Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Ja też jem jak dotychczas. Z tym że od dawna jadłam dużo warzyw, owoców, chleb razowy i ciemne makorony 🤔 ale o dziwo w ciąży uwielbiam pszenne bułki i jak tylko mam ochotę kupuję:)

A co zmienilam ? Pije dużo więcej wody, nie pije kawy (odrzuciło mnie) i nie jem chipsów, a zdarzało się. I staram się nie jeść batonów, gotowych ciastek, tylko bardziej własne wypieki:)

Ale żeby całkiem ograniczyć słodycze, nie ma szans 🙈

Hehe mnie na poczatku ciazy odrzuciło od slodyczy I mialam mega zgagę jak coś słodkiego zjadłam ale niestety to przeszlo I zaczyna ciągnąć coraz bardziej do batoników i czekolady😋 a co do kawy to właśnie mnie nie odrzuciło od niej😏przed ciążą piłam 3 dziennie teraz próbuje walczyć I nie pić ale coraz częściej się mi zdarza przegrać tą walkę hehe ale jak już pije to taką słabą z dużą ilością mleka🙂pije tez ze 3 herbaty czarne dziennie a wiem ze nie mozna z tym przesadzać dlatego z tym walcze😋

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj też poległam na bólu głowy. Tak się cieszyłam na ten dzień, a dopiero wstałam z łóżka. U mnie migrenie towarzyszą też wymioty, wiec jestem totalnie wymęczona...

Co do mojej diety- na początku jadłam to co 'wchodziło', bo po prawie wszystkim wymiotowałam. Takze nie odżywiałam sie zdrowo, głownie chlebem pszennym z serkiem śmietankowym albo jajkami. Zero warzyw i owoców. Ale od około miesiąca jem już prawie tak jak przed ciążą, zawsze jadłam dużo warzyw, więc to u mnie nie problem, jadam przede wszystkim regularnie faktycznie te 5 a czasem nawet 6 posiłków dziennie. Jeden posiłek zawsze na ciepło. W ogole nie mam zachcianek, co mnie nawet trochę denerwuje, bo często otwieram lodówke i nie wiem co mam zjeść. Do niczego sie nie zmuszam. Tez czytałam, ze ciemne makarony, pieczywo... Ale co zrobić jak mi to nie wchodzi. Takze myślę, ze nie ma co sie tym az tak przejmować, jesli jadasz i jadasz normalnie, regulanie to nie wydaje mi sie zeby mialo to zaszkodzić :)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że po prostu warto mieć wiedzę co jest zdrowe lub zdrowsze a co nie i przy zakupach lub wyborze produktów do jedzenia wybierać te lepsze i zdrowsze ☺ Natomiast nic na siłę jak się czegoś nie lubi to nie ma co się zmuszać bo to daje odwrotny rezultat bo jedzenie ma być przyjemnością a nie kara ☺ Grunt żeby najlepiej samemu przygotowywać posiłki i już jest dużo zdrowiej niż sięganie po gotówce w żabce czy supermarketach ☺ Do tego nie trzeba specjalnych diet tylko wtedy intuicja wchodzi w gre. Czasami organizm sam mówi czego potrzebuje no chyba że tak jak mi podpowiada o z jedzeniu dodatkowej czekoladki 😄

Zosiek, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma problem z ciemnym pieczywem to polecam żytni z żurawiną, czy orkiszowy, potrafią być na prawdę pyszne. ;)

U mnie ze słodyczami też ciężko... wstyd się przyznać, ale mikołajowych czekolad córki trochę zmniejszyłam zapas :D

Merci92, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, bobasek rośnie (ale nie chciał się pokazać, odwrócił się plecami 😜), pessar trzyma, szyjka ok, czego chcieć więcej 😀

5ylwian, Soleil, Malinka2021, Asiulka87, Merci92, Megsi, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa super wieści!! :)
    A powiedz, jak to jest z pessarem, czuć go na codzień? I czy masz przez to częściej wizyty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 17:31

Olenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olennka 👌 super

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie, wszystko w porządku i będziemy mieć córeczkę :)

Merci92, 5ylwian, Soleil, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Olenkaa, Asiulka87, Motyl12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem problemu nie mam, bo od dziecka kocham warzywa, więc wcinam sporo. Problem jest białe pieczywo i makarony, nie dam rady przejść na ciemne, a za bardzo kocham żeby odstawić. Słodycze jadłam w 1 trymestrze, teraz dużo mniej. Zdarzy mi się wypić pol szklanki coli dziennie, a później mam tydzień przerwy. Chipsy tez słabość, ale też na zasadzie zjem 2 paczki, a później 2 tyg nic. Kawy nigdy nie piłam wiec nie mam problemu, ale herbaty uwielbiam i boli mnie picie 1 dziennie teraz w zimie. Zachcianki roznie, mam swoje fazy. Ostatnio cały tydzień jadłam każda kanapke że świeżym ogórkiem i solą, teraz sałata I szynka, a na obiad 3 dzień z rzędu jem makaron ze szpinakiem papryka i pomidorami i czoskiem, pewnie aż mi się znudzi.

Oleńka super, że wszystko dobrze na badaniu.
    Mój dzieć nie chciał się pokazać i już jak miałam wstawać to machnął nogą I było widać sisiorka,ale byłam zrezygnowana, myślałam że się nie dowiemy, ale sie zlitowal na koniec 😄

Soleil, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super że macie dobre wyniki ☺

Vende gratuluję dzidzi dziewczynki ☺

Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pomyślnych wizyt :) dobrze zacząć tydzień takimi pozytywnymi wiadomościami:)

Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jest trochę zawiedziony chyba tą informacją xD ale ja bardzo sie cieszę, chociaż oczywiście najważniejsze jest zdrowie a nie płeć :)

Jeszcze obiecalam, ze spytam o szczepienie - moja lekarka powiedziala tak, gdyby to bylo lato i nie bylo tyle zachorowań powiedziałaby zeby poczekać, ale przy dzisiejszej sytuacji rekomenduje zeby doszczepić sie jak najszybciej. Takze w przyszlym tygodniu sie rejestruje. :)

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo tak mężczyźni mają ☺ A później swoje córeczki traktują jak księżniczki i rozpieszczają ☺

Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś też dowiedziałam się, że będzie dziewczynka 😘 moja intuicja się sprawdziła😆
    Ale trzeba było szturchać, bo oczywiście dziewczyneczka robi kołyskę i nic nie widać. Ciekawe czy jak się urodzi będzie taka spokojna 😂
    Poza tym przez złe wyniki moczu muszę zrobić posiew moczu, miałam robioną biocenoze no i pewnie dalej czeka na mnie antybiotyk. Robiłyście kiedyś posiew ? Bo chyba coś z wrażenia źle zrozumiałam. Lakarka coś mowiła o kilku paskach i chyba kilku dniach, a ja kupiłam jeden pojemnik i tam chyba jest jeden pasek 🤔🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 19:42

Merci92, Olenkaa, Megsi, Vende, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ustalone mam połówkowe na 11.01 :)

Dziewczyny wizytujące cieszę się że u Was wszystko ok 😘 i trzymam kciuki za kolejne wizyty ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 21:06

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Olenkaa super wieści!! :)
    A powiedz, jak to jest z pessarem, czuć go na codzień? I czy masz przez to częściej wizyty?

Nic nie czuje 😀 miałam go założonego w 14 tc, a teraz dopiero miałam wizytę, ale odpukać nic mi się nie dzieje, żadnych swedzeń itp. Kolejna mam za 2 tygodnie :) ale tak zwykle chodziłam co 2 :)

Soleil lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Vende Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio w ogole nie chciała pokazac co ma miedzy nogami a dzisiaj pierwsze na co lekarka trafiła, to po pierwszym ujęciu było wiadomo :P. Jakiaś żywiołowa ta mała w moim brzuszku, baaaardzo kopała na wszystkie strony, ale tak super sie na to patrzyło... :)

U mnie połówkowe 12.01 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 20:19

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczyny ja dziś też dowiedziałam się, że będzie dziewczynka 😘 moja intuicja się sprawdziła😆
    Ale trzeba było szturchać, bo oczywiście dziewczyneczka robi kołyskę i nic nie widać. Ciekawe czy jak się urodzi będzie taka spokojna 😂
    Poza tym przez złe wyniki moczu muszę zrobić posiew moczu, miałam robioną biocenoze no i pewnie dalej czeka na mnie antybiotyk. Robiłyście kiedyś posiew ? Bo chyba coś z wrażenia źle zrozumiałam. Lakarka coś mowiła o kilku paskach i chyba kilku dniach, a ja kupiłam jeden pojemnik i tam chyba jest jeden pasek 🤔🤦‍♀️

Gratuluję 😘
    Miałam posiew, ale nie wiem o jakim pasku piszesz 🤔 raz oddawałam próbkę na posiew 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende mój mąż tez delikatnie zawiedziony, nie dał tego po sobie poznać oczywiscie, jak tylko się dowiedzial to caly czas powtarza ze bardzo się cieszy i ze najwaznijesze zeby było zdrowe ale od zawsze w rozmowach w przeszłości mowil ze bardzo chciałby mieć syna🙂ze względu na mój wiek możliwe że nie będzie nam to już dane wiec ja mimo że zawsze chcialam mieć córkę to jak się dowiedziałam że będzie dziewczynka to się poryczalam z żalu ale na szczescie szybko do mnie dotarło ze przeciez od zawsze chciałam nieć coreczke i teraz już mega się cieszę a a noz uda nam się w przyszłości jeszcze mieć synka😋

Ana.Ta ja tez mam połówkowe 11.01 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem troche Twoja reakcje bo ja w gabinecie najpierw bardzo sie ucieszyłam a pozniej przez chwile pomyślałam, ze mąż nie bedzie zachwycony i zrobiło mi sie przykro . Ale widze, ze on juz zaczyna sie przyzwyczajać do tej mysli. :) My niby jeszcze mlodzi ale na ten moment nie myslimy o rodzeństwie. Jak bedzie dalej zobaczymy :)

Dziewczyny jakie suplementy bierzecie?

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ