WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał byc Franek ale od jakiegoś czasu mamy drugi typ: Oskar! No i tym sposobem stwierdziliśmy ze zdecydujemy jak już się urodzi 😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam dzisiejszych wizyt 😘

U mnie dla chłopca myśleliśmy o imieniu Gracjan- ma bardzo fajny opis. Nie wiem czemu, ale zawsze sprawdzałam i wiele, oj wiele odpadło 🙈

Merci92 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się nad Polą, Niną lub Hanią. Piszcie jakie pomysły u Was. Może się jeszcze zainspiruję. Na razie skłaniam się ku Poli lub Hani.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Mi się Pola podoba. Ale mąż kategorycznie był na nie 🙈🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 21:03

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałabym jeszcze pod uwagę Julie i Oliwie☺ale muszę chyba ogarnąć jakis poradnik z imionami bo inaczej nic więcej do głowy chyba nie przyjdzie😋

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

Hehe mój mąż też, ale go urabiam i teraz rozważa. A moja córka ma na imię Oliwia:)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziewczynce chcieliśmy dać Alicja albo Agatka 😄 a chłopcowi mamy dużo typów, ja chciałam Marcel, ale mąż kategorycznie mówi nie😄 w propozycjach jest Kacper, Oskar, Dawid, Daniel, Julian.. W sumie codziennie jest nowa propozycja.. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 21:33

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

U mnie to samo. A takie piękne imię...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Wojtuś, ale Wojtek będzie się rymowal z naszym nazwiskiem i mąż nie chce 😅
    Z jego strony była propozycja Marcel, ale mi znowu nie do końca pasuje.
    Może do maja jeszcze cos wymyślimy 😅

Dzisiaj zaczęłam czuć wyraźniejsze ruchy, już nie mam wątpliwości, że to jest TO 😄🥰

Soleil, Olenkaa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 i jakie te Oliwki są 😂 bo właśnie noszę w brzuszku 😘 opis ma takie ładne cechy, że to Nas przekonało na 100%. A u Mnie w rodzinie tak to się sprawdza, że wole nie ryzykować 😂
    Faktycznie przy drugiej dziewczynce też bym się zastanowiła nad urabianiem 🙈 bo Pola ładnie, tak ciepło.

Soleil życzę szybkiego podjęcia decyzji hihi🙈

Malinka2021 ale super 😍 moja się dużo rusza po pomarańczach i mrożonych truskawkach 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 22:49

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chrzesnice Emilkę i tak mi się te imię dobrze kojarzy ☺ Taka fajna dziewczynka 🥰 Często mam tak, że imiona wiąże z danymi osobami zarówno z tymi dobrymi jaki złymi 🙃

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi opisami masz rację Ana.Ta zaraz sprawdzę swój wybór imienia dla bombelka ☺

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Klara_1985 i jakie te Oliwki są 😂 bo właśnie noszę w brzuszku 😘 opis ma takie ładne cechy, że to Nas przekonało na 100%. A u Mnie w rodzinie tak to się sprawdza, że wole nie ryzykować 😂

Moja Oliwka jest bardzo żywiołowa, nie usiedzi w miejscu, niezłe z niej ziółko😉jest bardzo towarzyska i od razu sobie zjednuje ludzi.
    Zgadza się z opisem? Muszę sprawdzić opis Poli i Hani

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    A ja mam chrzesnice Emilkę i tak mi się te imię dobrze kojarzy ☺ Taka fajna dziewczynka 🥰 Często mam tak, że imiona wiąże z danymi osobami zarówno z tymi dobrymi jaki złymi 🙃

Mój mąż ma chrześnicę Emilkę i też się mogę wypowiadać w samych superlatywach o niej.

Merci92 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka to Emilia i tak fajna dziewczynka ale uparta jak osioł 🤣🤣🤣

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy już imiona wybrane dawno temu tak mniej więcej jakie Nam się podobają. Dla dziewczynki to Aleksandra albo Weronika. A dla chłopca Jaś albo Franek. Ale najbardziej podoba Nam się imię Maksymilian i właśnie tam będzie miał na imię Synek. Mały Maksiu. Dylemat tylko był taki czy dawać dwa imiona czy jedno ale finalnie chyba zostaniemy przy jednym

Merci92, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Henryczek :) myśleliśmy też Janek albo Franek ale teraz są bardzo popularne. Wolimy żeby w przedszkolu nie było 5 chłopców o tym samym imieniu :) podoba mi się też Wojtek i Jurek ale mąż nie chciał :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    My mieliśmy już imiona wybrane dawno temu tak mniej więcej jakie Nam się podobają. Dla dziewczynki to Aleksandra albo Weronika. A dla chłopca Jaś albo Franek. Ale najbardziej podoba Nam się imię Maksymilian i właśnie tam będzie miał na imię Synek. Mały Maksiu. Dylemat tylko był taki czy dawać dwa imiona czy jedno ale finalnie chyba zostaniemy przy jednym
    My dajemy drugie po moim tacie, ale jest krótkie to ładnie się komponuje razem. Mój mąż to w ogóle chciał dać na imię maks, a nie Maksymilian, ale powiedziałam, że chyba oszalal, więc poszedl po rozum do głowy i powiedział, że Maksymilian jest spoko. Natomiast strasznie mi się nie podoba zdrobnienie Maksiu i sobie coś innego znalazłam 😁 ale wiem, ze i tak wszyscy Maksiu będą wołać na bobka

• Vende Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoraś ma problem z nietrzymaniem moczu teraz w ciąży? Przy tym kaszlu nagminnie popuszczam i okropnie mnie to denerwuje. Zdarzylo mi sie na początku ciąży przy silnych wymiotach, ale teraz jest to nie do opanowania. Po pierwsze moze ktos mnie podtrzyma na duchu ze to normalne, a po drugie moze jakies sposoby na to macie?

Wracajac do imion, ja chcialam Zuzanna, Emilia, Weronika, Wiktoria albo Natalia. Natomiast żadne nie podobało sie mężowi. Alicja podoba sie i jemu i mi tylko zastanawiam się wlasnie czy nie bedzie przesadnie popularne... No ale chyba juz i tak nie zmienimy :).

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja mam bardzo sporadycznie przy kichaniu (może dlatego że kaszel mnie nie męczy). Generalnie jak się skupię i zacisnę na czas to jest ok. Ale miewam tak od czasu do czasu od poprzedniego porodu tak naprawdę, muszę o tym pamiętać, ale w ciąży faktycznie bardziej (w pierwszej nie miałam z tym problemu) . Ale jeśli u ciebie jest to uciążliwe, to polecam wizytę u fizjoterapeuty, są tacy zajmujący się głównie problemami kobiet w ciąży i młodych matek, i na pewno ćwiczenia mięśni kegla będą wskazane.

29.04 - moja kochana córeczka :)
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ