłam czuć w piątek jak się położyłam spać. Ale tak jak Wy, nie jestem pewna. Takie uczucie jakby bąbelek w jelicie leciał i nagle pękł 😂 nie wiem jak to opisać,ale ciekawe uczucie 😀 jakby fikolki ktoś tam wykonywał w środku ale nie mógł dostać mocniej kopnąć 😂 i głównie jak się położę do snu to się uaktywnia 😀
Ana.Ta, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
miissia wrote:Cześć Dziewczyny dawno mnie nie było ale jak to przed świętami... Byłam u dr i niestety skierowanie do diabetologa bo cukier po dwoch godz jest wysoki i już jutro jestem zapisana. Niedługo mam połówkowe prenatalne i nie mogę się doczekać.
Dr pytał o szczepienie powiedział że każda kobieta powinna się zaszczepić. Dostałam pismo które musiałam podpisać że się zaoznalam. I w tym piśmie jest napisane że nie do końca jest przebadanie jak wpływa szczepienie na płód. Niech więc mi ktoś wytłumaczy jak mogę się szczepić w takiej sytuacji? Kto mi da gwarancję że będzie wszystko dobrze. Jestem skołowana tym.
Bo ten dokument to jakaś dupokryjka. Początkowo producenci szczepień nie rekomendowali szczepień dla ciężarnych bo nie było badań. Obecnie badania wyszły bardzo dobrze - brak wpływu na dziecko podczas życia płodowego i po narodzeniu i teraz ciężarne mają rekomendację do szczepień. Tak samo jak nieletni a potem dzieci nie były szczepione na początku bo nie było odpowiedniej grupy testowej a teraz można zaszczepić 5latka07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
miisiaa rozumie Twój niepokój. Jedyne co mogę doradzić to to, żeby nie robić nic wbrew sobie.Tylko w Twoim przypadku jeśli lekarz nakierunkowuje to już nie takie proste...
U Mnie od początku nie padło nawet 1 pytanie, czy jestem szczepiona.
Myśle, że dopóki nie zakończono oficjalnie na 100% badań z uwagi na krótki okres szczepień ludzi nikt nie powinien mówić co jest lepsZe, a co gorsze. A to jest kwestia lat.
Jedyne co teraz możemy zrobić to właśnie zbytnio nie analizować, ja wierze w to, że Mój organizm jak dotychczas da sobie radę. Nie możemy wpadać w panikę.
Dziewczyny, które macie obawy - cokolwiek zdecydujecie zróbcie to zgodnie z Waszym sumieniem/intuicją. Nic na siłe. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 09:48
MamaRo, Motyl12, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja też miałam dość zajętą sobotę- gościliśmy przyjaciół, a wczoraj cały dzień „dochodziłam” do siebie.
Jest już lepiej, ale kiedy sie chodzi codziennie spać o 21-22, a tu nagle 2.00 w nocy (nie wiem jak wytrzymałam😱), jest ciężko 😂
Olenkaa ja już chce być po. Nie wiem czemu zawsze łapie mnie stres 🤦♀️ Ale mam dziś urlop, zrobie sobie jeszcze drzemkę, później obiad i zlecii chyba też moja „rybka” się już uaktywniła. Na razie czuje tylko przy leżeniu i też raczej wieczorami, gdy kładę się spać.
Dam znać, dam i wzajemnie dziewczyny wizytujące odezwijcie się po
Olenkaa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Majetta wrote:Ja ostatnio za to mam jakieś fatalne noce dziewczyny. Kładę się zmęczona - śpię dobrze ze 2 godz a potem to jakaś masakra jest
Mnie wieczorami też mega zmęczenie łapie. A ciężkie noce przez to że wstaje na siku i mam strasznie męcZące, realne sny 🙈16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Mnie wieczorami też mega zmęczenie łapie. A ciężkie noce przez to że wstaje na siku i mam strasznie męcZące, realne sny 🙈
Mam to samo ze snami... Albo irytujące, albo przerażające, każde wyraziste i jak realne 🙈
Siku też przerywa spanie 😅
Moja rybka delikatnie plumka jak dłuższa chwilę leżę 😊 jednak dalej czekam na coś bardziej wyrazistego, bo muszę dobrze się wczuc, żeby czuć to plumkanie.Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ana.Ta taak dziś mamy razem wizyty i nawet o tej samej godzinie! 😀 Już się nie mogę doczekać 🥰 dajcie dziewczyny znać po wizytach 🥰[/QUOTE]
Łącze się z Wami drogie Panie🤗 też mam dziś wizytę😍 strrrrasznie się stresuje👀...trzymam kciuki za Wasze wizyty ☺
Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Życzę samych przyjemnych wizyt ☺ jak najmniej stresu a jak najwięcej radości ze lada chwila zobaczycie swoje dzieciątka 😀 ja wizytę mam dopiero 27 grudnia😏
Pytanko mam jeszcze:
Poczytałam znowu troche i diecie w ciąży i o zapotrzebowaniu na różne produkty i poczułam troche wyrzuty sumienia 😒zalecają kasze, ciemne pieczywo, ciemny ryz i makaron😏a ja raczej za tym wszystkim nie przepadam. Jem normalnie jak do tej pory. Staram się jesc duzo owoców, zup w których jakby nie patrzeć jest dużo warzyw heh a poza tym to wszystko po troche, czasem mieso na obiad, czasem naleśniki, pierogi hmm czy Wy macie jakąś specjalna dietę w której jest rak duzo tych Zdrowych produktów?🙂MamaRo, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka - nie 😀
Staram się jedynie jeść więcej warzyw i owoców bo wczesniej jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi tylko jadłam jak miałam ochotę, czasem przez cały dzień ani jednej porcji nie zjadlam. Teraz się pilnuje 😅Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Też jem całkowicie normalnie i podobnie jak Olenkaa z naciskiem na owoce, teraz sezon na pomarańczki, mandarynki i grejpfruty sweety 🥰 (te zielone - kto nie jadł polecam dać im szanse😍 tylko trzeba z tych błonek obierać i wyjadać ze środka, ale to akurat dla mnie przyjemność😊, są pyyyszne👍 zamiast soku mają taką jakby galaretkę🤩😍🥰)
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o dietę to kupiłam dietę 7 dniowa dla kobiet w ciąży z Akademii Płodności i z tych ustalonych posiłkow wplatam je w mój jadłospis codzienny. Nie jestem wstanie robić sobie 4 różnych posiłków codziennie ale może więcej się skupie na tych posiłkach jak przejdę na zwolnienie ☺ A tak to jem jak dziewczyny powyżej więcej owoców i warzyw oraz unikam fast foodów. Najgorzej mi jest z ograniczeniem słodyczy 🤭☺
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Hej
witam nowe dziewczyny 😁
Trzymam mocno mocno kciuki za dzisiejsze wizyty 😘
Ojj koszmary też mnie męczą 😒
Asiulka87 ja po prostu jem urozmaicone rzeczy, byle więcej owoców, warzyw, orzechów. Nie spinaj się specjalnie z dietą. 😉
Pisze mało bo łeb mnie znowu coś pobolewa 😔Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja też jem jak dotychczas. Z tym że od dawna jadłam dużo warzyw, owoców, chleb razowy i ciemne makorony 🤔 ale o dziwo w ciąży uwielbiam pszenne bułki i jak tylko mam ochotę kupuję
A co zmienilam ? Pije dużo więcej wody, nie pije kawy (odrzuciło mnie) i nie jem chipsów, a zdarzało się. I staram się nie jeść batonów, gotowych ciastek, tylko bardziej własne wypieki:)
Ale żeby całkiem ograniczyć słodycze, nie ma szans 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 12:51
Merci92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍