Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ale miałam ciężką noc. Prawie wogole nie spałam ciągle mnie mdliło i nic nie pomagało. 😪

• Joaska89 Debiutantka

Wysłany: 16 września 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężka noc,bo mała zaczęła o 1
    w nocy wymiotować i tak co godzinę. Wczoraj wieczorem najadła się brzoskwin nie wiem czy to nie skórka, gdzies jej nie siadła. U mnie mdłości są tylko rano, ale jak wypije wodę z cytryną i miodem to mi pomaga.

Beta HCG 5438.0 (37dc)
    Beta HCG 19362,0 (40dc)

svchs65gvewk1jq4.png

• Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja oczywiście kilka dni pod rząd mdłości przez cały dzień, wczoraj nawet jeszcze po USG mnie trzymaly mdłości a dzisiaj zero nic i oczywiście zaraz sobie będę coś wkręcać :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

Cieszę się z kolejnych dobrych wiadomości z wizyt! To prawda, za bardzo sobie wkręcamy różne rzeczy, a trzeba myśleć, że będzie dobrze!

Mnie mdłości męczą okropnie, bez wymiotów, ale mdłości. W nocy też, rano bardzo, jak coś zjem to niby przechodzi ale na chwilę. Też jak jestem głodna, to mam mdłości...

A o dziwio w delegacji jak byłam to było ok.

Ale dodam do objawów jeszcze ziewanie jak smok... Normalnie co chwilę ziewam, nawet teraz jak to piszę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 09:04

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was męczą mdłości a mnie niepokoi, że ich w ogóle nie mam :D Normalnie nie dogodzisz ;)
    Za to męczy mnie zgaga, senność i brak energii. No i martwię się cały czas na zapas :/

preg.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Was męczą mdłości a mnie niepokoi, że ich w ogóle nie mam :D Normalnie nie dogodzisz ;)
    Za to męczy mnie zgaga, senność i brak energii. No i martwię się cały czas na zapas :/

Zawsze źle :P

krakowianka lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Malinka, skoro jeden się utrzymał to music być już dobrze, dbaj o siebie ❤️

Ja wczoraj mówiłam, ze wizyta napewno za tydzień bo teraz za wcześnie i dziś dzwonili z przychodni i wizyta została przełożona na 16.09 ❤️❤️❤️ Już nie mogę się doczekać!

O której wizyta? :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, zarodek jest i ma 2mm, ciaza jest młodsza tak jak mówiłam, to jest jakis 5+6 , ale lekarz termin bierze z OM, a nie tak jak owulacja i wyliczył na 8.05

Zarodek pulsował, ale serduszko jest pod znakiem zapytania do 27 bo wtedy mam mieć wizytę, żeby potwierdzić serduszko, ale lekarz zapewnił mnie ze wszystko jest w porządku i jego okiem sie rozwija :)

Przepisane mam globulki bo oczywiście złapałam jakaś grzybice.. cztery lata nie miałam nic, w ciąży z córka miałam przez 9 miesięcy ciagle coś i teraz ledwo sie dowiedziałam o ciąży i już bakteria…

Mam brać magnes, żurawinę i kwas foliowy i zlecił mi szereg badań na następna wizytę :) i 27.09 zakładamy kartę ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:53

Majetta, aswariatka lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Ja już po wizycie, zarodek jest i ma 2mm, ciaza jest młodsza tak jak mówiłam, to jest jakis 5+6 , ale lekarz termin bierze z OM, a nie tak jak owulacja i wyliczył na 8.05

Zarodek pulsował, ale serduszko jest pod znakiem zapytania do 27 bo wtedy mam mieć wizytę, żeby potwierdzić serduszko, ale lekarz zapewnił mnie ze wszystko jest w porządku i jego okiem sie rozwija :)

Przepisane mam globulki bo oczywiście złapałam jakaś grzybice.. cztery lata nie miałam nic, w ciąży z córka miałam przez 9 miesięcy ciagle coś i teraz ledwo sie dowiedziałam o ciąży i już bakteria…

Mam brać magnes, żurawinę i kwas foliowy i zlecił mi szereg badań na następna wizytę :) i 27.09 zakładamy kartę ciąży

Super wieści :)

Trochę mnie zdzwiwiłaś, że termin porodu lekarz wyiczył z OM... u mnie w OM wychdozi jakoś 3.05 ale mój lekarz wyliczył datę z USG :)

Ja mam przepisane globulki dopochwowe żeby flora bakteryjna była zrównoważona i żeby właśnie uniknąć infekcji... co z tego wyjdzie zobaczymy :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie zdzwilo bo w poprzedniej ciąży tez z OM mialam termin 18.05 - ale ciaza byla mlodsza tez o 4 dni i z usg 1 trymesrru jak i z polowkowego zawsze mialam 22 maj i lekarz mówił, ze 4 dni to zadna różnica. Teraz chodzę do tego samego i mówię mu, że owulke miałam w 18dc a nie w 14 i na 100% ciaza mlodsza i tak wyszło na usg :)

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dorzucę z moimi problemami 🤪 nie robiłam bety a jedynie testy ciążowe, które od niedzieli pokazują cienka kreskę. W poniedziałek przypadał termin okresu a kreska na teście wciaz cienizna 🤨 ale nie chce się nakręcać. Lekarz dopiero 8 października

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Mnie nie zdzwilo bo w poprzedniej ciąży tez z OM mialam termin 18.05 - ale ciaza byla mlodsza tez o 4 dni i z usg 1 trymesrru jak i z polowkowego zawsze mialam 22 maj i lekarz mówił, ze 4 dni to zadna różnica. Teraz chodzę do tego samego i mówię mu, że owulke miałam w 18dc a nie w 14 i na 100% ciaza mlodsza i tak wyszło na usg :)

Ja miałam dwa terminy, zawsze wg OM i pierwszego usg :) a poród i tak był między terminami :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    To i ja się dorzucę z moimi problemami 🤪 nie robiłam bety a jedynie testy ciążowe, które od niedzieli pokazują cienka kreskę. W poniedziałek przypadał termin okresu a kreska na teście wciaz cienizna 🤨 ale nie chce się nakręcać. Lekarz dopiero 8 października

Ja Cię pociesze też tak mam, a robiłam Bete i pięknie się podwaja, natomiast mam większe zmartwienie teraz:( Od początku ciąży przebywałam na korytarzu zakładu radioterapii, a dziś dowiedziałam się że teoretycznie nie powinnam tutaj być. Jestem przerażona :( Ale pocieszam się że kobiety czasem wychodzą RTG czy różnie prześwietlenia będąc w ciąży @ wszystko jest Ok a ja nie miałam styczności nawet z maszyną.

• madzix Koleżanka

Wysłany: 16 września 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !Jestem tu nowa i witam wszystkie majowe Mamusie :-)
    U mnie po teście ciążowym sprawdzany był przyrost bety i pięknie wzrastał, ale x2, co mogło świadczyć o bliźniakach, albo jakiś nieprawidłowościach. Bardzo się martwiłam.
    Na 1 wizycie (w 4 tygodniu i 5 dniu) były widoczne 2 pęcherzyki, co dokładnie wskazywało na ciąże bliźniaczą. Moja radość byłą nie do opisanie, gdyż w poprzedniej ciąży straciliśmy dziecko w 24 tygodniu.
    Na kolejnej wizycie był już niestety tylko 1 pęcherzyk z zarodkiem i bijącym serduszkiem. Drugi najprawdopodobniej się wchłaniał, gdyz sam pecherzyk był troszke wiekszy i było widac jakby cień po tym drugim. Termin został wyliczony na 6.05. z OM, jednak z USG na 27.04. Lekarz na razie nie kazał sugerować się USG. Również dostałam globułki na infekcje grzybiczą + probiotyk. Mam wielką nadzieję, że teraz już będzie wszystko dobrze. Następna wizyta dopiero 7 października. Wam też się tak dłuży z wizyty na wizytę?

Malinka2021 lubi tę wiadomość

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciaa wrote:
    Ja Cię pociesze też tak mam, a robiłam Bete i pięknie się podwaja, natomiast mam większe zmartwienie teraz:( Od początku ciąży przebywałam na korytarzu zakładu radioterapii, a dziś dowiedziałam się że teoretycznie nie powinnam tutaj być. Jestem przerażona :( Ale pocieszam się że kobiety czasem wychodzą RTG czy różnie prześwietlenia będąc w ciąży @ wszystko jest Ok a ja nie miałam styczności nawet z maszyną.

Skoro nie miałaś naświetleń ani nawet kontaktu z maszyną to wszystko powinno być dobrze! :)

Kiciaa lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kindziukova
    @Madzix

Witajcie :)

Czy się dłuży? Ano i to jaaaak :P

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzix 🙂 u mnie to samo, też byly 2 pecherzyki, a na razie został 1. Czy miałaś może plamienia?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Skoro nie miałaś naświetleń ani nawet kontaktu z maszyną to wszystko powinno być dobrze! :)

Pytałam lekarza twierdzi że teoretycznie nie powinnam przebywać w klinice. Pewnie chodzi o to że mogą tam być osoby napromieniowane radiojodem, a to już ma duży wpływ na płód.

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie mogę sobie znaleźć miejsca, głowę mam zawaloną myślami, czy zarodek się pojawi, patrząc na wasz wiek ciąży i na to w którym tygodniu ciąży pojawiają się zarodki z serduszkiem jestem załamana ☹️ wiem, że może niepotrzebnie panikuję, ale bardzo się boję ☹️
    U mnie objawy jakoś ustały, nie muli mnie
    , piersi nie bolą, tylko brodawki jak czasem dotknę, jedyne co to jestem senna o nic więcej.
    Jestem bardzo zestresowana tą całą sytuacją, próbowałam wczoraj umówić wcześniej wizytę, ale ktoś mi sprzątnął termin sprzed nosa, także jeszcze 2 tyg stresu ☹️☹️
    @Natalie, ogromne gratulacje 🎉

@Madzix,czasem tak bywa że są 2 pecherzyki, a potem jeden sie rozwija. Przechodziłam to w pierwszej ciąży, tylko u mnie trochę inna historia

@ Kicia, jeżeli nie miałaś bezpośrednio kontaktu z rtg, to promieniowanie nie powinno się przedostać na odległość. Ja w 2cs miałam skręcona nogę i miałam rtg, pani założyła mi 2 fartuchy bo powiedziałam że mogę być w ciąży, jak się potem okazało byłam w ciąży biochemicznej, nie wiem czy rtg miało na to wpływ że ciąża się nie rozwinęła,
    ale uważam że trzeba mieć kontakt z maszyna i przebywać w polu, w którym ona działa żeby to miało jakiś wpływ na ciąże, a jak mówisz że to był korytarz, to wątpię.

@Kindziukowa, nie ma co patrzeć na grubość kreski, najwazniejsze, że jest test pozytywny, nie ma potrzeby powtarzania kolejnych testów ciążowych, możesz wyjinsc bhcg i powtórzyc po 48h, albo po prostu czekać na rozwój sytuacji 😊

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Hej dziewczyny, nie mogę sobie znaleźć miejsca, głowę mam zawaloną myślami, czy zarodek się pojawi, patrząc na wasz wiek ciąży i na to w którym tygodniu ciąży pojawiają się zarodki z serduszkiem jestem załamana ☹️ wiem, że może niepotrzebnie panikuję, ale bardzo się boję ☹️
    U mnie objawy jakoś ustały, nie muli mnie
    , piersi nie bolą, tylko brodawki jak czasem dotknę, jedyne co to jestem senna o nic więcej.
    Jestem bardzo zestresowana tą całą sytuacją, próbowałam wczoraj umówić wcześniej wizytę, ale ktoś mi sprzątnął termin sprzed nosa, także jeszcze 2 tyg stresu ☹️☹️
    @Natalie, ogromne gratulacje 🎉

@Madzix,czasem tak bywa że są 2 pecherzyki, a potem jeden sie rozwija. Przechodziłam to w pierwszej ciąży, tylko u mnie trochę inna historia

@ Kicia, jeżeli nie miałaś bezpośrednio kontaktu z rtg, to promieniowanie nie powinno się przedostać na odległość. Ja w 2cs miałam skręcona nogę i miałam rtg, pani założyła mi 2 fartuchy bo powiedziałam że mogę być w ciąży, jak się potem okazało byłam w ciąży biochemicznej, nie wiem czy rtg miało na to wpływ że ciąża się nie rozwinęła,
    ale uważam że trzeba mieć kontakt z maszyna i przebywać w polu, w którym ona działa żeby to miało jakiś wpływ na ciąże, a jak mówisz że to był korytarz, to wątpię.

@Kindziukowa, nie ma co patrzeć na grubość kreski, najwazniejsze, że jest test pozytywny, nie ma potrzeby powtarzania kolejnych testów ciążowych, możesz wyjinsc bhcg i powtórzyc po 48h, albo po prostu czekać na rozwój sytuacji 😊

A prywatnie nie możesz iść, żeby uspokoić glowę? Czy obcecnym ciałku to już do zarodka "szybka" droga. Moja znajomowa leżała w spzitalu i robili jej usg dwa razy dziennie, żeby zobaczyc zarodek bo musiała mieć leki wdrożone. Lekarz pewnie powiedział dwa tygodnie, żeby podczas jednej wizyty też było już serduszko.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ