X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 super że masz prenatalne jeszcze w tym roku:) Mi na odwrót powiedziała im później tym lepiej i idę dopiero 11.01
    U Mnie na szczęście już bez grzybicy (dostałam dziś wyniki biocenozy) i jest tylko lekka infekcja. Zaś w posiewie (robiłam w tym samym czasie) - czysto. Mam brać na noc lactovaginal. Oby nam szybko przesZło 😘😊

A tak wgl też miewam sny erotyczne 🙈 i co dziwne nie tylko z mężem 🙈🙉

Powiem Wam że czekam na ten koniec stycznia strasznie (ide wtedy na L4) w pracy o 14.00 tylko ziewam, rano cieżko wstać - dobrze że mam przyzwolenie na spóźnianie się i wychodzenie wcześniej - staram się nie naginać ale musze.
    A brzuszek rośnie niesamowicie to takie piękne uczucie 🥰 i mam coraz wieksze problemy z koncentracją :/ aż czasem mi głupio, a główkować to ja muszę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 18:43

Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sny miewam raczej takie jak zwykle, ale z tym niespaniem w nocy mam to samo. Tzn jak nikt mnie nie obudzi to ok, sama na siku nie wstaje, ale jak coś/ktoś mnie wybudzi to później trudniej mi zasnąć. Trochę mnie to przerażało, bo nie kojarze tego z pierwszej ciąży a przy małym dziecku szybkie zasypianie o każdej porze jest na wagę złota, i bałam się ze to juz taka bezsenność co z wiekiem przychodzi. Ale jak też tak macie to uffff, jest dla mnie nadzeja :)
    A brzuszek też mi już konkretnie wybiło, z dnia na dzień większy. Do tego młoda szaleje. Podobno mam łożysko z przodu więc nie powinnam za bardzo czuć, a ja czuję non stop prawie. Syna czułam wcześniej, ale zdecydowanie rzadziej, tylko on ma raczej spokojny charakter, także jeśli to tak działa to młoda da nam kiedyś popalić ;)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka cieszę się że wizyta udana :)

Ana.Ta mnie umówili na równe 20+0 albo proponowali dzień wcześniej, o późniejszych nie mówili. Super ze infekcje odpuszczają!

Dziewczyny a czy na połówkowych robią też usg dopochwowe? I mierzą szyjkę? I oglądają dzidziusia czy jeszcze coś np lożysko? I ile tak mniej więcej trwa, pół godziny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 19:27

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Malinka2021 super że masz prenatalne jeszcze w tym roku:) Mi na odwrót powiedziała im później tym lepiej i idę dopiero 11.01
    U Mnie na szczęście już bez grzybicy (dostałam dziś wyniki biocenozy) i jest tylko lekka infekcja. Zaś w posiewie (robiłam w tym samym czasie) - czysto. Mam brać na noc lactovaginal. Oby nam szybko przesZło 😘😊

A tak wgl też miewam sny erotyczne 🙈 i co dziwne nie tylko z mężem 🙈🙉

Powiem Wam że czekam na ten koniec stycznia strasznie (ide wtedy na L4) w pracy o 14.00 tylko ziewam, rano cieżko wstać - dobrze że mam przyzwolenie na spóźnianie się i wychodzenie wcześniej - staram się nie naginać ale musze.
    A brzuszek rośnie niesamowicie to takie piękne uczucie 🥰 i mam coraz wieksze problemy z koncentracją :/ aż czasem mi głupio, a główkować to ja muszę :/

Hahaha oby się tylko mąż nie dowiedział o tych snack w których to nie on gra główne skrzypce😂

Co do pracy to ja też ostatnio jakos tak mało wydajna sie zrobilam😛 i tez powoli mysle o l4. Mąż juz mnie męczy zebym po tej długiej przerwie świątecznej jaka jest u nas w firmie czyli do 9 stycznia to zebym w ogóle juz nie wracała ale ja chcialabym jeszcze do ko ca stycznia popracowac🙂albo może chociaż do 17 stycznia bo wtedy mam też wizytę u ginekologa to odrazu by mi l4 wypisal🙂
    No nic zobaczymy jak bedzie🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27.12 normalna wizytę u swojego lekarza a 11.01 II prenatalne😀

Dzisiaj mam zamiar zacząć czytać książkę Pierwszy rok życia dziecka...czas leci jak szalony a ja dalej o dzieciach wiem tyle co nic🙈🙉🙊

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka27 bo właśnie to tak jest- już by się poszło na L4, a zarazem chciałoby się jeszcze trochę „pociągnąć”. Ale ja zaczynam „sprzątać” w pracy, przekazuje co trzeba i zmykam czytać książki o dzieciach:D
    Chyba takie wytchnienie nam teraz najbardziej potrzebne😘 i zadowoleni mężowie w domu 🙈 Moj też mówi że chce mieć już swoje dziewczyny na miejscu 😘

Ps. A kupujecie dla kolegów z pracy coś na „odchodne”- np. jakieś ciasto🤔
    Czy raczej tak bez „pożegnań”. Ja mam dylemat🙈 nie mam pojęcia co się praktykuje, bo u Mnie odkąd pracuje nikt w ciąże nie zachodził 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 19:53

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak druga dziewczynka 🥰 czułam po prostu czułam mimo, że ciąża inna i smaki inne. Wymęczyła mnie ponad pół godziny, żeby pomiary wszystkie zrobić, a misia uparta 🤣 cieszę się jak dziecko, tak się stresowałam tym badaniem masakra...

Ja jestem na etapie czytania książek o wychowaniu, żeby lepiej zrozumieć mojego 9 latka, ale chyba mam u rodziców książkę pierwszy rok życia czy jakoś tak i pewnie sobie przypomnę. Czuje się trochę jak początkująca mama po tylu latach 😁 szczególnie, że dużo nowinek się pojawiło od tamtego czasu.😉

Olenkaa usg połówkowe jest tylko przez brzuszek, mi szyjkę sprawdzała przez brzuch, tzn. powiedziała że jest ok, długa itp. 😉

Ana.Ta ja nie kupowałam ciasta bo ciągle chyba mają nadzieję że wrócę do pracy zdalnej chociaż🤣 ale koleżanki nie robiły tak, jedna przyniosła cukierki kilka tygodni po porodzie. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 20:40

Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021syn💙
    Soleil syn💙 27.05.2022
    krakowianka syn💙 termin 1.05.2022
    Leon syn💙 termin 16.05.2022
    Olenkaa syn💙 termin 20.05.2022
    miissia syn💙termin 02.05.2022
    Vende córka 🎀 termin 24.05.2022
    Motyl12 syn 💙19.05.2022
    Asiulka87 córka 🎀20.05.2022
    Klara_1985 córka 🎀 28.05.2022
    Ana.Ta córka 🎀 22.05.2022
    Kasjanna córka 🎀1.05
    MamaRo Syn 💙 27.05.2022
    Megsi syn 💙 23.05.2022
    Martuska1 syn 💙 23.05.2022
    Merci92 córka 🎀 07.05.2022
    Iwonaa27 córka 🎀 27.05.2022
    5ylwian syn 💙 27.05.2022
    Kisielek69 syn 💙20.05.2022
    Majetta córka 🎀 01.05.2022
    Natalia1354 syn 💙 09.05.2022
    Martynkaa87 syn 💙01.05.2022
    Wiosanna888 córka 🎀 31.05.2022
    Zosiek córka 🎀 08.05.2022

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek super, że wszystko dobrze 😘 jednak intuicja kobieca Nas nie zawodzi 😘
    Dzięki za opis jak to wygląda, bo właśnie też byłam ciekAwa :)

Ps. Oni to najlepiej by chcieli żebyśmy na tej zdalnej do samego porodu siedziały😂 ja też mam taką możliwość, ale kurde! J chce wkońcu mieć święty spokój. I Mieć czas na przygotowania do tej wspaniałej zmiany w życiu 😘🙉

Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny masakra. Znowu jestem chora ale tym razem to juz jest zapalenie oskrzeli :(. Takze siedze w domu, dostalam leki w tym antybiotyk... Jestem przerażona, mimo ze lekarz uspokajał mnie, ze wszystko co dostałam jest bezpieczne w ciąży... Ale jakoś i tak sie martwie :(.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek gratulacje!

Vende będzie dobrze, ja w poprzedniej ciąży brałam trzy antybiotyki, jak trzeba to trzeba.

Ana.Ta ja kupowałam cukierki. To tak naturalnie wyszło, po prostu chciałam podziękować za ten wspólnie przepracowany czas. Bardzo miło było

Ja się na razie dokształcam z obsługi przedszkolaka i w planach mam książki o rodzeństwie.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara pocieszyłaś mnie trochę, bo szczerze mnie to dzisiaj przeraziło :(.

Ja ogolnie na początku ciazy spałam dobrze, az za dobrze a od miesiąca budze sie co godzinę lub dwie, a teraz przy chorobie to juz w ogole bije rekordy...

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende Nie martw sie musi być dobrze ☺Najważniejsze że już prowadzisz kurację antybiotykowa bo im szybciej tym lepiej i dla Twojego zdrowia i dzidzi 👍

Ana.Ta Dzisiaj miałam ostatni dzień w pracy i kupiłam mojej załodze ciasto i wiesz dobrze bo dostałam prezent a tak to było by mi niezręcznie że oni mi coś kupili a ja im nic ☺ Tak więc zalezy od sytuacji ale w sumie ciasto warto kupić 😃 Jak się wybierze najlepsze to i samemu się po je że smakiem 😄

Zosiek gratuluję dziewczynki! ☺

Olenkaa u mnie to ginekolog powiedział, że przez brzuch się robi ale on zawsze na początek bada moja szyjke, że tak napisze namacalnie a później robi USG przez brzuch ☺ Jutro mam badanie prenatalne połówkowe to zobaczę czy to się potwierdzi ☺

Zosiek, Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende będzie wszystko dobrze, byle Ci choróbsko przeszło 😘 tak jak pisze Klara czasami trzeba, ja mam dużo koleżanek co brało antybiotyki w ciąży i było wszystko ok. Jest taka grupa bezpiecznych antybiotyków, co daje się też dzieciom.

A z tym ciastem w pracy to zależy od stosunków, jak ma się fajnych ludzi to spoko pomysł 😁 ja mam większość chłopów i nie myślałam o tym 🤣

Merci92, Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende tak jak piszą dziewczyny na pewno masz leki bezpieczne w ciąży, a leczenie od razu tylko Wam pomoże 😘 Wszysyko będzie dobrze, jeszcze pare dni do świąt, więc może względnie wydobrzejesz ✊ Dużo sił Ci życzę 😘

Też miałam obawy co do antybiotyku dopochwowego, ale pomogło, wszystko ok- lekarz wie co robi 😘

U mnie właśnie na codzień taka kameralna ekipa bo mamy dwa oddziały, więc pewnie zakupie te słodkości, bo to łasuchy, niech im miło będzie:) Merci92 ale super cie potraktowali, na pewno Ci było bardzo miło i dobrze, że miałaś to ciasto 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 00:13

Merci92, Vende lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 14 💙 i 10 🎀
    Ciekawe, czy lista już powoli ukończona 🤔 Kto Nas policzy (taki żarcik😂).

MamaRo lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się nie praktykuje pożegnań, głównie dlatego że ta osoba wróci, plus idzie na L4, więc jest "chora" i do pracy nie przychodzi. W poprzedniej mojej firmie też tego nie było, chociaż ja na moim L4 wtedy nie raz do firmy zaglądałam, bo raz że miałam blisko, a dwa że mieli klimę, a to był wyjątkowo upalny sierpień :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :) Mam nadzieje, ze do Wigilii trochę sie ogarnę bo nie wyobrażam sobie spędzać jej bez rodziny... Musi byc dobrze :).

Ja w swojej pracy nie planuje nic przed L4. U nas jest zwyczaj taki, ze jak jakas dziewczyna rodzi to dostaje prezent od firmy a ze pracuje w firmie wielobranżowej to zawsze to sa fajne rzeczy, pampersy, ciuszki, zabawki, taka paczka. Moze wtedy cos im doniosę - ale wtedy raczej poprosze mamę aby mi cos upiekła, bo ja jak Malutka będzie juz na świecie pewnie nie bede miala glowy :).

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende dużo zdrówka! lekami się nie przejmuj w dodatku, że to już 2trymestr.
    ponoć jest dużo leków bezpiecznych w ciaży tylko my o tym nie wiemy.. ;)

Vende lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende rownież życzę dużo zdrówka I sily do walki z chorubskiem🙂
    Ja dziś przeglądam przepisy I przymierzam się już na pichcenie na swieta😀
    Mam nadzieje ze energii nie braknie, gorzej z czasem bo pracuje do czwartku do godziny 17 wiec wiele czasu nie będę mieć na przygotowania ale mąż obiecał ze posprząta dom wiec ja tylko w kuchni bede rządzić 😃

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ